|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: endometrioza in zanositev
6.9.2008 10:28:41   
Mijavček
Becky, meni je dr. Ribičeva, po operaciji (laparo) endometrioze rekla, da jih 70% zanosi v roku pol leta.

Žal sem jaz padla v ostalih 30% in smo se še naprej matrali,..., potem sem šla čez 2 leti še enkrat na laparo, ker so se znaki za endo ponovili. Samo pri meni ni bila problem samo endo, imam tudi malo zmešane hormone in na 2.laparo ugotovljene slabo prehodne jajcevode.
Februarja letos sem zanosila v 3. IVF postopku in to z dvojčki user posted image  (sem v 8.mesecu).

Upam,da tebi in ostalim ne bo treba čez vse to. Srečno!

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: endometrioza in zanositev
6.9.2008 20:25:52   
becky
mijavček čestitam za user posted image user posted image . upam, da bo vse ok-no, seveda bo, o tem ni dvoma.

jaz pa zdaj čakam na prvo M po laparo. mogla bi pridit med včeraj in jutri. nekih znakov pa ni. sicer malo dvomim, da bi kar v prvo ratalo, ampak vseeno upam. bomo videli. upam na njaboljše

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: endometrioza in zanositev
8.9.2008 12:21:52   
kejt2
Pozdravljene!

Jest sem pa tudi v podobnem zosu... user posted image
Pred približno letom in pol mi je moja ginekologinja ugotovila sum na endometriozo, ki jo je drugo mnenje ovrglo.
Pred točno enim letom sem imela laparaoskopijo in odstranitev desnega jajcevoda zaradi izvenmaternične nosečnosti. Leva stran naj bi bila b.p. In sem mislila, to je to, zdaj je vse ok.
Prejšnji teden sem prejela dijagnozo: endiometrija na levem jajčniku.

Kaj me čaka? Kaj naj (oz. kaj lahko) storim? Ali obstaja kakšna alternativna pot?

Hvala za odgovore,
Kejt

P.S.: imam 32 let in si res želim, da bi lahko imela otroke.


< Sporočilo je popravil kejt2 -- 8.9.2008 12:22:56 >

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: endometrioza in zanositev
8.9.2008 12:38:06   
Anonimen
A ste imele kakšne znake?

(odgovor članu kejt2)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: endometrioza in zanositev
8.9.2008 12:42:57   
kejt2

Tudi mene niso 3% "šljivili", ko sem jim opisovala simptome (ki so čisto šolski, kar vem sedaj) in sem morala preden je bil prvič ugotovljen (nato ovržen) sum endi, 1 leto in pol "težit", da so mi sploh kaj pogledali.
Rezultat tega je, da sem na desni strani brez jajcevoda in z endi levim jajčnikom, za povrh imam pa še septum maternice. Juhu!

user posted image user posted image user posted image
Kejt

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: endometrioza in zanositev
8.9.2008 14:21:36   
severnica77
Meni so endometriozo ugotovili pri operaciji zaradi izvenmaternične nosečnosti.
Kasneje mi je uspelo zanostiti po naravni poti, čeprav samo z enim jajcevodom.

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: endometrioza in zanositev
8.9.2008 19:22:37   
becky
moji znaki so bili (seveda sem se jih zavedla šele po diagnozi, ko sem prebirala razne stvari): izredno boleče M (moj me je moral pod roko prijet, da sem prišla iz postelje na wc !), krvavitve iz anusa med M, boleči spolni odnosi (samo nekateri položaji in ne vedno), napihnjenost cel mesec, trd trebuh (nisem suha, pa sem čutila trdo, ko sem stisnila). no zdaj je boljše za vsaj 1000%: spolni odnosi me ne bolijo več (noben položaj), za M ne vem, ker je še ni bilo, trebuh ni več trdi.

aja, danes sem naredila CB, in prisegam, da sem videla senco plusa. bom ponovila v sredo, ker se mi zdi ful neverjetno, da bi že kar ratalo. 

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: endometrioza in zanositev
9.9.2008 6:56:30   
becky
no, danes sem dobila M-vsaj začela se je. me pa zaenkrat manj zvija kot ponavadi

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: endometrioza in zanositev
10.9.2008 7:52:08   
becky
no, moja M je prišla v polnei moči. po dolgem času (govorim o letih) imam zelo malo bolečin (pomaga mi že en bonifen, prej sem pojedla po 10 tablet na dan), zlila se mi je že prvi dan, gre za čisto kri (prej je bil bolj temen izcedek), manj sem napihnjena. aja, dobila sem jo 31. dan od prejšnjega ciklusa in 20 dni po laparo.

res sem navdušena nad potekom in komaj čakam, da lahko greva v nove boje user posted image

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: endometrioza in zanositev
10.9.2008 7:53:40   
becky
kejt2, pri endometriozi ni alternativne metode. pomaga samo laparoskopija. sicer ti lahko dajo hormone, vendar če hočeš otroke to ni priporočljivo, ker se po hormonih endo vrne v veliko hujši obliki.

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: endometrioza in zanositev
11.9.2008 12:45:22   
kejt2
Ufff!

Ker jest pa ne bi še ene laparo- sem jo imela lani zaradi odstranitve jajcevoda. Ali lahko vseeno zanosim, če je endo v jajčniku (na tisti strani, kjer jajcevod še imam)?
Kaj pa, kontracepcijske tablete, ali te pomagajo? Kaj pa homeopatija? Karkoli...? Prooosiiim...

