|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 15:48:51   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Dinki, kar se bio zadev tiče, sem tudi jaz skeptična. Ma kupim za tamalo, imam vsaj dober namen. Zase pa kupim poceni banane in ostalo hrano (večinoma kar v Hoferjuuser posted image ). Se pa strinjam okoli jabolk - imamo sedaj doma prava bio in so majhna, flekasta, imajo luknjice... In doma oče noče škropit, ker hoče imet bio in pol nima nič user posted image . Tako da jabolka, ki so vsa iste velikosti, lepa in sijoča ziher niso bio bio.
Zadnjič je prijateljica, ki ful da na to, na tržnici kupovala breskve in so bile ogrooomne in vse iste, kot bi bile klonirane. Pa vpraša branjevko, če so škropljene in ona ji reče "ne, so s Primorske". Ma valda....user posted image user posted image user posted image



Zofy, tudi jaz imam doma take piškave male jabke in hruške, ki so iz našega vrta, ma so vseeno okusna in meni najboljša user posted image user posted image user posted image .
Sem razmišljala potem o tebi in me je skrbelo, da mi ne boš zamerila. no, vidim da ni panike user posted image .

NČK, ni panike, se zgodi tudi najboljšim user posted image .

no, midva sva bila danes v RA. Tit se lepo razvija in praktično nima več nobene napakice user posted image . nam je pokazala še nekaj novih vaj, ki naj bi jih delali skozi igro.

gremo še malo uživat na sončka....vidim, da ste tudi ve vse zunaj user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4926
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 17:14:52   
tina50
da vas pozdravim!

komaj imam kaj časa, še kuhat nisem mogla dans nič kaj, ker je Lan tako odret, sam nekaj jamra! vsi znaki so na zobeka(slini se v potokih, tečen je, včeraj je 4x kakal, danes zelo mehko-tako da nama je kar čez šlouser posted image , da ponoči sploh ne govorim kako imamo,.....), sam sem mu komaj pogledala dlesni, pa se mi ne zdijo nič drugačneuser posted image

vas grem še malo prebrat, dokler....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4927
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 17:27:52   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Sam na hiter, se je miško zbudil. Sem dodala par novih slik, zadnjih dveh tednov! Lepo se imejte!


lep je ta tvoj miškouser posted image user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4928
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 17:33:27   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: san

prva, nimamo več dude že nekaj dni in je super, nič problemovuser posted image

user posted image user posted image



dobri ste!!user posted image user posted image

jez si pa kaj takega še v sanjah ne upam pomislit! jaz mu jo pa kar naprej v usta tišim, že zaradi tega, ker vse drugo potem v usta tiši!
no, pa sej je vseeno!
mi je moja botra prejšni teden povedla, da je v namčiji poslušala, da niso dude tako slabe! za tolažbo so menda super, sedajle ko je pa zima(mrzlo), pa naj bi jo imeli zunaj v ustah, da tako prepreči kakšno dihalno bolezen preprečjo!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4929
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 17:42:11   
tina50
ursi84 user posted image user posted image  za skorajšnje plazenje, pri nam še ni nobenih znakov, niti riti ne dvigne

zofy kaj pa navodila za uprabo so! jaz bi ga pa kr imela, sam a , slučajno veš kdaj bi ga lahko dobila?

Lona76user posted image user posted image za Tajo(bošček mali)!
 
alarm..........

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 4930
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 18:08:52   
Ursi2
Živjo!

Tomaž, vse najboljše
user posted image


Mi miško končno malo spi.Vsega skupi je dans spal 20 min na sprehodu. Zaspan ful, sam ga neki matra, ne vem a so zobki, al kaj. Ker se kr joče in cvili.
Je bla dans prav nora noč. Bil je zaspan, tk da sma ga malo skopala, v pižamo in je ob 19.30 že spal. Potem pa se je začel okrog 20.30 jokat, sem ga tolažla, trepljala, mu zvezdico prižgala, se je umiril, čez 15 min pa spet in se je vedno bolj jokal. Potem je pa začel gledat okrog in ni hotel več spat. Sem ga pa nesla v dnevno, smo se malo igrali, peli, pa je postal zaspan in je nekje on 22 zaspal. Potem pa je celo noč na 15 - 20 min jokal, se umiril pa spet isto naprej. Sploh ne vem, če sem kaj spala. Pol je bil že dop ful zaspan pa ni hotu spat, sem naju spakirala in sma bla od 10 pa do 14.30 zunaj. Pa še tam je kr tk že napol spal pa se zajokal, pa je malo jokal, pa utihnil in godrnjal kot da bo zaspa pa spet v jok. Več kot pol ure tk, da je pol za 20 min zaspal. Revček je. No sma pa potem spet sedela na trgu in ptičke hranla. Je bil pa ful vesel.

