|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
21.10.2008 22:15:04   
KRISSY
Moj mišek je na nekaj alergičen pa sploh ne morem ugotovit na kaj.. niti ne vem kako naj to ugotovim ker jemo že kr velik stvari. Da opišem situacijo:
že pred uvedbo goste hrane je imel po vratu in tm do ovratnika male pikice ki so zgledale kot mozoljčki. Ker se je to pojavilo ko se je začel sliniti in je bil poletni čas sem pač to temu pripisala. Ko smo začeli z gosto hrano se je iz tedna v teden počasi začelo spreminjati to v rdečico, lišaje, ki srbijo. Ker je blo enkrat bolj, enkrat manj izrazito nisem mogla točno vedeti katera hrana bi lahko to nardila. Ko sem posumila zeleno sem jo črtala iz jedilnika, se je izboljšalo stanje in se je res umirilo, pa sm si rekla user posted image rešila sem problem. Pa se je to spet nazaj pojavilo.. pa sm pomislila da je jabolko, pa sm črtala.. pa je blo spet mal ok in mislila da je rešen problem... pa evo spet nazaj rdečica in lišaj... Zdaj mi ni nč več jasn. Al bi lahko bil Novalac mleko??

Koliko časa traja da mine ekcem (al kako naj rečem) če je od alergije.. se pravi da se pozdravi oz. da lahko rečem aha alergičen je na to?
Koliko časa od zaužitja hrane mine da se pojavi alergija in kako hitro lahko določeno hrano izključim da je zanj alergena?

Prosim za nasvete kaj naj storim da sama ugotovim kaj bi lahko bilo. Moj pediater je rekel da še nebi dal na testiranje ker je še majhen..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
21.10.2008 22:32:49   
Doll
za testiranje  ni premajhen

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 8:05:46   
madela
Koliko je pa star tvoj otrok? Glede testiranja..mi smo bili na prvem testiranju pri treh mesecih starosti in nam je pokazalo alergijo na KM,jajca,vendar pa so nas opozorili,da so testi pri tako malem še nezanesljivi in je lahko alergenov še več,kot jih je dokazanih,vendar pa se ne bodo pokazali,ker ima otrok še premalo protiteles.
Če vam pediater ne da napotnice,bi vam priporočala,da greste na bioresonanco(samo na testiranje)in boste takoj vedeli kaj je narobe oziroma kje se skriva alergen. Terapije niso obvezne,lahko greste samo na testiranje.
Glede izpuščaja,le ta bi naj v roku treh tednov po izločitvo alergene hrane izginil. Pri nas na žalost ni,ker smo bili vedno v stiku z alergeno hrano,ker nam je nosi ugotovili. Komaj pri treh letih sinove straosti smo se odločili,da gremo na bioresonanco,da nas testirajo in zvedeli smo za številne alergije,ki jih do takrat nismo. Takrat se je pa stanje začelo popravljat,ker sem točno vedela kaj sme in kaj ne?

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 10:05:56   
Naja30
Moja tamala je bila alergična na jajčni rumenjak, ampak je alergija do 1 leta izzvenela. Pred tem pa mi je P rekla, da je premajhna za testiranje in da otrok ne pošiljajo na testiranje do 3-h let. Taka je praksa naše P, vem pa da pošiljajo tudi mlajše. In rekla mi je, ko še nismo vedeli, da je krivec rumenjak, naj sama ugotovim. In tudi sem. Če pa ne bi, bi pa zahtevala napotnico za testiranje.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.10.2008 10:18:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 10:54:42   
Anonimen
Mi smo tudi imeli problem, da je bila koža obup in nismo vedeli na kaj je občutljiva.

Smo potem dobili dieto. Najboljše da začneš z rižo in kuhan piščanec. Brez čebule - ker je baje tudi lahko alergija na čebulo, brez začimb, koruza zna biti precej alergena,...

Ukiniti razne sokove, razne prigrizke. Sliši se noro ampak moraš res začeti iz nule, ker testi ne pokažejo vedno na kaj je kdo alergičen.

Mi smo s tako dieto ugotovili, da smo alergični na jajce, jajčni lecitin, arašide, trave, .... 

Moraš pa redno negovati kožo. Je zelo težko, je pa dosti lažje če ima ena oseba pregled nad vsem. Tako veš,  v kaj je bil otrok oblečen, s čim si prala obleke, kaj je jedel in kako je bila hrana pripravljena, s čim otroka kopaš (mi smo uporabljali izključno Eucerin),...

Težko je tako življenje samo kaj ti drugega preostane, ko vidiš kako otrok trpi. Moja hčerka je hitro dojela, da ne sme vzeti prigrizkov od drugih (stara 2,5 leti takrat) in tudi v vrtecu je pri vsakem obroku povedala, da ima dieto, da ne sme piti čaja,.... Mi smo imeli srečo v vrtecu in tudi pediatrinja in alergolog se je zavzel.

