|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako zgleda alergija?
25.5.2005 21:35:52   
BONI*
Hojla! Naš Luka (5,5m) ima že kakšen mesec na roki malo nad komolcem in na obeh komolcih kot en lišaje suhe kože, ki je počasi tudi nekoliko zrastel. Največji je velik kot 5 tlolarski kovanec. Že veliko dalj časa pa se ubadamo tudi z zelo suho kožo na obrazu, ki smo jo mazali že z bepantenom, linolo, kamilično kremo in ribodermom, pa nič ne pomaga. Sedaj pa je pediatrinja prišla na idejo, da gre verjetno za alergijo in nas je poslala k dermatologu. Sama je rekla, da je možno, da je Luka alergičen na mačje dlake.
Danes pa smo bili pri dermatologu (otroška dermatološka ambulanta v Lj.), pa se mi zdi, da je dermatologinja precej površno pogledala stvar in takoj rekla, da so najpogostejše alergije na kravje mleko in jajce in da moram jaz na dieto, ker ga dojim. Povem pa naj še to, da že uvajamo gosto hrano in da dopoldan dobi sadno ali zelenjavno kašico, zvečer pa mlečno riževo kašico, v kateri je že mleko (posneto, torej kravje:zmeden:). Po sadju ali zelenjavi nisem opazila nobene alergije, kvečem mogoče na brokoli, pa še to nisem sigurna (rdeče pikice po obrazu ali pa samo naklučje). Testiran ni bil pri dermatologinji nič.
Seveda bomo šli sedaj še privat k dr. Kralju v Murgle center, ker jaz z današnjo obravnavo niti najmanj nisem zadovoljna.

Zdaj pa vi meni povejte, tisti ki imate izkušnje, kako sploh zgleda alergija na jajca ali kravje mleko, ali pa celo res na mačjo dlako?
Naj še povem, da Luka drugače ne kaže mnobenih znakov alergije (nima zamašenega nosa, ne kašlja, kiha v mejah normale, se ne duši ipd.), niti nima nikjer drugje po telesu kakšnih drugih izpuščajev.

Hvala za pomoč!

Lp, Boni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako zgleda alergija?
25.5.2005 21:58:25   
Divja vijolica
Ej to je res težko ugotoviti na kaj je alergičen. Moj je star 6 mesecev, pa se še danes vsak dan sprašujem na kaj je alergičen. Ima pa mozoljčke po ličkih in nikjer drugje. Najprej so rekli, da je na mleko, potem jajca. Jaz 5 mesecev nisem jedla nič mlečnega, pike niso izginile, tudi sedaj ko občasno pojem kakšen piškot je isto, nič slabše nič boljše. Tudi jaz sem vprašala, če je možno da je na pasje dlake, pa so rekli, da najbrž ne, da so tako majhni največkrat alergični na hrano - mleko, jajca. Ma ne vem, jaz sem že čisto obupala, ne vem več kaj naj, se mi že zdi da zdravniki vejo manj kot jaz. KOnec meseca imamo spet testiranje, vendar najbrž testi spet ne bodo nič pokazali (nekaterim lahko tudi napačno pokažejo). Mojemu :duda: so naredili tudi krvne teste za jajca, mleko in pšenico, noben ni pokazal da bi bila alergija. Na rokah se pa tudi ni nič videlo, ker ima občutljivo kožo in se je poznal vsak pritisk na kožo.
Poskusi nekako sama ugotoviti na kaj je alergičen, izloči za nekaj časa mleko in jajca pa boš videla kaj bo.Je pa težko (zate ne za :duda: ) ker je mleko povsod. TUdi moj nima in ni imel nobenih znakov, ki si jih opisala. Nekaj časa sem že sploh dvomila da ima sploh kakšno alergijo, vendar najbrž je...ker pikice ostajajo.. joj res sem že :(( . Res so pa nekateri zdravniki zelo površni in "čudni", da ne govorim na kakšnega sem jaz naletela. Obup!
Skratka želim ti veliko sreče pri iskanju alergij in ne se preveč sekirat.
lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako zgleda alergija?
29.5.2005 21:20:14   
Ivi33
Ojla,

daj tako kot ti je priporočala predhodnica res poskusi in za nekaj časa izloči mleko in jajca (je kar težko, sploh na začetku, ko v trgovinah proučuješ etikete).

Jaz malega še dojim in odkar sem na dijeti (cca. 3 mesece) se je koža res izboljšala in ko smo bili na testih pri alergologu je imel kožo čisto O.K.

Držim pesti za vas:rozica:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako zgleda alergija?
29.5.2005 21:21:47   
Ivi33
Aja, še to sem pozabila povedat, da je naš mali imel v blatu nekaj časa take krvave nitke, kar je potem tudi minilo.

LP:rozica:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?