|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ali NE
3.7.2009 21:53:02   
Brenčačka
Pozdravček,

moje vprašanje je namenjeno vsem mamicam, ki so rodile najmanj dvakrat in imajo med otrokoma razliko manjšo od dveh let. In sicer me zanima, so vaši prvorojenci hodili k vam na obisk v porodnišnico ali so bili tisti čas doma? Kako so sprejeli prihod novega člana? Moj sin je zelo navezan name in si ne predstavljam da me tri dni nebi videl, po drugi strani pa ne vem kako se bo vsak dan v porodnišnici poslovil od mene, ko bo videl, da ne grem z njim domov. Mogoče se malce bolj nagibam k prvi možnosti, to je, da bi bil tisti čas, ko bi bila jaz v porodnišnici, doma. Kakšne so vaše izkušnje, kaj mi svetujete?

Hvala vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 21:55:01   
pipic
mamice vedno podcenjujemo svoje otroka na žalost
Hodila sta vsak dan k nama.
Bratca je sprejel zelo veselo
Ko je prvič bratca prišel iskat je dobil darilo,ki mu ga je kupil "mlajši" bratev.

In 3 dni ko me ni bilo sta bila super zanj kot da bi bila  doma

(odgovor članu Brenčačka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 21:58:57   
barika
Sicer še nisem rodila, ampak ...
dober mesec nazaj sem bila v bolnici dober teden, z malim sma skoraj kot rit in srajicauser posted image , ampak, ko sta z mojim prišla na obisk user posted image user posted image user posted image , mali je bil totalno apatičen, sploh me ni "videl" kar mama, mama je klical, in kar hodil proti izhodu. Kaj češ drugo okolje in "šlafrok" sta naredila svoje. Slednjega še doma ne smem več obleči, ker začne jokati.
KO sem pa prišla domov, je bil pa spet moj mali cartljivec...user posted image


(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 21:59:28   
Pingvinčica
Moja je bila sicer malo starejša. Slabe tri leta, ko sem rodila njeno sestrico. Si ne predstavljam, da ne bi prišla v bolnico, ker je tako zelo težko čakala sestrico. Jaz ji sploh nisem bila važna samo v sestrico se je "zakadila" in jo celo polubčkala.user posted image user posted image user posted image Ji je pa tudi naši prinesla darilo ja.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 22:09:53   
Brenčačka
Ja, pri starejšem je na nek način lažje, ker vseeno že bolj razume stvari in se mu da marsikaj razložiti, pri tako majhnem pa je to malce težje izvedljivo. Normalno pa je da je to od otroka do otroka različno, vsak otrok reagira po svoje...

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 22:13:59   
zmajaz
Naša je bila stara 16 mesecev in je vsak dan prišla zraven v porodnišnico. Sem bila pripravljena, da mi bo "zamerila", ker me ni domov, pa ni bilo nekih hudih problemov. Prvi dan me sicer ni kaj dosti pogledala, ker jo je vse naokoli zanimalo - najraje je hodila po stopnicah gor in dol. user posted image  Drugi dan je pa že našla malo časa, da se je prišla pocartat. Ko sem prišla domov iz P, se me je pa tudi HB nadvse razveselila - kolegice so mi pa recimo pravile, da jih njihovi otročki še nekaj dni skoraj pogledati niso hoteli od užaljenosti. Dojenčka je pa takoj super sprejela - že od vsega začetka in še zdaj po 2 mesecih ga samo lupčka in boža, če zajoka, takoj pove, da joka in ga (če je recimo v vozičku) gre zibat. Do zdaj ni bilo še prav nobenega ljubosumja, čeprav je sicer zelo zelo navezana name in me je bilo pred odhodom v P kar malo strah, saj je cele dneve bilo samo "mami, mami" in je skos visela na meni.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 22:16:08   
zmajaz
Aja - doma pa tudi niso imeli prav nobenih problemov z njo (mož in njegovi starši), ko me ni bilo, čeprav je bila sicer prej navajena, da jo jaz hranim, jaz dajem spat itd. in ni prej noben drug veljal.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 22:18:56   
mmetka
Ko je prvič bratca prišel iskat je dobil darilo,ki mu ga je kupil "mlajši" bratev.


...super ideja, ki smo jo tudi mi prakticirali in je bil starejši brat čisto ponosen, da mu je darilo prinesla mlajša sestrica...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 22:22:46   
bina30
Jaz imam zelo malo razliko - 15m. Rodila sem pred 4m in sem se svojega starejšega sina res strašno veselila, da pride pogledat mene in bratca. Ko je prišel, me sploh ni prav spoznal (ja, šlafrok pa v postelji), bratca ni niti pogledal in je šel raziskovat omarice. Drugi dan pa je malega celo polupčkal.

