|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RhD + in ICT pozitiven ???
12.3.2009 17:27:32   
Bety11
Punce!

Če je katera od vas imela podoben primer, prosim, da se oglasi s svojo izkušnjo.

Kaj se lahko zgodi in kaj se dogaja, ko si RhD + in naenkrat imaš ICT pozitiven. To je samo hitri test v našem laboratoriju dokazal, kaj več pa bodo sporočili iz LJ.

Prebrala sem vsega in dosti, pa vseeno ne vem ničuser posted image ...

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
12.3.2009 20:15:59   
Bety11
Ali sem jaz edini primer???

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
12.3.2009 22:20:57   
melanija
Jaz ti lahko povem zame, samo jaz sem Rh negativna. V prvem trimesečju so mi vzeli kri za ICT, ki pa je bil pozitiven, po 14 dneh sem še enkrat šla dati kri in je bil normalno negativen. Meni je zdravnica rekla da se to dogaja in da ne vejo točnega vzroka zakaj pride do pozitivnih testov.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
12.3.2009 22:47:37   
tanja1980
ne vem točno,

sem pa nekje brala, da je pri + nosečnicah to malo bolj zakomplicirano. če si - dobiš injekcijo...
Vprašaj pušenjaka na med.over.net,

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
13.3.2009 7:11:35   
Bety11
Saj sprašujem veliko, pa odgovora ne dobim...Vsi so tako skrivnostni...Vglavnem ni dobro to, da sem RhD+, ker se potem ojavljajo veliko bolj agresivni antigeni oz.protitelesa....

No, čakamo izvid...Mislila sem, da je kakšna z izkušnjami, da se pripravim psihično na morebitni izzid problema....

Hvala vseeno za odgovore!

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
13.3.2009 10:48:41   
Mikica
Jaz sem tak primer. V krvi so prisotna protitelesa, ki pa lahko povzročijo različne zaplete. V prvi nosečnosti sem bila spremljana kot rizična, na vsake 3 tedne sem dala kri v pregled, enostavno bolj pozorni so bili. Porod je bil sprožen (zaradi obvezne prisotnosti celega tima zdravnikov), vse je šlo BP, rodila hitro in brez zapletov, otročku so sekundo po rojstvu vzeli kri za preiskave, pa je vse OK, ker ima enako krvno skupino in enaka protitelesa v krvi tudi otroček.
Pri meni so sedaj pojavile težave, ko hočeva še enega otroka. Imela sem 2 SS, zadnji pred enim mesecem, in so po dodatnih preiskavah ugotovili, da nosečnost lahko obdržim le v primeru, če sva z otrokom ista krvna kupina in z istimi protitelesi.
Lej, to je moj primer, se pa glede na vrsto protiteles težave razlikujejo, vsaj tako je bilo meni v prvi nosečnosti razloženo. Mojo nosečnost je takrat spremljala dr. Tanja Blejc (Lj. porodnišnica), ki je na tem področju stručko. Verjetno te bo tvoj ginekolog napotil naprej, da ti razložijo tvoj primer.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
13.3.2009 15:42:31   
Bety11
Hvala ti Mikica za odgovor.....TUdi tvoja izkušnja je nekaj novega.... V prejšnjih 3 nosečnosti nisem imela težav in test je vedno bil negativen.

Danes me niso nič poklicali in sem pomirjena, da če bi bilo kaj res tako hudega, bi že dobila klic....

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
13.3.2009 15:54:36   
Mikica
Sploh ni nujno, da je karkoli narobe. Mene so tudi prvič poklicali nazaj, da so mi odvzeli še enkrat kri, ker jim običajna količina krvi, ki jo vzamejo na prvem pregledu količinsko ne zadošča za vse preiskave, ki jih opravijo, ko je ICT pozitiven.
Pozitivno razmišljaj in upam, da se ti vse dobro izteče!

Še to, pri meni je znan izvor težav: pred 10 leti sem prejela transfuzijo in s tujo krvjo dobila še ta protitelesa.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
13.3.2009 16:57:55   
Jenn73
Tudi jaz imam izkušnjo s pozitivnim ICT. Sem v 26. tednu 3. nosečnosti. V prvih dveh nosečnostih je bil ICT vseskozi negativen, na začetku tretje nosečnosti pa kar na enkrat pozitiven. Seveda me je zajela panika, vendar so me kmalu pomirili. Torej v moji krvi so prisotna protitelesa m, katerih titrov se ne da določiti, kar pomeni, da jih je za enkrat zelo malo. Sedaj pač dajem kri na pregled nekje na 4 do 6 tednov, bila pa sem tudi na pogovoru pri transfuziologinji, ki mi je povedala, da glede na to, da nikoli nisem prejela transfuzije, ima ta protitelesa v krvi partner, nakar sta jih verjetno od njega podedovala oba otročka in med porodom drugega sem jih dobila tudi jaz. Aja, svetovala je še kakšen dodaten ultrazvok in to je za enkrat vse. Sem pa ravno včeraj bila na ultrazvočnem pregledu v MB porodnišnici pri dr. Završnikovi (na napotnico osebnega ginekologa), ki si je resnično vzela čas  (30 minut) in pri otročku pregledala vse, kar se pregledati da.

Kolikor so me poučili, pozitiven ICT ni bolezen, je le stanje, pomembno pa je, da se ugotovi, za katera protitelesa gre in kakšne so njihove vrednosti, ker nekatera lahko otročku škodujejo.



(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: RhD + in ICT pozitiven ???
14.3.2009 7:47:52   
Bety11
Jenn73...Hvala!!! Tudi tvoj odgovor me je umiril. Čakam samo na rezultat izvidov, pa bomo potem kaj več spraševali okrog....Jaz sovražim, ko mi rečejo, da se ne da nič narediti, tako je in bo, kar bo...user posted image user posted image user posted image ...Ni res!!! Vedno se da nekaj pomagati in najhujše preprečiti. Saj nismo v kameni dobi....Je pa res, da vsak dan medicina izve nekaj novega in so vedno novi problemi....

Imejte se lepo...

(odgovor članu Jenn73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?