|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trebušne mišice - preveč narazen
29.4.2005 19:11:34   
Kati S
Oj!
Po porodu imam trebušne mišice preveč narazen (ne vem, kako se medicinsko pravilno reče tej zadevi). Zdaj moram nositi trebušni pas in delati poporodne vaje. Rodila sem 18 dni nazaj in stanje ni nič boljše. No ja, bom videla, kako bo 6 tednov po porodu. Prav težko je živeti, če veš, da nekaj ne štima v tvojem telesu. Strah me je, da bo tako ostalo. :(
Zanima me, če ima katera izkušnje s tem. Ali vam je uspelo spravit telo v red in kako?
Pa še da pohvalim LJ porodnišnico, ker ima tako prijazno fizioterapevtko. Ko sem 2 leti nazaj rodila v PO, ni bilo nobenega fizioterapevta, ki bi nas pogledal, tako da je možno, da imam to že od prvega poroda....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   trebušne mišice - preveč narazen
29.4.2005 19:31:10   
Anonimen
A pa si se čisto dobro počutila, ko nisi vedela, a ne? Jaz mislim, da če bi nas vse temeljito pregledali, bi čisto pri vsakemu nekaj našli. Ne vem sicer, kako to izgleda oziroma kako se čuti in če kaj vpliva na karkoli že, ampak če brez te prijazne fizioterapevtke tega niti vedla ne bi, pa bilo vse O.K., se jaz niti slučajno ne bi čisto nič sekirala.

(odgovor članu Kati S)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   trebušne mišice - preveč narazen
29.4.2005 22:08:01   
Magi*
sem rodila v LJ in so me fizioterapevti spregledali:zmeden: ker pa slučajno sama poznam te zadeve (majčkeno) vem, da mam tudi sama več kot dva prsta razmika med trebušnimi mišicami. pa so what. bo že boljše. trebušnjake delam, ko imam čas in kadar se mi da (redko), pasu ne nosim, boli ta zadeva ne, mam pa še vedno trebuh kar izbočen. kot sem rekla, bo že boljš. pa kot je rekla Splišni, včasih tega niso vedli in so ravno tako naprej živeli.

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   trebušne mišice - preveč narazen
29.4.2005 23:13:17   
Gina
Jaz imam eno leto po porodu še vedno dober prst prostora med njimi. Na začetku je bilo pa za 5 prstov razmaka. Sem čisto celo dlan lahko stlačila notri. Sem že parkrat tukaj pisala o tem. Pogruntala sem sama, šla k zdravnici, pa pravi, da se itak ne da nič naredit, razen zmerno telovadit, pa pazit, da ne dvigujem kaj težkega, ker lahko črevo ven pogleda. Sami trebušnjaki so lahko nevarni, tako da ne pretiravat, lahko pa delaš tiste vaje za notri vlečt trebuh. Mene pri trebušnjakih tista luknja boli in peče, tako da ga ne upam preveč lomit. Je pa pisala Jančika nekaj časa nazaj, da je delala ful trebuš., pa da je na neki napravi delala tudi, in da se ji je čisto zaprlo, šlo skupaj, da pomagajo vaje.:bravo:

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   trebušne mišice - preveč narazen
29.4.2005 23:15:22   
Anonimen
Jaz pa za to danes prvič slišim. Ja koliko imamo pa potem me, ki smo rodile s CR, te mišice narazen? Saj sem enkrat brala, da jih prav s kleščami narazen potegnejo, da otroka ven dobijo? O groza, zdaj me pa kar skomina.

(odgovor članu Kati S)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   trebušne mišice - preveč narazen
29.4.2005 23:34:41   
Gina
Ne, Splišni, te mišice skočijo narazen že med nosečnostjo. Kar ti med cr dajo narazen,tudi zašijejo.
Pa je tako očitno, no vsaj pri meni je bilo, da ne moreš zgrešit. Se kar hribček naredi tam, kjer je luknja, ker ni ničesar spodaj, kar bi tisti del skupaj držalo. Pa tudi ne moreš kaj dosti vplivat na to. Če se zgodi, se pač zgodi. Meni se 2x ni, tretjič pa ful. Upam samo, da bo šlo kdaj sploh nazaj. :metulj:

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   trebušne mišice - preveč narazen
30.4.2005 10:54:18   
Gina
Ne preveč, sploh jih ni več vmes.:(( Se pravi pod rebri čutiš trebušne mišice. No, vsaj jaz jih:)-:)-. Potem jih pa na sredini, med rebri in popkom, kar zmanjka. Ni jih več. Vmes lahko daš en prst kolikor hočeš globoko. Jaz sem lahko dala celo dlan. Če mišice napneš, kot bi hotela delat trebušnjak (če ležiš, se najbolje čuti), se tisti del, kjer ni mišic, izboči navzven oz. navzgor, se naredi "hribček".

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   trebušne mišice - preveč narazen
5.5.2005 10:07:54   
Lu
Naj se še sama oglasim.

Tudi jaz sem imela po porodu celo dlan lufta vmes :(( Stanje se je po 2 dneh resnično izboljšalo. zdaj imam mogoče 2 prsta še vseeno lufta. delam vaje vendar mi nič ne pomaga. Verjetno je tudi zaradi tega velik trebuh :(

Titula preveriš si tako da se uležeš na hrbet, pokrčiš kolena. Roko, no v bistvu dlan ( s prsti na trebuh ) daš pravokotno nad popek, vdihneš/izdihneš in privzigneš samo glavo. tako vidsiš a je kaj lufta al ga ni. Upam da si zaštekala.

lp Lu

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   trebušne mišice - preveč narazen
27.7.2005 19:16:11   
Kati S
Joj, šele zdaj sem videla vprašanje. Jaz sem ga kupila v Sanolaborju za ene 7 jurjev, samo imam čisto osnovnega. Da se dobit tudi nosečniškega, a ne vem kje. Ne vem, raje počakaj, kaj ti bodo rekli. Lahko, da si čisto ok. Samo pazi. Baje imajo fizioterapevta le v LJ porodnišnici, drugje pa ne. Če te ne bojo pregledali, pa pejt k zdravniku in mu reči za napotnico za fizioterapevta in boš tam dobila vse napotke. Jaz sem šla 10krat tja in mi je pokazala ful vaj, ki so mi zaenkrat kar pomagale - zdaj imam pol manjšo luknjo, ampak moram še telovadit. Srečno!

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?