No, je pa sedaj star 19m in ti iz prve roke povem, da je ful ful lepo. Je drugačen kot pred 4m, veliko več razume, na "bejbija" se je navadil in ga ima nenormalno rad. Tudi je ful ful navezan name, vendar ostane recimo pri babicah čez noč, tako da tu nimamo problemov.

Ne vem, na vašem mestu bi ta večjega pripeljala na obisk in bi potem videla reakcijo in če bi bilo hudo, ga pač drugi dan več ne bi jemala s sabo v porodnišnico. Sicer pa so ti trije dnevi (upam, da ne več)  najmanjši problem. Problemi nastanejo, ko prideš domov z dojenčkom in se vse spremeni.

(odgovor članu Brenčačka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 23:04:13   
lex
Jaz imam med prvim in drugo razliko 28 mesecev. Ko je prvič prišel v P se je vsedel na posteljo k meni in takrat mu je dojenčica "dala" darilo in takrat je ni smel pogledat noben, ko so jo stare mame dvignile je nastal cel halo, da je to amin dojenček in da more bit pri mami in tak naprej. Ko so šli ni blo nobene panike, lepo smo mu razložili, da moreva ostat še malo v P da jo zdravniki pregledajo in vidjo če je zdrava,.... Pa je prišel vsak dan pogledat malo sestrico.
Lani ko se je rodila še naša najmljaša je bila že ta srednja stara 13,5 mesecev in je prišla poleg v P in sta bolj kot ne tekala gor in dol po hodniku, tako da mi je bilo že prav nerodno, pa tud ona je polubčkala Vito in jo pobožala, pa dudo ji je hotela dat, pa orng smo jo mogli pazit, da ni bla pregroba ker bi bila skoz poleg nje. Ta starejši jo je pa itak celo prelučkal in prebožal. le ko sta prišla z atijem po njo sta ta srednjo Alino putila doma, da nisva nosila dveh bejbijev po stopnicah

Ne se bat in darilo je super ideja (kaj malega) ker če je Alina prinesla je morala še Vita in to je bilo prvo (sicer ju je že čakalo na mizi) in tudi ona dva sta ji prinesla ropotuljico, ki sta jo sama izbrala (prav tako tudi Alini). S temi malimi gestami ju še bolj povežeš. In sedaj sta starejša dva nerazdružljiva najmlajša jima pa zvesto sledi po svojih močeh in se veliko prejoče ker ne more za njima plezat po postelji. Fajn je če jih je veliko in če so male razlike in tudi ljubosumje mine (verjemi)


Pa hiter porod ti želimuser posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
3.7.2009 23:13:35   
blazka
Če boš rodila v kratkem, itak ne bo smel priti k tebi na obisk, ker - vsaj v ljubljanski porodnišnici - lahko pridejo na obisk porodnicam samo očetje. Razsaja namreč en virus, ki je nevaren za novorojenčke, tako da so trenutno obiski omejeni. Je napisano po celi porodnišnici, pa tudi mediji so obveščali o tem.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 7:53:41   
skuštrana
Jaz sem rodil 2 tedna nazaj, doma pa imam že 4 letnico in 20 mesečnika. Oba sta prišla vsak dan na obisk, tamala je imela več problemov s tem, da me je morala pustit tam - je doma 2 krat jokala kot dež, tamalega so pa bolj zanimali vsi tisti gumbi, pa postelje, pa vozičkiuser posted image user posted image kot pa to, da sem jaz ostala tam, on pa šel domov..Ampak, ko sem prišla domov je bil pa takooo vesel, da ga je bilo veselje gledatuser posted image
No, najhuje je bilo pa verjetno meni, itakuser posted image , sploh ko so šli pa nisem mogla z njimi...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 8:14:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mmetka

Ko je prvič bratca prišel iskat je dobil darilo,ki mu ga je kupil "mlajši" bratev.


...super ideja, ki smo jo tudi mi prakticirali in je bil starejši brat čisto ponosen, da mu je darilo prinesla mlajša sestrica...



mi smo naredili isto, pa je funkcioniralo. je pa star dve leti. ne vem če bi jaz zdržala, da me nebi obiskal- mi je bilo namreč zelo hudo tiste tri dni brez njega. ni pa bilo nobenega problema potem za domov, ker sovraži bolnišnice in je z veseljem odkorakaluser posted image

(odgovor članu mmetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 9:28:37   
Jančika_
Razlike 23 mesecev, ob obisku v porodnišnici ni bilo nobenega problema.

Kasneje sem bila v bolnici cel teden, takrat sta bila stara 3,5 in 1,5 let. Poleg tega, da me dolgo ni bilo, sem po operaciji nosa zgledala precej grozljivo (zelo zatečena, ogromen črn hematom okoli oči....) - obiskat sta me prišla enkrat, tudi nobenega problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 10:35:22   
Februarka08
Jaz imam doma 16-mesečnico, rok imam zdaj čez 3 mesece. Sem bila pa že v P za skoraj 1 teden, mala je prišla vsak dan k meni, si sploh nisem mogla predstavljat, da je ne bi videla, ona pa mene neuser posted image samo da je moj stopil skozi vrata se je nasmehnila in stegnila rokiceuser posted image user posted image ko sta odhajala, ji ni bilo težko (meni toliko boljuser posted image ) ker je mela očija in so se vsi doma brez mene itak super rihtaliuser posted image . Ko bom rodila, bo tudi prišla k meni in sestrici/bratcu, če bo le zdrava in bo to mogoče.

