|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaščita MIRENA
25.5.2008 16:25:27   
Dinki
Pozdravljene mamice user posted image ,

zanima me mnenje tistih, ki ste se po porodu odločile za zaščito Mirena. Kako se obnese, kakšno je vaše mnenje, kakšne so menstruacije in predvsem kako zelo sta moteči tisti dve nitki, ki baje gledata iz nožnice.

Za mnenja se zahvaljujem!user posted image

Pozdravček.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaščita MIRENA
25.5.2008 17:26:57   
Gina
Meni je ok. NI mi to neka idealna zaščita, je pa mnogo boljša zame, od česarkoli drugega.
Nitke nič ne čutiš. Meni jo je G skrajšala, ko jo je čutil partner, od takrat naprej ni blema.
Boli me nikdar nič, M so zelo rahle, skoraj ne bi rabila več kot en vložek na dan vse skup, tako malo je je.

Mirena pa ima en zelo neprijeten stranski učinek: jaz imam M kar naprej, oz. pojma nimam, kdaj jo sploh imam. Par dni nič, potem en teden packa, pa spet par dni nič, pa 10 dni packa, pa par dni nič, pa tri tedne packa... Jaz sem sicer ekstremen primer. Mireno imam zato, ker imam sicer tudi ekstremno močne in dolge M + packanje in mi to odtehta non stop packanje pri zelo švoh M. Malo sem zakomplicirala. Vendar ti moram povedat, da večini žensk vsaj eno leto packa in jim podaljša za par dni M, hkrati pa se intenzivnost M zmanjša. Pa ni ti treba biti v skrbeh, da boš zanosila...čeprav se tudi to sem in tja zgodi, pravi moja G. Ampak ne glede na to, je meni še vedno mirena na splošno boljše, kot karkoli drugega.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zaščita MIRENA
25.5.2008 17:52:31   
Lunc_a
Jaz ti lahko tako povem,dokler je bila mirena plačljiva,si jo je privoščilo zelo malo žensk,večina je bila zadovoljna,Sedaj ko je brezplačna,pa jih je vse več nezadovoljnih žensk

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zaščita MIRENA
25.5.2008 21:35:17   
anajmad
Jst sem jo pa plačala in sploh nisem bila zadovoljna z njo.7 mesecev sem non stop krvavela in iz meseca v mesec huje. Ne vem-mene je razočarala  čisto totalno.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zaščita MIRENA
25.5.2008 22:48:24   
maja&m
Mene pa zanima ali je kakšna,ki ima mireno pa še ni dobila M,ker je dojila?Jaz dojim,M še nisem dobila,v petek mi jo bo G vstavila,pa me zanima,ali ima to kakšne veze z M.Npr.če je še nisi dobil pred vstavitvijo,jo ne boš imel?A sem zakomplicirala?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zaščita MIRENA
26.5.2008 8:25:34   
noe
IZVIRNO SPOROČILO: maja&m

Mene pa zanima ali je kakšna,ki ima mireno pa še ni dobila M,ker je dojila?Jaz dojim,M še nisem dobila,v petek mi jo bo G vstavila,pa me zanima,ali ima to kakšne veze z M.Npr.če je še nisi dobil pred vstavitvijo,jo ne boš imel?A sem zakomplicirala?

Jaz isto dojim in sem se odločila za Mireno. Sam men je G. rekla , da mi jo bo vstvila šele, ko dobim  M.,

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zaščita MIRENA
26.5.2008 8:38:19   
bojana2
Po 8 mesecih sem tudi jaz obupala nad mireno. M so bile sicer res neboleče in šibke, se pa še po 8 mesecih ni znormaliziralo in so bile kar parkrat na mesec...ma skoz je neki teklo ven...obup. Poleg tega se mi je okoli ust pojavila alergija (drobne gnojne pikice). Pozdravile so se šele, ko mi je gin odstranil mireno.
Sem ful pričakovala, pa bila precej razočarana.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zaščita MIRENA
26.5.2008 9:13:42   
zoya24
Meni jo je ginekologinja vstavila 7 tednov po porodu, M še nisem dobila, ker dojim. Prvi teden sem imela par rjavih izcedkov, potem pa do sedaj nič več. Mali je sedaj star 4 mesece. Bomo videli potem, ko bom dobila M, kako bo. Zaenkrat sem super zadovoljnja user posted image user posted image

