|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj se nam obeta?
4.6.2005 21:35:28   
petraCBU
Noseča sem 34 t in 2 dni in utegne se zgoditi, da bom že v ponedeljek rodila dvojčke. Eden od dvojčkov (po besedah mojega G) namreč "zajeda" drugega in tako sta že nekako pol kg razlike. V sredo sta imela eden 1600 g in drugi 2100 g. V ponedeljek se moram zglasiti v porodnišnici in če manjša pikica ni nič pridobila na teži, mi bodo uprizorili CR in tako prezgodaj končali mojo nosečnost. Vem, da smo s 34 tedni (takrat bo skoraj 35) že izven nevarnosti, skrbi me le: koliko časa bomo morali ostati v porodnišnici in kako ponavadi nedonošenčki napredujejo s težo? Bo potreben inkubator? S kolikšno težo bodo lahko šli domov? Do kdaj (kateri teden, kakšna teža?) se prezgodaj rojeni pikci imenujejo nedonošenčki?
P.
P.S.
Upam, da me v ponedeljek še vseeno spustijo domov za kak teden in da je moja manjša pikica dobila kakšen gramček..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj se nam obeta?
5.6.2005 6:12:28   
Lunca1
Moja prijateljica je rodila v 35. tednu in je imela carski rez. Domov je šla čez en teden. Ne vem pa kako bo pri vas, zaradi teže, sploh manjšega.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj se nam obeta?
5.6.2005 6:30:57   
Anonimen
Jutro!

Nedonošenčki so do 36. tedna. To pomeni, da če rodiš v 35.tednu se ti še za en teden podaljša porodniška (ker sta dva ne vem če ni kaj več).

V MB grejo nedonošenčki domov tam nekje z 2200 g. Bistvo je, da pojejo vse obroke sami (moja je bila precej dolgo na sondici)in seveda, da so drugače v redu.

Glede inkubatorja je pa povsem odvisno od pljučk. Verjetno bosta šla v inkubator ampak to ni tako hudo. Jim je prav toplo tam not.

Od kar je moja prišla iz bolnišnice napreduje 30 g na dan. Vse do danes ko praznuje 7. mesecev.

Če te zanima si lahko ogledaš moj album. Piši mi za geslo.

Držim pesti za mala dva. Imata že lepo težo in to je toliko dobro, da drugače ni kaj narobe. Mi smo imeli večje borbe.

:rozica::rozica:

Bojana

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj se nam obeta?
5.6.2005 11:54:06   
Janeja
Pozdravljena,

glede na težo tvojih dveh :duda::duda: bi rekla, da ne bosta v inkubatorju - manjši bo verjetno kar v topli posteljici, večji pa najbrž tudi te ne bo potreboval.

Koliko časa boste v porodnišnici pa je predvsem odvisno od tega, kako pridno bosta :duda::duda: papala. Vsaj v Ljubljani teža za odpust domov ni bistvena, poznam :duda: ki so šli domov že z 1800 gr. Počakajo pa nekje do dopolnjenega 36 tedna. Otrok se smatra za donošenega, če je rojen vsaj s 37 tedni, prej pa so nedonošenčki ne glede na težo in velikost.

Držim pesti, da je tvoj manjši :duda: pridno jedel in da boste še nekaj časa v "enem kosu", v nasprotnem primeru pa veliko sreče in veselja že zdaj.

Kar pogumno in brez strahu, ste že tako veliki, da sploh ne bo problemov. Jaz sem ravno v petek prišla domov z mojo malo Leo, ki je ob odpustu tehtala le 2120 gr. A je pridno jedla in se zdaj končno lahko cartamo doma. 9nebesa

LP
Jerneja :rozica:



(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj se nam obeta?
5.6.2005 14:36:22   
natalija 2
pozdravljena!

Tudi jaz sem bila nekoč v takem položaju kot ti. Tudi pri meni so sumili na zastoj rasti.Celo nosečnost neke nove ugotovitve a na koncu vse o.k. Bilo je razlike v teži za 400g.Prva 2400g druga 2800g Rojene so bile v 39t+3d.Imela sem CR ,zaradi nepravilne lege.Nič se bat.Pri taki teži ne more bit nič narobe,saj si po mojem morala dobivati inekcije za razvoj pljuč. želim ti vso srečo.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?