|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
31.1.2009 14:07:11   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Akil
In mi govori naj ga utišam, da naj mu že dam ta user posted image CD, da naj ga prtisnem čez bučo, vse sam da utihne!!!

------------------
Take ukrepe bi jaz izvajala na tistem, ki to predlaga user posted image !

Drugače pa imaš prav, če ne gleda- konec. Naj dete tuli, ti bodi mirna (ali se delaj, da si user posted image ), zapoj kakšno pesmico, požvižgavaj si.. Otroku pa razloži, da bo vedno tako, če ne bo gledal. Skratka- to te čaka še nadaljnih leto ali samo 1/2 leta, če imaš srečo user posted image , potem pa bo otrok malo manj trmast ratal, verjemi user posted image !
Skratka, vztrajaj in bodi dosledna!

P.S.:Tašči pa pokaži kak prst kdaj pa kdaj...
(ni mus, da lih v obraz user posted image ).

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
31.1.2009 14:21:41   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: muška
Sem stroga, ampak vseeno, mala dva me ne upoštevala dokler se ne začnem dret. user posted image

-------------------------
Tudi jaz včasih, priznam. Drugače pa se držim tistega, kar rečem. Recimo na rojstnem dnevu od prijatelja sin tako nori, da ni za nikamor.. Parkrat mu rečem, da se mora umirit in da če bi vsi tako divjali, da bi bila norišnica. Itak ne šmirgla nič. Skrajni ukrep: rečem, da ga bom peljala domov, če se ne bova mogla zmenit. Ne šmirgla. Čez 15 minut že tuli v avtu, ampak jaz ga res peljem domov user posted image . Potem je deležen še kakšne 20 minutne pridige v smislu, ...če se je splačalo, ...ali razume, da bo vedno tako, ....bla bla...bla..... Skratka potem se ne morem ustavit kar hitro user posted image .
To se je dogajalo leto, dve (ali malo več) nazaj, (sedaj je sicer še bolj divji), ampak tudi bolj razumen, jaz pa bolj zverzirana v zajezitvi takega obnašanja user posted image !
Je pa res da, če je več otrok na kupu, se počutijo močnejše (oz ne šmirglajo). Vem, ko pazim še otroke od kolegic (včasih imam z mojim vred 4 otroke na grbi user posted image )- takrat pa včasih tulim, ker me nekako ne slišijo user posted image . Sploh kje zunaj, ob cesti ali v parku.
No, drugače pa nimam težav z uvedbo in upoštevanjem discipline pri otrocih user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 31.1.2009 14:22:43 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
31.1.2009 14:50:31   
muška
Pri naši hiši pa je problem.  Mali (3,5 let) , ko kaj izsiljuje in ne dobi, me udari in zmerja (grda mama), itak se dere ko jesihar. Ga pošljem v sobo, meče igrače v vrata, kriči, tolče po vratih, itak da pride takoj nazaj. Ga pošljem nazaj, ponovi se isto.  No tukaj oba delata - izsiljujeta  na enak način.


Imava pa z možem drug problem, pogovor o tem sem ravno načela včeraj.

Zvečer po umivanju (ob 8.30) sem mala dva poslala spat. Vsakega v svojo psteljo, lupčka lahko noč in to je to. Seveda zverinsko dretje, da bi pa ona dva gledala TV, oz. spala na kavču. Nisem popustila, sem jima razložila, da je ura že pozno, da sta risanke že gledala in da zdaj na TV ni več nič  za otroke,.... ne, zverinsko drenje nazaj in seveda grda mama itd.
V tistem pa ponori mož, da kaj se grem, da se mala dva dereta, ker sem si jaz v glavo zabila, da morata biti v postelji, ko pa bi lahko bila na kavču pred TV in zaspala po 3 min.   In potem sva se še užgala okoli tega, kako si jaz vedno nekaj v glavo vbijem in potem se dereta zaradi mene in mojih idej.

Seveda je šel po njiju - dobri ati - mama grda in tako sta mala dva buljila v TV in res po 3 min zaspala. 

