|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odstaviti jo moram !
6.7.2008 23:13:45   
Putka
Bom kar prilepila vprašanje s mojega posta pri Majčicah, ker sem zaradi kronične neprespanosti čist preč. Nisem spala 6 ur v kosu že nekje 16 mesecevuser posted image

Evo:

Katjo moram nujno odstavit, rabim nasvete in spodbudne besede. Zbuja se ponoči non-stop, išče jošk in kriči, če ne dobi svoje. S kričanjem mislim tako glasno, da jo sigurno slišijo par štukov gor in dol. Dude noče, jo zabriše dva metra daleč, ima namesto dude jošk. Včasih sesa tudi 15-20 minut, čeprav že spi, spet tuli in se zbudi, ko jo umaknem. Čez dan se še vedno doji, vsaj 3-4 x, zjutraj, ko pridem iz službe, mah, skoz.

Pije po flaški, iz kozarca, zadnje čase obožuje sok iz tetrapaka (zaradi slamce, ki jo potem not tlači), tako da dehidrirala ne bo.

Sem najprej mislila združit odstavljanje z navajanjem na spanje v njeni postelji (spi med nama, ja še vedno), pa se mi zdi oboje hkrati malo prekruto. Mislite, da ji lahko pusti tale odtegnitev kakšne posledice? Psihične mislim, ker je čista odvisnica, moj mali klopek . Mi je tako hudo, da mi ni uspelo prekinit že prej. Pa saj sem tudi sama po eni strani kriva, da sem jo imela ves čas pri sebi. Tako propagirajo tole dojenje, da se otrok tako razvadi in je potem hudo pa ne povedo!

Dajte mi malo pomagat tiste, ki ste dolgo ali še dojile, pa ste se same odločile prekinit. Tisto ne velja, ko se mulci kar sami odstavijo, I should be so lucky!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odstaviti jo moram !
6.7.2008 23:20:04   
Anonimen
Moja metoda je lahko bolj kruta, zato jo jemlji z rezervo :).

Daj jo na vikend k babici, ce lahko. Ce te ne bo v blizini, te ne bo iskala.
Naj prezivi vikend (ali kaksen dan vec...user posted image ) samo z mozem. Ce si moz upa user posted image .

Nasa pupa se je odvadila na ta nacin, s to razliko, da je prej spala v svoji postelji, ko pa ni bilo vec dojenja, pa v veliki. Ko se je hotela dojiti, se je samo stisnila. Tako da pri tebi ne vem, kako bo cutila razliko, verjetno manj.



(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odstaviti jo moram !
6.7.2008 23:25:04   
Putka
Saj sem tudi jaz na to pomislila, pa je moja mami po eni operaciji, mož dela tudi vikende in nočne, druga babica neuporabna. Pa bi bilo tako zame in pomoje tudi za tamalo najlažje..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odstaviti jo moram !
6.7.2008 23:27:22   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

Sem najprej mislila združit odstavljanje z navajanjem na spanje v njeni postelji (spi med nama, ja še vedno), pa se mi zdi oboje hkrati malo prekruto.


Jaz pa mislim, da je to edina varianta. Ne predstavljam si, da spi zraven tebe, joške ji pa ne daš. Ker bo plezala po tebi 100/h in ti težila zanjo.
Torej, naša ima 14 mesecev in do par dni nazaj smo imeli isto (no, dojim je ne več že dolgo, je pa zato spila celo flašo čaja - taveliko, pa pol noči spala pri nama, pa metala dude, pa plezala, pa težila za flašo, skratka 6 ur spanja v kosu je bilo meni že velik uspeh.

Jaz sem se odločila. Za hard varianto. Prvo noč se je kar precej drla (ampak ne tako- ubogo, pač pa jezno, togotno, kot podnevi, če ne dobi kar si je zamislila), no, vsakič sem vstala, jo pobožala, rekla, da mora spančkat in sem se ulegla nazaj v svojo posteljo (3m stran od njene v isti sobi). Zjutraj sva bile obe ko zombiji. Naslednjo noč se je zbudila 1x (si morš mislit, prej pa po 10xuser posted image ), se drla 1 minuto, sem ponovila postopek tolažbe in je spala do jutra. Od tretje noči dalje (zdaj že 5.dan) spi neprekinjeno do jutra v svoji postelji.

