|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 8. del
6.1.2009 10:09:53   
Janey
jutro

jaz bom urmlauser posted image user posted image če nebomo spali eno noč vsaj malo.
danes nismo spali spet čisto nič. do 2h se je nekaj premetaval, ko je začel kašljat in hropst in komaj dihat. smo se do 5ih premetavali in komaj zaspali, se prebujali do 7ih ko sem ga popokala in peljala k P. je samo močen prehlad in zgoraj hrope, HB so ušesa, grlo BP. napokala mi je celo goro nekih kapljic in sirupov in inhalacij in fiziološke, da sem zdaj porabila pol ure da sem malemu vse to v nos spravila. zdaj pa spi, jaz mam zajtrk pol pa tut k njemu v postlico.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
6.1.2009 10:09:54   
blaža
Sem ga dala prvo rundo spat, ki je tečko. bomo vidli, če bo ratalo.

Pina se strinjam z idejo, da prideš , pa da me pobereš za v LJ.user posted image

Drugače pa kuham golaž. Danes bo z polento.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
6.1.2009 10:11:49   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: nizy

http://kulinarika.net/recept/sladice/Ponarejena_ticina_masa-12042.html

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Biskvit_za_torto,_ki_nikoli_ne_pade_dol-5814.html

Blaža-    povej , zakaj mi je sredina  pri nutela torti dol padla user posted image in to dvakrat zaporedoma user posted image

tičino sem delala tudi že sama, samo še zdaleč ni taka kot kupljena. Z kupljeno je 100x lažje delat, ker je bolj elastična.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
6.1.2009 10:12:57   
ella79
blaža user posted image user posted image user posted image za super noč. Men se ta ideja tudi dopade, pa se magari potem kar v SN drugi teden dobimo vsi skupaj user posted image

janey user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
6.1.2009 10:13:53   
ella79
blaža po katerem receptu delaš biskvit za torto user posted image zdej te bom en mesec morila s tem user posted image user posted image user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
6.1.2009 10:16:07   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Janey

jutro

jaz bom urmlauser posted image user posted image če nebomo spali eno noč vsaj malo.
danes nismo spali spet čisto nič. do 2h se je nekaj premetaval, ko je začel kašljat in hropst in komaj dihat. smo se do 5ih premetavali in komaj zaspali, se prebujali do 7ih ko sem ga popokala in peljala k P. je samo močen prehlad in zgoraj hrope, HB so ušesa, grlo BP. napokala mi je celo goro nekih kapljic in sirupov in inhalacij in fiziološke, da sem zdaj porabila pol ure da sem malemu vse to v nos spravila. zdaj pa spi, jaz mam zajtrk pol pa tut k njemu v postlico.

Ubošček, pa vi z njim tudi. No pa da gre čim prej mimo vam želim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
6.1.2009 10:17:10   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

blaža po katerem receptu delaš biskvit za torto user posted image zdej te bom en mesec morila s tem user posted image user posted image user posted image

ti ga napišem, samo, da Blaž zaspi.

Steve Jobs

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
6.1.2009 10:24:25   
Janey
kak sem jaz smotana, si najdem delo in pol se ne spravim spat. sem našla neke jabolke in hruške še ki bodo kmalu zgnile in sem dala kuhat kompot. no upam da čimprej se zmehča da grem lahko spat. gledam že tak namalo ko da je ura 12 ponočiuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
6.1.2009 10:34:30   
blaža
ella evo recept:

torta za rojstni dan:

- 6 jajc
- 40 dag sladkorja
- 40 dag moke
- 2 dcl olja
- 2 dcl mleka
- 2x pecilni prašek

Stepi sneg + 5 rumenjakov+ sadkor+ vmešaš ročno moko, da je rahlo+ pecilni+ olj + mleko.

pečeš 30 min na 180-190 stopinj( odvisno kako ti peče pečica)

Krema:

- 1x margarina kocka 250g, pensto vmešaš

v

1/2 l mleka
10 dag sladkorja
2x vanlin sladkor

to da zavre in pol vmešeš not:

1 rumenjak
5 dag gustina
2 žlici mleka

To nardiš v bistvu kot puding

No pol torto navlažiš z rumom, vodo in sladkorjem, pa namažeš z to kremo. Na koncu jo mi polijemo z čokoladno kuverturo( jedilna čokolada stopljena na sopari in malo margarine)

No ta puding mora bit res zelo zelo trd, čvrst. pol pa v to jaz počasi z ročno metlico vmešam margarino. Včasih tudi ne celo. odvisno od kreme, kako mi rata, da ni preveč maslen okus. In še to jaz kremo nardim za to količino dvojno dozo, da jo je res dovolj za lepo namazat, pa še za okoli namazat.

