|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009
22.6.2009 14:53:54   
KatMat
tanja...da se ti ne dela hematom...al kako se ze rece??

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
22.6.2009 14:54:12   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

O kati, še dobr,da si šla. Drži se, pa javi se potem.
Punce vprašanje- kok časa ste čutile šive?Jst jih še kar čutim in sm včer pogledala in se mi je pr enmu tam, kjer zbodejo z iglo nardila rdečina in če potipam, me to boli. Kaj je mela kera kej podobnega?

Jst sm dons čist hin.Hana skoz tečnari.Prej mi je zaspala za pol urce,drgač sva se p že ene 5xdojile.a je možno,da imam premalo mleka?sej bi šla počivat,da bi se imelo čas nardit,pa jo moram skoz nosit.

a ti jih patronažna ni nič pregledala... men je od 5 obiskov k je bla v 4 pregledala šive in maternico.. tko da je blo vse cool..
to ni normalno da te boli.. pejt se pokazat.. sploh če maš rdečino

premalo mleka - a to je samo dons?? možno je, ni pa nujno.. moja dons tud neki tečnari.. pa cel dan je na joški, pa skoz jo previjam (pa so čiste plenice - samo to kr prdne pa se na plenički pozna mali flekec od kakca).. ampak jo kr vseen previjem..

je mela pa zdej zadnje 3 dni drisko... pa ne skoz... samo tko občasno... sem tud doktorci povedala, pa je rekla da se nimam kej za sekirat, da nej jo sam čim več dojim da je dehidrira.. tko da sem jo pol na 2 ure dojila pa še čajčka sem ji dajala

Nč ni pogledala.Pa sej ne boli ful, sam čutim. Ko se usedem, pa prej k sm potipala. Samo dons je taka tečka. Pa tud jst sm jo že miljonkrat preoblekla,pa ful mi bruha.

sej patronažna bi ti pa mogla pogledat.. čudn da ti ni nč rekla... mene so bolel samo na začetku k sem pršla iz porodnišnice, pol pa ne več... k se je vse full lepo celilo

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
22.6.2009 14:55:39   
lake
Boga KatMat, ti pa res nimaš sreče s tem. Pa te bojo po čisčenju že dons domov spustil?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
22.6.2009 14:57:45   
Tanja_
Mah ne vem kaj je zdej to. Bom počakala, pa če ne bo bolš bom šla pokazat se.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
22.6.2009 15:00:59   
lananai
to se pa tud jz sprašujem kje so vse.. mogoče user posted image .. dan je glih pravi... lenoben deževen..  idealno za cartanje

jz se pa ne sekiram.. tud v ene hlače se ne spravim k sem jih mela pred nosečnostjo.. pa se ne mislim sekirat zdej... pa tud ne mislim zdej hitr hujšat.. kupla sem si večjo konfekcijo user posted image

Imaš vsaj razlog, da greš v šoping, ane? Ker drugač nimaš nič za oblečt. user posted image user posted image user posted image

davčna številka
- Tisa je še ni dobila pa bo čez 1 teden stara že 2 meseca. Zaenkrat je ne rabim, tko da me ne briga.

vraže - Tisa je bila spočeta kar dosti dni po ovulaciji. Sem mislila, da ne more nič več ratat takrat. user posted image Je pa bila delno načrtovana. Sva hotela počas začet delat na user posted image ... pa je ratalo že pri prvem . user posted image user posted image user posted image Jst sem si želela punčko, moj najprej fantka. Ampak si je premislil in hotel tudi on punčko, še preden sva izvedela za spol. user posted image Za naslednje otroke mi je vseeno, čeprav so punčke zakon! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mama11
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
Za vnaprej je pa tako,...jst sem do poroda rekla da bomo imeli 2-3 otroke. Ampak mislim, da bomo ostali kr pri enem in edinem Aneju, čeprav ati nekaj menca. Ženska je itak glavna, če bo al nebo, kajne.

A ni to hecno, jaz pa ravno obratno - prej samo enega, zdaj pa že razmišljam o tem, kako grozno, če ne bom v sebi nikoli več čutila brcik.

