blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: ella79 nizy jaz en morm komentirat, k mi ne odpre tvojih linkov sem pa zadnjič delala nutelino in je bila ok je pa res, da vmes ne smeš odpirat pečice k drugače dol pade blaža hvala za recept. Sej ubistvu rabim sam za en dobr biskvit recept a pa ti vedno po tem pečeš? Največkrat sem nardila to torto, ki je vsem ful dobra. Če delam Nutella torto, ki nam je tudi zelo všeč, pa še krem aje narjena na hitro, pol nardim po tistem receptu, točno kot piše, po receptu od nutelle torte. No pol mam pa še različico za sadno torto, kot je tista, ki sem jo zgoraj napisala. V kremo dodam še malo ekstrakta od maline in posujem na gosto z gozdnimi sadeži in pol jo ne oblijem z čokoldao ampak kupim od Dr. oetkerja eno kremo, ki se zmeše z mlekom( krem ja v prahu v taki vrečkici in je vanilijeva, pa je narisan kos torte na vrečki). Pol s to kremo premažem celo torto in še kej okrasim. Taka torta sadna nam je tudi ful dobra. Ta krema od dr. oetkerja mi je bolj okusna kot smetana, pa še izsuši se ne tako hitro ko smetana. Če delam to torto z to kremo al pa če je premazana torta z smetano, jo obvezno premažem kakšno uro pred postrežbo, da krema oz. smetana ne poka. čokoladno, pa prelijem en dan prej. No vsaka torta mora bit narejena en dan prej. Biskvit, pa lahko tudi dva dni prej spečete, pa ko se ohladi zavijete v prozorno folijo, da se preveč ne izsuši. Pa salame ven iz hladilnika. meni gre. Oprostite izrazu, kar na bruhanje, če mi torta navleče od kakšnega drugega živila. Sem že jedla nekje tako torto in žali Bog, je nisem pojedla. Mi dela škifo.