To je moja izkušnja. Še zdaj ne morem verjet, meni se zdi kot čudež.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odstaviti jo moram !
6.7.2008 23:38:12   
Anonimen
Aha, nimas "eksternih" moznosti.

Poskusi s preselitvijo v svojo sobo in vztrajanjem pri tem, da se ponoci ne pije. Zdaj prihaja nekaj manj vrocih dni, tako da ne bo izgovora, da je zejna zaradi vrocine.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odstaviti jo moram !
6.7.2008 23:47:45   
Šarki
pri nas jeblo pa tko: ko se je ene parkrat zapovrstjo zbudila ko sem ji joško vzela, je mož ornk zarobantil, jo malo po riti frcnil da je bla užaljena, jo še malo okregal da je bla tišina, poj pa vsakič ko je začela jamrat, je rekel: spaat. je lepo mirno ležala ob meni in čez nekaj časa zaspala. in ko je prvič zaspala, je potem zaspala tudi ko sem vztrajala da ji ne dam joške. mož se ni drl, je bil dovolj že njegov glas. to je ratal pri obeh...

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odstaviti jo moram !
7.7.2008 0:12:57   
mamuška
Ufffa, jaz sem svojega malega odvisnika, ki pa je svojo odvisnost izvajal predvsem ponoči, čez dan se mu je bolj ali manj fučkalo za dojko, odstavila v celoti pri 6 mes. S to razliko, da jaz že imam za sabo eno Kalvarijo od odvajanja od skupnega spanjauser posted image user posted image user posted image in drugega na ta "luksuz" sploh nisem navadila. Spi strogo in striktno v svojem gajtrčku in pika.  To je pomenilo, da sem x -krat na noč vstala, izvedla priklop, odklop, nazaj v pojstlo, on in jaz. Čez x minut ponovnouser posted image user posted image user posted image user posted image Potem me je mala zverka 2 x obgrizla do krvi. Ornk do krvi. In potem je mati ratala grda in je mleko (moje, izčrpano) dobil v flašo, dojke pa ne. Ga je hitro nehalo zanimati in je svoja x zbujanja na noč zreduciral najprej na 3-4, zadnje tedne pa na 1, kvečjem 2. Vedno dobi moje mleko po cuclju, dojit se itak podnevi že prej ni hotel in to je to. Tuljava? Je blo ene 2 noči mal šundra, ampak se je izplačalo.

Da bi ti uspelo ukiniti dojenje brez da ukineš spanje na joški, ki ji je ne dašuser posted image user posted image user posted image , dvomim. Ker to je - po mojem razumevanju, lahko se pa motim!- tko, kot bi biku mahla z rdčeo cunjo in ga špikala, zraven pa od njega zahtevala, naj bo pohlevno živinče.  Jaz sem s sinom spala 3,5 let pod silo razmer in vem, kakšna mora postane to skupno spanje sčasoma, kajti otroci rastejo.  Je pa tko, da je z vsakim tednom in mesecem vse težje. Trajalo je leto in pol, da se je starejši le sprijaznil s svojo sobo in svojo posteljo. Tko da če mene vprašaš- ZDRUŽI! Ne repa po delih sekat, naredi vse hrkati.

Psihične posledice? Ma ne no, lepo te prosim, Vprašaj svojo mamo, kje si spala in do kdaj te je dojila, pa poglej, če ti kaj manjka. Za moje pojme je to pač čisto normalen potek razvoja in prav bedno se mi zdi, ko neki "kao-strokovnjaki" za vsako potezo starša, ki ni po volji otroku, privlečejo na dan psihične posledice. Da ima mati, ki leto in več v kosu ne sp,i hudo konkretne posledice, pa ni važno, a ne.

Po mojem je deklica čist zrela, da odlično preživi brez dojenja, te bo pa stalo nekaj povsem neprespanih noči in zvrhano mero vztrajnosti, da boš zastavljeni cilj dosegla. Srečno!