Midva sva pa že prej govorila, da bi imela 3 otroke. Samo sem vedno dodala še: "Vprašajte me po 1. porodu." No, tudi zdej pravim, da bi jih imela 3. user posted image

temenca - Tisa jih ima malo. Večkrat na dan jo namaževa z oljem po glavici. Enkrat sva ji dala prepojeno vatko gor in čez kapico ter pustila čez noč. Zanekrat se mi zdi, da ni pretirano, tko da tudi posebej ne ukrepava. Do kdaj se pa pojavlja to? Aja, blue, naša jih ima tudi na obrveh. Tam se ji je začelo in zdej že izginja.

morje - konec julija v Barbarigo. user posted image Pa potem mogoče še septembra kam, če nam bo prvič lepo. Morava it Tiso slikat in ji delat potni list. Tega slikanja si ne najbolš predstavljam...

KatMat, dobro opravi! user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
22.6.2009 15:06:10   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: lake

Boga KatMat, ti pa res nimaš sreče s tem. Pa te bojo po čisčenju že dons domov spustil?

ja pravjo da me bodo ce bo vse ok...kaj pomeni ok ne vem...ker nisem ok...upam da me bodo,hb da sem (sicer ne vem zakaj) v torbo vtaknila skatlo novalaca,v primeru ce me not obdrzijo da moje dete ne bo lacno...

tok sem v jok padla v p da me sestra ni znala potolazit...pa nisem hotla jokat solze so pa kr tekle in tekle...

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
22.6.2009 15:06:42   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: lananai
davčna številka - Tisa je še ni dobila pa bo čez 1 teden stara že 2 meseca. Zaenkrat je ne rabim, tko da me ne briga.

poklič jih pa vpraš kaj se grejo

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
22.6.2009 15:13:17   
Leela
katmat drž se, vse bo vredu. še dobro da si šla se pokazat, da ti to uredijo.

pokica, tanja: drugi otrok - jaz so po zahtevnem prvam otroku rekla, še par mesecem po tem, nikoli več. pa še od carskega reza sem imela hude probleme. Potem pa vse pozabiš user posted image  in pri 2 letih že razmišljaš o še enem.

temenca: vsak dan ga z riboderminom namažem po obrvem, glavo pa nič. Pri prvem sem mu tudi glavo mazala z olivnim oljem pa ni nič pomagal, je dobil temence. Dol sem mu spravla z riboderminom. fajn namažeš pred kopanjem in potem s cunjco dol zdrgneš. So šle vse dol. Še en teden sem mazala z riboderminom in je blo rešen. Drgnjenje z glavničkom odsvetujem, ne pomaga.

blue - kakšna frajerka s čeveljči. Samo je pa oblečena kot da je jesen ane user posted image .
katja dobre noge, jaz moram tud avatar zamenjat.

Danes je res težak dan, niti kava ne pomaga. Tamal je pa itak revež k mu skoz sluz ven pucam. samo kolk ima tega v nosu, ne morš verjet.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
22.6.2009 15:16:14   
pokica_
Danes se pa dogaja tle gor! user posted image  HB da je ponedeljek.

Naš Anej po obroku dremucka v ležalniku in si nekaj čeblja. Noč je bila super, 1x smo se zbudili od 22h-6h, mamo pridkanega sinčka. user posted image Danes smo stari 1 mes!user posted image
Sploh ni nekaj zahteven, edino zjutraj je malo tečko, pol je pa super dec! user posted image

Pr nas dežuje, sprehod odpade...čakamo ateta iz šihta, je očetovski prehitro minil. žaluser posted image .

Kaj dogaja na RR, KatMat in Tanja vidim da imata probleme z zdravjem. Držim pesti da se vse porihta in bota zdrave ko ribice! user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
22.6.2009 15:23:01   
KatMat
evo...grem se enkrat  pumpat mlekec,sej ga je bolj malo ampak bolj kt nic(ker nic ne jem pa ne pijem) POL PA V p...se slismo cez par dni...papa

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
22.6.2009 15:27:01   
PapuaNG
kdaj so se pa pojavila temenca pri vaših user posted image ? Pri mojem ni še nič kaj videt, samo ima šele dobre tri tedne...Je pa danes kar priden, ampak...ne hvali dneva pred večerom, ne? Če se ne bo uscal, počasi pičiva na sprehod do lekarne, nam je hladilne kreme zmanjkal....pa še da malo noge raztegnemo (si je treba zaslužit tisti sladoled s torto zvečeruser posted image ). Naju sorodniki skos zasipajo z raznoraznimi kolački, da kar ne moremo nehat jest. No ja, itak sem totalno sladkosnedna, tko da se ne pritožujem.

