|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kar naprej lačna?
28.3.2009 12:32:52   
akin
Moja pupika je stara 5 tednov. Do sedaj sem jo dojila v povprečju na 3 ure ponoči, čez dan tudi na 2. Pred 10 dnevi pa je kar naenkrat čez dan začela zahtevat hrano vsako uro ali celo na pol ure popoldan. Mislila sem si, da gre za »poskok v rasti«, ampak to še kar ne mine.
 
Zgledalo je že, da se umirja, ker smo čez dan spet pristali na vsaj 1 uri pavze med lakoto, ampak se je pa sedaj začelo tudi ponoči – povprečno sedaj spi le uro pa pol brez hrane. Sicer mi ponavadi lepo zaspi, tudi če jo še budno položim v posteljico, tako da ne gre za to, da ne bi hotela zaspat brez tega. Tudi zbujala ali jokala se prej nikoli ni razen če je bila lačna ali jo je pač po trebuščku zvijalo oz. je kakala. Tudi bi težko rekla, da se hoče le crkljat, ker sicer zelo hitro poje svoje in spusti, ponavadi ne sesa več kot 10 minut. Aha, pa še to - vsakič zgleda, kot da se naje in noče več sesat, zato mislim, da ni razlog, da imam premalo mleka.
Zadnje čase sicer tudi več poliva, ampak dvomim, da je zaradi tega lačna. Količina namreč vseeno ni tako velika, čeprav včasih izgleda. Poleg tega mi je še patronažna (pa tudi drugi) prodajala teorijo, da poliva ker se preveč naje, torej izbruha le tisto, kar je preveč…
 
Malo že obupujem kaj bo iz tega, ali se misli to umirit in kdaj oz. kaj naj naredim, kaj je s punco. Namreč ne moreva niti na sprehod normalno oz. bi si morala jaz stolček s sabo nosit, da bi jo lahko podojila al ne vem. Pa še za to ni neke primerne lokacije – kar sredi pločnika ali nekomu pred hišo, hmm…
 
Razmišljala sem, če je možno, da je samo žejna? Ali je katera imela podobno situacijo in je morda dodajala po steklenički malo čaja ali vode? Vem, da odsvetujejo in naj bi mleko bilo dovolj za vse, ampak ne vem kaj drugega bi še lahko probala oz. kaj bi lahko bilo.
 
Ima katera podobno izkušnjo ali nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 13:20:44   
tailor
ja tud moja je bla kr naprej na meni tako da sem bila prav že izčrpana .poskusila sem z dudico pa jo nikakor ni hotela sprejeti.potem sem pomislila da je mleko mogoče prešfoh pa je zato tako hitro lačna .odšla sem v trgovino po aptamil in sem ji dodajala,čeprav nisem bila zato.je pa spala precej ur skupaj.
s tem sem pa škodila sama sebi saj sem dobila zastoj mleka to je šele hudo dobila sem visoko vročino skoraj 40 in nonstop sem bila pod tušom in si masirala.umetno mleko sem ji dala parkrat in mala je še naprej veselo pila pri meni .čez čas pa se je vse umirilo.pri prvi hčerki pa mi je uspelo z dudo.poskusi da jo čim več časa dojiš da ti ne zaspi prehitro.jaz sem jo malo ščipala za lička.user posted image

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 15:14:35   
akin
Tailor, hvala za tvojo izkušnjo...
Ja, tudi sama se vsak dan znova borim z idejo ali ji dat umetno mleko... Pa potem gre vsakič nekako tisti dan mimo in si mislim - bom pa jutri, če ne bo bolje :) Svoje mleko sem si v tem primeru nameravala spumpat s črpalko, še bolj pa namreč skrbi, da ne bi hotela potem se več dojit.
Sicer pa moja ponavadi dudko vztrajno pljuva ven.
Jo bom poskusila še malo budit med dojenjem, čeprav mislim, da dejansko noče več. Namreč tudi če še ne spi čisto, naredi prav šobico in se odrine stran in niti pod razno noče več ust odpret...
No, upam, da se bo tudi pri nas kmalu umirilo - se mogoče spomniš kako dolgo je to trajalo?

(odgovor članu tailor)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 15:19:59   
Petr_a
prešvoh mleka ni ;)

Dojeni otroci se radi cartajo pri mamici -na njenih prseh.To je čisto normalno.
Jaz sem svoje pristavljala na 30 min cel dan

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 18:09:16   
mulan
IZVIRNO SPOROČILO: akin
 
Malo že obupujem kaj bo iz tega, ali se misli to umirit in kdaj oz. kaj naj naredim, kaj je s punco. Namreč ne moreva niti na sprehod normalno oz. bi si morala jaz stolček s sabo nosit, da bi jo lahko podojila al ne vem.  