Danes bova seveda nadaljevala pogovor okoli vzgoje (ko pride domov), ker to vzgoja ni! Z malima sem zaradi narave njegovega dela večinoma sama, on ko pride domov in ko ju vidi, se jima seveda ne želi zamerit, tako da popušča na vsakem koraku. Ko jaz izrečem kazen, jo on izpodbija itn.  Ko sta bila manjša sva pri vzgoji dosti bolj klapala kot pa sedaj. On bi šel po liniji najmanjšega odpora, jaz pa izpadem zmaj in seveda me posledično mala dva niti podrazno ne upoštevata več, ne ko smo sami, niti ko je ati z nami.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
31.1.2009 20:00:40   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Pri naši hiši pa je problem.  Mali (3,5 let) , ko kaj izsiljuje in ne dobi, me udari in zmerja (grda mama), itak se dere ko jesihar. Ga pošljem v sobo, meče igrače v vrata, kriči, tolče po vratih, itak da pride takoj nazaj. Ga pošljem nazaj, ponovi se isto.  No tukaj oba delata - izsiljujeta  na enak način.



Najprej kar se tiče odločitve, kako bom dala otroka spat... Čisto prvi hip, ko se začne komplicirati stvar, se moraš odločiti, ali boš čisto takoj popustila in jima ugodila in bosta še 3 minute pred tv-jem - s čimer ni v tem trenutku še nič narobe, ker je bila to tvoja odločitev in si nanjo pristala ti, ali pa rečeš ne, ker se ti zdi tista varianta bolj dolgoročno modra in zdrava, vendar moraš biti v tem hipu tudi zihr, da imaš tisti dan energijo se z otrokoma konfrontirat in ne popuščat. Vedno se moraš zamislit, preden rečeš ja ali pa ne, lahko si tudi kupiš čas včasih, pa rečeš, d aboš o čem premislila. Ko pa enkrat rečeš ne, potem je pa največ bedarija jih nesti za 3 minute pred tv, ker si zrušila svojo avtoriteto in svojo kredibilnost, pa še naučila si ju, da se splača težit in tulit do onemoglosti, in to skoz bolj, tako da bosta naslednjič še dlje zahtevala svoje.

Druga stvar, meni se ignoriranje otroka zdi zadnja sprejemljiva stvar, čeprav jo tako zelo propagirajo. Sem otrok, ki je to preizkušal na svoji koži in vam povem,da bi bila raje tepena, tako je ignoranca nekaj ponižujočega in za moje pojme je to eno najhujših nasilij, ki ga lahko izvajaš nad otrokom. Zato tega ne delam. Če otrok tuli, mu rečem zelo zelo odločno, naj neha. Če še kar tuli, ga primem za roke in hočem, da naj me pogleda v oči, ter mu razložim zelo resno in zelo odločno, zakaj mora nehati, da ga razumem, da mu ni všeč, ampak da je treba, npr. spat, da se spočije. POnovim, naj se neha dret in ga objamem, če pusti, če ni preveč histeričen, ter ponovim, da je treba iti v posteljo. Tukaj ne tako zelo trmasti otroci nehajo. Če še ne neha, mu razložim, da me z dretjem "tepe" in da če ne bo nehal, da ga bom začela "tepsti z glasom" nazaj. Povem mu, da ga razumem, da mu ni všeč, ampak da je treba vendarle iti spat. Če še to ne pomaga, se začnem pa tudi dret da mora nehat in to takoj in to pomaga, ker to tolk resno mislim, ker tega res ne morem prenašat. Aja, nikdar nisem pustila otroka, da se mi je metal po tleh. Fizično sem ga dvignila, da se ni mogel v taki hudi meri sam sebi smilit, kot bi se ležeč na tleh in cepetajoč. Če se enkrat že dere in cepeta in se meče nekaj časa, pade not v stvar. Postane mu všeč in ugotovi, da smo mi vedno bolj živčni. Če takoj zahtevaš, da neha, ne privedeš tako daleč stvar. Pa tudi to ne razumem, kako meče igrače v vrata? Ma tega res ne smeš pustit. Igrača mora isti hip romat v smeti. Zares, ne samo za hec. Tolče po vratih? Vrata so draga, ne more tolči po vratih, ne sme si tega dovolit, a potem bo tudi v vrtcu preizkušal kaj takega, kar družbeno ni sprejemljivo, v končni fazi ga lahko nekdo na cesti, ko bo starejši, če mu bo otrok kaj takole razbil, ko bo že glih navajen od doma, da je to sprejemljivo, če si jezen, še njega razbije.... Ne smeš pustit tega.