(odgovor članu KRISSY)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 12:17:08   
sazi
Žal ni pravila v kolikšnem času alergija izbruhne in v kolikšnem času se reakcija pomiri - lahko le nekaj ur ali pa več dni - celo tedne.
Kar se tiče zgodnjega testiranja otrok je tako, da če testi pokažejo pozitivno, potem so gotovo alregični, lahko pa pri tako majhnih pokažejo lažno negativno. Imam slabo izkušnjo s testiranjem na pediatrični kliniki. Pri 11ih mesecij je vse pokazalo negativno. Je bil potem preventivno na dieti brez jajc in KM. Potem so mi rekli, naj mu kar dajem, da itak to ni to, pa sem začela z majhnimi količinami in so bili izpiščaju spet tu. Pa nama je dala P novo napotnico za testiranje. Po 3-mesečnem čakanju na vrsto sva prišla tja, tam pa me je zdravnica že na vratih odpravila z besedami, kaj sploh delava tam, da moj otrok ni na nič alergičen in da če ima probleme s kožo naj ga peljem k dermatologu - res za bruhat.
Še dobro, da sem ga že mesece pred tem naročila na bioresonanco in je potem kmalu prišel na vrsto. Takoj so ugotovili alergijo na jajce, na KM pa ne. ALergijo so mu v treh tednih čisto pozdravili in zdaj veselo je palačinke, jajčne ulivance in podobno že več kot eno leto, težav pa nobenih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 16:34:03   
*zoe*
Moj user posted image  ima tudi hude izpuščanje po obrazu in vratu ter trebuščku in vem, da je na nekaj alergičen - imam pa jaz dieto brez KM in jajc, vendar se stanje ni prav nič izboljšalo.

Zato me zanima kako je s bioresonanco - kje in kako to izgleda? Sem čisti laik na tem področju user posted image

Moj user posted image  je star 2 meseca - ali je še premajhen za testiranje?

Hvala za odgovore.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 21:42:41   
lotty4
Prašek, mehčalec, tkanina, listki na oblačilih kjer piše številka oz velikost oblačila...... Veliko je stvari na katere mamice sploh ne pomislimo.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 21:45:19   
Doll
Tudi če pokaže negativno to ne pomeni da je otrok premajhen za testiranje ;)

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
22.10.2008 23:09:13   
KRISSY
Tamal je star 7,5 mesecev. Moj pediater očitno ni pristaš testiranj otročkov.. user posted image

Hvalabogu tamal nč ne trpi alpa da bi bil kej razdražen in bogi. Edino praska se ker ga srbi, pa še to samo zjutraj..

Kako pa izgleda bioresonanca? Koliko časa pa čakaš da prideš na vrsto?

Očitno morva res iti znova pri hrani.. a je to sploh uredu? Pa niti ne vem če bo kej bolje, ker zgleda da ekcem kar na lepem butne ven. Čudno se mi zdi da sem pa tja izgine oz. se umiri, potem pa spet.. pa lah tri dni skoraj vedno isto jemo..

kar se tiče praška za pranje sem jih nekaj že sprobala, pa je vedno isto. Mehčalca ne uporabljamo.. v glavnem megla..
Nekateri mi pravijo da naj se ne sekiram in pustim še nekaj časa, da bo že izginilo. Ne vem ali je lahko kaj narobe če se ne ugotovi oz. ugotavlja? Sploh ker ga nič ne moti...

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
23.10.2008 12:27:19   
sazi
Kako pa izgleda bioresonanca? Koliko časa pa čakaš da prideš na vrsto?

Izvajajo jo v veliko ustanovah in imajo različne čakalne vrste. Mi smo čakali cca 4 mesece, ampak to že dobro leto nazaj.
Kako zgleda? Hmm kako opisat - popolnoma neškodljivouser posted image . Če mali lahko sedi sam, sedi na stolu, drugače pa pri tebi v naročju. Tisti, ki testira, se z enim tipalom dotika vzorcev potencialnih alergenov, v drugi roki pa drži tako 2bajalico" ki pokaže ali je kak poseben odziv na to snov pri testirancu ali ne. Tako se ugotovilo alergeni.
Zdravljenje pa poteka tako (pri otrocih), da se jim pod majico (torej med majico in body da taka ploščata zadeva na trebuh in hrbet, zadeva pa je povezana z aparatom za bioresonanco. Mali spet sedi pri tebi v naročju, terapije trajajo cca pol ure. Je bilo naporno malega naimirat toliko časa- Smo imeli s seboj veliko knjigic in njemu ljubih igrač in je potem čas hitreje minil.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen....
23.10.2008 15:48:00   
pikolina66
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

Moj user posted image  ima tudi hude izpuščanje po obrazu in vratu ter trebuščku in vem, da je na nekaj alergičen - imam pa jaz dieto brez KM in jajc, vendar se stanje ni prav nič izboljšalo.

Zato me zanima kako je s bioresonanco - kje in kako to izgleda? Sem čisti laik na tem področju user posted image

Moj user posted image  je star 2 meseca - ali je še premajhen za testiranje?

Hvala za odgovore.


tudi mi smo imeli probleme s kožo, je bil ves pikast po trebuhu in koža je bila čisto hrapava, P je rekla da gre za alergijo in mi predpisala strogo dieto brez KM, jajc, pšenice, paradižnika, skratka od zelenjave lahko samo korenje in kolerabo ;-)), od sadja lahko samo prekuhana jabolka, od moke samo koruzna ali ajdova. Pa nič rib, rdečega mesa, kave, čokolade in še par stvari.Lahko pa riž, proso in krompir ter belo meso.Tega bi se potem držala ekje 10 dni in če se stanje izboljša, potem postopno začneš uvajati hrano in ugotavljaš, kdaj se spet pojavi, npr. probaš banane in par dni ješ, če je ok, lahko nadaljuješ, sicer na tak način odkriješ vzrok.
Za našo situacijo nisem čisto prepričana, vendar nenako sumim na paradižnik, ki je sicer menda hud alergen.Mogoče se splača poskusiti, je pa res mučno.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?