|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Darila za zaključek v vrtcu
28.5.2008 22:43:57   
katias
A imate pri vas sploh navado oz. kaj prinesete za kao zaključek ( konec leta) v vrtcu? V šoli se spomnim, da je normalno, da se kaj podari učiteljici, za vrtec pa nimam pojma. V naši skupini so štiri vzgojiteljice in pomočnice, pa v vrtcu je naš tudi med počitnicami, zato sploh nisem pomislila na kakšen zaključek.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
28.5.2008 23:05:49   
simona9
Moj je letos prvič v vrtcu, ampak se tudi meni zdi da bi bilo treba nekaj malega dat. Za Novo leto sem jim dala. Zdaj pa še ne vem kaj.

(odgovor članu katias)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
28.5.2008 23:31:03   
Naja31
Ravno danes smo se med seboj pogovarjale mamice o tem. Naslednji teden ima naša vrtčevska skupina "piknik" in bomo zbrali denar za darila za vzgojiteljico in pomočnico. Navada je da da vsaka družina 5 eurov. Tudi za novo leto je bilo tako.Vsaka je dobila nek darilni ste iz l'occitana.

(odgovor članu simona9)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 7:00:30   
Naty*Taja
Ja, mi bomo tudi zbrali in kupili eno malenkost za naše super vzgojiteljice!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 8:40:48   
urška
dejte mi razložit zakaj se rabi vzgojiteljicam in učiteljicam kupovat darila? meni to niti pod razno ni jasno. saj to je vendar njihova služba za katero so (zelo dobro) plačane.
men so da darila čist mimo. prijateljica, ki uči v prvi triadi na OŠ je lani dobila za darilo bone za kozmetični salon. za masažo in nego. še zdej ju ni porabila. bona sta u bistvu že potekla.
tko da jaz sem proti tem darilom. mam pa filing da bo pri nas tudi prišla kakšna s tako idejo in bom mogla dat par evrov. pa ne vem zakaj.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 8:44:04   
Mišni
U, saj res, še to. Dobro, da ste me spomnile. Mi smo pa letos sploh zadnje leto v vrtcu, je pa sploh treba. Samo res nimam pojma, kaj.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 9:00:39   
anitaz
A to vi kupite skupinsko ali vsak posebej?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 9:02:06   
Mišni
Sem mislila, da bi kar kakšen L'Occitane kupila, samo k...., ko je pa to tako drago. pa še za pomočnico moram potem ... ampak vseeno, imata vsaj zihr kaj od tega.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 9:10:51   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: urška

dejte mi razložit zakaj se rabi vzgojiteljicam in učiteljicam kupovat darila? meni to niti pod razno ni jasno. saj to je vendar njihova služba za katero so (zelo dobro) plačane.



hmmm... meni pa se ne zdi tako. Prvič.. niti približno niso dovolj plačane za svoje delo, drugič pa se mi zdi lepo da če si zadovoljen z njihovim delom, da to tudi nekako pokažeš. In otroci so tako navezani na svoje tete v vrtcu, da jim bodo z veseljem kaj dali.

Poleg tega... njihova služba ni samo "služba". Tako kot moja naprimer, ko delam s papirji, do katerih sem lahko "prijazna" ali "tečna".. kakšen imam pač dan. Pri njih je važno to, da svojih težav ne nosijo v službo, da so vedno na razpolago otrokom pri vseh njihovih željah in trmarijah in da niso tečne in zadirčne...

In če se pri nas ostali starši ne bodo spomnili, da bi kaj skupaj kupili, bo Neja zagotovo kaj nesla vzgojiteljici in pomočnici. že zato, ker sem jaz vesela, da se v vrtcu dobro počuti in rada gre. In že zdaj mi je žal, da drugo leto dobi druge vzgojiteljice.