< Sporočilo je popravil blaža -- 6.1.2009 10:38:52 >

Steve Jobs

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
6.1.2009 10:34:36   
nizy
dan,

blaža - men je sredina dol padla user posted image

kaj ne bo nobena komentirala mojega prvega linka za torto , ali pa ste ga spregledale user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
6.1.2009 10:36:14   
blaža
Če delam pa Nutella torto pa delam biskvit točno po receptu. Ampak ta torta za roj. dan, ki sem jo prej napisala je za take , ki so že kej spekli. Ki kremo, če je kuhana, moraš znat nardit, da ni pretekoča, da je čvrsta, da ni preveč margarine,...

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
6.1.2009 10:37:24   
blaža

dan,

kaj ne bo nobena komentirala mojega prvega linka za torto , ali pa ste ga spregledale user posted image

Ma edino, če si odpirala pečico in ti je zato dol padli, al pa če si imela star pecilni, ni druge razlage. Al pa če ti ne peče dobro pečica.

ja sem vidla tvoj link.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
6.1.2009 10:37:37   
Blacky*
Larisa glih ribiča Pepeta gleda jest se grem pa oblečt...

ribič tudi pri nas rula user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
6.1.2009 10:39:08   
Blacky*
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Janey

jutro

Ubošček, pa vi z njim tudi. No pa da gre čim prej mimo vam želim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
6.1.2009 10:39:15   
ella79
nizy jaz en morm komentirat, k mi ne odpre tvojih linkov user posted image sem pa zadnjič delala nutelino in je bila ok user posted image je pa res, da vmes ne smeš odpirat pečice k drugače dol pade

blaža hvala za recept. Sej ubistvu rabim sam za en dobr biskvit recept user posted image a pa ti vedno po tem pečeš?

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
6.1.2009 10:39:58   
blaža

dan,

No povej točno kaj si delala, da ti je dol padu? Na kolko stopinj si pekla? A si kukala v pečico? A si imela dober datuma na pecilnem?

Steve Jobs

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
6.1.2009 10:43:22   
blaža

nizy jaz en morm komentirat, k mi ne odpre tvojih linkov user posted image sem pa zadnjič delala nutelino in je bila ok user posted image je pa res, da vmes ne smeš odpirat pečice k drugače dol pade

blaža hvala za recept. Sej ubistvu rabim sam za en dobr biskvit recept user posted image a pa ti vedno po tem pečeš?

Največkrat sem nardila to torto, ki je vsem ful dobra. Če delam Nutella torto, ki nam je tudi zelo všeč, pa še krem aje narjena na hitro, pol nardim po tistem receptu, točno kot piše, po receptu od nutelle torte.

No pol mam pa še različico za sadno torto, kot je tista, ki sem jo zgoraj napisala.  V kremo dodam še malo ekstrakta od maline in posujem na gosto z gozdnimi sadeži in pol jo ne oblijem z čokoldao ampak kupim od Dr. oetkerja eno kremo, ki se zmeše z mlekom( krem ja v prahu v taki vrečkici in je vanilijeva, pa je narisan kos torte na vrečki). Pol s to kremo premažem celo torto in še kej okrasim. Taka torta sadna nam je tudi ful dobra.

Steve Jobs

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
6.1.2009 10:46:59   
blaža

Največkrat sem nardila to torto, ki je vsem ful dobra. Če delam Nutella torto, ki nam je tudi zelo všeč, pa še krem aje narjena na hitro, pol nardim po tistem receptu, točno kot piše, po receptu od nutelle torte.

No pol mam pa še različico za sadno torto, kot je tista, ki sem jo zgoraj napisala.  V kremo dodam še malo ekstrakta od maline in posujem na gosto z gozdnimi sadeži in pol jo ne oblijem z čokoldao ampak kupim od Dr. oetkerja eno kremo, ki se zmeše z mlekom( krem ja v prahu v taki vrečkici in je vanilijeva, pa je narisan kos torte na vrečki). Pol s to kremo premažem celo torto in še kej okrasim. Taka torta sadna nam je tudi ful dobra.

Ta krema od dr. oetkerja mi je bolj okusna kot smetana, pa še izsuši se ne tako hitro ko smetana. Če delam to torto z to kremo al pa če je premazana torta z smetano, jo obvezno premažem kakšno uro pred postrežbo, da krema oz. smetana ne poka. čokoladno, pa prelijem en dan prej.

