lučka 25
|
No punce, da vam malo potešim radovednost. Sprej superfact za v nos (jemljem ga 3x dnevno na 8 ur) je za to, da folikle spravi na "0" in začnejo rasti od nule, začetka. Zato ga že začneš jemeti že 1 teden pred . Takrat ti tudi naredi informativni UZ (kako je z jajčniki, če so kakšne posebnosti, sluznica,... Potem pa sem včeraj na 2. dan ciklusa začela jemati inekcije (2 doza 1x dnevno ob 6h). Me že kar ma,o rit boli. Inekcije pa so hormoni za spodbujanje rasti foliklov. Potem imaš na 8. dan ciklkusa 1 UZ, kjer se vidi kako stavri potekajo tam doli v dolini sanj. In na tisti dan potem pove, če je še naprej potrebno jemati hormone, ali povečat dozo,... ali pa že kdaj bo padla stop inekcija in nato punkcija. Zdaj sem naštela vse kar se mi je že dogajalo in kar lahko povem iz izkušenj. Za naprej, kar se tiče punkcije, ET (transferja), bolniške pa sem izvedela na tmi IVF/ICSI. Pravijo da je punkcija boleča. Ti vsak folikel posebej spunktirajo. Ene vzamejo potem ketonal, ali prosijo za kakšne protibolečinske tablete, ali pa pač nič. Med punkcijo je lahko tvoj dragi zraven (če je zmožen dovolj hitro iz sebe iztisniti spermo ). Potem pa ti povedo kdaj bo ET, kar je spet odvisno od posameznice. Na dan punkcije pa se seveda še dogovoriš, ali bodo nato vstavili 1 ali 2 pikici. Kar pa se tiče bolniške je na LJ kliniki tako, da si od punkcije naprej na bolniški in sicer do testa. In če je le ta pozitiven, si nato na bolniški še do prvega pregleda. Pri Rešu (kjer sem jaz) pa je po moje glede bolniške bolj tako, kako se zmeniš da ti da potrdilo za poseg in kako potem opraviš z osebnim zdravnikom. Je pa pri njem praksa, da imaš nato prvi UZ in pregled, 14 dni po pozitivnem testu, potem pa ti da zeleno luč, da greš lahko k osebnemu G. Pač rad vidi kako je uspelo. Če bi me brala kakšna stara mačka s strani postopkov. Saj ne vem, če sem dovolj natančno povedala. Bom potem tako in tako še sproti poročala, kako je vse potekalo pri meni.
|