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 9:23:23   
lelaval
dejte mi razložit zakaj se rabi vzgojiteljicam in učiteljicam kupovat darila? meni to niti pod razno ni jasno. saj to je vendar njihova služba za katero so (zelo dobro) plačane


Jaz se kar strinjam s tem odgovorom. Oz, da če se že da darilo, da se starši (ali pač otroci v šoli) dogovorijo in kupijo skupinsko darilo, ne pa, da vsak posebej nosi darila - potem se eni prav dokazujejo, da lahko kupijo nekaj dražjega, eni pa so dobesedno manj vredni.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 10:00:40   
frutka_
N&N hvala!user posted image  

Poglej Urška, saj pa ni nikjer zapisano, da MORAŠ kaj prinest ali dat. Mora se samo crknit pravijo. In po mojem gre za en pozitiven odnos, ki ga lahko izkažeš s kakšno malenkostjo oz. pozornostjo. Recimo s knjigo (pravljice, otr. pesmice,...), šopkom rožic ipd.. Jaz jim vedno nekaj nesem. Danes imajo otroci zaključni nastop in bo mali svojima vzg. nesel bidermajer šopek.
Imam pač to navado, da se zahvalim za dobro opravljeno delo. Tudi sestram pri ginekologu nesem kakšno sladkarijo, sok, sadje. Pa so vedno full vesele! Meni branjevka na tržnici zmeraj stisne v roke šopek travniških rožic ali pa kakšen dodaten kos zelenjave. Pa sosedi dam 10dek kavice. Pa ni potrebno. Ampak želim in nesem.
In ne bom hin, če bom dala 5eur pa tudi ne bom hin, če bom kupila rože. Ker vem, da človeka s tem razveseliš in mu malo polepšaš dan. Se zahvališ na drug način, ker ti je morda z besedami težko povedat kako si vesel in da ceniš njihov trud in delo. Če tega ne čutiš pač tega ne počni in ne daj denarja.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 10:04:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 10:07:55   
Mišni
Pa dobro, eden misli, da je reba kupit, eden pa da ne. Nima veze.

Dajte raje vzgojiteljice pisat, česa ste vesele. Pa tiste, ki ste že podarjale, kaj ste podarile. Kakšen uporaben nasvet rabim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 10:22:12   
frutka_
Evo, samo zate Mišni.
  • Lani sem ob zaključku vsaki nesla pleteno košaro-cekar. Ker vem, da hodita na tržnico kupovat in je cekar prava stvar za nedeljske nakupe. Pa šopek rožic in kavico.
  • Predlani sem jima nesla knjige z otroškimi pesmicami. To jima bo prišlo prav tudi pri delu. Pa posvetilo in vse kar spada noter.
  • Za božič jima je kao mali pisal pismo in se jima zahvalil za njuno skrb. Napisano je bilo v otroškem jeziku s preprostimi in kratkimi stavki kot da bi mi mali narekoval. Tega sta bili full veseli.
  • Če napišem kaj vse sem že jaz dobila pa boste mislili, da me podkupujejo.user posted image  Sama lepa darila. Res. Imam krasen starše. Darila so bila namenjena uporabi v skupini.
  • Eno izmed najlepših daril je bila otroška risbica, dinozaver. Spodaj posvetilo od otroka (sam je napisal!) in poleg mini,minimalna usnjena škatlica in noter slonček za srečo. Full lepo! Pa velikooo rožic, šopkov, objemčkov in lepih misli...To je najlepše, da je od srca. Ker otroci to povejo, ne morejo se zlagati.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 11:38:02   
andrej77
mene tudi zanima, zakaj je potrebno kupovat darila... ne vem, sam...

če pa že, bi raje dal denar za to, da se vrtcu (ne vzgojiteljici) kupi eno koristno stvar, da jo bodo otroci lahko uporabljali med bivanjem v vrtcu...osebna darila so meni čist mim, zlasti neuporabma (bombomiere, parfumi, rože...) mislim...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 12:29:15   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: andrej77

mene tudi zanima, zakaj je potrebno kupovat darila... ne vem, sam...




Ne potrebno res ni. Jaz pač razmišljam, da je ta oseba z mojim otrokom več kot jaz. da bo imela nekako vpliv na njegovo življenje. In se mi zdi logično, da se ji zahvalim. ne znam dobro z besedami pa raje prinesem kakšno malenkost. to je lahko čisto navadna čokolada milka ali pa šopek nabranih rožic. mislim, da je vsaka vesela pozornosti.

Men je vzgojiteljica enako ali pa bolj pomembna kot vrtec ustanova.