_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odstaviti jo moram !
7.7.2008 0:16:56   
Šarki
ja sej, vprašanje je če ima sploh možnost dati otroka v svojo sobo...

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odstaviti jo moram !
7.7.2008 1:26:53   
massylou
Zadjnič sem nekje na forumu zasledila nekaj podobnega z zelo všečnim odgovorom uporabnice Nalin.
Lahko jo poiščeš in se domenita preko zs, ker je tudi neko knjigo o prijaznem odstavljanju omenjala pa nekaj luštnih navodil dala.

Bomo pa tudi mi morali počasi po tvojih stopinjah, ker tale didi počasi že vsem preseda. Povdarek na počasi.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odstaviti jo moram !
7.7.2008 17:03:32   
Putka
Hvala za nasvete. Prav pametno svetujete in vas bom kar ubogala. Smo bili danes še na pregledu pri nevrologijnji, ker je imela sum na afektne napade, pa je vse ok. Samo razvajenost in trma. Je pa rekla zdravnica, da ima motnje spanja! Me je kar s stola vrglo, sploh nisem vedela, da pri takih malih to poznajo. In ima paciente od nekje 10 mesecev dalje, saj bi morali otroci v tej starosti ponoči večino noči prespati.

Zdravnica je rekla, da so večinoma dojeni otroci s to težavo, tako da je treba prvo uvesti spanje v svoji posteljici, potem pa se lotiti odstavljanja. Če bo tuljenja samo za par dni, bo še malo!

ja sej, vprašanje je če ima sploh možnost dati otroka v svojo sobo...
Ja imamo, samo je v isti sobici še starejša punčka, pa je nisem hotela za spanje prikrajšat. Bomo pa njo začasno izselili v dnevno sobo.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odstaviti jo moram !
7.7.2008 17:05:31   
Anonimen
Zadjnič sem nekje na forumu zasledila nekaj podobnega z zelo všečnim odgovorom uporabnice Nalin.


Tocno, Nalin je pisala podobno in podrobno. Poglej malo nazaj po temah :).

(odgovor članu massylou)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odstaviti jo moram !
7.7.2008 17:06:25   
Anonimen
Samo razvajenost in trma. Je pa rekla zdravnica, da ima motnje spanja!


U matr, motnje spanja. Kako pa ve, da so to motnje, da ni samo scrkljanost?

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odstaviti jo moram !
8.7.2008 9:16:18   
lenika
A zdaj ima pa že kar vsak drugi motnjo spanja. Odstavi jo, pokaži ji, da je noč za spanje. Bodi ob njej, a bodi vztrajna, ker sem prepričana, da se bo obrestovalo. Po nekaj dneh bodo motnje spanja čudežno izzvenele, ti zagotavljam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odstaviti jo moram !
8.7.2008 19:35:39   
Seven*
Ma saj se to potem nekako uredi. Jaz že kakšno leto več ne dojim ponoči. Je pa res, da dojim že tri leta. user posted image user posted image user posted image user posted image

Na med.over.netu imaš nasvete za odvajanje.

Mensezdi, da še nisi čist ziher, zato sem mnenja, da verjetno pupa še rabi zadevo (eni bolj drugi manj). Jaz bi za začetek poskusila s svojo posteljico. Morda se bo posledično tudi manj dojila, pa še ne pomeni, da bosta morali nehat.




