|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko časa ste dojile?
4.9.2008 14:06:43   
julči
Oj,

zanima me koliko časa ste dojile (zdržale dieto) mamice, ki dojite svoje otročke z alergijo? Naša pikica je stara 4m in sem na dieti 3 mesece brez mleka in jajc, rada bi zdržala vsaj še 2-3 m do goste hrane. Sem pa že precej shujšala in večkrat zeloo utrujena. Vem pa da je za naše sončke dojenje pomembno.

Vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 14:30:56   
mišk
Svojih izkušenj nimam, a pri svakinjinem sinu so pri šestih mesecih ugotovili alergijo na mleko in jajca, pa je imela svakinja dieto do njegovega enajstega meseca. Takrat je ta njegova alergija sama izzvenela.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 14:32:32   
Doll
Imava še dieto,smo ugotovili alergijo na KM  in jajca ter laktozno intoleranco.Star je pa 15 mesecevmteste delali pri cca 9 mesecih

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 14:36:35   
Natali07
Jaz sem svojega dojila 13 mesecev in bila na strogi dieti od njegovega 1 meseca.  Na dieti brez mleka, jajc, krompirja , konzervansov, barvil, arom in še kar nekaj sadja in zelenjave, ter žitaric, pa se je dalo, ker ko se navadiš sploh ni problem. Ko začne z gosto hrano sem pa kuhala zanj in zase enako, tako da ni bilo nekega dodatnega dela. Prekinila sem, ko sem mislila da bom šla v službo in ne bi mogla cel dan jesti samo suhe hrane. V tem času sem shujšala na -11gk kot pred zanositvijo, tako da sem bila res prava suhica, ampak se je splačalo, do takrat otrok ni bil nikoli bolan niti prehlajen, pa je rojen v januarju.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 18:38:26   
julči
Natali in Doll bravo!!! Vse čestitke za tako dolgo dojenje in vztrajnostuser posted image , vaju prav občudujem!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 20:03:55   
Alfabeta
Natali07, pa si imela vseeno dovolj mleka?

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 21:02:45   
Tisana
Sem pa že precej shujšala in večkrat zeloo utrujena
 Ne vem, če si mislila, da je to zato, ker ne ješ mlečnih izdelkov in jajc, samo po mojem to ni to, ali pa vsaj ni samo to. Jaz sem tudi zelo utrujena, pa nimam nobene diete. user posted image  Po mojem še malo nosečnost (hormoni, utrujenost,...), pa porod, pa nenaspanost, pa enoličnost,...

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko časa ste dojile?
4.9.2008 21:18:28   
julči
Ja možno da sem utrujena tud zaradi teh stvari... ampak bi si tko povečala energijo s kako čokoladicouser posted image al pa kej sladkega. Kaj ste jedle tiste k ste bolj mahnjene na cukr- a je kej tazga kar lahko pa da je dobr?

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko časa ste dojile?
5.9.2008 10:00:54   
mama06
Moj sin je star dobrih 10 mesecev in ima alergijo na KM in še preobčutljivost na razno GH, tako da sem tudi sama s tem na dieti. Dojiva se od samega začetka, flaške ne pozna, alergijo so pa ugotovili pri 5,5mesecih.

Kot je ena napisala, ko se navadiŠ, gre. Držim pesti, da vama uspe. Se pa dostikrat zgodi, da te alergije še pred prvim letom izzvenijo, vendar je potrebno dieto še malo potegnit v preventivo. Upam, da razumešuser posted image

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko časa ste dojile?
5.9.2008 10:39:02   
rumenasoncnica
Še ena "sotrpinka"...user posted image  Na dieti do februarja. Zdaj se dojiva še samo za vzorec (zvečer in ponoči za uspavanje), takoda se tudi jaz ne držim več tako strogo. Sem se pa najprej izogibala mleka in jajc, nato pa še pšenice.
Tudi jaz sem zeeeeeeeelo pogrešala cuker; jedla sem Alpro Soya pudinge (vanili, čokolada), riževe pudinge (Mercator), pa kake kekse brez mleka in jajc (Mercatorjevi ZDravo življenje, pirini z rižem,...).

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko časa ste dojile?
5.9.2008 15:52:21   
Natali07
Alfabeta- mleka sem imela dovolj ves čas. Tudi predno sem prekinila pri 13 mesecih se je zvečer in zjutraj samo dojil. Prekinila sem pa v roku 14 dni najprej zjutraj in nato zvečer. Je bila kar kriza, tako da sem si skoraj cel teden pod tušem masirala prsi, da so nehale bolet in občasno malo spumpala mleka (a le toliko da je bolečina popustila). Tako, da zaradi diete mi ni nikoli primankovalo mleka. So me pa to neprestano spraševali.

Kot je mama06 napisala je tudi pri nas alergija na mleko izvenela do njegovega 10 meseca in nato smo zelo počasi začeli uvajati jogurt in skuto najprej jaz, nato moj sin in šele po kakih dveh mesecih smo začeli z mlekom. Sedaj pa brez mleka skoraj živeti ne mora. No na  žalost nam ostajajo druge alergije.

Kar pa se tiče sladkarij, meni ni preostalo drugega kot da jih pečem sama (ker je bil občutljiv res na veliko živil) in tistih sem zmazala lahko tudi 2 kg v treh dneh.

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko časa ste dojile?
5.9.2008 16:24:55   
annie
Moj nečak ima alergijo na ml.izdelke, pa ga svakinja še vedno doji. Star pa je 10m, sama pa je rekla, da ga misli dolgo časa dojiti (tudi po 1 letu), seveda, če bo še sam želel user posted image Ti še le vztrajaj v dojenju, saj je za takšne malčke to najboljše user posted image  user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko časa ste dojile?
10.9.2008 10:01:33   
mamica 1
No pa še moja izkušnja. Jaz sem na dieti  brez mleka in jajc od njegovega 3 meseca sedaj bo čez nekaj dni star eno leto. Pred kakšnimi 14 dnevi sva nehala dojit ampak sem se toliko navadila na dieto da še sedaj uživam takšno hrano, ker itak imam podaljšano porodniško pa sva večinoma sama doma in ko kuham kosilo za njega to tudi jaz jem. No bom rekla da smo kar se tiče kosila in skupnih obrokov kar vsi štirje na dieti. Mi pa na žalost v tem času ni šla tut  ena kila ne dol user posted image user posted image user posted image . Katastrofa mogoče od enih kontracepcijskih injekcij al kaj.
Ena predhodnica je dejala da so jo spraševali če ima dost mleka, naj povem da so men skoz na pediatrični govorili da moram vztrajat na Allernovi ker lahko da bom kmalu nehala dojit. Po moje si tut stroka ni na jasnem ali je pri dieti manj mleka al kako.
Samo vztrajaj pa bo!

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...





matkica



JURIJ (50%)

ALEN (50%)


Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!