Drugače imam pa še kar čiščo-načeloma samo tist rumenkasto-rjav izcedek, na približno dva dni se mi pa malo krvi zlije-ponavadi vedno ob istem času (okoli poldneva) user posted image Je to normalno ali? Sicer me pa nič ne boli...edino se mi zdi, da mi en šiv še ni odpadel (moram mojega aktivirat, da to bolj podrobno pogleda), pa ne vem,a dlje traja, ker je v nožnici ali....ali so še katero v nožnici šivali? Boli pa ne.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
22.6.2009 15:27:23   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Leela
blue - kakšna frajerka s čeveljči. Samo je pa oblečena kot da je jesen ane user posted image .

včer k smo štartal je blo dobrih 14 stopinj.. tko da ni glih za neki tanjšega... sem mela še jopco sabo, ampak ker je v avtu spala je nisem oblekla

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
22.6.2009 15:29:46   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

evo...grem se enkrat  pumpat mlekec,sej ga je bolj malo ampak bolj kt nic(ker nic ne jem pa ne pijem) POL PA V p...se slismo cez par dni...papa

drž se... vse bo ok.. ampak maš pa res smolo to nosečnost user posted image  mislimo nate user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG
kdaj so se pa pojavila temenca pri vaših user posted image ? Pri mojem ni še nič kaj videt, samo ima šele dobre tri tedne...

moji so se začel delat v 6 tednu

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
22.6.2009 15:54:53   
pokica_
PupaNG, jaz sem imela tudi notranje in zunanje šive. So mi pa vsi šivi odpadli in tudi čišče več ni že 3 dni. Me pa špika v nožnici te dni, ko se vreme full meša in me kar fino zbada, pa tudi maternica se mi še full krči, me je danes tud bolela kar eno dobro uro. user posted image
Pregled pri G imam pa šele čez en mesec, ampak sigurno bomo že prej kaj telovadiluser posted image .

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
22.6.2009 16:29:12   
lake
Šivi me sicer ne bolijo več, samo sva pa včeri prvič user posted image , pa sm jih pošteno čutla, bi joh lahko preštela, ker sm pomoje čutla vsazga posebi. Tko da priznam, da mi prov v užitek ni blo, ne vem kok pogosto bo to šlo.

Moja pa sicer dons ni tko sitna, samo se pa hranva na eno uro, pa samo po rokah bi se nosila.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
22.6.2009 16:31:37   
Anonimen
OJla

naša pupa pančka in mam čas...sem vse nardila, kar sem mislila, zdaj mi je pa dolgčas. Drugače situacija z mlekom ni nič bistveno boljša. Enkrat na dan mi ziher zmanjka. Pol ji moram dat flašo, se fajn najest, pa počakat, pa se spet malo nabere...eh...bedno...

Mam pa eno vprašanje. Kako najbolj elegantno čistit nosek? Se trudim s fiziološko pa z uno pumpico, pa mi fiziološko požira, smrklje pa nazaj vleče ko joka in pol se grema js ven, ona not...no, pol je pa včeri celo bruhala...sej ni čudno, po vsej uni slani vodi...eh...čist nesposobna sem tu zraven...

Srečo mam, da je pridna, kadar ni ravno turbo lačna in da veliko spančka. Včasih se mi zdi, da delam vse narobe...

NIč...mejte fajn deževen dan kje na toplem..pa cartajte se.

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2641
22.6.2009 17:01:48   
Anonimen

ja to pa ne vem kako ti poješ... lahko nam enkrat na srečanju zapoješ, pa ti bomo povedali.. če bojo vsi user posted image  začel jokat, mislim da ne boš rabila pojasnila user posted image  user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sem malo gledala seznamček, pa sem ugotovila da nimate slikce od copke in njenega Sebastiana... evo, ko boste naslednjič popravljale seznam jo dodajte... pa še podatki z njenega prvega pregleda: 5.1kg, 56.5cm, 40cm obseg glave
user posted image   

user posted image  Rdeča tako paše malčkom,...

