|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 9:25:16   
pajkica
Ola, pri nas se je začelo trmarjenje in ukazovanje za vsak prazen nič.
V kopalnici npr. mu ne pustim biti, ker kar naprej vzdiguje pokrov od straniščne školjke in pač ne razume, da tega ne sme. Potem pa včasih gre za mano v kopalnico in ko je treba it nazaj ven mu najprej lepo prigovarjam, ko pa ne pali, ga primem za rokico in peljem ven. On se seveda vrže na tla, začne jokat in vpit. Pa ga kar pustim pred vrati kopalnice, da se dere, da pač ugotovi, da ne more ukazovat.
A delam prav? Ali bi ga mogla peljat v dnevno in ga zamotiti, da bi pozabil kaj ni mogel ukazati? Ker on se je sposoben dret tud 15 minut al pa še več.
Včeraj npr. je bil za mizo na klopi po večerji, ko smo bili vsi skupaj. In se je kar naenkrat spomnil, da bi šel na mizo. Pa mu res nikoli ne pustim na mizo in vedno tudi kar odneha, ko mu rečem, da ne sme. Včeraj pa vpitje, dretje, ker ni mogel zaukazat. Se mi zdi, da se spreminja prav v malega hudička.

Dva dni nazaj mu je bilo toplo, pa sem ga hotela sleči, na lep način, seveda. Njemu pa ravno tist moment to ni pašalo in se je kar vrgel nazaj in začel vpit in se dret. Tudi ko mu kaj ne pustim in ga hočem enostavno ''prestaviti'' od tam, kjer ne sme biti, se naredi kot čigumi, noge pokrči in sploh noče stat, se kar meče po tleh. Se prav bojim, da bi mi kako tako sceno kdaj naredil sredi ceste ali v trgovini.

Zato me zanima, kako reagirati pri takih izpadih, da ne postane vsak dan hujše? Ga ignorirati, ga zamotiti, da čimprej pozabi, dopovedati mu pač ne morem nič, ker je še premajhen ali pa se le dela, da ne razume.

Pomagajte mi z nasveti, da ne bom čez kakšno leto doma imela živega user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 9:34:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pajkica

Pomagajte mi z nasveti, da ne bom čez kakšno leto doma imela živega user posted image


a boš zdržala eno leto? user posted image
pri nas je doma šel "trčečim korakom" v svojo posteljico. zunaj (npr. v trgovini) pa sem samo mirno stala in ga gledala, ter čakala, da se je zdrl.
pa tisto kar mu obljubiš, moraš tud uresničit. zdaj je pravi čas, da dobiš avtoriteto.

(odgovor članu pajkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
30.4.2009 10:25:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 14:53:35   
mateyka
V kopalnici npr. mu ne pustim biti, ker kar naprej vzdiguje pokrov od straniščne školjke in pač ne razume, da tega ne sme. Potem pa včasih gre za mano v kopalnico in ko je treba it nazaj ven mu najprej lepo prigovarjam, ko pa ne pali, ga primem za rokico in peljem ven. On se seveda vrže na tla, začne jokat in vpit.


hahaha, ne bit naivna da ne razume. čisto dobro razume, samo noče user posted image

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 14:58:06   
mateyka
A delam prav? Ali bi ga mogla peljat v dnevno in ga zamotiti, da bi pozabil kaj ni mogel ukazati? Ker on se je sposoben dret tud 15 minut al pa še več.


hmm, jaz sem jo pustila na začetku, ko je mela podobne fore. samo se mi zdi, da naša ne zna iz tega jokalnega kroga sama in traja in traja. zato jo jaz raje zamotim, potolažim, razložim itd. kar pač pali da se pomiri, ker mi ni v interesu met otroka, ki se dere ure in ure iz inata. meni se zdi, da se morajo naučit določenih reakcij, kako iz neke situacije ven in če se jih da tako preusmerjat (pa recimo temu tako), potem jih jaz bi, ker ko bodo večji lahko to potem sami naredijo veliko lažje kot da se to učijo pri 8-10 letih. a si predstavljaš takega najstnika? user posted image slej ko prej boš morala to zabremzat in če se da prekinit tuljenje že sedaj, go for it.
moje skromno mnenje user posted image