San, čestitam za dudo. user posted image

Lona76user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  za Tajo
 
Dinki, prosila bi te, če bi lahko malo opisala, kaj vam je predlagala, kake vaje oz. na kak način se igrajte. Vem, da so vaje prilagojene za vsakega otroka, ampak se mi zdi, da so to ful koristni nasveti za vse mamice.

Anja user posted image ,  za alergijo! Kaj pa so  vam kaj rekli?

user posted image  za vse bolančke!!!!!!!!





(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4931
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 19:08:49   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: tina50

zofy kaj pa navodila za uprabo so! jaz bi ga pa kr imela, sam a , slučajno veš kdaj bi ga lahko dobila?



Navodila so samo v madžarščiniuser posted image . Je pa na netu cel kup navodil in na Youtube so tudi videi kako si montiraš trak. Ma po moje bi se ga dalo dobit čez dober teden. Kakšnega pa bi mela? Dej mi kar na ZS piši, da ne bomo tle smetili.

Meni je pa Julija danes zaspala v trip trap stolčku. Sem ji kuhala kosilo in jo pogledam in vidim, da je čez varovalo naprej nagnjena in spi...Svašta!

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4932
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 20:52:58   
marita
čer,

toliko da se javim. Moj maks je dal skoz prvi prehlad s kašljem in vročino. Ni še čisto tipi top, je pa skozi najhujše. No tkole je blo:
  • vročino sem zbijala s calpolom, ni prijelo, sem dala svečke, je blo pol ok.
  • vneta učka: sem dobla kapljice in sem mu ene 4 dni to dajala, sam kaj ko si je z rokico mencal učke in je iz bolanega učka prenesel na zdravega in pol spet nazaj na tistega, ki je bil prej bolan, pa se je vmes že pozdravil,
  • hud kašelj: namazala sem ga z materino dušico od justa po prsih in hrbtu + inhalacije z inhalatorjem,
  • zamašen nosek: ful veliko fiziološke + baby vac.

Vmes se je še blazno slinil, da je teklo v potokih, sem sumila na nov zobek, pa je zdj kr naenkrat vse potihnilo.

Alergija: moja starejša hči je bila alegična na kravje mleko in izogibat sbva se mogle sladkarijam: pozdravila se je z bioresonanco. Je drago ko hudič, sam je delovalo, tko da hvalabogu, da smo to odpravili.

Js sem bla en cajt čist hin od nespanja, sem bla že čist fertik.

Lepa novica: s prijateljicami smo skočile za 3 noči v Toskano brez otrok: jeeee, je tako pasalo, sem se lepo naspala, klepetala z odraslimi osebami, pila kavo na sončku....user posted image  Doma so se pa tud čist ok porihtal in ko sem pršla domov, me je bil moj predragi ful vesel, otroka pa itak. tko da je kr fino, da se mati odpravi za kakšen dan na izlet, da se lahko očetje in otroci bolj navadijo en drugega. He, he, he. Se mi zdi, da so bli vsi blazno veseli moje vrnitve.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4933
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 20:53:52   
Lona76
Dober večer!

Dan minil ok. Tilen ni več bruhal. Glede njegovega vrtca sem že govorila s svetovalno delavko. Danes sem že napisala prošnjo na MOL za izredno rezervacijo. Za enkrat ga bom "izpisala" iz vrtca do 1.12. toliko da si Taja res opomore od bolezni, potem pa bo šel v vrtec. V primeru, da Taja takoj faše kakšen infekt pa ga začasno izpišem. Za enkrat sem se tako odločila da poskusimo s skoraj dvema mesecema premora, pa bomo videli ali bo miška kaj bolj zdrava. Vem pa, da ni vedno Tilen kriv za viruse, ki jih dobi Taja. So tukaj še razne babice, pa sestrične, ... Pa še moj mož ma tako fino službo da hodi po bolnicah in zdravstvenih domovih (popravlja rentgene) da domov tudi on prinese boga in pol. Od danes naprej ko pride domov ne samo da si umije roke po novem si jih mora tudi razkužiti user posted image  in se preoblečt, potem pa lahko prime Tajo. Prav tako Tilen. Je šel danes prvič na smučarsko telovadbo, ker se je dobro počutil in je užival.