Punce vprašanje- kok časa ste čutile šive?Jst jih še kar čutim in sm včer pogledala in se mi je pr enmu tam, kjer zbodejo z iglo nardila rdečina in če potipam, me to boli. Kaj je mela kera kej podobnega?

Po prvem porodu sem čutila šivanje kakšen mesec, če ne več. Pogledati si sploh nisem upala, da bi si potipala, še manj,...
Zdaj sem dobila šiv zaradi raztrganin, a sem nanj pozabila že v porodnišnici.
Tanja_ če te skrbi, pokliči ginekologa.

user posted image

user posted image Mala vojakinjauser posted image . Je bila navdušena nad čevapčiči?
Zadnjič sem jedla bosanske, ker naj ne bi imeli svinjine...

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Zdele razmišljam, da sem že čist pozabila, kako izgleda bit noseča. Zanimivo, a ni?

Tanja_ že premišljuješ o naslednjem otročku?user posted image

Ne.sva se ta vikend z možem pogovarjala, da nič hudega, če samo pri enem ostaneva. Mogoče, ko mine nekaj časa, pa ko se bo začela bolj odzivat, da bom drugače razmišljala. No, nisem tudi čist proti temu,da bi še kakega imeli.... 

user posted image Te kar prime spet,...
Ampak je imeti samo enega otročka tudi luštno,...

IZVIRNO SPOROČILO: lake

ja pravjo da me bodo ce bo vse ok...kaj pomeni ok ne vem...ker nisem ok...upam da me bodo,hb da sem (sicer ne vem zakaj) v torbo vtaknila skatlo novalaca,v primeru ce me not obdrzijo da moje dete ne bo lacno...

tok sem v jok padla v p da me sestra ni znala potolazit...pa nisem hotla jokat solze so pa kr tekle in tekle...

KatMat, če se ti joka, ne zadržuj!
Bo vse v redu, mora biti!user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Leela

temenca: vsak dan ga z riboderminom namažem po obrvem, glavo pa nič. Pri prvem sem mu tudi glavo mazala z olivnim oljem pa ni nič pomagal, je dobil temence. Dol sem mu spravla z riboderminom. fajn namažeš pred kopanjem in potem s cunjco dol zdrgneš. So šle vse dol. Še en teden sem mazala z riboderminom in je blo rešen. Drgnjenje z glavničkom odsvetujem, ne pomaga.

Leela, ribodermin se verjetno dobi v lekarni, ne?
Pri Oskarju sem se toliko matrala okrog teh temenc, a se mi zdi, da jih ima še vedno (pri treh letih?)

user posted image Danes smo stari 1 mes!user posted image

user posted image user posted image user posted image

Urban lačen,...

(odgovor članu Blueeyes)
  Neposredna povezava do sporočila: 2642
22.6.2009 17:08:59   
Anonimen

PupaNG, jaz sem imela tudi notranje in zunanje šive. So mi pa vsi šivi odpadli in tudi čišče več ni že 3 dni. Me pa špika v nožnici te dni, ko se vreme full meša in me kar fino zbada, pa tudi maternica se mi še full krči, me je danes tud bolela kar eno dobro uro. user posted image
Pregled pri G imam pa šele čez en mesec, ampak sigurno bomo že prej kaj telovadiluser posted image .

pokica_ priporočam bolj lahkotno user posted image , ne pretiravat s telovadbouser posted image

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2643
22.6.2009 18:10:51   
Leela
katja - ribodermin se dobi v lekarni ja. eno uro prej fajn namažeš, daš kapco gor in potem pri kopanju z krpico dol zdrgneš. Po kopanju še enkrat namažeš in tako en teden mažeš zvečer (če pa vsak dan kopaš pa po kopanju). je pa fajn krema ker jo lahko ponucaš tudi za vnetje kože, za mazanje gubic itd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
22.6.2009 18:30:52   
PapuaNG
ker dež oz rosenje kar ni prenehalo, sem kar fajn oblekla tamalga, ga zadekala in sva šla na sprehod do lekarne pa malo naokoli. Sem mu dala še pleničko čez odprtino, da mu ni notri rosilo in mali je celo pot lepo spal user posted image Jst sm se pa fino razmigala. Sem rekla, da bom probala vsak dan tkole kakšno uro hodit, pa ne vlečt se kot upokojenc ampak fino tempo držat, da počasi v formo pridem.