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 0:07:28   
massylou
Glede na to, da ima otrok za celonočno spanje časa nekje do 3 let (do takrat je normalno, če se zbuja...), to ni ravno motnja spanja. Sama bi prej rekla, da jo muči kaj drugega.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 8:49:04   
lenika
Jaz pa sem še vedno mnenja, da je otroka potrebno naučit spanja. Sem pač toliko egoista, da nočem biti več let neprespana, pa tudi otrok nujno potrebuje spanje v kosu.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 10:29:40   
rainbow
Mislim, da je ključno, da zvečer zaspi v svoji postelji brez dojenja. Ni treba, da jo takoj data k sestrici. Naštimaj ji glazbo, pa kako plišasto igračo, mož pa naj hodi k njej in jo miri, če se bo preveč drla, ampak naj je ne jemlje ven iz postelje. Tako sva midva naredila, ko je bila ta mala stara 14 mesecev, in se je prvo noč zbudila samo enkrat, prej pa na dve uri. Peto noč je pristala pri sestrici v sobi in od takrat ni problema. Ampak ko se odločita, je treba vztrajat. Jaz sem jo najprej odstavila samo ponoči, ravno zaradi spanja, podnevi  pa sva se dojili do njenega leta in pol.
Če joka v mejah normale (eni kar bruhajo od sile ali kaj takega), jo je treba pač pustit, pa ji razlagat, kako je velika in da bo sama zaspala itd, bistvo bo že doumela.

Uspešno in veliko potrpljenja želimuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 10:31:21   
Naja31
Je pa rekla zdravnica, da ima motnje spanja


A to se da kaj pomagati? Mislim, zdravstveno?
Ker moj starejši sin ki je bil aprila star 3 leta, se še vedno zbudi sigurno vsaj 2x na noč.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 12:28:42   
jagoda80
Živjo, Putka!

Bom še jaz napisala svojo izkušnjo. Moj fantek ni imel ne flaške in ne dude in se je tam po 10 mesecu začel ful dojiti, sploh ponoči, čez dan pa se ni niti spomnil na dojenje. Navezanost na moje dojke se je še stopnjevala pri vstopu v vrtec pri 11 mesecih. Ponoči se je začel kar naptrej zbujat in se dojil celo večnost. Mož se je preselil v dnevno, jaz pa sem postajala vse bolj utrujena. Neko noč, ko se je ob enajstih zbudil že tretjič sem se odločila, da bom prenehala z nočnim dojenjem. Naj povem še to, da je spal včasih pri meni, včasih pa v svoji posteljici. Ko pa se je ponoči dojil tako pogosto, je spal večinoma pri meni. Tudi jaz sem bila kronično neprespana.

To nočno odvajanje je izgledalo nekako takole. Ko se je zbdudil in seveda jokal, sem ga vzela v naročje, se usedla na posteljo, ga zibala, mu pela in ga božela. Seveda se je drl na vse pretege in se zvijal v naročju. Moram priznati, da mi je bilo zelo težko, ampak sem sklenila, da je potrebno narediti mejo. Po kakšni uri je nehal jokat in je zaspal nazaj. To nič se je še nekajkrat zbudil in glasno tulil, jaz pa sem ga spet božala in pestovala. Tako je nekje v treh dneh opustil nočno dojenje, sva se pa začela dojiti zgodaj zjutraj, kar pa se prej nisva in tudi število podojev čez dan se je povečalo. Je bilo zelo naporno obdobje. Ga je bilo potrebno veliko crkljati. Ponoči se je še vedno zbujal 1x, 2x ampak je hitro zaspal nazaj. Čez čas je sam opustil še dnevno dojenje, začel spati celo noč, tako da sva se dojila le še zvečer. Pri 14 mesecih pa sem poskusila ga dat spat brez večernega dojenja in od takrat se tudi spomnil ni več, da bi se dojil.

Sem mnenja, da je prekinitev dojenja šok za otroka, zato je boljše, da ga v tem obdobju ne začneš navajat tudi na svojo posteljico. Midva sva nekaj časa spala skupaj in šele kasneje sem ga začela spet navajat spet na svojo posteljo. Zdaj ponoči  spi kot angelček, če ga le ne mučijo zobki ali kakšen prehlad. In najraje spi v svoji postelji.

Upam, da se boš čimprej naspala!!!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 12:38:44   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Je pa rekla zdravnica, da ima motnje spanja


A to se da kaj pomagati? Mislim, zdravstveno?
Ker moj starejši sin ki je bil aprila star 3 leta, se še vedno zbudi sigurno vsaj 2x na noč.


