|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PAP II
19.4.2005 12:41:13   
Vilma
Danes sem dobila napotnico za leetz oz. konizacijo, zaradi PAP III. Ginekolog mi je sprva predlagal, da kar odrežejo maternični vrat, pa sem ga izprašala kako je s tem leetzom in je rekel, da lahko naredi tudi to, vendar da se zadeva rada ponovi. Skratka ne vem še, a bo konizacija ali leetz.
Datum za operacijo sem dobila 9.5.2005
Zanima me, če je katera imela ta poseg, koliko časa je bila v bolnici in koliko časa na bolniški?

Pozdravček vsem RR :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PAP II
19.4.2005 12:41:58   
Vilma
Smotka jaz :)
V naslovu piše PAP II, čeprav imam PAP III.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PAP II
19.4.2005 12:43:35   
tinkamiška
Nimam takih izkušenj, ti pa želim, da bi bilo vse skupaj hitro za tabo:rozica:

Lp,

Tinka

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PAP II
19.4.2005 12:51:46   
darjatimci
Jaz sem imela krioterapijo pa se do danes še ni ponovilo pred(17 leti).:bravo::bravo:

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PAP II
19.4.2005 17:28:07   
gojska
čao Vilma

Meni so 7 let nazaj naredili lasersko konizacijo, moji prijateljici so pa naredili tako pri kateri odrežejo košček materičnega vratu. Nobeni od naju se ni ponovilo. Kaj je leetz jaz ne vem.
Prijateljica ima krasno dvo-letno punčko, jaz se pa še trudim. Spraševala sem če je konizacija problem pri zanositvi, pa pravijo da najbrž ne. Razen mogoče ker mi HSG ni uspel zaradi deformiranosti m. vratu.
:rozica:
Zdej če imaš pap3 boš pač morala iti. Jaz sem pri laserski imela samo tisti dan bolniško ko sem imela poseg.Ni bila splošna narkoza ! Pri klasični pa ostaneš v bolnici in dobiš, vsaj mislim, teden dni bolniške.

:rozica:
Dobro opravi.
goja

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PAP II
19.4.2005 19:14:54   
pepi1
Sama sem imela pred dvemi leti lasersko konizacijo, ker sem imela PAPII. Nekaj mesecev je bilo v redu, potem pa je bil bris enak in se ni popravil do letos marca, ko sem imela Leetz. Lasersko konizacijo so mi delali brez narkoze in ni nič boleče, traja pa 5 minut. Pri Leetzu sem imela lokalno anestezijo, a je traja ves postopek okoli 2 minute, da sem bila kar presenečena kako hitro smo končali. Kakšen je rezulata še ne vem, ker imam šele čez 3 mesece ponovni odvzem brisa. Pri obeh postopkih pa nisem vzela dopusta in sem bila takoj takoj zapustila bolnico, čeprav imaš pravico nekaj dni. Res pa je, da me ni nič bolelo, malo sem krvavela le tik po postopku Leetz.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PAP II
19.4.2005 19:18:29   
Vilma
Glede na to, da v Postojni nimamo laserja, konizacija na ta način ne pride v poštev.
Zahvaljujem se vsem puncam, ki ste mi z odgovori pomagale tukaj in tudi na privat mailu.
Kot vidim, je razlika med leetzom in klasično konizacijo res velika.
Bomo videli. 9. maj bo hitro tu in naj bo čim prej za mano.

Hvala še enkrat vsem ringarajevkam :)

Pozdravček
Vilma

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PAP II
20.4.2005 13:17:41   
Anonimen
Vilma, drzi se! Uspesno operacijo in uspesno okrevanje ti zelim! Drzim pesti zate!:)

