|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 7:40:39   
CIPRESA
.... mene namreč zanima kaj lahko jemo po porodu, ker se mi ta že približuje, pa še nikoli nisem bila na tem, in vem da vsega ne smeš me zanimajo vaše izkušnje. Kaj ste jedle ko ste prišle iz porodnišnice pa naprej oz. KAJ NESMEŠ JESTI????

CIPRESA:nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 7:48:38   
Lunca1
Kot boš ugotovila, ti bodo v porodnišnici dali tudi tisto, kar naj ne bi jedel, beri svinjino, sveže sadje. Vse bo odvisno od otroka, Pina je bila na primer precej občutliva, tako da smo hitro zreducirali sveže sadje in zelenjavo, pa svinjino, pa mlečne izdelke, po mnenju patronažne naj ne bi jedel tudi rib. Sem pa že takoj prvi dan doma naredila napako ko sem jedla ribo, zeleno solato in pila hruškov sok.:zmeden:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 7:49:34   
Lunca1
Še to, ni nujno da bo tvoj otrok tudi občutljiv, ker ene mamice jejo vse, druge pa pristanejo samo pri polenti ali krompirju.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 8:42:21   
CatJa
Izogibaj se industrijsko pripravljeni hrani, fizolu, zelju,...

Jaz sem na koncu ugotovila, da ze skoraj nic vec ne smes jesti :(, in ker sem se zacela ze sama slabo pocutit, sem jedla vse, razen zgoraj nastetega. Je pa res, da ze v porodnisnici dobis za zajtrk salamo, pri kosilu zeleno solato, ki je naj ne bi, ......:zmeden2:


(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 9:16:31   
babylove
ješ lahko vse, predvsem pa glej, da bo tvoja prehrana raznolika in redilna (predvidevam, da boš dojila). Po porodu za doječe mamice nikakor ni čas za hujšanje. Odsvetuje se surovo sadje in zelenjava zaradi prebavnih težav dojenčka, ampak moj jih je ravno tako imel, čeprav sem vse prekuhala. Tako da jej čimboljše in čimbolj raznoliko, po reakcijah otroka pa boš sama videla, katera živila izločiti oz. omejiti. Splošnega pravila ni, ker je vsak otrok unikat.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 13:05:36   
snorlax
Točno tako, kot pravi Babylove.

Jaz sem se pazila dva meseca in nisem jedla nobenega sadja in zelenjave, nato sem zbolela, ker mi je padla odpornost, malega je pa kljub temu zvijalo.

Vsega po malem!

Srečno9nebesa

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 13:56:27   
dory
Tkole ti bom rekla...v porodnisnici sicer dobis seznam,sam povej mi katera je bla delana po takem seznamu? Ravno tko tud otrok ne...sama sem mela pac to nesreco,da karkol sem pojedla je mel tamal krce..poznam pa mamico k je loh pojedla od svinjine do vsega zivega pa tamala ni mela nobenih krcev...mogoce bi blo treba le prvih nekaj tedno popazit pol pa loh sama poskusas kaj bos lahko in kaj ne...sej bos prec vidla kaj je ok in kaj ne :)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kaj jesti po porodu
4.6.2005 14:24:06   
Anonimen
Jaz sem kakšne 4 mesece pazila, kaj sem pojedla. Izogibala sem se svinjini, vsem mastnim zadevam, sveži zelenjavi in sadju. Tudi kuhano sadje sem dala stran, ker je ta mal imel po jabolčnem kompotu, ki sem ga pojedla, krče.
Veliko sem jedla mlečnih izdelkov. Alergene so jagode in paradižnik.
Sama boš videla, če boš dojila, ali malega po čem bolj ali manj zvija. JAz sem po 4 mesecih počasi začela jesti sadje in postopoma še druge stvari.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   kaj jesti po porodu
5.6.2005 14:48:19   
Ajsha
No jaz se nisem pa ničemur izogibala in smo super preživeli 6 mesecev izključnega dojenja!! Mislim, da je slabo, če ne ješ svežega sadja in zelenjave, ker potem ne dobiš dovolj vitaminov za tvoje zdravje. Potem si še bolj utrujena in se težje spopadaš z izzivi vsakdana :)

LP!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj jesti po porodu
3.11.2005 10:27:58   
sončnica
Jaz sem si po prihodu domov privoščila dober sadni čaj in malega je zvijalo, da sem še jaz jokala zraven. Naslednja dva meseca sem se izogibala vsem začimbam, tudi ala vegeta, le belo meso, riž, krompir, zelenjavo razen zelja, graha, fižola. Pri cvetači in brokoliju samo cvetove, repa oprana, nobenega kisa v solati, za odžejat vodo ali blagi kompot, nobenih gaziranih pijač, nič sladkarij, sploh ne čokolade. Marmelado čisto na tanko namazano, polnozrnat kruh. Res sem se pazila prva dva meseca in jedla nešteto zelenjavnih juhic. Na koncu se mi je že kar malo gravžalo, ampak mojega pikca ni niti enkrat več zvijalo. Jedla sem ogromne količine, lepo dojila in v dveh mesecih izgubila 15 kg.
Če bi še danes tako lepo zdravo jedla, mi ne bi bilo nič žal. A kaj ko me sladkarije premamijo na vsakem koraku.

Najbolj važno pa je, da nisi živčna in bo tudi otroček pomirjen.

LP mavrica

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?