Jaz mislim, da to niso motnje spanja. Saj se tudi odrasli zbudimo ponoči, pa pač zaspimo nazaj. Tudi otroci se zbudijo ponoči, je pa odvisno na kakšen način potem zaspijo nazaj. Nekateri so navajeni, da se podojijo, nekateri rabijo flaško, nekateri dudo, nekateri mamo, da jih pocrklja. Nekateri pa zaspijo sami. Sem pa prepričana, da se da otroka tega naučit. Govorim iz lastnih izkušenj.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Odstaviti jo moram !
9.7.2008 22:25:24   
Putka
No, da vam povem, kako me je Katja presenetila.

Včeraj je prvič prespala celo noč v svoji posteljici. Sicer se je začelo s 3/4 urnim (kar ok, ne?) dretjem, hlipanjem... pa je končno utrujena zaspala. Se je sicer zbudila ponoči 5x, sem vstala, jo potolažila (z zizo seveda) in je dala nazaj v posteljo, kjer je zaspala naprej brez težav.

No, danes pa je zaspala po 10 minutah, brez kričanja, samo malo protestiranja. Malo trepljanja po ritki, pa jo je zmanjkalo!!

Je bila pa zjutraj hudo užaljena, me najprej ni hotela pogledat, ampak pametna punca je hitro poštekala, kakšen je zdaj red! Priznam, sem čisto šokirana, sem pričakovala celo katastrofo!

Tako da sem zaenkrat zelo zadovoljna s tem napredkom, odstavljanja pa se lotim v kratkemuser posted image .

Sicer pa zdravnica ni dokončno rekla, da ima dejansko motnjo spanja, ampak da pri tako malih to težavo že zdravijo. In v izvidu je napisala številko specialistke, ki ima ambulanto za otroke, kamor naj se obrnemo, če ne bo boljše. Saj je normalno, da se otroci ponoči prebujajo (kot tudi odrasli), samo čisto zbudili se naj ne bi več okrog enega leta. Kaj pa vem, jaz sem bila tudi čisto presenečena...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Odstaviti jo moram !
10.7.2008 8:42:55   
lenika
Jaz pa še vedno mislim, da ne moremo govorit o motnji spanja dokler starši vsaj ne poskušajo otroka naućit, da zaspi sam in da če se zbudi zaspi nazaj.

Po tej teoriji bi imel vsaj vsak drugi otrok motnjo spanja. Če vprašaš stare mame, pred 50 leti ni imel nobeden motnje spanja ali pa zelo redki, zato, ker starši dejansko niso ponoči skočili za vsak premik in se je dojenček kaj hitro naučil , da je noč za spanje.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Odstaviti jo moram !
7.8.2008 15:29:35   
bori2
Mi smo se končali dojit na zelo krut način.  Ker sem dobila vnetje me je vsakršen dotik bolel ko hudič in ko se je hotela dojit preprosto rekla ne. Povedala, sem, da mamico buba in po 3 dneh je bilo za obe konec.

Učinkovito? Vsekakor. 

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
19.8.2008 15:23:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bori2)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Odstaviti jo moram !
19.8.2008 21:18:20   
Anonimen
pri nas je podobna situacija, pupa je stara 13m in je pravi obsedenec....s to razliko, da večinoma spi v svoji sobi, sam pol pa jaz vstajam ko kreten celo noč in ko se naveličam, jo pa k seb vzamemuser posted image sem poskusla da bi šel moj k njej, ko se zbudi, samo se tolk histerično dere, da brezveze, k se pol čist zbudi in rabim vsaj 2 uri da jo nazaj uspavamuser posted image user posted image ne spomonim se kdaj sem spala 4 ure v kosuuser posted image in kt da to že samo po seb ni zadost, sem zdej še noseča, pa ob 5ih vstajam vsak dan in pičim v službouser posted image se mi zdi da se bom zrušla en dan, pa še kr upam da se bodo zadeve že speljale tko, kot morjo bit ( čeprov ne vem kako je touser posted image ) uglavnem, sama sebe sem prepričala, da sem oh in sploh fajn, polna energije in spočita, spanje je pa tak zguba cajtauser posted image user posted image user posted image (

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?