|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aptamil, Novalac,...
22.10.2008 0:56:06   
Anonimen
Zdaj zdaj bom doktorirala iz tega mlečnega prahuuser posted image

Sinku dodajam adaptirano mleko. Imeli smo že navaden Novalac, čez čas se je pojavilo zaprtje, smo mu kupili Novalac proti zaprtju, je začel zelo polivati, smo mu kupili proti polivanju,.. ker naj bi bil nočni bolj nasiten, smo mu kupili za ponoči nočno formulo-ni pomagala. Je ena znanka - zdravnica na vse pretege hvalila kvaliteto Aptamila (Muellerjevega) v primerjavi z Novalacom, smo mu kupili Aptamil in se je začel ponoči zbujati, ga očitno ne nasiti dovolj in tudi kaka zdaj veliko več (prej je 1x na dan, zdaj večkrat) in blato je drugačno. Torej pojma nimam kaj naj mu dam. Pediatrinja mi ni znala svetovat.
Naj bi pa tudi veljalo, da ni dobro preizkušati toliko različnih firm.user posted image No, saj zaenkrat smo dve, ampak kaj pa naj, če mu ne odgovarja nobena.
Milumila še nismo poizkusili, ampak kolikor sem prebrala, naj bi bil bolj sladkan in pride do prevelikega porasta teže.
Razmišljala sem, da bi šla nazaj na navaden Novalac in v primeru zaprtja kombinirala z Novalacom proti zaprtju. Al kaj pa vem kaj naj no.
Kakšen predlog?

No, pa še to mi je prišlo na misel, kaj pa če ne prenese mlečnih beljakovin in ima zato takšno prebavo. Naj poskusim nadomestno mleko?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aptamil, Novalac,...
22.10.2008 16:37:28   
nara123
Tudi jaz se imela podobno situacijo.Midve sva od začetka na Aptamilu,je bila vmes tudi zaprta in polivala je kar precej.Pa sem probala Aptamil AR,groza po vsakem obroku je bila pokakana do vratu ponoči in podnevi.Tako da sem se odločila da bomo uporabljali kar navaden Aptamil,pa spet nismo kakali.Sem klicala P in mi je svetovala da ji dam kar namesto enega obroka zelo sladkane kamilice in je delovalo,se je v roku ene ure pokakal k tavelika.Tako da jaz bi šla nazaj na Novalac in bi probala z kamilicami ali pa kupi laktozo v lekarni in jo daj v mleko.Jaz je nisem uprabljala ker je imela potem ful krče.Koliko maš pa staro/staregauser posted image ?Naši se je potem kar uredila prebava se zgodi da včasih nekaka dva dni ampak je pa tretji dan konkretnouser posted image .  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aptamil, Novalac,...
22.10.2008 17:21:05   
amor real
Mi smo na novalacu AC (proti kolikam) in smo tudi rahlo zaprti, sicer opravimo potrebo enkrat na dan je pa bolj trdo blato, zato mu jaz dodam vsakih 5 dni malček kar navadnega sladkorja v kamilico in potem smo dobro vsaj par dni, ker je blato bolj mehko. Meni so tudi rekli, da ni dobro preveč mešati proizvajalcev mlekca.

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aptamil, Novalac,...
22.10.2008 19:15:59   
Anonimen
Nara123, 4 mesece bo star mali. Sem popoldan klicala v ZD in govorila z eno sestro in ji razložila, da res ne vem kaj naj naredim in mi je rekla, da ne verjame, da ga mleko ne nasiti, da pride pri 4 mesecih do prelomnice v razvoju (naslednja naj bi bila pri 8 mesecih) in da se otrok zato zbuja ponoči. user posted image Naj vztrajam na mleku, ki ga ima trenutno in da misli, da bo prebujanje ponoči minilo. Kar se prebave tiče pa da je vse ok, če je pokakan parkrat na dan ali pa en teden nič, je za njih vse v mejah normale. No, bomo videli, kako bo naprej.

< Sporočilo je popravil *Angelina* -- 22.10.2008 19:18:30 >

(odgovor članu amor real)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aptamil, Novalac,...
22.10.2008 20:44:23   
jgb
Mi smo imeli zaradi polivanja premalo teže pa nam je pediatrinja svetovala Novalac AR. Še vedno je polival, ampak manj. Testno sem probala Aptamil AR in bilo super. Bolj gosto in manj sladko kot Novalac AR, zato sem ostala na Aptamilu AR. Ker me je bilo pa strah zaprtja mu pa dajem 1x dnevno Novalac IT. Dokler smo bili samo na AM je kakal brez težav tudi po 3x na dan. Zdej od kar dodajamo pa 1-2x vsaj, lahko pa tudi več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aptamil, Novalac,...
22.10.2008 21:08:29   
nara123
Angelina,ja tudi jaz bi nredila nočnemu bujenjuuser posted image ker moja princeska se redno vsako noč zbuja tako da nevem še sama kaj bi tukaj naredila,bo pa v soboto stara 5 mesecev in mi zvečer ob 7.30 poje 240ml,pa se vse eno zbudi med tretjo in peto uro,ta peta ura je bolj izjema kot pravilo,začne pa se prebujat okoli 2h.Tako da o prelomnici v razvoju user posted image res nevem če bi lahko temu tako rekli.Jaz se kar mal tolažim da enkrat bo pa prespala noč.Ja eni P pravijo saj moja da če je na AM mora kakat vsaj na tri dni tako da sploh potem nisi več pameten a ne?Saj se bo poštimalo vse moramo kar upat.Ti kar nadaljuj z isim mlekom pa bo.Užvaj z svojim sončkomuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aptamil, Novalac,...
23.10.2008 9:29:40   
alea01
Živjo!

Moja user posted image  pije  novalac AR. Smo sprobali vsa živa adaptirana mleka, ker user posted image  ni hotela jest in smo skoz pristali na novalac AR. Naša pediatrinja zagovarja novalac. Kaka 2x na dan. Včasih je bolj trdi kakec, drgač pa mehek. Ni nobenih problemov. Zvečer ob 19.00 popije 150mL in ji to zadostuje do 4.30 zjutraj. Je pa stara 4,5 mesecev.
Sem probala ji tudi aptamil dat in ga ni hotela pit, kot niti milumil, beba, hipp.... Tudi navaden novalac ji ni bil všeč. Sem pa dajala zvečer novalacNF pa se je isto prebujaja ob 4.30, tako kot sedaj, ko pije novalac AR

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aptamil, Novalac,...
23.10.2008 13:00:24   
Katjusa
mis mo bli po aptamilu skoz zaprti pol sma šla pa z možekom v trgovino in sma brala vse hrane in na milumilu je pisal da je lahko prebavljiv in sma kupla milimil in je blo veliko boljše..... pr nekje 4 mesecih se je začel ponoči zbujat in sem kupla mlečno kašico mu dala zvečer malo (par žličk) mlečne kašice (sevede prvi dan je sam eno pojedu drug dan žže mel več....) po parih žličkah mlečne kašice sem mu še vedno ponudla flaško in kolk je spil je spil..... potem je spal celo noč..... če se ne motim je blo to dober teden pred 4 mesecem.... sevede vsi govorijo da se ne sme nič dajat do 6 mesece sam očitno kar smo nardil je blo prav ker je potem boljše spal in nič mu ni manjkalo.....

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?