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   PAP II
20.4.2005 14:25:41   
Lili2
Živjo!!
Sem nova uporabnica tega foruma zato vas najprej vse lepo pozdravljam!! Danes mi je ginekologinja sporočila, da imam PAP III, meni pa ni nič jasno kaj to pomeni?? Prosim, punce pomagajte mi, ker sem zaskrbljena in prestrašena. Naročila sem se na pregled 18.5. in to se mi zdi tako daleč. Pa ravno z možem sva se odločila za bejbija, zdaj pa to. Pa tako sem se veselila naslednjega tedna, ko bi menstruacija prišla in seveda sem upala, da ne bo. Zdaj pa to. Ali je ta zadeva zelo nevarna. Najbrž ne smem zanositi pred pregledom??
Hvala punce in lep pozdrav.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   PAP II
20.4.2005 14:42:07   
Gea1
Ne vem jaz sem imela nazadnje, ko sem bila pri G PAP II, pa je rekla, da nič ne vpliva na zanositev in je lahko samo posledica kakšnega vnetja. Takrat sem namreč imela glivično vnetje. Čez šest mesecev imam ponoven odvzem brisa in potem bomo videli kako in kaj.
Pri trojki pa ne vem, kaj svetujejo in kaj naredijo.

Bo že, samo ne se sekirat in ne negativno mislit, ker to definitivno vpliva. Če ne na drugega, na naše počutje. :sloncek::sloncek:

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   PAP II
20.4.2005 14:53:21   
Lili2
Ja sem mela ravno pred tem odvzemom brisa vnetje, no potem sem to ozdravila in čez mesec dni sem imela odvzem. Predvidevam, da je to dvoje povezano. Samo vseeno zdaj je to šok zame in sem čisto raztresena. Samo imaš prav, negativno ne mislim razmišljati. Moram se malo pomirit pa bo. Trojka se mi zdi, da je že kar hudo, zato me je tako strah. Ne vem bomo videli, 18-ga. Je mogoče možno iti kam privat tudi prej na pregled, če katera mogoče ve. Bi tudi plačala, samo da čimprej povejo kako in kaj.
Hvala in lp.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   PAP II
20.4.2005 15:42:40   
Gea1
Veš poznam kolegico, ki je prav tako imela okvarjene celice MV PAP III, pa je šla na neko operacijo. Ne vem sicer katero, pa je zdaj noseča. Se pravi, da lahko pozdravijo in tudi tebi bojo, brez skrbi.

Ne izgubi upanja in dobre volje, pa bo! :sloncek:

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   PAP II
21.4.2005 9:22:39   
Lili2
Hvala za podporo, sej bo. Upam na najboljše.
LP

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   PAP II
22.4.2005 11:00:32   
Lili2
Vilma, pri komu pa imaš operacijo? Kje si pa mela pregled? V Ljubljani ali kje drugje, morda v LeoniščU? Ma katera izkušnje tudi tam ?
LP

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   PAP II
22.4.2005 11:12:13   
darjatimci
Jaz hodim v leonišče,meni je ginekologinja po izvidu PAP III tudi omenila konizacijo,po odvzetem tkivu pa se je izkazalo da so le spremenjene celice ne rakave in da bodo najprej poskusili z krioterapijo to ti obolelo mesto z nekim plinom kot zamrzujejo in potem se te celice s tem uničijo nič hudega samo en tak hladen občutek.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   PAP II
22.4.2005 13:50:42   
Vilma
Lili vse preglede in operacije mi je do zdaj opravil dr. Robert Likar v Postojni. on je tudi moj osebni zdravnik, tako da ima celoten pregled nad mojim stanjem. Tako s PAP III - CIN III kot tudi z zdravljenjem neplodnosti.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   PAP II
25.4.2005 12:16:00   
Lili2
Darjatimci, katerega zdravnika pa imaš v leonišču, a je ok?
LP

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   PAP II
25.4.2005 13:10:44   
darjatimci
Dr.Sketelj:bravo:

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   PAP II
25.4.2005 13:24:43   
Anonimen
Sem imela enako izkušnjo kot darjatimci. Edino moj bivši g. mi je tisto hladno palico potisnil ob nožnico. Za znoret!:((:((

Ampak zdaj je vse ok!

