|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2,7letnik udarja,renči,....
21.6.2009 15:23:06   
naja78
in ja mnogo situacij je že bilo,ki smo jih rešili,za tole pa ne vem kaj naj.
je  ljubljen otrok,ima dosti pozornosti,dosti samostojen,govori vse,z možem se razumem dobro,prav tako on z otrokom.
trma je prisotna,včasih bolj ali manj,ne izvajamo kake agresije,pretepamo ga ne,včasih le fajn na glas kako trečem,če ne uboga ali se dela da ne sliši,se trudimo biti dosledni,....in da ne bom dolgovezila,.........................
je začel ful klofat nas,starše,dobesedno daje batine,udari vseeno kam,kjer koli smo,ni važno,in zraven renči in pravi da je hud!
ko ga vprašamo zakaj in skušamo na nevem več na katerikoli način pridet do tega zakaj je hud,ne pove oz ko pridemo do tega zakaj je hud,on klofa naprej.pa renči.pravi da je VOLK.
sama vem da se s fantom neki dogaja.user posted image tudi ko je v družbi otrok,v vrtcu je priden in ubogljiv,čeprav ga zelo interesira družba malih pretepačev,ker pač eni so.žal.in če me pobčutek ne vara je njemu to všeč.
sam je zelo užaljen če mu kdo nagaja on pa nekomu zanalašč hoče.user posted image s tem vem da priteguje pozornost nekoga,dopovedujemo mu,da se tako ne dela,da ne sme,ker drugim(otrokom,nam staršem,...)ni všeč.
da bi razložil zakaj je tak,mislim,da ne more.odgovarja samo z da in ne če ga kaj sprašujem.

kazen ne zaleže nobena.ignor tudi ne,se z glavo zaganja v naju z možem,odvisno spet pri kom gre za kako zadevo.praska,klofa in renči.nevem več kako ga tega odvadit,vem da ne mine čez noč.in enkrat sem ko mi je spulil živc,ga poškropila z vodo po obrazu(ne me preveč kritizerat),ker se mi je cufal.je debelo pogledal,in klofal še bolj naprej.tudi čez rit sem mu prvič dala,no nič ni reagiral.butal,klofal,renčal naprej.ga dal ohladit,se je drl 1 uro,prišel do mene sva se pomenila,ko mu spet čez pu ure ni bilo  nekaj prav,ali seveda da bi obveljalo moje,...počel isto.in to traja zdaj intenzivno kakih 14 dni.noro.me je sram,ko to kdo vidi,ker poslušam govorice: MOJ OTROK PA NA NAS NI NIKDAR ROKE STEGNU IN MISLIM DA BI JO SAMO 1X.user posted image user posted image

torej upam da razumete kaj hočem povedat.
ima katera idejo,kako posredovat v taki situaciji.
aha naj povem še to,da sem ga skušala tudi stisnit k sebi z mirnim glasom,mu prigovarjala in bila tudi čisto tiho,pa je tako rinu vame in se zalataval,da me je že bolelo.

nisem obupana,samo z možem ne veva kaj naj še probava.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
21.6.2009 15:57:35   
Anonimen
že, ko zamahne proti tebi, ga moraš ustavit. če te hoče brcnit, ga odmakneš od sebe, da ta ne doseže. to je prvo. moraš prekinit takoj, ne pa čakat, da tolče in tolče.
naslednji korak je bil pri nas:
1. če smo bili doma, je šel v svojo posteljo in ostal tam, dokler se ni pomiril.
2. če smo bili zunaj, smo popokali domov. brez pardona.

ma se je drl, kot da ga s kože dajemo. a tudi ta zvok starši s časoma izklopimo. user posted image