Glede traku me zanima do katerih kg se lahko uporablja. Sem pa eno zdej v bolnici vidla je imela pa kao trak, sam je bil uzadaj za zapet s sponko. Ni blo tok blaga k ve govorite user posted image . In je bila njena hčerka skos v njem in ji je vedno v njem zaspala. Je imela malo skos notri. No in ta kao trak je bil skos pripravljen si ni nič zavezovala. Ne vem pa kako se temu reče ampak me je kar prijelo da bi imela to tut jaz. Sicer ne vem kdaj bi rabila sam mi je fino zgledaluser posted image . Ja mogoče bi kaj več naredila doma, če bi jo tako nosila.

Hvala vsem za pikapoke in lepe želje.

In pa Tomažu vse najboljše za 7 mesecev. Zdej grem pa mal pre Tv in potem v mižule

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4934
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 21:03:39   
jagoga
Dober večer,
punce hvala vsem za čestitke za 7 mesečnico mojega Tomaža.
Vsem bolnim otročičkom, želim čim več zdravja, kljub temu da nimajo okrogle obletnice oz. obmesečnice.
Kako so si otročički različni, v knjigi spominov od tavelikega imam zapisano, da je pri dopolnjenih 7 mesecih s plazenjem odkril, da obstajajo tudi drugi prostori v stanovanju. Taveliki se je plazil pri 7 mesecih, kot kakšen specialc v vojski in Tomaž ima pa tako zelo drugačen način gibanja. Če želi kam priti oz. doseči določen predmet se zvali, tudi po dvakrat oz. trikrat, potem pa se zavrti še kot urni kazalec in pride do željenega cilja. Ko pa se začne odrivati z nogami, pa se ne premakne se pa totalno razjezi. Je tako smešen in te podvige vedno dela ko mene ni v prostoru (ker želi iti za menoj), potem ga pa po dnevni iščem.

Kako pa je kaj pri vaših otročičkih, s samostojnim sedenjem. Kaj vi posedate tamale kar samostojno na tla? Jaz ga vedno položim leže na tla in ga nočem še obremenjevati s samostojnim sedenjem, ker se mi zdi da še ni pripravljena njegova hrbtenica, še ni stabilen. Sprašujem pa zato, ker sem zadnič gledala eno mamico, ki je svojega 6 mesečnega otročička ves čas odlagala sede.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4935
   RE: zakladki marčevk
6.10.2008 21:16:43   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Dober večer!

Dan minil ok. Tilen ni več bruhal. Glede njegovega vrtca sem že govorila s svetovalno delavko. Danes sem že napisala prošnjo na MOL za izredno rezervacijo. Za enkrat ga bom "izpisala" iz vrtca do 1.12. toliko da si Taja res opomore od bolezni, potem pa bo šel v vrtec. V primeru, da Taja takoj faše kakšen infekt pa ga začasno izpišem. Za enkrat sem se tako odločila da poskusimo s skoraj dvema mesecema premora, pa bomo videli ali bo miška kaj bolj zdrava. Vem pa, da ni vedno Tilen kriv za viruse, ki jih dobi Taja. So tukaj še razne babice, pa sestrične, ... Pa še moj mož ma tako fino službo da hodi po bolnicah in zdravstvenih domovih (popravlja rentgene) da domov tudi on prinese boga in pol. Od danes naprej ko pride domov ne samo da si umije roke po novem si jih mora tudi razkužiti user posted image  in se preoblečt, potem pa lahko prime Tajo. Prav tako Tilen. Je šel danes prvič na smučarsko telovadbo, ker se je dobro počutil in je užival.

Glede traku me zanima do katerih kg se lahko uporablja. Sem pa eno zdej v bolnici vidla je imela pa kao trak, sam je bil uzadaj za zapet s sponko. Ni blo tok blaga k ve govorite user posted image . In je bila njena hčerka skos v njem in ji je vedno v njem zaspala. Je imela malo skos notri. No in ta kao trak je bil skos pripravljen si ni nič zavezovala. Ne vem pa kako se temu reče ampak me je kar prijelo da bi imela to tut jaz. Sicer ne vem kdaj bi rabila sam mi je fino zgledaluser posted image . Ja mogoče bi kaj več naredila doma, če bi jo tako nosila.

Hvala vsem za pikapoke in lepe želje.