Zdaj pa eno vprašanje še iz moje strani: o tem sem že veliko slišala in prebrala, da user posted image prinese darilo svoji starejši sestri/bratu. Pa zdaj ne vem, a je to igrača ali kaj drugega??? Mogoče smešno vprašanje, ampak sem že o tem premišljevala kaj ji kupit...user posted image


_____________________________

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 10:37:03   
pipic
ja,eno igračo,ki  jo bo zeloooooo veselaaaaa

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 10:41:01   
lex
naši dve sta prinesli igračo (ena traktor, druga tovornjak in telefon)

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 10:59:43   
Februarka08
Hvalauser posted image

_____________________________

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 15:42:00   
Jančika_
Naš dojenček je bratcu prinesel plišastega Nodija, ki ga ima sicer še zdaj v postelji, ampak v resnici ga je dojenček zanimal veliko bolj kot darilo. Mislim, da prihajajoči dojenček bratoma tokrat ne bo prinesel nič. No, morda si še premislim, ampak zaenkrat mislim tako.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 15:44:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Mislim, da prihajajoči dojenček bratoma tokrat ne bo prinesel nič. No, morda si še premislim, ampak zaenkrat mislim tako.


Je enkrat nekdo nasi bejbi nekaj podobnega razlagal, pa ga je vprasala, ce ne ve, da dojencek pride iz maminega trebuha in da tam ni igrac user posted image user posted image .

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 17:33:02   
Netopirčy81
Med mojima puncama je razlike 16 mescev in ko smo šli na intenzivno k Maji, ji ni blo nč jasn kaj zdaj gleda. Mislm to, da je dojenček je vedla, ampak tko no, je bla mal zmedena. Drgač sm bla zeloooooo žalostna, ker je z atijem prišla šele 4. dan, ampak ni šlo drgačuser posted image .
Danes, po 3eh tednih doma, ima Laura svojo sestrico najrajši na svetu. Skos jo lupčka, objema, sodeluje pri previjanju, hranjenju...skratka, ful je dobr. Zelo sem vesela, da je Majo tako lepo sprejela. Še bolj vesela bom pa čez 1 let, ko se bosta lahko že skupaj preganjali he he.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 18:55:21   
skuštrana
Mislim, da prihajajoči dojenček bratoma tokrat ne bo prinesel nič. No, morda si še premislim, ampak zaenkrat mislim tak


Pri nas ni dojenček nikoli nič prinesel. Nekako mi to ni všeč. Je prinesel samega sebeuser posted image user posted image Je pa Liza tokrat izrazila željo, da bi ona dojenčku nekaj prinesla, kužeka in sta potem šli z babico kupit to igračko, sicer ni kuža je pa mala hello kitty, ki mora bit sedaj stalno v vozičku. In vsakič, ko je prišla na obisk je najprej preverila, če je muca še v posteljiciuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 22:05:25   
Najaa
Tavečja je bila stara 26m, ko je dobila sestrico in jo je seveda prišla pogledat, takoj ko je lahko. Vse je potekalo  mirno in lepo. Si je dala dpovedat, da ne sme bit glasna in groba.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
4.7.2009 22:05:52   
Jančika_
Jaz sem bila že prvič v dvomih, potem se je pa ravno tako naredilo, da si je Vasja želel Nodija, pa sem rekla, pa dajmo, ker je povsod pisalo, kako blazno fajn je to, da dojenček kaj "prinese". Ampak se mi je potem zdelo brezveze in bolj logično, da bi Vasja kaj prinesel dojenčku. Čeprav je pa treba priznati, da še zdaj ponosno pove, da to mu je pa Kajči prinesel, ko se je rodil - no, takrat ga pa ni nič ekstra ganilouser posted image .

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: 19 mesečnik na obisk v porodnišnico - DA ...
5.7.2009 14:56:37   
birdy
mOJA JE BILA STARA LETO IN POL KO SE JE TAMLAJŠA RODILA. Ta večja jo je enkrat prišla pogledat za pol ure, pol pa žal ne več ker je ta starejša zbolela. No, skratka, jst sem bla seveda pred tem zakon, tamala je bla ful navezana name ker sem bla velik z njo. Sprejela je lepo, iz P je čist vesela šla, dala papa in odkorala čez vrata. Sem pričakovala da bo tulila k zmaj pa ni. Tud zdej jo ma ful rada. Ji pa tamala ni nč podarila, ker nas je mal prehitela in nismo uspel nč kupt.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?