No vsaka torta mora bit narejena en dan prej. Biskvit, pa lahko tudi dva dni prej spečete, pa ko se ohladi zavijete v prozorno folijo, da se preveč ne izsuši.

Pa salame ven iz hladilnika. meni gre. Oprostite izrazu, kar na bruhanje, če mi torta navleče od kakšnega drugega živila. Sem že jedla nekje tako torto in žali Bog, je nisem pojedla. Mi dela škifo.

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
6.1.2009 10:49:55   
nizy

dan,

No povej točno kaj si delala, da ti je dol padu? Na kolko stopinj si pekla? A si kukala v pečico? A si imela dober datuma na pecilnem?

vse sem naredila po receptu , verjetno  je krivo to , da sem mogoče prekmalu hotla pecivo ven vzet , ker je bilo že fajn napihnjeno , ko sem ven vzela je  sredina dol padla ,.... saj v 3 gre rado user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
6.1.2009 10:51:52   
blaža

dan,

vse sem naredila po receptu , verjetno  je krivo to , da sem mogoče prekmalu hotla pecivo ven vzet , ker je bilo že fajn napihnjeno , ko sem ven vzela je  sredina dol padla ,.... saj v 3 gre rado user posted image

vidiš, da si pogruntala, je blo prehitro ven vzeto. Pa še surovo je blo verjetno na sredini. Moraš bolj dolgo pečt, pa nič odpirat pečice.

Če delaš torto , ni panike. jo itak zakamufliraš z kremo. Jo pa č namažeš na sredini malo bolj z kremo in jo poravnaš. samo zdej ga moraš spečt do konca, če ti se je zgoraj že zapeklo, da j čez peka papir.

Z zobotrebcem pa preveriš, če je povsod, tudi na sredini pečena.

< Sporočilo je popravil blaža -- 6.1.2009 10:52:24 >

Steve Jobs

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
6.1.2009 11:08:23   
misar
pismo me je ven vrglouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa vedno kopiram preden objavim...razen danesuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drugače pa sem se posta lotila pisat že za zajtrk in evo je že skor čas kosilauser posted image user posted image user posted image tamala je glih zaninala

na kratko še: ponoči 5x budnica+ 1 uro daljše spanje user posted image

danes za kosilo jeva juho+ telečje zrezke..upam, da prinčipesi to paše, ker zanjo ne kuham več posebej

me zanima ko skuhate mlečni gres kaj date notri cuker al kakav ali nič...zato, ker mi ga ne jemo pa bi rada, da poje kaj drugega, da ne natepavamo sam ene in iste žitno-mlečne kašice.

grem kosilo pristavit, dokler mi prinčipeska dovoli

< Sporočilo je popravil misar -- 6.1.2009 11:18:28 >

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
6.1.2009 11:10:25   
Blacky*

blacky imaš kako lila viška user posted image al pa roza, zeleno, modro,rumeno user posted image so me pa ravno klicali, da jutri zjutraj že prejmem maso user posted image user posted image user posted image res prijazni in hitri user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image za maso...

Barve sem ravno pregledala in imamo samo še modro. To bom po vsej verjetnosti porabila za podlago. Rdečo smo vso porabili za barvanje božičkov. V paketku so bile 4 barve: modra, zelena, rdeča in bela.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
6.1.2009 11:16:26   
Februarka08
Evo, midve sva se nadihale mal luftauser posted image
Sem dala prejle 1. tamali vanilijev jogurt in mi je dala jasno vedeti, da bi ji ga mogla že zdavnaj datuser posted image ga je pojedla 3/4user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še nikol toliko. Dobr da mam še 2 na zalogiuser posted image

Zdaj se pa nekje igrauser posted image v njeni sobi, dnevni, mogoče kuhinjiuser posted image itak je 2 min v enem prostoru, potem v drugem.......user posted image pomoje bomo rabl še ene 2 zaboja da bomo vse igrače pospravluser posted image

Aja, našega poganjalčka še kar niuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa za božička naj bi ga dobilauser posted image

Janey user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
6.1.2009 11:20:22   
Blacky*
Aja, našega poganjalčka še kar ni pa za božička naj bi ga dobila

čakaš paket ali ga ni na zalogi

Neposredna povezava do sporočila: 3599
6.1.2009 11:27:53   
ella79
februarka naša je nora na vanilijeve stvari, tako da ji jogurt že nekaj časa dajem user posted image

blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge user posted image pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe user posted image

Sončku je ime Zoja.

Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?