|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 10:29:47   
rey
Vidim, da je to kar pogosta tema, ampak se mi zdi da vseprej kot nepomembna. Letos smo začeli hoditi v vrtec. Sin je star 3 leta in vpisali smo ga zaradi socializacije in tudi zato, ker je pozimi pač manj možnosti za druženje z vrstniki. Lani sva obiskovala telovadbo za malčke, v celem letu ni uspel prebiti ledu, pravzaprav je bilo vsakič slabše. Pripravljen je bil iti in sodelovalti le če sem bila zraven, celo aktivno sem morala sodelovati. Če sem hotela sedeti in opazovati, se je usedel zraven, tudi on bi samo gledal.

Sedaj smo torej v vrtcu, vsak dan joka, že doma in na poti v vrtec. Tam se čez nekaj časa menda pomiri, na sprehodu spet joka. Ko pride domov sicer zapoje kakšno pesmico, ki so jo peli v vrtcu. Ko ga pohvalimo, kako lepe pesmice se je naučil in vprašamo kako so plesali, kako so se igrali, pove da je samo poslušal in gledal, da ni sodeloval. "Jutri pa ne grem več v vrtec", je zaključek. Na vprašanje zakaj, odgovori, da bo raje doma, ker v vrtcu ni mame. Poskušali smo vse mogoče, vsak dan se pogovava, beremo in izmišljujemo si pravljice o otrocih, ki se imajo krasno v vrtcu, o prijateljčkih, ki so tam,... Bojim se, da mu bomo s tem naredili več slabega kot dobrega.

Ko se pogovarjam s starši otrok, ki že obiskujejo šolo, vsi pravijo, da otroci raje hodijo v šolo, kot so v vrtec. Prijateljičina hči je jokala 3 leta v vrtcu, sedaj pravi, da je v šoli super in se ne upira več. V vrtec so jo morali vsak dan dobesedno odvleči. Tudi sama nisem rada hodila v vrtec, a tudi v šolo ne. Ne znam pa povzeti ali bi bilo bolje, da v vrtec ne bi hodila in bi začela šele s šolo, tako kot se sedaj sprašujem kaj je boljše za sina.

Opažam, da je mnenje vseh delavcev v prosveti - vzojiteljic in učiteljic - enako, vrtec je nujen, socializacija čimprej, vsi prebrodijo začetno krizo in potem je uredu. Razmišljam, da bi se za mnenje obrnila na strokovnjaka - otroškega psihologa. Če ima katera izkušnje bom vesela vaših komentarjev. Po drugi strani se sprašujem, če ni na tem področju strokovnih mnenj ravno toliko kot strokovnjakov in bom spet na začetku.

lp 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 11:27:53   
Naja30
Jaz mislim, da se večina otrok lepo navadi na vrtec in potem zelo radi hodijo. Ne vsi, vedno ostane procent, ki ga nikoli ne sprejme. Večina pa ga ima rada.
Glede mnenj drugih mislim, da iščeš predvsem mnenja, ki potrjujejo tvoje mišljenje. To pomeni, da so na enkrat okoli tebe samo otroci, ki vrtca ne marajo (vključno s tabo, ko si bila majhna).
Ne vem, jaz sem zelo za vrtec. Mogoče bi lahko še malo vztrajala, saj je zdaj šele 3.teden. Včasih traja mesec dni, da ne jokajo več. Poskusita.

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 12:14:32   
Nika v službi
Jaz bi tudi rekla, da ne prehitro obupat. Tja do novega leta je nekako razumen čas, da se pokaže, kako je z vrtcem. Vsaj meni so lani ob uvajanju tako rekli. Naša je sicer vrtec po slabem mesecu lepo sprejela in tja rada hodi, ampak začetek je bil težek.

Sama v vrtec nisem hodila, v šolo pa zelo rada. Tudi problemov z vključevanjem v družbo, torej s socializacijo, nisem imela, sem komunikativen (zelo!), družaben človek, samozavestna.

