|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost v tujini
3.12.2008 13:03:04   
Anonimen
Mene pa zanima, če ima katera izkušnje z nosečnostjo v tujini (EU). Ampak ne da živi v tujini in tam zanosi in donosi, ampak da zanosi in gre potem za npr. za 2 meseca v tujino in se potem vrne. Je to izvedljivo? Najbrž si je treba preskrbeti kakšno zavarovanje, da ti lahko delajo te preglede tudi v tujini ali se je treba nujno vračati v Slovenijo na preglede?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost v tujini
3.12.2008 13:36:40   
nuala
Jaz sem med obema nosečnostima živela ( večinoma ) v tujini.
V prvi nosečnosti sem hodila na preglede v Slovenijo ( saj le ti niso zelo pogosti in se z ginekologom lahko dogovoriš z termin ).
V drugi nosečnosti sem šla na prvi pregled v Sloveniji, potem sem hodila na preglede v tujini ( vendar samoplačniško ), zadnji mesec pa spet v Sloveniji.
V porodnišnico so sicer malo čudno gledali, ker materinska knjižica ni bila ustrezno izpolnjena, vendar je administracija in rojstvo potekalo brez zapletov.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost v tujini
3.12.2008 16:35:16   
skuštrana
Jaz živim v tujini, na preglede pa sem vedno hodila v Slo, ker imam super g in mi jo je žal menjat. Je pa res, da si to lahko privoščim, do doma imam samo cca 250 kmuser posted image Glede pregledov sva se z g zmenili, da sem od začetko hodila vsakih 8-9t, če bi bilo pa karkolio narobe bi pač šla na najbližjo urgenco user posted image  

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečnost v tujini
4.12.2008 18:04:40   
daisyb
ojla,

sem prebirala vaše pogovore..jaz pa sem v taki situaciji, da sem zaenkrat še v sloveniji, vendar se bom preselila v tujino predno bom rodila in šla na porodniško. h ginekologinji bom hodila še sem..zanima me kako pa je kaj s porodom v tujini. kaj ve, ki živite v tujini ste rodile v tujini al v sloveniji? jaz sicer imam namen roditi v slo..in se bojim, da me več kot do šempetra ne bodo utegnili pripeljat. kaj pa, če bi bilo nujno..a bi lahko rodila v tujini al bi mogla plačat?

bojim se, da, če bi šla v poirodnišnico v tujini pol ne bodo nič razumeli kaj je v moji knjižici, če bi blo kaj posebnega.

če ima katera izkušnje s tem naj odpiše..bom hvalkežna.

lp,

daisy

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečnost v tujini
4.12.2008 22:59:47   
Tinko Polovinko iz M
ce imate namen roditi v tujini, se tam zdravstveno zavarujte in hodite tam na preglede. daisyb: ce v tuji drzavi nimas sklenjenega zdravstvenega zavarovanja, bos verjetno placala, potem je pa odvisno, ali ti bo v Sloveniji kaj povrnjeno. pac odvisno od stalnega bivalisca, zdravstvenega zavarovanja itd.

jaz zivim v tujini in mi ni niti na pamet prislo, da bi sla na pregled v Sloveniji. Ginekolog, ki vodi mojo nosecnost in vse preglede, bo prisoten tudi pri rojstvu, tako da je z mano od zacetka do konca. Pa tudi nacin vodenja nosecnosti se kar dosti razlikuje od drzave do drzave.

< Sporočilo je popravil Tinko Polovinko iz M -- 4.12.2008 23:04:00 >

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosečnost v tujini
5.12.2008 13:36:41   
urnebes
Jaz bila vodena celo nosečnost v eni državi EU, potem šla pa rodit v drugo državo EU (nič SLO), pa smo vsi živi in zdravi. Po navadi, če nimaš vseh nosečniških dokumentov s seboj, te itak stestirajo (vsaj mene so). Seveda nisem zadnji dan laufala v drugo državo...šla sem kake 6 tednov pred rokom, tako da so uspeli narediti vse teste ki jih niso v prejšnji. Svojega gineja ali babico (tisti ki te sledi) vprašaj da pred porodom če misliš drugje roditi, naj ti napiše eno spremno pismo v angl j. kjer pišejo tvoje "posebnosti" če obstajajo. Vse bo kul...ženske povsod rojevajo .

(odgovor članu Tinko Polovinko iz M)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?