In pa Tomažu vse najboljše za 7 mesecev. Zdej grem pa mal pre Tv in potem v mižule


Lona76, sem ravno hotela nekaj pokomentirat tvoj prejšni post. To glede da je Tilen ves čas doma, te še preveč dobro razumen, ampak vidim, da je odločitev padla. Če ne, sem ti hotela predlagati, da vsak dan poskrbiš, da ko se Tilen vrne iz vrtca, da ga preoblečeš in umiješ, zdaj pa vidim da je to doletelo tvojega možeka.user posted image .
Moramo pa se zavedat, da naših otrok ne bomo mogli čisto izolirat od vse okolice in vseh virusov in bakteriji, pač nekateri otroci so bolj dovzetni. Nekatere okuži slaba družba, druge virusi, nekatere pa modna muha.user posted image
Lona76, želim ti, da bi bil tale ukrep učinkovit in da si tokrat zadnjič videla pediatrično od znotraj.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4936
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 0:30:34   
Špela100
Živjo bejbe...da na hitro še mal z vami poklepetinim. Sem bila tri dni brez računalnika, ker sem novega kupila in je moj to vse poštimal...tako, da zdaj pišem že iz novega...nobene razlike ne opazite, ne???user posted image  Pa tolk denarja...user posted image user posted image


Lona76 res ste bogi, držim pesti, da se čimprej porihtate. Bacili in virusi so pa itak že čist povsod, ker je toliko vsega tega, da če greš do nabiralnika lahko kaj fašeš. Je že zrak bolj gost.user posted image user posted image
Bogi Tilenček pa res ni vsega kriv user posted image . In bogi mož. user posted image  Zrihtajte se.

Glede elergij je pa moja prijateljica tudi šla na bioresonanco k enemu na Vrhniko in ji je vse lepo povedal in premeril, ter vse zadel. Tako, da je res drago, sam če je alergija jo bo on našel in se bo dalo odstraniti vzrok.
Včasih tudi alergija ne udari ven na koži, ampak se kaže kot ponavljajoča angina, al pa bolečine v trebuhu....pa se nam niti sanja ne, da bi to lahko bila alergija.

Jagoga čestitke, čestitke...Tomažku.
Jagoga ja mi že skoraj samostojno sedimo. No zadnjič sem dala maksa sedet in sem štela. Preštela sem do 90. Toliko časa je lepo sedel. Se pa zna tudi že malo uloviti z rokicami. Da bi ga pa na tleh samega pustila sedet pa še ne. Se še zvrača.

To bio je pa tudi po moje kar neki. Verjamem res samo moji sestri, ki se je priženila na eko kmetijo in res pobirajo koleradske hrošče na roke in s kuhanimi koprivami škropijo. Dobijo subvencijo in imajo stroge kontrole zemlje večkrat na leto. Tam je res eko.
Že v Italiji če pogledate so vse obdelovane površine tik ob avtocesti...pa naj bi bilo odmaknjeno najmanj ne vem koliko kilometrov....res ne vem kje je tak pas oddaljen toliko kilometrov, če je vse prepredeno z avtocesto.

Dinki...ja opiši malo vaje, ki sta jih dobila s Titkom user posted image , seveda, če se ti da.

zdaj pa šibam se tuširat in spat...nočko user posted image


(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4937
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 7:41:49   
Vilma
Lona hudo mi je, ko berem, kaj se dogaja s Tajo in celo tvojo družino. Upam, da bo izpis Tilna pomagal in če ne, ga res vpiši nazaj 1. decembra. Kot si napisala, ne prinaša samo Tilen bacile, ampak tudi vsi ostali. Bi pa tudi jaz na tvojem mestu šla k homeopatu. Držim pesti, da se čim prej vse porihta.
Si pisala, da je imela Taja 64 vdihov na minuto ponoči. To je verjetno preveč, predvidevam? Kako pa se sliši hropenje dojenčka? Sprašujem zaradi sebe, Julija je tudi precej prehlajena in tašča mi dostikrat reče, da hrope, ma meni se zdi bolj, da se ji gosto nabere v žrelu in potem dokler se ne izkašlja, se sliši kot hropenje.

Ursi moram pohvalit tvojega sinka, mislim da že dolgo nisem vidla tako lepega fantka kot je tvoj dečko! Res je prisrčen!!!
Špela super za Maksa, da tako lepo sedi! user posted image  Julija še ne, se pa dviguje na počivalniku v sedeč položaj, tako da je ne smem pustit niti za sekunde samo.