Moje mnenje je, da vsaka mama najbolje ve za svojega otroka, kaj in kako. Lahko ti seveda pomagajo strokovnjaki (kaj pa socialna delavka v vašem vrtcu?), ampak ti svoje dete najbolje poznaš. Jaz sem bila za našo - glede na njen karakter - trdno prepričana, da ji bo vrtec naredil več dobrega kot slabega. To se je kasneje tudi potrdilo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 12:19:28   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: reyKo se pogovarjam s starši otrok, ki že obiskujejo šolo, vsi pravijo, da otroci raje hodijo v šolo, kot so v vrtec. Prijateljičina hči je jokala 3 leta v vrtcu, sedaj pravi, da je v šoli super in se ne upira več. V vrtec so jo morali vsak dan dobesedno odvleči.



Ne vem od kod ste, ampak pri nas kaj takega zanesljivo ne drži. V šoli se pojavijo zahteve, domače naloge ipd, v vrtcu se pa le igrajo in delajo zanimive stvari. Tu ne poznam nobenega otroka, ki bi imel raje šolo.

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 14:21:59   
tojeto1
Ne opupaj. Za otroka je na dolgi rok vsekakor boljše, če hodi v vrtec

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 16:50:05   
CUKRČEK
ne obupat. Moja starejša hči je tudi šla v vrtec s tremi leti in je  imela kake 2-3 mesece ful težave. Skoz je govorila, da jo tepejo, pa da noče hodit v vrtec. Zjutraj je nemalokrat kričala in smo jo dobesedno vlekli v vrtec. Potem pa čez nč konec. Se je spoprijateljila z nekim fantkom in sta zdaj nerazdružljiva. Skoz visita skupaj. In ni ga boljšega kot vrtec.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
18.9.2008 17:16:57   
Mišni
Jaz tudi mislim, da je najbrž res še prehitro za obupat, čeprav se mi zdi, da je tvoja hči precej podobna kot moj sin. Pri nas je pri telovadni bilo točno tako, kot opisuješ ti. Tudi v vrtec ni rad hodil (sicer so bila obdobja, ko je šel rad, posebno domov iz igrišča ga je bilo težko spravit, tudi v kolonijo z vrtcem je šel rad, ampak tudi obdobja z jokom - od 3 let pa do konca), zdaj v šoli je pa še huje.
Kakšno ima pa vzgojiteljico? Ga zna objet, pockrljat, je topla? Ker od tega je vse odvisno, vsaj po mojih izkušnjah.
Jaz sem mislila, da je vrtec zanj nujen, da se je pač treba prilagodit, vsak se more, tudi on in res ne vem, kaj bi bilo, če bi bil doma. Tudi ne vem, če bi lahko bilo kaj slabše in kako bi potem to izgledalo ...

Če boš šla do strokovnjakov, poročaj, kaj so rekli. Magari za ZS. Prosim.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
19.9.2008 0:55:21   
ircica
Glede na to, da se tu pogovarjamo predvsem mame vrtčevskih otrok, boš težko dobila potrditev, da bi bilo za sinka bolje, da ostane doma s teboj.
Pa se bom vseeno pridružila predhodnim odgovorom, da je za otroka vrtec koristen. Res pa je, da moj tudi obiskuje vrtec, že od 1. leta. In ni mu (nam ) bilo lahko. Po mesecu dni je še kar jokal in se oklepal očka ob opdhodu. In po resnici povedano, to počne še zdaj, ko bo star skoraj 2. Vsako jutro, ko se približata vrtcu, plane v jok. Toda po 5 minutah se pomiri in že nekajkrat se je zgodilo, da ni hotel z mano takoj domov, ko sem prišla ponj. Čeprav me večkrat pozdravi z nasmehom do ušes.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
19.9.2008 18:04:04   
frutka_
Vrtec je velik korak za otroka. Ne obupaj prehitro ker se otroci običajno v vrtcu počutijo odlično. Pusti še mu malo časa, da se navadi in sprejme novo situacijo. Ne drezaj vanj z vprašanji. Naj sam govori, ko bo želel. Morda bi bilo bolje, da ga vozi kdo drug. Ste razmišljali o tem? Bodi pozitivna, zaupaj vzgojiteljici kakšen je, navsezadnje je ona tudi strokovni delavec in s tvojim otrokom je v neposrednem kontaktu. Zaupaj ji. Očutrk imam, da imaš tudi ti zavoro pred vrtcem. Morda se motim.
S šolo bodo prišli spet novi problemi. 