Jaz sem mislila kakšno kavo, pa kakšn loccitan šamponček mogoče, kaj podobnega.

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 17:28:35   
urška
eh ne vem no. a medicinski sestri in pediatru tudi konec leta kaj nesete? pa zobozdravniku pa recimo natakarju v slaščičarni?

in ja zame je to pač njihova služba za katero dobijo plačo 5. v mesecu. in ja, crkljanje in umivanje in špangice spada v to službo.

zakaj potem učiteljicam v 2. in 3. triadi ne kupujemo več daril? ravno tako naredijo veliko za naše otroke. in seveda tudi tiste na srednih šolah in profesorji na faksih.


(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 17:57:36   
miaxxx
Mi smo tudi v 2. in 3. triadi kupili darilo in tudi v srednji šoli. Na fakulteti ne, ampak tam je bil tud odnos veliko bolj uraden, oz. ga je bilo bolj malo, ker nismo dosti obiskovali predavanj.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
29.5.2008 21:45:21   
urška
vsakemu profesorju, ki vas je učil ste kupili darilo?user posted image

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
30.5.2008 7:58:53   
Blink1
Mi smo tudi v OŠ vsako leto učiteljicam kaj dali ob koncu leta. Ampak mislim, da samo razredničarjem. Enako v srednji šoli. 

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
30.5.2008 8:13:15   
lilka
Hm sta res dve strani, ena je sigurno ta, da je to pač njihova služba, jaz tudi ne dobim na koncu leta od naših stanovalcev daril, po drugi strani, pa sem tudi sama delala v vrtcu in sem dobila na koncu šolskega leta kakšno malenkost, sploh od tistih otrok, ki so jih starši čez poletje imeli doma in če so naslednje leto šli v drugo skupino, k drugi vzgojiteljici.
Dobila sem kakšno malenkoct, en cvet, čokoladico, bomboniero....kakšna malenkot oz. pozornost ni odveč po moje, ni pa treba pretiravat z nekimi dragimi stvarmi....en šopek travniških cvetlic al pa neka malenkost ,ki jo otrok naredi, pa poje čisto paše....ni pa seveda potrebna.
Mi smo letos prvič v vrtcu, tako da ne vem kako bo to, samo da bi straši skupaj pobirali denar in kaj kupili to sigurno ne bo, bom pa dala neko malenkot vzgojiteljici sigurno, ker je jeseni več ne bo, ker gre v pokoj.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
30.5.2008 8:30:37   
miaxxx
Urška, kupili smo vedno samo razredniku. Kot je bilo tudi v navadi da nas je ob zaključku razrednik povabil na  recimo sladoled, ali pa na sok. Meni se to res ne zdi nič spornega. Saj se gre samo za pozornost. Absolutno pa sem proti pretirano dragim darilom, ali pa tekmovanjem kateri otrok oz. starš bo odštel več za darilo.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
30.5.2008 10:09:06   
jakaracman
Jaz sem za darila, meni je to pozornost.Ne čutim pa, da bi kogarkoli tu morala nekaj prepričevati.Vsak po svoje.

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
30.5.2008 10:30:22   
Sibil_
Moj ta starejši sin je dal za novo leto svoji vzgojiteljici in pomočnici vsaki po ebn paketek kave, enega čokoladnega prašička za srečo in eno majhno slikico, ki jo riše moj očim.Obe sta bili očarani, je bila malenkost ampak sem videla, da jima ful pomeni.In jaz sem srečna, ker sem res zadovoljna z njunim delom.Tako da konec leta dobita tudi darilo od nas, žal pa nismo starši ne vem kako povezani in se ne zmenimo za skupno darilo.Škoda.user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Darila za zaključek v vrtcu
30.5.2008 11:21:38   
Beti S
Ko sem jaz hodila v šolo smo v vseh 8 razredih kupovali učiteljici na koncu leta darilo, ne vsaki ampak samo razredničarki. Na koncu OS pa vsakem ki so nas učili, ma sam eno rožico.

Saj ni potrebno kupovat nevem kako draga darila, važna je izvirnost in namen. Lahko je to tudi ena lepa risbica otroka. Sam da se spomniš in ji s tem poveš da je super, kar verjetno tudi je če ji zaupate otroke v varstvo.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?