Eno vprašanje. user posted image  A vas je kej strah spremembe ure? Jaz že travmiram, Julija spet vstaja med peto in pol šesto zjutraj. A po tanovem bo med četrto in pol peto?! user posted image  
Mi je hudo, ker tolk jamram s tem spanjem, ene imate resne probleme z boleznimi in alergijami, samo jaz sem tako na smrt utrujena od tega nespanja. Spanje mi je osnovna potreba, in če tega nimam, ne morem in zmorem nič.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 4938
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 7:57:32   
Lona76
Dobro jutro!
Noč je bila ok. Se je Taja zbudila prvič ob petih. Sicer je potem skos neki čebljala ampak je še nekaj zadremala do sedmih. Sej zdej bo pa po mleku zaspala. Ampak sem se nekako navadla na red bolnišnice, tako da ji dajem sedaj ob osmih zajterk. Prej sem ji dala za jest takoj ko je ustala.
Tilen ni nič bruhal user posted image  tako da očitno ni bila viroza ampak milnica user posted image . Bom mogla bit očitno spet skoz zraven ko se kopa. Sicer pa mislim da ga je izučilo.

V čertrek grem v vrtec, da povem vzgojiteljicam mojo odločitev. Bosta veseli se bosta enga divjačka znebili za skoraj dva meseca user posted image .
Joj Taja si je spet dala nogavice z nog pa jih veselo žveči user posted image .
Ha razkuževalni ukrepi pa niso doleteli samo moža. Si je mogu tut Tilen razkužit roke ko je prišel učeraj iz telovadbe in me je prav debelo gledal kaj hočem zdej to od njega. (roke si vedno umije ko pride domov).  Ampak je brez besed naredu ker je moj pogled izdajal da mislim RESNO.user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4939
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:04:36   
Lona76
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Lona hudo mi je, ko berem, kaj se dogaja s Tajo in celo tvojo družino. Upam, da bo izpis Tilna pomagal in če ne, ga res vpiši nazaj 1. decembra. Kot si napisala, ne prinaša samo Tilen bacile, ampak tudi vsi ostali. Bi pa tudi jaz na tvojem mestu šla k homeopatu. Držim pesti, da se čim prej vse porihta.
Si pisala, da je imela Taja 64 vdihov na minuto ponoči. To je verjetno preveč, predvidevam? Kako pa se sliši hropenje dojenčka? Sprašujem zaradi sebe, Julija je tudi precej prehlajena in tašča mi dostikrat reče, da hrope, ma meni se zdi bolj, da se ji gosto nabere v žrelu in potem dokler se ne izkašlja, se sliši kot hropenje.

Ursi moram pohvalit tvojega sinka, mislim da že dolgo nisem vidla tako lepega fantka kot je tvoj dečko! Res je prisrčen!!!
Špela super za Maksa, da tako lepo sedi! user posted image  Julija še ne, se pa dviguje na počivalniku v sedeč položaj, tako da je ne smem pustit niti za sekunde samo.

Eno vprašanje. user posted image  A vas je kej strah spremembe ure? Jaz že travmiram, Julija spet vstaja med peto in pol šesto zjutraj. A po tanovem bo med četrto in pol peto?! user posted image  
Mi je hudo, ker tolk jamram s tem spanjem, ene imate resne probleme z boleznimi in alergijami, samo jaz sem tako na smrt utrujena od tega nespanja. Spanje mi je osnovna potreba, in če tega nimam, ne morem in zmorem nič.



Ja 64 udihov je ogromno. Naši dojenčki bi naj imeli max 40 eni pravijo pa 50 tko da ne vem. Tudi na pediatrični mi je zdej reku  pediater da 40 pa sem rekla eni pravjo 50 in je reku no vi štejte do 50 ker malo hitreje diha user posted image . Pa bod pameten. Hropenje se pa sliši kot bi mucek predel. Tudi naši Taji ko se odkašlja neha hropst. Moram povedati da po tolikih prehladih ki jih ima ne ločim kdaj je sluz v grlu in kdaj na plučkih. Imajo to full skupaj. Tko da to kar ti opisuješ je hropenje, vendar če lepo diha in tko mislim da ni na plučkih.

Glede ure pa še sploh nisem razmišljala. Ja madonca upam, da bo uredu prenesla. Sin se je vedno ko se je ura spremenila tudi spanje spremeni. Ne vem kako to. In kadar se ura nazaj premakne in misliš toooo bo spal kao eno uro dl figico migico nš ustane vedno ob sedmih user posted image
Drugače pa te čisto zastopim da si neprespana. Jaz sem bila pri sinu in  sem prav travmerala. No ko sem ga nehala dojit je začel spat. Ampak to ni pri vseh.  Držim pesti da se vam tole spanje poštima.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4940
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:22:17   
Lona76
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Dober večer!