no,pa ko smo že pri user posted image -koliko časa po porodu ste začele? Mene že tok ma, pa si kar nekako ne upam, da ne bi bilo kaj narobe  (vsaj en mesec bi blo verjetno fajn počakat al...?). Sicer pa...verjetno dokler ne probam, ne bom vedela user posted image Bo pa treba prej uredit tisti pragozd spodaj user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
22.6.2009 18:34:14   
Tanja_
Jst jo pa z Riboderminom povsod mažem, razen po ritki, kjer jo s hladilnim. Temenc pa nima ne vem kolk, čeprou se mi zdi, da se ji je zdej začel delat.Do zdej sm kr z mandljevim oljem namazala, pa pol fejst z brisačko zdrgnla, pa prečesala, pa je blo kr uspešno.
Zdej pa spi-aleluja-prvič dons in to že uro in poluser posted image Hvala bogu, k sm bla že na robu z živci.
Ginekologinja pravi, da ni najbrž nič narobe, naj fejst spiram šive, pa bo.user posted image Upam, da res, ker mi ni za it pod nož še enkrat.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
22.6.2009 18:34:28   
mama11
vprašanje: kako se boste podale v boj s temencami??

Pri starejši jih ni bilo. Upam, da jo tudi tokrat odnesemo brez. Sicer pa naj bi bilo učinkovito nekaj (žal se ne spomnim ali je šampon ali kaj drugega) od Mustele.

grem na pucanje...me pogleda pa pravi da cudno da sem tok casa zdrzala (beri:sem dobre tri tedne po porodu) da mam odebeljeno steno maternice v velikost pesti in da takoj na pucanje....

user posted image  Saj bo, tudi to bo minilo.

Moja danes samo joška. Uh, me že vse boli. Pa opoldne mi je avto crknil. Še dobro, da 1 km od doma in da je moj danes delal v delavnici. Skratka, bolj tako, tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
22.6.2009 18:38:57   
Tanja_
IZVIRNO SPOROČILO: mama11

vprašanje: kako se boste podale v boj s temencami??

Pri starejši jih ni bilo. Upam, da jo tudi tokrat odnesemo brez. Sicer pa naj bi bilo učinkovito nekaj (žal se ne spomnim ali je šampon ali kaj drugega) od Mustele.

grem na pucanje...me pogleda pa pravi da cudno da sem tok casa zdrzala (beri:sem dobre tri tedne po porodu) da mam odebeljeno steno maternice v velikost pesti in da takoj na pucanje....

user posted image  Saj bo, tudi to bo minilo.

Moja danes samo joška. Uh, me že vse boli. Pa opoldne mi je avto crknil. Še dobro, da 1 km od doma in da je moj danes delal v delavnici. Skratka, bolj tako, tako.

Očitno je danes dan za joškanje in tečke.user posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
22.6.2009 18:45:51   
Anonimen
Ne, ne, moja dva sta kar pridna. Ju moram pohvalit, se prav dobro ujemamo danes.user posted image

Kljub temu, da je Oskar preskočil opoldanski spanec, smo kar veseli.

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2649
22.6.2009 18:50:50   
Anonimen
Pa še zdi se mi, da imam kar veliko časa,... če ne ne bi bila stalno na RRjuuser posted image
Ja, pa je že Oskar pred mano,... kar sili v ekran in tipke,... sva že vse Palčke Smuke pregledalauser posted image
pa na novo sem odkrila Barbapapo (joj, kolk je blo luštn, ko sm bla otrok!)

Papua, s user posted image bom počakala do prvega ginekološkega pregleda,... čeprav se mi zdi, da sem fizično že pripravljena, psihično še nisem in je ginekolog odličen izgovor.
Se moram spet zaljubiti v svojega partnerjauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Napiši svojo zgodbo o dojenju in osvoji su...
Dojenje je neprecenljiva izkušnja vsake mame. Zapiši svojo zgodbo, sodeluj v natečaju Aptaclub in se poteguj za čudovite...

Pranje ritke.
пеперутка16

Ali vaš mož preoblači otroka, mislim pranje ritke in menjavanje plenic?