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
19.9.2008 20:59:53   
rey
Nimam kaj proti vrtcu, vzojiteljice so Ok, tudi vrtčevski režim, hrana, pristop, nimam pripomb. Vzgojiteljice se zelo trudijo, ga tolažijo, kolikor pač lahko ob veliki skupini otrok. Bojim se le, da ne bo tako vse do šole. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
25.9.2008 14:59:22   
zmajči25
Moja 2,5 letnica je že od svojega 13 meseca v vrtcu in ga je zelo dobro (hitro) sprejela (čeprav smo do sedaj zamenjali že 3 različne vrtce). Je bila pa letos na uvajanju ena punčka, ki je skozi jokala, se je bala drugih otrok, klicala mamo,.... pa je mami vzgojiteljica rekla, da se večina otrok navadi na vrtec v cca. 1 mesecu, nekateri v 2-3 mesecih, nekateri (teh je res zelo malo) pa nikoli oz. vsa leta jokajo in da je lažje privajat jaslični oddelek, torej najmlajše kot že večje otroke, torej nad 3 leti. Upam, da vaš tamali ne spada v zadnjo skupino, sicer pa se bo nekje do novega leta videlo  kako in kaj je z njim. Ne prehitro obupat in bodi pozitivna!user posted image

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
2.10.2008 9:19:23   
mala_pikica
Tudi jaz poznam par otrok, ki nikdar niso radi hodili v vrtec. Jaz sem mojo vpisala letos v vrtec in hodi z izrednim veseljem, bo pa jutri stra 4 leta in mislim, da glede socializacije ni ničesar zamudila. Saj je izredno družabna in tudi zelo hitro se vklopi v družbo. Moje mnenje je, da so otroci različni. Nekateri so zreli za v vrtec že pri dveh letih, nekateri pa komaj pri 4 letih. Mislim pa, da tudi strokovnjaki svetujejo vrtec približno med 3 in 4 letom. Dobro, če ni možnosti drugega varstva pač moraš dati otroka v jasli. Ampak socializacija in potreba po druženju pa se pokaže tam nekje med 3 in 4 letom, saj so otroci do približno 3 leta še zelo egocentrični in pri njih je še zmeraj v ospredju potreba po varnosti.

Moje mnenje je, da še malo počakaj in vstrajaj. Če pa boš videla, da ima res krizo in imaš možnost še drugačnega varstva pa počakaj še kakšno leto. Samo to, da otroci govorijo, da jutri pa ne grejo v vrtec pa je lahko vedno prisotno, saj tudi nam ni vedno za iti v službo.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Jutri ne grem več v vrtec!"
2.10.2008 16:36:47   
ziva80
Živjo Rey,
jaz pa ne bom kot vse mamice napisala, da je vrtec super, fino, fajn. Naš kraljevič, je star 2,5 leti in je to leto prvič v vrtcu, na začetku 1 teden je bilo hudo, da sem se hotela še jaz vpisati, potem pa vsak dan bolje, tako da smo že prišli do tega da ne jokamo več zjutraj, ampak je bil teden dni doma - bolezen - in je spet malo joka. No da ne dolgovezim, vsak dan ko pripeljem kraljeviča v vrtec, v sosednji skupini en fantek joka na ves glas, čisto rdeč je, hudo mu je tako grozno, da bi ga sama raje domov vzela. Že po njegovem tonu joka in očeh se vidi, da ne more, da mu je preveč grozno. Mislim da je, malo starejši, tam med 3 in 4.
Rada bi to povedala,da če bi tak jok pri našem vsako jutro poslušala in nato še skozi dan in ga prišla vsega objokanega iskat, čisto zadihanega, zariplega.........NE NEBI ŠEL VEČ V VRTEC. Ker ta mali fantek ni za v vrtec, preveč hudo mu je, ampak ne vem kako starši razmišljajo da še vztrajajo, čeprav sem se že pogovarjala z mamicami, ki jim je gladko malo vseeno.
No jaz ti predlagam, da definiraš jok in se pogovoriš z vzgojiteljico in če je tvoj mali kraljevič preveč žalosten, ga daj ven. Pa še to naj poudarim, moje najlepše obdobje je bilo v vrtcu, zelo sem ga imela rada, zato nimam nobene grde predstave o vrtcih in sem tudi želela da ga naš kraljevič hitro spozna, ampak če bi mu bilo prehudo ga bi 100% izpisala, MAMICE VEMO IN ČUTIMO TO!
Joj sem dolga.....raje hitro končam, malo še vztrajaj, če ne gre bo šlo naslednje leto.
Lp

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?