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 18:06:48   
kajajaka
Mali sprobava kje je meja in kdo dlje zdrži. Če se po 10 minutah dretja omehčaš in mu vsaj delno ustrežeš... potem je zmaga njegova in z veseljem bo ponovil taktiko, ko bo naslednjič nekaj želel. Točno določi pravila kaj ja in kaj ne in bodi striktna. Ne popuščaj mu, če se za nekaj odločite, da mu ne bo dovoljeno. Sicer boš imela čez kako leto res vragca v hiši, pa na robi živčnega zloma boš...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 20:25:20   
Tisana
Pajkica, pri nas je čist isto. Do pike. user posted image   
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Sicer boš imela čez kako leto res vragca v hiši, pa na robi živčnega zloma boš...
 Ma kaj čez leto dni! Jaz sem že sedaj s čisto scefranimi živčki user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
30.4.2009 21:05:09   
picola1
ja, pri nas je isto. In sem jo tut pustila, da se dere in dere...
No, pol pa sem prebrala v knjigi Znanost o vzgoji, da obstajata dve vrsti joka- zaradi žalosti in zaradi trme. V prvem primeru svetuje avtorica da otroka potolažimo, v drugem, da ignoriramo njegovo vedenje. In sem začela prepoznavat njen jok in sem ugotovila, da je veliko manj trmarjenja kot sem mislila. Saj če jo dam na hitro iz banje ven, se joka, ker je žalostna, ker ne more več bit v banji, v kateri takoo zelo uživa...user posted image In sem jo namesto, da sem jo kdaj tut grobo prijela al pa jo kar ignorirala in normalno začela brisat in oblačit v pižamo (pri čemer se je ona drla na vse grlo pa še ful jo je blo težko tako oblačit), začela tolažit. Najprej sem jo stisnila k sebi in ji povedala, da jo razumem, da je žalostna, ker mora iz banje (al pa kaj drugega), ampak da je čas za spanje in da se bo jutri lahko spet kopala. In se je čudežno umirila!!! In pri njej to pali ful velikokrat. Za zelo veliko stvari. In mi je ful smešna, ko me še vedno vsa žalostna pogleda v oči in na moje vprašanje 'A je prav?', odgovori prav žalostno: Ja.
In potem jo itak še pohvalim, ker tako lepo sodelujeva in ji namenim še dodatno dozo objemov, poljubov in smejanja.user posted image
Če to ne pali, ji poskušam preusmerit pozornost. Kar je tudi velikokrat uspešna metoda.
Če pa še to ne pali, potem jo pa pustim, da se dere, ker potem pa joka iz trme (po mojih ocenah...)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
1.5.2009 10:21:43   
zinkazi
najprej poskušajte ugotoviti pri sebi, zakaj mu česa ne dovolite. če je to v njegovo dobro ali v dobro okolice, je prav, da mu prepoveste. pogosto pa starši prepovedujemo stvari, ki bi mu jih lahko dovolili ali mu razložili zakaj ne. otrok se mora še naučiti kaj lahko in kaj ne. to ga učimo starši. tako kot je opisano v knjigi "Znanost o vzgoji", in kot opisuje Picola 1, to je način ko otroku pokažete, da ga imate radi, ko pri vzgoji izhajate iz otroka. ugotovite kaj rad počne in stvari, ki jih lahko počne brez škode za njega ali okolico, mu to dovolite početi. kadar je le mogoče, mu omogočite gibanje. če je primerno vreme v naravi, doma pa lahko zaplešeta, telovadita, iščeta in skrivata predmete. ko otrok porabi energijo, je manj uporen. pomembno je tudi, da poiščete in poudarjate pri otroku kar je dobrega. ko začnemo iskat, kar ni dobro, prihaja do vse večjih težav in upiranja, posebej pri močnih karakterjih. pripravljenih imam več člankov o vzgoji. lahko me kontaktirate tudi preko z.s.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
1.5.2009 10:23:13   
zinkazi
ko malček v tej starosti spoznava svet in življenje je zanj lahko precej pretresljivo.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
1.5.2009 10:41:56   
Splišni
Po  moje čisto prav narediš. Če se ne da dopovedat, se pač ne da, pustiti mu brskati po WC-ju itak ne moreš. Edino jaz bi po nekaj minutah dretja potem šla ponj, ker ponavadi potem sprejmejo "objem odrešitve". Se mi zdi, da se sami ne znajo pomirit in priti skesani k nam, so pa pripravljeni sprejeti naš objem, ko ta hudo trmo spravijo ven iz sebe.
In takrat je mogoče tudi pravi čas, da mu poleg, ko ga tolažiš, še enkrat razložiš, da pač po WC-ju ne more šarit, ker je tam umazano ali kakorkoli že. Da si zapomni, zaradi česa je ves ta halo bil.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 1.5.2009 10:43:50 >

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
1.5.2009 11:00:08   
josephine27
moj 11mesečnik zadnje čase tud skuša uveljavit svojo. ne dere se sicer po 10 minut. nisem vedel da se lahko tako zgodaj začneuser posted image verjentno bo po meni moče karakter - baje sem bila ful trmastauser posted image .pri meni zaenkrat najbolj pomaga če mu prevsmerim pozornost na kaj drugega - potem pozabi na tisto stvar. sicer pa se trudim ostat mirna pa če moram isto stvar ponovit tud 100x če je treba.