Dan minil ok. Tilen ni več bruhal. Glede njegovega vrtca sem že govorila s svetovalno delavko. Danes sem že napisala prošnjo na MOL za izredno rezervacijo. Za enkrat ga bom "izpisala" iz vrtca do 1.12. toliko da si Taja res opomore od bolezni, potem pa bo šel v vrtec. V primeru, da Taja takoj faše kakšen infekt pa ga začasno izpišem. Za enkrat sem se tako odločila da poskusimo s skoraj dvema mesecema premora, pa bomo videli ali bo miška kaj bolj zdrava. Vem pa, da ni vedno Tilen kriv za viruse, ki jih dobi Taja. So tukaj še razne babice, pa sestrične, ... Pa še moj mož ma tako fino službo da hodi po bolnicah in zdravstvenih domovih (popravlja rentgene) da domov tudi on prinese boga in pol. Od danes naprej ko pride domov ne samo da si umije roke po novem si jih mora tudi razkužiti user posted image  in se preoblečt, potem pa lahko prime Tajo. Prav tako Tilen. Je šel danes prvič na smučarsko telovadbo, ker se je dobro počutil in je užival.

Glede traku me zanima do katerih kg se lahko uporablja. Sem pa eno zdej v bolnici vidla je imela pa kao trak, sam je bil uzadaj za zapet s sponko. Ni blo tok blaga k ve govorite user posted image . In je bila njena hčerka skos v njem in ji je vedno v njem zaspala. Je imela malo skos notri. No in ta kao trak je bil skos pripravljen si ni nič zavezovala. Ne vem pa kako se temu reče ampak me je kar prijelo da bi imela to tut jaz. Sicer ne vem kdaj bi rabila sam mi je fino zgledaluser posted image . Ja mogoče bi kaj več naredila doma, če bi jo tako nosila.

Hvala vsem za pikapoke in lepe želje.

In pa Tomažu vse najboljše za 7 mesecev. Zdej grem pa mal pre Tv in potem v mižule


Lona76, sem ravno hotela nekaj pokomentirat tvoj prejšni post. To glede da je Tilen ves čas doma, te še preveč dobro razumen, ampak vidim, da je odločitev padla. Če ne, sem ti hotela predlagati, da vsak dan poskrbiš, da ko se Tilen vrne iz vrtca, da ga preoblečeš in umiješ, zdaj pa vidim da je to doletelo tvojega možeka.user posted image .
Moramo pa se zavedat, da naših otrok ne bomo mogli čisto izolirat od vse okolice in vseh virusov in bakteriji, pač nekateri otroci so bolj dovzetni. Nekatere okuži slaba družba, druge virusi, nekatere pa modna muha.user posted image
Lona76, želim ti, da bi bil tale ukrep učinkovit in da si tokrat zadnjič videla pediatrično od znotraj.



To jaz vem, da otrok ne moram zaščitit ampak zdravniki tako poudarjajo ampak čisto vsi da naj vzamem Tilna iz vrtca da to ni res. Sej najprej te vprašajo če že hodi v šolo (iz šole ga ne morš izpisat)   pol ti pa to rečejo. In seveda poudarijo da njeni bronhiolitisi uplivajo na pluča in tudi njeno srce da ti da ja za razmislit. Seveda bom naredila vse da ji ne škodim. Bo pa tako kot si napisala ko bo prišel Tilen iz vrtca se bo moral preoblečt in razkužit roke. In sedaj dokler ne bo v vrtcu ga ne mislim izolirati od vseh prijateljev. Ko bo prišel domov bo isti postopek. Potem pa bomo videli. Noben pa mi ni rekel, da bi bilo dobro da Taja nebi šla v vrtec marca in bi mi podaljšali porodniško user posted image . Na to jih pa še moram opozoriti.user posted image  Saj jaz vem da hočejo samo dobro tvojemu otroku ampak meni se je kr stemnilo pred očmi ko so mi to rekli. No začasno rešitev smo našli.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4941
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:26:05   
Lona76
Ja sem se razpisala danes user posted image

TITU vse naj naj za šest mesecev user posted image user posted image

NIKU vse naj naj za sedem mesecevuser posted image user posted image

Naj se še naprej lepo razvijata.