Še za tiste, ki menite, da mora človek vse z mirnostjo. Sama menim, da ni popolnoma nič narobe, če kdaj povzdigneš glas. Ne gre vse na miren način vedno. Enostavno otrok čisto dobro razume, kaj mu hočete povedati in je dobro slišal, da mora v posteljo, ampak mu ni za iti. Enostavno poskuša z nasiljem doseči, da bo po njegovo. In vas toliko časa terorizira, da popustite. S tem ga navajate samo na to, da je nasilje učinkovito in sprejemljivo. Če otrok rata tako nasilen, da ga ni moč pomiriti z mirnim glasom, uporabiš pač tak glas, ki zaleže. Če si večino časa miren, bodo še kako razumeli razliko, ki je nastala. Poleg tega bodo ugotovili, da če postanejo nasilni, da jim bo vrnjeno z nasiljem (to je modro tudi zaradi tega, ker družba vedno, ampak vedno na nasilje tako reagira, namreč z nasiljem, samo da bodo v družbi posledice fuuul hujše kot doma, ne bodo samo besedne morda). otrok mora v določeni fazi tudi vedeti,d a ste vi glavni. Pa četudi s tem, da ste se morda kdaj na njega tudi zadrli. Pač ste se. Zato ne bo trpel nobenih dolgoročnih psihičnih posledic, jih bo pa trpel, če ne boste v teh primerih dosegli svojega. Mislim v primerih, ko veste, da bi morala zaradi zdravja in pravega otrokovega razvoja obveljati vaša. Sem za demokracijo, zelo sem za demokracijo, vendar ne na račun neodgovornosti in nesamostojnosti in pretirane egocentričnosti in nesocialnega vedenja otrok, brez čustev do drugih, ko odrastejo - kar pa nastane, kadar je vse po otrokovo. Pa verjemite mi, sedaj se z otrokom še da. Ko pride v puberteto, pa je prepozno. Pa tako malo časa je vmes.  

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 10:03:13   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: cuddy
En kozarec mrzle vode mu pljuskni v obraz, pa bo prec boljš. Sicer ga boš morala preoblečt pa po tleh pobrisat, samo bo pa tiho. Verjemi, DELUJE!

Pri nas ne deluje niti to. Zadnjič, ko je imel naš 3-letnik izpad, podoben zgoraj opisanemu, sem se spomnila točno na ta nasvet. Rezultat je bil samo še bolj histerično vpijoč otrok... plus mokra postelja, seveda. user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca
Da bi jaz mojega zaprla v sobo, ga pomojem ne pomirim en teden.

Hvala enako. Ni šans, da tam ostane. Odpre vrata in rjove dalje. Zaklepat' ga pa res ne mislim.
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR
Reci mu, da naj se neha metati po tleh in noret.

In potem? user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ratam pa tolk zoprna, da me ni za prenašat, niti otrok me ne more.

Ja, jaz tudi. user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: muška
mala dva me ne upoštevala dokler se ne začnem dret.

Mene tudi ne. Če nekaj rečem z normalnim glasom, me polovico-krat ignorirata. Kot da govorim steni. user posted image  Šele, ko povzdignem glas na način:"Alo, a jaz kitajsko govorim?!", mogoče kdo obrne glavo in reče:"Kaj pa je?" user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Pa tudi to ne razumem, kako meče igrače v vrata? Ma tega res ne smeš pustit. Igrača mora isti hip romat v smeti. Zares, ne samo za hec.

Ne se hecat, Gina - prejšnji dan sem kupila dolgo zaželjeno igračo za 25€, naslednji dan jo je pa v histeriji vrgel v vrata. Potem lahko jaz vsakega 20-ega svojo plačilno kuverto kar direkt v smeti treščim, ne pa tekom meseca po obrokih (beri: vsako igračo posebej). user posted image

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 11:05:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Pa tudi to ne razumem, kako meče igrače v vrata? Ma tega res ne smeš pustit. Igrača mora isti hip romat v smeti. Zares, ne samo za hec.