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
21.6.2009 19:25:03   
naja78
živ!
ja poskušam in se trudim,delati tako kot si napisala.mali se zarine vame,da ga ne morem odtrgat.ga končno ,se obrnem stran pa nabija od uzadi- pa spet skoči in rata še bolj divji.tudi mi jo mahnemo domov,če kje smo.ni pardona.a ga ne izuči.miljonkrat smo to nardili.
in evo zdej smo bili na rd od mojga pradedka.tam so bili otroci,so risali po cesti s kredo.naš lump je zanalašč izzival in jim nagajal.začel renčati,dopovedat se mu ni dalo nič.prav uživa ko nagaja.user posted image in suva s palico.prav draži.user posted image
smo ga odnesli kričečega stran,pa spet ista zgodba.ne j......pet posto.
in še nekaj.teden nazaj smo bili na dopustu,je kr šel najprej 30m,pred nama,potem je ratalo s to razdaljo 100 metrov.in to kr  z eno teto!user posted image ne pali če ga kličemo,ga držimo za roko.potem noče hodit.in naslednjič že ve da če bo spet šel,prav pobegne,se ne ozira na to kaj rečeva če  upijeva za njim.user posted image user posted image
naj res ne hodimo nikamor????
naj takoj zalavfava za njim???
ničesar se ne boji(da nas ne bi več videl,takoj gre z nekom če mu kdo kaj reče,....).?????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
21.6.2009 20:47:40   
Anonimen
Vse to smo tudi mi dali čez. In to je definitivno le faza osamosvajanja oz. testiranja, do kam lahko gre.
Najbolj važno je tu le, da ko mu nekaj "zagroziš", da to potem tudi uresničiš. Tega se ne dela in pika. Če ne boš ubogal, bomo šli domov/se boš nehal igrat tukaj/ne boš dobil gormita.... Jaz sem pri našemu uspela s trikom, da do tri preštejem in bo šel v posteljico (ni maral spat v njej). Prvič mi ni verjel...user posted image  zdaj pa samo rečem ena...user posted image  in velja tudi za druge "grožnje" user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 21.6.2009 20:48:41 >

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
21.6.2009 20:57:20   
čebelica01
bodi dosledna stoj za tistim kar rečeš , uresniči to prepoved , ki jo je dobil  npr; ne bo risanke danes , pravlice  vzemi mu najljubšo igračo in mu jo vrni ko se pomiri, daj ga v kot za 2 min in naj tam tudi ostane , če se bo iz kota hotel izmuznit ka posedaj nazaj in naj odsedi svoje dve minute, povej kdo je tukaj šef , itd. mali sprobava do kje gre lahko in očitno mu to kar ratuje . res bodi dosledna , vem da to zelo boli vendar se bo naučil kdo je tukaj šef.

_____________________________

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
21.6.2009 22:13:58   
ely*
Naš je imel tudi obdobje, ko nas je tepel. Sem mu poskusil dopovedati in je dobil ful pozornosti in se je nadaljevalo.
Potem sem začela drugače. Sva se npr. igrala in me je udaril. Rekla sem mu da se to ne dela in šla ven iz sobe, da me ne sme tepsti. V kakšnem mesecu se je nehalo.
Potem je začel tepsti sebe. Če se je tepel je moral ven iz sobe, ker se to ne dela in ga mi ne bomo gledali. Ko se bo nehal tepsti, lahko pride nazaj k nam, ostalim. Ful je pomagalo in se tudi v približno kakem mesecu nehalo.

Upam, da vam uspe.

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
25.6.2009 10:41:12   
zinkazi
tako, kot so svetovale ostale, potem pa mu takrat ko je v redu, pokazat komunikacijo z božanjem, prstnimi igrami, žgečkanjem. poudari, da ti je to bolj všeč, kot pretepanje. govori o tem, kaj bi on raje, da ga drugi tepejo, ali da je z njimi prijatelj.
lahko mu dovoliš, da ko je zelo jezen, da tepe nekaj kar ima samo za to. to je lahko blazina, kot boksarska vreča, velika žoga ali kaj podobnega.


_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2,7letnik udarja,renči,....
25.6.2009 11:18:39   
mamamajča
saj so ti že predhodnice fino napisale.
Ja, tvoj malček je zdaj v obdobju ene krasne trme, vsi se soočamo s tem, in vsi za nami se še bodo.
Lahko te pomirim, da je minljivo.
Slišalo se bo nesmiselno, ampak deluje. Torej posvečaj temu čimmanj pozornosti, to pomeni, prepreči udarec, takoj ko zamahne, ampak se ne ustavljaj pri tem udarcu, da bi debatirala, kregala. Preusmeri mu pozornost na druge reči, zamoti ga- tu moramo biti starši precej iznajdljivi.
Pa seveda namesto, da jih grajamo, kadar so nemogoči, raje zadihajmo, ostanimo tiho, in jih hvalimo, hvalimo, hvalimo, kadar so pridni.
Vso srečo!

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?