Zdej pa res grem.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4942
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:38:26   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Meni je pa Julija danes zaspala v trip trap stolčku. Sem ji kuhala kosilo in jo pogledam in vidim, da je čez varovalo naprej nagnjena in spi...Svašta!



user posted image user posted image user posted image  mala Julči user posted image
mami, kaj si pa kuhala, da je toliko časa trajalo??? user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4943
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:48:15   
Dinki
Dinki, prosila bi te, če bi lahko malo opisala, kaj vam je predlagala, kake vaje oz. na kak način se igrajte. Vem, da so vaje prilagojene za vsakega otroka, ampak se mi zdi, da so to ful koristni nasveti za vse mamice.


Uf, bom poskusila, čeprav so te vaje zmer bolj podobne jogi in niso tako zelo enostavne user posted image , ampak se mi zdijo fajn, tako vsaj vem kaj z njim početi ko sva na tleh. Tit postaja zmeraj bolj zahteven in noče biti skoraj nič več sam. če sem pa jaz poleg njega ali oči je pa vse OK.

No, fajn jih je npr. kotaliti, torej da osvojijo tehniko obračanja na trebuh in nazaj. Pomembno je, da ko leži na trebuhu, mu stegneš rokico, nasprotno nogo pa mu pokrčiš in ga počasi prevališ. Titu je bilo to včeraj luštno.

vzpodbujati ga, da se v smeri urinega kazalca vrti na trebuhu za igračo, v obe smeri!

ga daš ležat na trebuščka na svoje iztegnjene noge, on pa ima svoje nogice kot bi sedel, le malo zasukane...ma je ful težko opisat user posted image . Še ena je, da ima nogice pod ritjo in mu skupaj tišiš podplatke, torej da nima nogice obrnjene na notri in ga tako malo guncaš na svoji nogi.

Žoga napihljiva, ne preveč velika, premera kakih 20 cm. Daš nejga sedeti med noge in mu daš žogo pred njega in se tako igra z njo....

kar koli se igra, je pomembo, da se ne odriva z nogicami, s podplatki. Pravi, da se user posted image  avtomatsko začnejo odrivati z nogicami če čutijo podlago. Ni fajn, da se postavljajo na noge, to mi je še enkrat rekla, da je plazenje tako pomembna stopnja v razvoju, da naj jih nikar ne postavljamo na nogice, da sami pridejo do te stopnje ko je čas.

Upam, da ti bo kaj koristilo od tega kar sem ti napisala. če te kakšna vaja bolj konkretno zanima me pa vprašaj.

< Sporočilo je popravil Dinki -- 7.10.2008 8:50:16 >


_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4944
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:52:20   
jagoga
Dobro jutro

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76
To jaz vem, da otrok ne moram zaščitit ampak zdravniki tako poudarjajo ampak čisto vsi da naj vzamem Tilna iz vrtca da to ni res. Sej najprej te vprašajo če že hodi v šolo (iz šole ga ne morš izpisat)   pol ti pa to rečejo. In seveda poudarijo da njeni bronhiolitisi uplivajo na pluča in tudi njeno srce da ti da ja za razmislit. Seveda bom naredila vse da ji ne škodim. Bo pa tako kot si napisala ko bo prišel Tilen iz vrtca se bo moral preoblečt in razkužit roke. In sedaj dokler ne bo v vrtcu ga ne mislim izolirati od vseh prijateljev. Ko bo prišel domov bo isti postopek. Potem pa bomo videli. Noben pa mi ni rekel, da bi bilo dobro da Taja nebi šla v vrtec marca in bi mi podaljšali porodniško user posted image . Na to jih pa še moram opozoriti.user posted image  Saj jaz vem da hočejo samo dobro tvojemu otroku ampak meni se je kr stemnilo pred očmi ko so mi to rekli. No začasno rešitev smo našli.


Vsaka od nas bi se odločila, tako da bi bilo za naše otročičke najbolje, še nekaj svojega zdravja bi dala, samo da bi bili otročički zdravi. Naj bosta ta dva meseca poskusna pa boš videla, kako bo.
To za podaljšanje porodniške, pa kar naj ti pediater zrihta, enim se porodniška podaljša čist brez posebnih vzrokov. Če ti podaljšajo za en mesec, pa za en mesec.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4945
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 8:58:34   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: marita


