|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečina ob dojenju
6.9.2008 11:27:08   
*zoe*
Hello,

sem novopečena mamica (14 dni) in imam težave z dojenjem. Že v porodnišnici so se mi vnele prsi zaradi prevelike količine mleka, tako da sem mogla najprej user posted image  podojit pol pa še ven sčrpat mleko, no ko se je to končno umirilo, me pa še to ful moti, da me dojenje tako zelo boli. A je imela še katera podobne bolečine? Sploh na začetku dojenja, ko začne vlečt, me tako boli, kot bi imela popadke, da mi grejo kar solze v oči. Potem se po parih potegih bolečina umiri in je lažje dojiti. Vendar ko ga odstavim stran in spet pristavim me spet tko zaboli.

Upam, da mi bo znala katera kaj povedat. Kaj mi je za narest? A bo ta bolečina skoz prisotna? Eni pravijo da kao lahko traja do 6 tednov po porodu. Samo jaz ne vem ali bom sploh zdržala toliko časa. A se mi je bolj pametno črpat?

Drugače bi ful rada dojila (sploh ko imam dovolj mleka), samo te bolečine so res neznosne.

Hvala za vašo pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 11:48:13   
nynna
Čestitke ob rojstvu. Mene je tako zabolelo takoj ko je potegnila in to pri vsakem podoju. Občutek je bil kot da je nekaj zabasano notri potem je bilo pa po slabi minuti dobro. Trajalo je kake tri mesece potem pa povsem ponehalo. Je pa res zelo zelo močna bolečina. Jaz nisem našla nobene pomoči za to. Žal.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 12:37:58   
oro
Mene je tako bolelo, da sem cele dneve po stanovanju zgoraj brez hodila, ker me je dotik majice bolel, da ne govorim o tem, kako sem se izogibala tušu - curku vode proti prsim!user posted image

Ampak kljub vsemu, svetujem ti, da zdržiš! Ta bolečina res mine (meni po ene dveh tednih) in zelo ponosna boš nase, da si to zdržala.

Jaz nebi črpala - otrok se ti lahko, poleg tega pa s črpanjem  zmedeš telo in je počasi mleka manj in manj... Pa dojenje na začetku pač boli - tako tebe, kot je vse ostale.

Če že, potem si nabavi nastavke in ti bo to začasno omililo bolečino - vsaj tolliko, da se bradavica opomore.

Torej, lepo stisnit zobe, mazat z bepantenom in počakat da mine.user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 13:07:55   
suzanamai
Bolečina bo minila, brez skrbi. Glede na to kako jo opisuješ, gre pa za krčenje maternice ob dojenu, kar je normalnouser posted image .

pa uživaj z majcenim bitjem, ne veš kako hitro zrastejouser posted image

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 13:29:50   
BOTIKA



ja tudi jaz mislim da se ti krči maternica ker sem sama imela iste bolečine, minejo pa nekje do 1 meseca ali manj.




_____________________________

7.7.2008 JE POSIJAL ŠE EN SONČEK V NAŠE ŽIVLJENJE

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 13:31:34   
arabela*
Zoe,mene tud vedno ko jo pristavim,tako zaboli.Takšen feeling,kot bi mi skozi glavo nekdo iglo potisni( smešna primerjava,vendar je res).Ampak pač potrpim.Pa opažam,da se mi zadnje čase to dogaja bolj na levi dojki.Tud jaz se sprašujem,zakaj.user posted image

< Sporočilo je popravil Saraya -- 6.9.2008 13:32:54 >


_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 14:10:13   
lion
čao,

jaz sem imela enake bolečine-to se krči maternica. Meni se je zelo intenzivno krčila zato sem imela tudi ornk bolečine kot podadek. Ampak pri meni je to trajalo mislim da cca 7 dni potem pa nič več. Vstrajaj pri dojenju, bolečina mine!!!
Pa čimveč prespanih noči.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 14:27:14   
*zoe*
Hvala za odgovore.

Ja gre za dva tipa bolečin - eno je krčenje maternice - to je že minilo (v spodnjem delu), druga, ki ja pa pri meni še ostala pa je ta ki jo je omenila tudi Saraya - kot da bi mi eden z iglo glavo prebadal in to je pri meni strašno boleče ter traja cca. 2-3 minuti, pol se pa umiri. Upam, res, da mine, ker se mi od tega že čist meša.

Bradavice imam pa še kar uredu, trenutno brez ragad (na eni strani sem imela te razpoke, pa so se z bepantenom pošlihtale).

Dojim pa z nastavkom, ker je user posted image  rojen več kot 3 tedne prezgodaj in ne zna prijeti bradavice, kar nekaj menca in spodnjo ustnico viha, tako da mu uspe jesti edino z nastavkom.

A pol naj še ene 14 dni potrpim in čakam, da bolečina mine. Upam da res, ker na čase hočem že kar obupat. Je pa res, da me to pokonci drži, da vem, da je to za user posted image  najboljše.

(odgovor članu lion)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 14:32:04   
*zoe*
IZVIRNO SPOROČILO: nynna

Čestitke ob rojstvu. Mene je tako zabolelo takoj ko je potegnila in to pri vsakem podoju. Občutek je bil kot da je nekaj zabasano notri potem je bilo pa po slabi minuti dobro. Trajalo je kake tri mesece potem pa povsem ponehalo. Je pa res zelo zelo močna bolečina. Jaz nisem našla nobene pomoči za to. Žal.