_____________________________



(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
1.5.2009 12:51:32   
zinkazi
Splišni, zelo dobro povedano "objem odrešitve". poleg njega, otrok potrebuje tudi obrazložitev zakaj ne brskat po stranišču, kot alternativo mu damo možnost igre z vodo v umivalniku.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
1.5.2009 14:26:51   
mateyka
ja, to kar je Splišni rekla, to sem hotla tudi jaz povedat, samo ona je to naredila veliko bolj user posted image
povzetek je torej - objemat in razlagat I suppose? user posted image

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
4.5.2009 21:56:19   
Zofy
Moja bo stara 14m in so se tudi začela obdobja trme in uveljavljanja svoje volje.
Jo pa jaz ne pustim jokati, sem brala, da tako mali otroci enačijo "ne" z "ne imeti rad". Če mi torej mama nekaj ne dovoli, me nima rada. In vseeno al je jok iz žalosti al iz trme, ji vedno razložim, da to je ne zato in zato in naj se ne joka, in jo na koncu vedno objajem, ji dam ljubčka, ji rečem, da jo imam rada in še enkrat poudarim zakaj je ne ne. In nato preusmerim pozornost in jo razvedrim. Upam, da delam prav...

Bom pa nedvomno vzela v roke tudi knjigo Znanost o vzgoji, ste me "sprovocirale"user posted image .


_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
4.5.2009 22:00:01   
amaya
Znanost o vzgoji...ODLIČNA KNJIGA...skoraj prebrala...še tatiju jo moram dat!!!! marsikaj ti pojasni

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
5.5.2009 10:09:19   
TiaSara
moj 11mesečnik zadnje čase tud skuša uveljavit svojo.

Pri nas se je začelo pa že s 1 mesecem. Sedaj pri sedmih je že čist adijo user posted image .

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
5.5.2009 20:32:21   
Anonimen
TiaSara tako mal dojenček pa ne "uveljavlja svoje", sorry.

Enomesečni dojenček in trma, dajte nouser posted image

Dojenček joka ker te potrebuje, nekateri dojenčki pač potrebujejo več pozornosti kot drugi, to pa ne pomeni da so trmasti.

Sem že slišala: "Ja ko ga imam v naročju je tiho, ko ga odložim krčevite joka." Ja seveda je to res, ampak ne zaradi trme/razvajenosti, ampak ker dojenček pač potrebuje mamico, da ga objame, potolaži, da posluša njen glas, srčni utrip itd.
Otrok se razvija v mamici, 24/7 posluša njen glas, zvoke v maternici, mu je toplo itd., potem pa pride v ta "grozen" svet in je naenkrat moker, mu je hladno, zamahne z rokicami in mu kar nekam "zbežijo" in še najbolj grozna stvar-je SAM, ni več tistih zvokov, zibanja itd.

Dajte se tega zavedat preden govorite takšne neumnosti lepo prosim.

In zavedajte se, da je dojenčku dotik, stik z mamo enako pomembna osnovna potreba kot potreba po hrani!!

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
5.5.2009 22:10:28   
picola1
Tamika, se absolutno strinjam. Sem kar žalostna, ko vidim, da kakšna mamica nekajmesečnega dojenčka kar pusti jokat, ker je prepričana, da jo z jokom izsiljuje...user posted image
Ful si lepo povedala, zakaj dojenčki jokajo v takšnih primerih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ''Ukazovanje'' 15-mesečnega otroka
7.5.2009 14:11:35   
TiaSara
Saj nisem nikjer rekla, da sem jo pustila jokat. Je nikoli nisem (mala je bila v naročju praktično cel dan in še vedno je dosti), ampak mala je pri 1 mesecu vedela, da se noče pestovati v pozi "lunca" ampak po opičje, ko je postala zaspana, je bilo to pozo spet potrebno zamenjati...  Par mesecev sem bila edina, ki je vsaj približno ugotovila, kdaj si je spet kaj zamislila. Pri vseh drugih (možu, babicah), pa je jokala, ker jim ni uspela dopovedati, kaj želi.  Saj vem, da se tole sliši kot znanstvena fantastika, ampak pri nas je pač tako. Saj je pri 8 mesecih še vedno taka. Ko gremo mimo pikada, ki visi na steni, pa si je ona zamislila, da bi se igrala z njim, je takoj jok... Pač ve kaj hoče in če ni tako... Čeprav sedaj pa jo včasih pustim malo pojokati oziroma jo poskusim zamotiti s čim drugim, če se pusti. Včasih ne pali nič user posted image .

Je drugi otrok in sem za prvega mislila, da je trmast - ha, v primerjavi s tole je kot ovčica.

< Sporočilo je popravil TiaSara -- 7.5.2009 14:13:10 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?