Lepa novica: s prijateljicami smo skočile za 3 noči v Toskano brez otrok: jeeee, je tako pasalo, sem se lepo naspala, klepetala z odraslimi osebami, pila kavo na sončku....user posted image  Doma so se pa tud čist ok porihtal in ko sem pršla domov, me je bil moj predragi ful vesel, otroka pa itak. tko da je kr fino, da se mati odpravi za kakšen dan na izlet, da se lahko očetje in otroci bolj navadijo en drugega. He, he, he. Se mi zdi, da so bli vsi blazno veseli moje vrnitve.user posted image user posted image user posted image



uf, Marita, tole se pa sliši takooo lepo....Toskana....mmmmmm...si nam pa dala skomine.....
super, da si si to privoščila in se malo spočila, pa tako kot praviš ti, vsaj malo vidijo doma kaj imajo in te imajo potem še raje user posted image
in super, da je Maks bolje user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4946
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 9:10:45   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga


Kako pa je kaj pri vaših otročičkih, s samostojnim sedenjem. Kaj vi posedate tamale kar samostojno na tla? Jaz ga vedno položim leže na tla in ga nočem še obremenjevati s samostojnim sedenjem, ker se mi zdi da še ni pripravljena njegova hrbtenica, še ni stabilen. Sprašujem pa zato, ker sem zadnič gledala eno mamico, ki je svojega 6 mesečnega otročička ves čas odlagala sede.



Jagoga, ravno včeraj sva se o tem pogovarjale v razvojni abulanti. Dojenčke se pri naši starosti odlaga pravilno tako, da ga najprej položiš na ritko, daš sedeti (ga držiš), potem pa ga malce zasučeš in ga počasi preko boka odložiš na hrbet. zasučeš ga zato, da se malce sam opre na rokico. Tako ga tudi dviguješ, ga zasučeš na bok in ga daš najprej sedet na ritko potem se ga pa dvigne. Tudi jaz Tita še zmeraj vedno dam v ležeč položaj ker tudi on še ne sedi samostojno. dokler ne drži sam pokončne drže pri sedenju, ga nikar ne posedaj brez opore.

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4947
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 9:23:47   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

TITU vse naj naj za šest mesecev user posted image user posted image

NIKU vse naj naj za sedem mesecevuser posted image user posted image

Naj se še naprej lepo razvijata.




Lona76, hvala user posted image . Sem bila danes zjutraj prav ganjena ko sem gledala Titka in pomislila, da je ta moj "mali" sonček star (že) pol leta....res so se mi prav zarosile oči...kr neki....
zdej ga grem pa še bolj poljubčkat in pocmokat pa pogrist,...user posted image  se je glih zbudu...


Uživajte!!!!

vse Naj, naj tudi Nikcu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4948
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 9:33:31   
Ursi2
Evo, cel roman sem napisala, pa me je ven nrglo. GRRRRRRRRRRRRRR Pa sem dala back, pa ni nič blo, sam zadnji stavek! user posted image

No, pa bol na hitrco

Špela, čestitke, da Maks tako lepo sedi!
user posted image


TITU vse naj naj za šest mesecev in
NIKU vse naj naj za sedem mesecev

user posted image

Lona 76, upam, da bo z vami kmalu vse vredu. Sem pa včeri govorila s kolegico, ki ima 3 leta stareg asina in so tudi imeli kar veliko problemov in so bili večkrat v bolnici zaradi bronhitisa. In jim je zdej nazadnje zdravnik rekel, da je lahko od alergij. Tako da je sedaj mali na dieti brez jajc,mleka in pšenice. No, nisem hotla kaj solit pameti, sam sem rekla, da ti bom povedala, kaj je ona zvedla. Oprosti.

Dinki, hvala za opis vaj. Super. To z žogo pa jz že kr prakticiram, pa tk ga na trebušček gor na žogo dam pa ga malo sem in tja in ful uživa.

No, pa morem it!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4949
   RE: zakladki marčevk
7.10.2008 9:50:31   
Naša črtica koraka
Jah, te alergije ... pa da ne boste mislile, da prideš takoj na vrsto ... ne, najprej je treba počakati da fleki minejo (?????), potem pa se postaviš na čakanje za teste! Je pa tudi možnost, da user posted image  sprejmejo v bolnico, ga natupajo s kemikalijo in potem dajo na teste. Še ne vem, kaj naj naredim. V bolnico ne bi šla. Sem izbrskala, eno dr. na koncesijo, zdj pa moram prepričat P, da mi da napotnico za tja.
Hkrati pa letam okrog in še vedno iščem, pa saj to ni res, avto! Ko ga bomo imeli, pa ne bo več nobenega letanja okrog, stal bo na parkirišču in čakal praske user posted image .

LONA, si poskusila s toplimi obkladki in kremo materine dušice?

ups, morda se je anja zbudila ...

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?