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   PAP II
25.4.2005 13:31:34   
Lili2
Blagor vam punce, je že vse mimo, jaz pa niti ne vem, kaj me čaka. :zmeden:
No bom kej poročala....
LP

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   PAP II
25.4.2005 13:53:47   
darjatimci
Saj bo vse OK že kar nekaj let posvečajo tem diagnozam precej pozornosti tako,da ni panike,prej ti odkrijejo bolje zate,pa sporoči kako bo.:bravo:

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   PAP II
25.4.2005 13:59:48   
Lili2
Hvala, bom sporočila čim bo kaj novega, sam me skrbi ker ne vem kolk časa že imam tako stanje, nazadne sem bila na odvzemu brisa 3 leta nazaj. Toa pa je dolga doba....
No upam da bo vse ok...

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   pap c dvakrat
10.10.2006 21:03:14   
Anonimen
POZDRAVLJENI, DVAKRAT ZAPORED SEM IMELA PAP II. PRVIČ ZARADI VNETJA. DRUGIČ JE BIL (SIZE LABORATOPRIJ) PAP C – REAKTIVNE SPREMEMBE hiper/parakeratoza, PATOLOŠKE SPREMEMBE atipične ploščate celice, PIL nizke in visoke stopnje.IN ZADNJIČ JE BIL PRISOTEN HPV VIRUS. GINEKOLOG PRAVI, DA ČE BO ŠE 1X PAP II, DA MORAM NA ODŠČIP TKIVA V BOLNIŠNICO. ZANIMA ME ALI JE BOLJŠI AMBULANTNI ALI BOLNIŠNIČNI ODŠČIP. JE TO NEVARNO ZA KASNEJŠO ZANOSITEV (NIMAM ŠE OTROK). JE TO BIOPSIJA ALI KOLPOSKOPIJA? KAKO TO IZGLEDA?? TESTA HPV NI NAREDILA KER PRAVI, DA JE VSEENO KATERI VIRUS JE. TEST JE SAMOPLAČNIŠKI. JE TO RES? TUDI DRUGIH PREISKAV NI BILO. TEŽAV NIMAM. MISLITE, DA JE BOLJE, DA GREM ŠE ENKRAT NA PAP TEST K DRUGEMU GINEKOLOGU OZIROMA DRUG LABORATORIJ. STARA SEM 27LET.  HVALA ZA POMOČ.

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pap c dvakrat
11.10.2006 14:06:29   
janusha
joj draga moja anonimna, sicer pol stvari nisem dobro razumela, očitno kar dobro obvladaš medicino, ali pa si vse to prepisala z izvida, težko ti karkoli svetujem, lahko pa povem, da sem sama bila, na konizaciji ( ne laserski, ampak "pravi") letos januarja, normalno sem morala prej na odščip tkiva, to pa zato, da ugotovijo ali je tkivo rakasto, no pri meni so videli predrakasto stanje, zato so mi delček materničnega vratu odrezali, hvalabogu je bil izvid pozitiven, kar pomeni, da so odrezali v zdravo, potem pa moraš še kar nekaj časa hoditi na preglede, ker nas imajo kar dobro pod drobnogledom, kar me po eni strani zelo veseli, da jim ni vseeno. No, meni je gin. rekla, naj kar čimprej zanosim, ker sem tudi še brez otrok (stara 24let), ker se le tako metrnični vrat obnavlja, tako da sedaj pridno delam na tem user posted image , sicer pa je odvisno kako globoko ti gredo pri konizaciji, jaz naj ne bi imela kakih hujših težav, tako mi je rekla, vendar se nikoli ne ve, te pa jemljejo bolj pod drobnogled med nosečnostjo če si imela prej konizacijo, ker nekatere so lahko tudi rizične - tako so mi rekli. Upajmo da sem ti kaj pomagala, sicer pa to ni nič hudega, ker danes ima vsaka tretja ženska probleme z Pap, menda zaradi zgodnejših spolnih odnosov, oblačenja v mini krilca in kratke majčke v mladih letih...., ti kar pogumno, ti jaz povem da ni nič hudega!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pap c dvakrat
10.11.2010 17:52:25   
vicki
mene pa zanima, koliko časa po operaciji naj ne  bi zanosila? 

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?