(odgovor članu bojana2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zaščita MIRENA
26.5.2008 17:30:36   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Jaz ti lahko tako povem,dokler je bila mirena plačljiva,si jo je privoščilo zelo malo žensk,večina je bila zadovoljna,Sedaj ko je brezplačna,pa jih je vse več nezadovoljnih žensk


Kaj zdaj bluziš, mirena je stala takrat, ko sem jo jaz plačala mislim da 30.000.- sit. Avgusta bo 4 leta, kar jo imam. Cena je še zdaj ista, oz. je bila še dve leti nazaj, ko še ni bila zastonj. In to ni nek denar, zaradi katerega bi odrasla ženska z otroki raje reskirala, da bo zanosila in morala na splav.....morda kakšna teenagerka, zanje pa mirena itak da ni.
Takrat sem dojila, ko so mi jo vstavili in ni bilo problema s tem, ker ne vpliva na dojenje menda, vsaj tako mi je G zatrdila, pa imam za moje pojme zelo sposobno G.

Mireno se splača vstavit, če imaš dolge in močne M, ker takrat ti je z mireno kljub packanju veliiiko boljše, kot sicer, če imaš pa že po naravi kratke in šibke M, pa boš nad mireno razočaran - nobene ne poznam, ki ji ne bi packalo in packalo.

< Sporočilo je popravil Gina -- 26.5.2008 17:31:35 >

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zaščita MIRENA
26.5.2008 18:39:50   
mary_lou
Meni ne paca- z dnem ko so mi jo vstavili to je bilo se mi zdi da 3 dan mestruacije se je zvecer krvavitev ustavila in od takrat nimam cisto nic, ne pacanja ne cesarkoli drugega

_____________________________

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008


Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zaščita MIRENA
27.5.2008 7:54:17   
pina-1
meni so tudi mirenco vstavili brez M, 2m po porodu. PRvi mesec je skozi neki packalo in curljalo, ampak nič omembe vrednega. Sem pa tam me jajčniki kar pošteno bolijo, pa ne vem ali je to od mirene ali od česa drugega. Drugače sempa z njo full zadovoljna. M pa še nisem dobila in sploh ne vem kdaj jo bom, glede na moje jajčnike.

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zaščita MIRENA
27.5.2008 12:44:21   
*kinnie*
Meni je ginekologinja rekla, da to "pacanje"lahko traja eno leto. Eno letouser posted image ? Hvala lepa....se nisem odločila zanjo.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zaščita MIRENA
2.6.2008 9:19:47   
Suzi*
meni so tudi mireno vstavili 7t po porodu, brez M. Mi je non-stop packala mesec in pol, potem je bilo ene 10 dni miru, zdaj mi pa spet en teden packa. ne vem, jaz zaenkrat nisem čist nič navdušena nad njo, glede na to, da bi bila lahko zdaj po porodu ziher pol leta brez krvavitev. Če se ne bo kej kmalu normaliziralo, tud jaz razmišljam, da bi si jo dala ven. user posted image  samo pol pa ne vem, kaj bi imela  za zaščito, ker tabletk ne mislim zobat, pol so pa skor samo še kondomi opcija. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zaščita MIRENA
2.6.2008 13:12:19   
Tende
Jaz sem zadovoljna z njo, ginekologinja mi jo je vstavila tri mesece po porodu, zdaj bomo kmalu stari 8 m in menstruacije še tudi nisem dobila - se še dojiva. Nitke niso niti malo moteče, prva dva meseca pa sem imela občasno rahel izcedek, ampak nič omembe vrednega, tako dauser posted image .

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zaščita MIRENA
17.6.2008 21:49:43   
piči
Da še jaz povem mojo izkušnjo z Mireno.

