Anonimen
|
katjakokol jst še ne bom začel, bom po 6. mesecu. verjetno še mal kasnej, ker bo glih sezona takrat in bomo veliko skakali okoli, morje in takšno, pa se mi verjetno ne bo dalo še s tem ubadat tko da šele kakega avgusta računam. ( res mu nebi rada tam nekje bogu za leđima dala nekaj, pa da ma kako reakcijo pol - kaj pa boš ) itak ima otrok do 1. leta pokritih 80% potreb z mlekom, tko da res ni panike. sem pa pri uli jaz začela najprej zelenjavo, korenček, bučke, cvetača, krompir, takšno pač. pa ko mi je to lepo sprejela in jedla, se navadila na okus, pa ko se je organizem, prebavni sistem navadil na novo funkcijo, sma šle pa nasadje. sadja ji nisem nikoli kuhala, tud sebi ga ne. fora uživanja sadje je da zaužiješ vitamine, s kuhanjem jih pa tko uničiš. in če začneš s sadjem surovim, je res lohk šok pa ma kakšne težave, sam če pa začneš z zelenjavo, pa telo že predeluje hrano in tudi surovo sadje ni problematično. mi nismo nikol meli kakih težav. pa še fajn je, če se prej navadi na okus zelenjave, kot pa na sadje, ker je sadje pač bolj dobro in lohk pol zelenjavo zavrača. vedno sem ji vse sama pripravljala doma, edino kar smo imelo kupljeno je bil navaden rižolino. o frutkih in ostalih kupljenih kašicah imam pa jaz posebno mnenje ki si ga, verjetno, večina ne želi slišat
|