Ne se hecat, Gina - prejšnji dan sem kupila dolgo zaželjeno igračo za 25€, naslednji dan jo je pa v histeriji vrgel v vrata. Potem lahko jaz vsakega 20-ega svojo plačilno kuverto kar direkt v smeti treščim, ne pa tekom meseca po obrokih (beri: vsako igračo posebej). user posted image



Pa saj imaš pametne otroke. Mečejo, ker vejo, da ne boš vrgla v smeti. Vržeš enkrat, mogoče dvakrat, mogoče celo trikrat, če je zelo trmast. Ampak mu bo slej ko prej kapnilo, da se mu ne splača metat igračk po tleh, v vrata, mamo,.. ker bo ostal brez igrač. Še naši zelo trmasti sosedovi punci je po treh ponovitah metanja in nepospravljanja za sabo postalo jasno, da se ji to ne splača, ko ji je moj mož demonstriral, kako igrače romajo v smeti. Njeni starši pa ji zihr že eno leto vsakič rečejo samo, da se igračk ne meče na tla. In jih še vedno meče. Le zakaj? Če pa bi metal še naprej in naprej in naprej, bi premislila, ali se tako drage igrače sploh splača kupovati, če do njih nima nobenega odnosa.

Jezni smo kdaj pa kdaj vsi in sem zelo za to, da se jeza izrazi, ampak ostajajo nesprejemljivi in sprejemljivi načini. Metanje igračk, udariti mamo, enourno kričanje zame niso sprejemljivi načini. Otrok odreagira impulzivno in najbolje kot zna. V zelo kratkem času pa spozna, ali njegovo vpitje in agresivnost delujeta ali ne - to ugotovi na podlagi reakcije staršev. Skupaj smo družina, cilj je, da se imamo vsi lepo. Če eden neprestano vpije in izsiljuje svoje ter mu drugi takoj ugodi, samo da bo tiho, potem se nima nobeden fajn. To, da nekomu zmeraj ustrežeš, je sicer kratkoročno super, dolgoročno pa samo utrjuje vzorec prepričanja, da se lahko vse doseže.


(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 11:28:40   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Še naši zelo trmasti sosedovi punci je po treh ponovitah metanja in nepospravljanja za sabo postalo jasno, da se ji to ne splača, ko ji je moj mož demonstriral, kako igrače romajo v smeti.

--------------------------
Meni je škoda igrače vreči stran, zato mu rečem, da jih bom nesla na Rdeči križ ali dala prijatelju, ki nima toliko igrač kot on, in da bo sigurno zelo vesel njegove igrače user posted image .
Včasih pa kakšno najbolj aktualno vzamem za par dni, če je treba user posted image .




_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 11:55:19   
čipka
če mu boš popustila zaradi ljubega miru, bo to hitro začel izkoriščat.


točno to...  glih včeraj je bilo na kanalu a "mali vragci"..je bi skoraj isti problem kot pri tebi-le družina je bila s 3-mi takimi fanti...ugotovila sem, da če ignoriraš otroka (ki se meče in dere) kaj hitro neha...  če mu boš govrila 500x ne tega ne onga, če boš to, boš vidu itd...nič od tega, ker ne udejanjiš tega kar si mu rekla. 1x rečeš lepo, če ne uboga, ga pošlješ za par minut na hlajenje v drugo sobo-res-včeraj je bilo pr teh vragcih tok fajn prikazano madona...tista ko je gledala ve o čem govorim..  Jaz ti seveda ne bom solila pameti, ker mam še dojenčico-govorim le tisto, ker sem videla in da nekako pilijo te stvari.user posted image


_____________________________

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 14:11:39   
ronja
kerensa, ne vem, če bo palilo, moja je še manjša in še nima takih napadov, ampak ko sem bila mala in je imel moj bratec take napade besa, sem ga enkrat nesla pred ogledalo: bil je ves rdeč, zaripel v obraz, vratne žile so mu izstopale,... Skratka, grozenuser posted image . In ko sem ga nesla pred ogledalo, se je dobesedno ustrašil sam svoje podobe. Takoj se je umiril. Je za probat, saj ne boliuser posted image .