Jaz sem zelo veliko pričakovala od nje, pa sem bila malo razočarana. Imela sem jo 3,5 meseca, pa sem jo mogla dat ven, ker sem imela obupne migrene. Čeprav mi je G zatrjeval , da to ni od mirene, je glavobol kot po čudežu ob odstranitvi mirene izginil.

Pa skozi je bila packarija. In to kar fina packarija. Vsake tolk časa pa se je ornk vlilo ven. Tako da brez orng vložka nisem smela nikamor.

user posted image

(odgovor članu Tende)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zaščita MIRENA
17.6.2008 21:57:17   
Lunc_a
Gina what the ****??
ja seveda da je stala,a sem rekla da ni.
Sem samo rekla,da ko je bila mirena plačljiva si je ni privoščilo toliko žensk kot danes,ki je zastojn,zato se tudi zdaj kažejo slabe stvari mirene.
KOpčaš ali speti ne?
Ah dej,ni neki denar,oprosti za veliko žensk je to kar masten zalogaj!!!!pa saj ni to edina kontracepcioa,govoriš kot da če si ni vstavila mirene,da bo zanosila in ne vem še kaj :?
ja smo druge reskirale z drugačno zaščito!!
Jaz sem zadovoljna z inekcijami,mirene nikakor ne.
Nimam M,drugače sme jih pa imela zelo močne!In mirena se tudi odsvetuje slabokrvnim ženskam še za info;) ravno zaradi  možnih packarij kot so ene napisale

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zaščita MIRENA
18.6.2008 23:42:51   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a
In mirena se tudi odsvetuje slabokrvnim ženskam še za info;) ravno zaradi  možnih packarij kot so ene napisale


...po drugi strani pa jo slabokrvnim ženskam, ki imajo močne menstruacije, celo svetujejo...

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zaščita MIRENA
23.6.2008 11:11:47   
saskija
Mireno mi je g. vstavila 8t po porodu brez menstruacije- sama vstavitev ni bolela popolnoma nič, čez tri mesece sem imela kontrolo ali je na pravem mestu- v tem času sem iemla kar enkaj vmesnih krvavitev po 3 mesecih pa se je stanje normaliziralo - v 9 mesecih sem imela dve redni mesntruaciji, ki sta bili zelo šibki in kratki. Otročka nemoteno dojim.

Razen kaj opažam, da imam malo napihnjen trebuh ali je to od mirene, poroda, kakšne dodatne kilce nimam pojma- mislim da je vse drugo kot mirenauser posted image .

Z mireno sem zelo zadovoljna.


_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zaščita MIRENA
22.8.2008 11:50:05   
romys
Jaz sicer zivim v tujini in tu mi je Mireno ginekolog vstavil 6 tednov po CR. Nisem se imela menstruacije in tudi dojim. Baje je zato ravno fajn, ker je varna oz. neskodljiva za dojenje. Drugace pa.... nic ti ne visi iz noznice, ampak ti nitka visi skozi maternicni vrat v noznico. Mojega partnerja to ne moti user posted image  Tudi jaz sem imela packanje kak dober mesec, sedaj je pa ze nekaj tednov mir. Naslednji teden imam pa pregled, da mi ginekolog vse se 1x preveri. Drugace ne opazim nobenih posebnosti odkar jo imam. Bom videla; ce pac ne do delovalo, jo bom pa dala odstranit. Lahko se povem, da sem imela s tabletkami mnogo vec problemov.... Je pac tako, da niso vse stvari za vsakega, se pa splaca poizkusiti. Vedno so (+) in (-) stvari.....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zaščita MIRENA
24.8.2008 22:13:10   
tea78
Pozdravljene, jaz imam mireno v sebi že dobre 4 mesece, oz. minilo je 8 mesecev od poroda. Pred tem sem imela zelo boleče in močne menstruacije, odkar imam mireno, pa je menstruacije za en mini vložek. Meni osebno odgovarja, mojega nikjer nič ne moti, počutim se zelo vredu. Je pa res, da je vsaka ženska drugačna in lahko pri vsaki izzove drugačne reakcije. user posted image

(odgovor članu romys)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?