Ha, ha, kaj se jaz nisem spomnila na stolček!! Bi mi takrat zelo  prav prišel user posted image .  Izkušnje imam s tem, tudi mi nismo zdržali več kot kako uro, niti na sprehodu ne (se je drla v avtu, v vozičku, v rokah... samo na meni ne), kakšnih nasvetov pa žal nimam. Pri nas se je popravilo šele takrat, ko sem jo na sprehodih obrnila, da ni več ležala, ampak sedela in gledala naokrog - takrat je očitno pozabila, da ji trebušček nagaja?  
Najbolj pa se je popravilo, ko je bila dovolj stara, da sem ji dala piškot v roke. Šele takrat smo zares začeli na sprehode hodit user posted image

Včasih, ko gledam za nazaj, se mi zdi, da ji je bilo pogosto slabo, sploh v avtu in vozičku. Naša je namreč zelo dosti polivala. Ko smo jo dali sedet pokonci, tako v vozičku kot kasneje v avtu, je bilo joka in more konec.

Ta čas pa si lahko omisliš kengurujček. Nam je zelo pomagal.

Mleka imaš po moje dovolj, če sama neha pit. Moj drugi se je najel v 3-5 minutah in je bil dober tri ure. Si misliš? Ta prva pa taka lumpika...

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 18:14:51   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

prešvoh mleka ni ;)

Dojeni otroci se radi cartajo pri mamici -na njenih prseh.To je čisto normalno.
Jaz sem svoje pristavljala na 30 min cel dan



žal Petra, ampak je tudi prešvoh mleko... kolegicin mali je stalno na joški visel in hiral. Ugotovili so, da ima prevodeno mleko. Ko je prešla na AM je bilo takoj vse ok. No, upam, da v primeru Akin ni tako in se bo stanje normaliziralo.

Se pa strinjam, da je dojenje daleč najboljše, ampak žal vse nismo mlekarce... user posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 20:02:13   
akin
Oh, hvala mulan in Petra. Vsaj vidim, da nisem edina na svetu :) Ker ko takole berem forume se mi zdi da vsi mirno za par ur na sprehod grejo, al pa pustijo dojenčka komu da ga čuva, pa kam skočijo... jaz pa še pod tuš komaj :) 
Ja, naša se tudi tako dere, kot si napisala - v  avtu, na rokah... povsod, razen na joški.
Sicer sem upala, da bo katera rekla, da je to le malo daljši "poskok v rasti", da bo čez par dni že minilo... :) Pa bo zgleda tudi pri nas treba počakat na sedenje v vozičku...ravno danes sem namreč opazila, da se je zagledala v tv in jo je to tudi tako zmotilo, da je pozabila na lakoto. Ampak pa vseeno na sprehod s sabo laže stolček vzamem, kot tv, haha.

Prešvoh mleka menda nimam, ker se mala kar lepo redi. Je pa tudi res, da se dostikrat naje že v 5 minutah. Pa sem mislila, da je zato lačna, ampak ne morem pomagat, ker noče več.

Jah očitno me bodo torej še nekaj časa vsi čudno gledali, ko bom razlagala da nikamor ne morem... DObro, da nas čaka vsaj poletje, pa vsaj kje kjer so klopce ni problem majce gor potegnit al pa se celo kje v naravi na tla usest. Ampak žal pa tu v neposredni bližini res ni nekih takih možnosti...

Kengorujček pa ne vem... so mi ga vsi odsvetovali do nekje 3. meseca, takrat pa lahko tudi v vozičku že sedi. Imam sicer štorkljo, ki bi lahko bila super rešitev, če se mala vn jej ne bi drla ko jesihar...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kar naprej lačna?
28.3.2009 20:07:22   
Petr_a
v slabih 5 minutah je moj pojedel 150 ml  :)))
tako da koliko min sesa ni pomembno
No se redi ,tako da sekirat se nimaš kaj.
kar se tiče sprehodov-omisli si hotsling ali kaj poodbnega.jaz sem ga imela in sem malega lahko podojila tudi zunaj lepo diskretno,ni nihče vedel ;)



(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kar naprej lačna?
29.3.2009 13:48:41   
mulan
Ja, tudi jaz se nisem mogla dosti potepat s tamalo. No, sreča je bila v tem, da je bila rojena začetek junija in sem lahko dolgo zunaj na klopci dojila. Da bi jo kdaj pustila doma in npr. skočila v trgovino, pa niti slučajno....
Poglej s pozitivne plati: dosti knjig sem uspela prebratuser posted image , ona na meni, knjiga na kolenih. V drugo pa nisem nobene prebrala.
Ti kar uživaj in se cartaj, ker kmalu te začnejo odrivati. Niti treh let nima moja pupa, pa me že dosti krat odrine... user posted image  

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Ugled zavarovalnice
*m*o*j*c*a*

Katera izmed naštetih zavarovalnic po Vašem mnenju uživa največji ugled?

Grawe (7%)

Triglav (65%)

Generali (11%)

Tilia (1%)

Merkur (3%)

Maribor (13%)


Število vseh glasov: 257

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!