Nynna a si vstrajala?

Pa res ne vem zakaj je to tko. Eni pa lahko dojijo brez problema.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 15:01:48   
nynna
ja sem vztrajala, čeprav težko ker res boli. Mislim da nima nobene veze z maternico če te boli v dojki oz bradavici. Tudi nastavki niso pomagali ker je bolečina notri ne okoli bradavice. Zdrži *Zoe* sej bo. Saj vem da te mine sploh dojit ko se spomniš ampak moraš pač misliti nauser posted image .

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 17:05:13   
arabela*
Samo za inf.Jaz ,ko sem prvič rodila ,sem si kupila te nastavke.
Pa ti povem,da me je še bolj bolelouser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolečina ob dojenju
6.9.2008 19:34:22   
*zoe*
Hvala nynna za tolažbo user posted image  saj se bom trudila še naprej. Danes sem res imela "slab dan" in me je vse iztirilo. Poleg tega sem probala kako bi user posted image  vlekel bradavice, ne nastavke, pa mi ni in ni šlo. Enostavno ne zna prijeti, usta viha čist po svoje, pol se pa začne dret, pa smo tam. Pol je bil pa še tko znerviran, da še z nastavkom ni hotel jesti user posted image .

Saj bo, pa upam, da bolečina mine čim prej. Pa da user posted image  začne jesti po bradavici, brez nastavkov.

Sploh si nisem mislila, da je dojenje lahko tako naporno. Vse moje kolegice niso imele nobenih težav, jaz pa tole. In mi je čist iztirilo.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolečina ob dojenju
7.9.2008 15:41:35   
nia5
Jaz nebi črpala - otrok se ti lahko, poleg tega pa s črpanjem zmedeš telo in je počasi mleka manj in manj...





What??? Jaz sem si na začetku črpala pa je bilo mleka vedno več, ne manj, tega imam zdaj v skrinji za rezervo, dokler bo lahko. Koliko jaz vem s črpanjem vzpodbujaš dojke, da proizvajajo več mleka, ko pa počasi prenehaš s črpanjem pa se  dojke uravnajo po potrebi otroka-vsaj pri meni je bilo tako. Boleče bradavice pa minejo verjemi, se splača te user posted image bolečine potrpet. Vso srečouser posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bolečina ob dojenju
7.9.2008 17:33:55   
sassy0
Probajta se res potrudit brez nastavkov, ker so ponavadi le ti krivi še za večjo bolečino, kot pa če se dojita brez. Tako je bilo pri meni, zaradi nastavkov so se mi bradavice ful uničile. Sva tudi moidva imela ful problem, da je zagrabil bradavico brez nastavka. Trajalo je dva dni, vsakič ko sem mu ponudila bradavico se je začel dret, ko da ga iz kože dajemo, samo sem bula jaz bolj trmasta. Sva se trudila tudi po 15 min, pa je potem naredil samo par požirkov, ker je bil tako zmatran, amak kmalu je ugotovil, da je bolje brez nastavkov.
Probaj ga pristavit, ko ni tako lačen, naj naredi par požirkov z nastavkom, potem pa ganemi in probajta brez.
Drugače pa obstaja ena vaja, da otročka naučiš pravilno sesat. V usta mu vtakneš svoj prst, počakaš da zagrabi in ga nato počasi vlečeš ven. S tem baje dosežeš, da otroček pravilno oblikuje usta in krepi sesalni refleks. Sama tega sicer nisem delala, ker naš je kar ok zagrabil. Sva imela problem vdrtih bradavic.
Držim pesti, da vama bo uspelo.
A ja bolečina pa bo prisotna toliko časa, dokler se bradavice popolnoma ne utrdijo. Drugače pa pojenjuje, dokler čisto ne izgine. Pri meni je to trajalo 2 meseca.

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolečina ob dojenju
7.9.2008 17:35:41   
sassy0
Se opravičujem za napake, tipkam z eno roko user posted image

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolečina ob dojenju
11.9.2008 9:35:53   
*zoe*
IZVIRNO SPOROČILO: sassy0

Probajta se res potrudit brez nastavkov, ker so ponavadi le ti krivi še za večjo bolečino, kot pa če se dojita brez.


Evo, sem zbrala vse moči in se res potrudila, da bi se znebili nastavkov in nam je uspelo user posted image  user posted image  user posted image . Sedaj se že 2 dni dojimo brez nastavkov in je res bolečina manjša, pa vsaj bradavic mi ne poškoduje.  Sicer se še malo lovimo, ampak začetek je pa dober.

Upam samo, da izgine tudi tista ubijalska začetna bolečina in to čim prej.

Hvala vsem za spodbudo, sem res vesela, ker si zelo želim normalno dojiti.


(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




obis komisije v času bolniške
extra

ALI VAS JE V ČASU BOLNIŠKE ZARADI NOSEČNOSTI KDAJ OBISKALA KOMISIJA?

DA (7%)

NE (93%)


Število vseh glasov: 268

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!