Kate

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: endometrioza in zanositev
11.9.2008 17:14:22   
becky
Težave, ki jih endometrioza povzroča, si ženske blažijo z jemanjem zdravil proti bolečinam. Vendar pa marsikdaj običajni analgetiki, ki jih lahko kupimo v lekarnah brez recepta, niso dovolj. V takem primeru bo zdravnik predpisal močnejša zdravila. Za ženske, ki ne nameravajo zanositi, lahko predpišejo kontracepcijske tablete, ki dostikrat težave precej zmanjšajo. V zadnjem času preizkušajo dve vrsti zdravil, ki veliko obetajo in je mogoče pričakovati, da jih bodo dobile tudi ženske z endometriozo. Eno od teh zdravil se namreč že uporablja za zdravljenje druge bolezni (rak dojke).
Še vedno pa je najbolj učinkovita terapija odstranitev odvečnega tkiva, torej operacija. Kot že rečeno, ta poseg danes opravljajo z majhnim rezom, kar za žensko pomeni krajše zdravljenje. Včasih pa je le potrebno narediti večji rez, če kirurg med operacijo ugotovi, da laparoskopski poseg ne bo dovolj. Še ne tako dolgo nazaj so ženskam z endometriozo preprosto odstranili maternico, kar je seveda pomenilo, da potem niso mogle imeti otrok. Odstranitev maternice in obeh jajčnikov je še danes rešitev za bolnice z najhujšimi oblikami bolezni, vendar pa je to, kot pravijo ginekologi, zares zadnja rešitev problema.

Komplementarna medicina za naravno zdravljenje endometrioze svetuje več ukrepov: izogibati se je treba vnosu kemikalij, predvsem dioksinom in polikloriranim bifenilom, znanim kot PCBjem. Povezanost med naraščanjem endometrioze in onesnaženjem z omenjenima kemikalijama je namreč dokazana. Najboljši način, kako to storiti, je, da se izogibamo živalskim maščobam, kar posebej velja za polnomastne mlečne izdelke in rdeče meso. Izogibati se velja tudi kavi in alkoholu.
Priporočajo pa zelenjavo: brokoli, peteršilj, zeleno, cvetačo, zelje, ohrovt, brstični ohrovt, špinačo in blitvo, laneno seme, omega 3 večkrat nenasičene maščobne kisline, ki se sicer nahajajo v ribah, vendar pa jih je mogoče dobiti tudi v kapsulah kot prehrambeni dodatek.
Pomembno je tudi, da obvladamo stres. Pri tem nam bodo pomagali vitamini iz skupine B in C, poleg njih pa še minerala magnezij in cink. Priporočljiva sta tudi ingverjev in zeleni čaj.
Odsvetujejo tudi pšenico in rž, priporočajo pa fižol, grah, skratka stročnice, rjavi riž, ovsene kosmiče, repo in gorčico, semena in kalčke, čebulo in česen. Za marsikatero žensko je takšna sprememba prehrane zelo temeljita. Vendar pa bo dobro vplivala tudi na siceršnje počutje.

sem tud brala, da blažjo obliko endo lahko zdravijo s hormoni, vendar samo v primeru, da nimaš namena imet otrok

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: endometrioza in zanositev
19.9.2008 14:54:57   
mng
tudi meni je ginekologinja pred 3 meseci na splošnem pregledu ugotoviola cisto, ki še ni izginila. Zato me je napotila na specialistični pregled v ginekološko ambulanto, kjer mi je druga ginekologinja odsvetovala operacijo in mi kot terapijo priporočala zanositev. Moja cista je velika 3x4 cm in naj bi bila endometrična glede na to, da ni izginila. Operacijo mi je odsvetovala iz razloga, ker naj bi se pri tako malih cistah rado na operacijah zapletlo in bi bila možnost, da mi poškodujejo jajčnik. Če pa po 6 mesecih še ne bi bilouser posted image , pa bi me napotila na kliniko za neplodnost. Kako se vam zdi kaj tole...... je ok ali imate kakšne druge izkušnje?user posted image

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: endometrioza in zanositev
19.9.2008 16:09:38   
becky
poznam eno, ki je imela podobno situacijo kot ti. le da je pri njej G čakala 2 leti. potem pa je šla na laparo in 2. mesec po laparo zanosila. kaj pa praviš na drugo mnenje?

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: endometrioza in zanositev
19.9.2008 17:37:58   
lara light
Draga mng,
meni se zdi predlog G ok. Jaz bi počakala 6 mesecev, medtem pa se naročila v ambulanto za neplodnost. Potem pa od tam naprej. Laparoskopija in morebitna odstranitev ciste, pa ni slaba, ker pogleda tudi stanje reprod.organov, ki se ga na Uz žal ne vidi. In sama operacija ni nič posebnega, v dveh, treh dneh si doma, po 1 tednu kot nova!user posted image

Držim pesti, da ti uspe preden prideš do zdravljenja! Vso srečo!user posted image

Sicer pa se nam lahko pridužiš na Upamo skupaj, E-zmagovalke, kjer smo na kupu tiste z endometriozo. Nisi sama, veliko nas je in žal veliko jih niti ne ve, da to bolezen ima. Drži se!

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?