|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 leta razlike med otrokoma
9.8.2008 20:48:57   
drevozivljenja
lp najprej.prosim vas da mi malo zaupate kako je ko je razlika 4leta med otrokoma?naš je za 2 tedna star 4 pa pričakujemo drugo leto marca še enegauser posted image ..kako je to?a je naporno?so ljubosumni?

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 9.8.2008 21:39:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
9.8.2008 21:44:01   
bskrle
Naši dve se ne pobereta, ker ta veliko (6) že zanima šola in winksice, ta malo(2) pa dojenčki.  k sreči imamo še eno 4 letnico.
Drugače se imajo pa rade. 

(odgovor članu drevozivljenja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
9.8.2008 22:38:16   
uwaga
Hoj! Moja srčka sta 5 let narazen. Deklica je starejša in ko se je rodil fantek smo jo zaposlili. Je pomagala ritko mazat pri previjanju, oblačila izbrat, določit kremo za telo... Kjer je bilo možno je sodelovala. Pri teh letih so že precej samostojni pri oblačenju, hranjenju... Bilo je krasno ker je ni bilo potrebno večno čekirat, tudi poigrala se je sama, po drugi strani pa mi je po malem pomagala in s tem dobila občutek da je njena pomoč pomembna in dobrodošla zato pa tudi ljubosumja ni bilo veliko. Občasna jeza in klupanje. Danes krasno sodelujeta, večkrat se tudi skupaj igrata.  Skratka mislim da razlika 4 let ni pretirana, pravzaprav je krasna saj ti lahko starejši že ponekod pomaga, hkrati pa bo kmalu imel tovariša za igro.  Torej uživajte, radi se imejte, pa veliko veselja z novim članom družine!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
10.8.2008 7:06:27   
TRIŠ
Naša dva večja sta razlike 4 leta in se odlično razumet5a.Nikoli ni bil večji ljubosumen na mlajšo ,takrat še dojenčico.Res pa da smo ga lepo pripravili na dojenčka in da mu je sestrica v porodnišnico z njenim prihodom prinesla tudi velik hiap z bagerjemuser posted image user posted image user posted image user posted image Ja me je pred kakim letom nazaj še spraševal kako je to lahko ona kupila in kako je ona vedela da mu je to res všečuser posted image user posted image user posted image
Pa srečnouser posted image

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
10.8.2008 10:18:41   
Alfabeta
Tudi pri nas je 4 leta razlike. Imamo sedaj pol leta staro deklico. Sin si jo je full želel, sestrico namreč in ko se je rodila, se je rodila še ena velika bratsko-sestrska ljubezen. Sin jo ima neizmerno rad, ljubosumen ni bil niti 1 samo minuto, mala pa ko ga zagleda, ga vleče nase, lubčka, stiska user posted image

Smo ga pa tudi mi prej pripravili in mu razložili kako in kaj. Naš je bil pri 3 letih že zelo samostojen. Vse se je sam oblekel, pospravil obleke, za sabo iz mize,.... Seveda je potem to samo še stopnjeval. Recimo sam si obriše tazadnjo ko gre kakat, umije zobke, zjutraj se sam obleče za vrtec,.... Seveda je od začetka sledila super kontrola, danes pa samo še "vržem uč" če je vse o.k. Tako da mi je zelo olajšal delo, ker vedno pa tudi ne morem skočiti, ko bi on kaj rad. Recimo, da ravno dojiš, on pa iz stranišča vpije, da naj mu obrišem rit.user posted image  enostavno ne gre.

Meni je ta razlika  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
10.8.2008 12:01:01   
Lona76
Tudi pri nas je 4 leta razlike. Ta starejši ima svojo sestrico neizmerno rad. Ko kam pridemo vsem govori a vidite mojo sestrico in če je mala v vozičku in jaz malo stran, pa jo pride kdo pogledat, je ko pes čuvaj takoj zraven user posted image . Mi pa tudi kaj pomaga (drži flaško, prinese pleničko,...) Za enkrat nam gre. Upam, da ta ljubezen ostane. Aja je pa mala stara 5 mesecev.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
10.8.2008 18:29:02   
Anonimen
Jaz sem dobila sestro ko sem bila stara 4 leta in pol. Do mojega 10. leta sva se super razumeli, potem pa sem jaz prišla ven iz igračk in so me začele zanimati druge stvari, sestra pa mi je težila na vsakem koraku, ker je želela biti z mano. Tako da sva se takrat začele kregat. Ko sem bila jaz stara nekje 15 let, ona pa 10-11 sem že jaz imela več svobode kot ona-seveda sva se kregali. Potem je ona prišla v puberteto, jaz pa začela resno zvezo s fantom-nisva se več toliko kregali, vseeno pa ni bilo skupnih interesov. Zdaj sem jaz stara 21, s fantom sva skupaj že 5 let, sestra je stara 16 in se vedno bolje razumeva. Sicer nisva dosti skupaj, ker naju pač zanimajo čisto druge stvari - midva s fantom načrtujeva družino, skrbiva za finance, gospodinjstvo itd., pač odrasla sva, sestra pa je krepko v puberteti-fantje, skakanje okoli itd...

Tako da kar se mene tiče prevelika razlika, ker sem jaz bila vedno korak pred sestro v odraščanju.
Ne me narobe razumet, zelo sem srečna da imam sestro in radi se imava, ampak bi bila vesela da bi sestra bila vsaj kakšni 2 leti starejša.

(odgovor članu Lona76)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
10.8.2008 18:36:31   
Anonimen
aja ve bolj govorite o čistem začetku... Takrat je baje bilo super, ker sem si jaz zelo želela sestrico in sem bila ves čas samo z njo. Rodila se je poleti, jaz pa nisem šla brez nje niti na dvoriščeuser posted image   Mami sem baje ves čas pomagala, do sestre sem bila zelo zaščitniška in nikoli ljubosumna.
Saj pravim, težave pri takšni razliki se ponavadi pokažejo kasneje zaradi različnih interesov med otrokoma. Saj si lahko zamislite kako je ko 15 letnik želi k sošolki ali pa v mesto, 10, 11 letnik pa sili zraven kajne?!?user posted image
Saj zdaj se mi sestra opravičuje, pravi da bi se ji zmešalo če bi neka mala šmrkla hotela biti na vsakem koraku z njouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 4 leta razlike med otrokoma
10.8.2008 19:45:15   
srki
Po mojem je vse odvisno od karakterja otroka, kako to sprejme. Pri nas bo tudi razlike polna 4 leta, upam, da bomo dobro furalo. Seveda pa se pričakujejo tudi kakšni izpadi ljubosumja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?