Najina tamala je imela samo enkrat tak dalj časa trajajoč izpad - ko bi morala zvečer pospravit lesene kocke v škatlo (skupaj z očijem, seveda, ne sama). No, jaz sem se vmes stuširala, preoblekla, zobe umila, spucala kopalnico (res je majhna, ampak vseeno), dala prat, pospravila v pomivalni stroj... Ni hotela, pa pika. In tudi če je lubi dal kako kocko v škatlo, jo je prijela, sesula kocke ven in treščila škatlo nekam stran. Lubi je probal že vse mogoče načine (razen kakega tepeža ali česa tako drastičnega, seveda), zlepa (daj, no, bova skup...), zgrda (zdaj pa dost, pospraviva kocke!)... NI pa ni šlo. Potem sem prišla še jaz, pa spet ni hotela, isto, škatla je poletela... Potem pa sem se čez par minut nekaj hecala z nogavico (roka oblečena v nogavico), da jih je nogavičar pospravljal, je pa kar naenkrat začela dajat kocke not in republika rešenauser posted image . Verjetno jo je to malo zamotilo, da je pozabila, da tega noče ali pa se je počutila, da zdaj pa ne bo izgledala poražena, tudi če sodeluje. ne vem, sva bila pa oba vesela, da je ratalo (valjda sva jo ful pohvalila)...

Je pa imela eno hudo obdobje, ko sem prišla iz porodnišnice. Se je bala za svoj status in je bila nemogoča. Ampak tam sem reagirala drugače, ker sem vedela, kaj jo muči. nenormalno veliko sem se ukvarjala z njo in je bilo hitro dobro. Sem prav vesela, da ni bilo potrebnih nobenih drastičnih ukrepov, sem se samo non stop probavala igrat z njo (ker najprej se ni hotela, je bila jezna name, ker me 3 dni ni bilo) in šla sama z njo ven in futrat račke (na srečo Lejla ne je non stop, da sva lahko vmes šli) in vsakič, ko je imela svoj izpad, sem jo stisnila k sebi in ji povedala, da jo imam ful rada, tudi če je čisto nemogočauser posted image in tudi če se mi je izvijala. Ker sem pogruntala, da to rabi, čeprav se dela, da noče. Zdaj pa ni problema.

Kar se tiče grobosti pa po moje vsak otrok probava, kaj vse sme: in če rečeš ne, je včasih še bolj zanimivo (kar pa ne pomeni, da moraš nehat govorit ne). Vsi kdaj tolčejo, probavajo dosešt svoje na vsak način... Ampak moramo se odzvat na sprejemljivo vedenje, pa probat krotit nesprejemljivo. Mene je Ronja zelo cukala (imam zelo dolge lase in to ni težko, čeprav mam od Ronje dalje skoz spete v čopuser posted image ).
Ronja je včeraj na sprehodu, ko sta šla z lubijem ven, ni več hotela hodit in se je kar z glavo spustila na pločnikuser posted image . Se skloni in butne, buča trapasta. Probava pač, potem pa vsak to po svoje rešuje: babica jo podkupi s hrano (rogljičkom, ma srečo, da je pekarna blizu, gresta pa vedno samo v to smer, heheuser posted image ), lubi ne vem, kaj naredi, jaz jo probam z besedami prepričat...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 14:13:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kerensa, ne vem, če bo palilo, moja je še manjša in še nima takih napadov, ampak ko sem bila mala in je imel moj bratec take napade besa, sem ga enkrat nesla pred ogledalo: bil je ves rdeč, zaripel v obraz, vratne žile so mu izstopale,... Skratka, grozenuser posted image . In ko sem ga nesla pred ogledalo, se je dobesedno ustrašil sam svoje podobe. Takoj se je umiril. Je za probat, saj ne boliuser posted image .

Mahnil je po ogledalu, da sem ga preventivno umaknila, da ne ostanem še brez ogledala. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 14:25:43   
ronja
Kerensa, potem pa ti pomagajo samo še varuške911user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 14:31:01   
Kerensa*
Zakaj neki je pri tašči čez vikende? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
1.2.2009 16:30:51   
Gina
Ronja, tole vse, kar pišeš, je popolen primerek moderne vzgoje (beri funkcioniranja in razmišljanja večine slovencev), ki po mojih izkušnjah, če imaš doma zelo prilagodljivega otroka deluje dolgoročno dobro, če pa imaš doma samo majčkeno bolj trmastega otroka, ki je vsaj deloma v ego usmerjen, deluje dolgoročno zelo zanič, se matere in očetje kasneje sprašujejo, kako to, da otrok počne tako grozljive reči, jih ne upošteva in je zašel v nekatere reči, ki jih ne bi bilo treba, ko enkrat doseže res kritična leta. Jaz te vzgoje ne bi prakticirala nikdar. Preveč resnično slabih izkušenj sem že naletela v praksi ven iz tega. Pa brez zamere.


