|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave s črpanjem
30.6.2009 22:42:49   
akin
Prosila bi vas za vaše nasvete pri črpanju mleka s črpalko.
Meni namreč ne gre od rok. Mleko šprica kakšno minutko, potem pa se ustavi. Načrpam komaj toliko, da dobro pokrije dno stekleničke. Mleka imam sicer dovolj, vendar ga očitno zna dobro spumpat le moja mala sesalka user posted image
Poskusila sem zjutraj, ko naj bi bilo mleka največ, si pomagala s toplim tušem in masažo, pa ni bilo dosti bolje. Ima katera še kakšen nasvet? ALi je slučajno črpanje tudi stvar, ki se je moraš navadit oz naučit? Ima katera takšno izkušnjo, da ji sprva ni šlo, in je recimo vztrajala in 2 tedna vsak dan poskušala, potem pa je zalaufalo? Ne bi rekla, da jaz ne znam prav črpat, saj šprica mi, samo hitro neha. Ali je torej možno, da se morajo črpanja "naučiti" tudi moje dojke? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave s črpanjem
30.6.2009 22:48:41   
ledenaa
Poskusi ročno črpat
jaz nikoli nisem mogla z črpalko
http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_11._RO%C4%8CNO_IZTISKANJE


(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave s črpanjem
30.6.2009 22:53:12   
Detece
.....da ji sprva ni šlo, in je recimo vztrajala in 2 tedna vsak dan poskušala, potem pa je zalaufalo? Ne bi rekla, da jaz ne znam prav črpat, saj šprica mi, samo hitro neha. Ali je torej možno, da se morajo črpanja "naučiti" tudi moje dojke? user posted image

 
 
Točno tako, kot si napisala. Sem imela enake težave s črpanjem. Nikoli ne moreš toliko načrpati kot tvoj otrok lahko sam posesa. Narava naših zizik ni naredila za Aventove, Nukove...črpalke.



(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave s črpanjem
30.6.2009 22:58:39   
akin
Hmm...ročno pa res nisem še nikoli resno poskusila...samo tako, ko sem kdaj preverjala če imam mleko, oz. če še teče... Hvala za idejo, bom poskusila še to in poročala! Nisem nikoli pomislila, da bi mi ročno lahko šlo bolje kot s črpalko.

Če ne bo šlo, pa mi očitno preostane le treniranje... Hvala za odgovor tudi tebi, Detece! Ali je še katera torej to morala natrenirat in kako dolgo je trajalo? Rabim malo vzpodbude, ker mi je to (priznam) kar nekako neprijetno počet, ne vem zakaj (verjetno tudi v tem leži del odgovora, zakaj mi ne uspe...)

< Sporočilo je popravil akin -- 30.6.2009 23:03:15 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave s črpanjem
30.6.2009 23:17:08   
Najaa
Predvsem pa ne misli samo na to. Ko črpaš, odklopi in misli na nekaj čisto drugega. user posted image

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 23:51:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave s črpanjem
2.7.2009 21:23:05   
NINOLINA
Stiskam na roke že tri mesece..user posted image

lp
nin@

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave s črpanjem
2.7.2009 21:27:14   
Anonimen
ALi je slučajno črpanje tudi stvar, ki se je moraš navadit oz naučit? Ima katera takšno izkušnjo, da ji sprva ni šlo, in je recimo vztrajala in 2 tedna vsak dan poskušala, potem pa je zalaufalo?


jp. men nikakor ni šlo, komi poden je pokrilo. naučila sem se šele pol, ko sem že uvajala gh in je mala mela alergijo na kravje mleko in sem ji s svojim vse pripravljala. nekako morš naštudirat, da se sproži ta izcejalni refleks, samo kako prideš do tega...to pa more vsaka sama naštudirat, ker pri vsaki nekaj drugega pali. tko da probuj še, ni druge.

(odgovor članu akin)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Težave s črpanjem
2.7.2009 21:31:49   
Nalini
tudi meni črpalka ne odgovarjauser posted image ... poskušala že 110X in ne gre in ne gre ............. pa sem raje odnehala ... in si črpam ročno - to pa mi super greuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Težave s črpanjem
3.7.2009 10:25:07   
Snezinka4
Topel tuš ali topli obgladki pred črpanjem pomagajo. Poskusi zraven še z masažo (od roba dojke proti bradavici). Za lažjo masažo uporabi kakšno olje (olivno, mandljevo). Tudi rahel pritisk na dojko stimulira iztok. Vprašaj ginekologinjo , če ti predpiše syntocinon (sintetični oksitocin), ki si ga špricneš 5 min pred črpanjem v nosnico, da sprosti mlečne vode. Tega sem jaz uporabljala, da sem si odpravila zastoj mleka v dojki ob mastitisu.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Težave s črpanjem
3.7.2009 21:22:45   
akin
Hvala vsem za odgovore! Sedaj vsaj vidim, da črpanje ni nekaj tako samo po sebi umevnega in da nisem edina s težavami. Prej sem imela občutek, da si razen mene vsi brez težav črpajo.
Sem poskusila še na roke, in mi prvič sploh ni šlo čisto nič, verjetno ker sem pač poskusila zvečer. Sej vem, da to ni dober čas, ampak sem pač morala tečt sprobat takoj ko ste mi dale idejo za to :) Drugi dan zjutraj pa mi je tudi na roke ratalo nekaj. V bistvu ne kaj več, kot s črpalko - še vedno sem ravno dno pokrila. AMpak mi vsaj ni treba za tiste par kapljic vsakič razstavljat in prat črpalke, imam vsaj vedno vse pri roki :) Tako da sem se odločila, da se bom raje na roke še malo pomatrala. Upam, da mi bo steklo. Tu vsaj vidim v par poskusih nek napredek, spoznavam svoje zizike, vidim kaj funkcionira in se učim. Pri črpalki se mi je pa zdelo vse skupaj bolj brezupno, ker ni toliko odvisno od mene.
Se bom trudila torej še naprej! Še enkrat hvala!