p.s. moj otrok, ko je histeričen, bi tudi še v hujšo histerijo padel, če bi mu pokazala ogledalo, brez nadaljnega. Če ti otroka samo preusmerjaš, ga s tem ne naučiš, da mora včasih narediti tudi reči, ki niso nujno ful fajn za naredit, so pa nujno potrebne, samo utrjuješ ga v njegovi veri, da lahko doseže svoje, če res tako hoče. V življenju ne bo tako, družba ga bo tako zelo sankcionirala, če nekaj kar bi moral narediti ne bo naredil, da lahko zaradi tega ostane brez službe, brez zob, ali brez stanovanja nad glavo. Nauči ga, da če rečeš, da je nekaj treba, da je to treba. Pa hkrati ga ne hecaj, da je nekaj treba, če se lahko o tem še pogovarjate, kako bo. Prej se odloči, kaj hočeš, potem pa na tem delaj.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
2.2.2009 10:53:34   
ronja
Gina, nič ne zamerim, saj se še učim, ne pravim, da je moja vzgoja prava. Za takrat, ko sem prišla iz p., se mi zdi, da je bilo prav, da sem tako reagirala, ker je zdaj res krasno in čisto tisti materinski 6. čut mi je rekel, da to rabi, tak da mislim, da je res rabila. Sem se zelo bala kakega hudega ljubosumja, ker je Ronja še mala in v bistvu še precej rabi... pa zdi se mi, da če na koncu rata, potem očitno deluje... Kar se tiče metanja po tleh ni kaj dosti probavala, ker se name je vsakič zdelo strašno smešno in je očitno videla, da s tem nič ne doseže. Se pa strinjam, da zna bit naporno. Ji pa nikoli ne popustiva, če začne s tem (za babice ne vem, verjetno ji ustreže že prejuser posted image ).

V bistvu ne vem, kakšne so še druge možnosti, kot da jo z besedami prepričam - kako pa ti to rešuješ? Podkupovala je z raznimi stvarmi jaz ne bi, ker potem pa drugič tega nimaš zraven, pa je štala. Jezik nosim vsaj s sabouser posted image ... Tepla svojih otrok ne bom, to se mi ne zdi prav. Kaj pa drugega ostane?

Sicer moja mami ni mela takega načina vzgoje, bolj tradicionalnega (se je precej drla), ampak jaz brata nisem hotela tepst, pa nisem vedela, kako drugače rešit zadevo (bila sem ipak še mala) in je palilo, takrat, vsak dan pa verjetno ne bi...

Se tudi strinjam, da mora otrok vedet, da so meje in jih spoštovat, ne, da ga je treba non stop preusmerjat v kaj drugega. Kako to dosešt, je pa verjetno umetnostuser posted image . Ne vem pa, zakaj je hecanje slabo? Saj je tudi meni lažje pomit posodo, če si prepevam zraven. Si pač znam sama to naredit zabavno, ona pa še ne in bi jo to rada naučila. Glavno, da je na koncu narejeno, ni res?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: znorela bom!!!!!!!!!!!
4.2.2009 20:52:18   
Gina
Ne, hecanje ni slabo. Preusmerjanje je ok, do določene starosti, kaj pa vem koliko, recimo dve leti, max tri. Potem pa ne več. Otroček ratuje zavesten otrok. In mora vedet, kje je meja. Kako rešujem, sem ti že napisala. Povem, razložim, prosim, mirno še enkrat povem, al pa dvakrat če je treba, (še prej se vedno vprašam, kaj bi jaz sploh rada in ali je vredno in pomembno, če ni pomembno, se včasih tudi hecam in mnogo reči popustim že v prvi fazi) če pa je pomembno (a veš, če te otrok udari ali se po tleh meče ali brca v vrata je pomembno) in če se reči ponavljajo, pa predvsem ukrepam s posledicami - tole mi je osnovno vodilo. Kadar me nekaj zelo zelo razkuri, se tudi derem včasih. Ne pogosto, se pa. Enako počnem v službi in enako počnem doma. Otrok ne tepem. JIm pa naložim odgovornost, ne odnesejo je zelo poceni, če so nevljudni. To mi je tudi pomembno. In vse to deluje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?