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Težave s črpanjem
4.7.2009 15:31:17   
Monni
jaz imam tudi borbe s črpalko. Nekaj časa gre potem se mi malo prestavi in zopet nič, pa rabim 20 min da najdem novo pozicijo, ko zopet stečeuser posted image , ali pa mi kaplja ob strani ven, v glavnem prava umetnost je to črpanje. Približno sem že naštudirala kako moram sedet, da gre malo bolje, ampak mislim da bom prej nehala dojit, kot pa da bom v nulo naštudirala tehniko črpanja user posted image user posted image

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Težave s črpanjem
5.7.2009 0:05:33   
pikicai
jst znam sam z električno črpalko, drgač pa mi tudi ne gre od rok.....pa črpam že 10 mesecev in poluser posted image

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Težave s črpanjem
5.7.2009 18:42:06   
linči 312
men črpanje ni in ni šlo od rok, kljub silni želji, da bi mi uspelo, saj sem na vsak način hotla svojo malo pikico hranit s svojim mlekom. šele tretja črpalka se je izkazala za dokaj v redu (medela swing), sam čez dan še vedno ne načrpam dovolj za vsak obrok. no sem pa s to ta zadnjo črpalko, ko se mi je v dojkah malce več mleka nabralo, končno vsaj 80-90 ml načrpala, kar je bilo do ttakrat znanstvena fantastika.

probala sem pa vse. od toplega tuša, masaže, toplih obkladkov,... ma po moje sem prava dr. znanostiuser posted image kar se tiče teorije črpanja, sam v praksi ne gre in ne gre. je pa res, da na začetku tud moči ni bilo, pa časa tud ne, ker je moja mala jedla po več kot eno uro.

Mleka imam sicer dovolj, vendar ga očitno zna dobro spumpat le moja mala sesalka
mi pa ni čist jasno, zakaj sploh pumpaš, saj če ga mala zna ven potegnit, je verjetno lažje, da jo kar dojiš. pa še občutek je neprimerljivo lepši, naravnejši,...
razen, če pumpaš, ker si odsotna od male, ali morda zaradi prevelike količine,...
ne tega vprašanja razumet kot zbadljivko, sam jaz se res ne bi ubadala s pumpanjem in tratila dragoceni čas, če bi moja mala hotla jest pri meni. moja namreč prec zaspi. jo moje joškice uspavajouser posted image

no kakorkoli. želim ti, da s pumpanjem uspeš. a ja, ne pozabi pa se 120% sprostiti in ne mislit, da moraš ne vem kolk napumpat. pač enkrat uspe, drugič ne. ko se sprostiš ponavad kar zalaufauser posted image

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Težave s črpanjem
6.7.2009 12:16:39   
akin
Sej se dojiva in obe uživava ob tem! In zdej ko vidim koliko mučenja je s črpanjem, sem še toliko bolj hvaležna za to, da je moja mala res visoko zmogljiv sesalec :)
Res občudujem tiste, ki se tako mučite vsak dan, da nahranite svojega otročka!
Jaz rabim le izjemoma za nekaj obrokov (ne bom tu na široko razlagala zakaj, ker to ni poanta te debate), pa bi ji raje dala svoje, kot adaptirano, saj že tako ne mara flaške, pa če bo še drugi okus... Sej toliko bom že nabrala, bom pač 15x črpala za en obrok. Sem pač hotela vedet ali sem samo jaz tako nesposobna al kako je s tem črpanjem... Pa tudi - če vsakič ob črpanju napumpam tako majhno količino, je verjetno potem obrok sestavljen iz samega začetnega mleka - za odžejat, in ni najbolj hranilen.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Težave s črpanjem
6.7.2009 21:08:28   
Rubin.
Jaz si tudi nisem mislila, da bom kdaj koli morala črpat. Sploh ker sem Malo miss brez težav dojila, ampak usoda je hotela drugače in sedaj si že dobrih 14 dni črpam mleko. Na začetku je bilo nekaj težav, ampak kjer je volja je pot in potem je steklo. Sedaj si načrpam od 70-100 ml iz obeh dojk za en obrok. To traja pribl. 20-30 min. Ta čas izkoristim za branje ali pa gledanje tv, da mi prej mine. Ampak dojka ni nikoli čisto prazna, bi lahko črpala še dlje.

V glavnem - vaja dela mojstra. Ti kar vztrajaj.

Jaz komaj čakam, da dobim princeski domov, da začnemo z dojenjem user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 6.7.2009 21:11:26 >

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?