|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija
13.10.2009 12:05:27   
simonalokar
žvijo mamice

moja 2 m stara maja ima na sumu alergija na KM in jajca ter soja. jaz se držim diete. ampak naša je kar pikasta. danes je spet dobila izpuščaje in zeleno blato. nekaj dni nazaj pa še kri v blatu. ko brem kupovat kruh me vse zanima da me trgovke kar grdo gledajo kva me vse to zanima če je mleko notr pa soja. groza me je.

in imam problem kaj naj jem za zajtrke. po salami tudi dobi izpuščaje tko da ne vem več kaj naj jem.

kdaj so vaši otročki šli na preglede koliko so bili stari - jaz grem težit pediatinji naj nama da napotnico za pregled. zgleda da je moj mlek zanjo škodljiv čeprav sem na dietiuser posted image user posted image user posted image . ne vem več kako naprej. in če greš na teste al ostaneš notri v bolnici - sprašujem ker imam še enega škratka doma, ki potrebuje mamico.

hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija
13.10.2009 12:35:46   
Natali07
Glede na naštete težave te verjetno vzamejo prednostno v bolnico in ostaneš čez noč. Ker kri v blatu ni hec. Če pa čakaš na datum za ambulantno testiranje, ki ponekod traja tudi po par mesecev pa si v eni uri gotov s testiranjem.Naredijo prik teste in vzamejo kri. Res paso testi pri otrocih zelo varljivi  in zato pediatri odlašajo s testiranjem.

Mojima malčkoma so obema potrdili alergijo že zelo zgodaj. Sinu tam okoli 2 mesecev, hčerki pa pri 1 mesecu, oba pa sta imela težave od rojstva. Potrdili so s kožnimi testi, na krvi jima nikoli nič ne pokaže. No tudi kožni pri hčerki niso 100% zato smo imeli provokacije s katerimi so dokazali alergijo.

Resno ti svetujem da vstrajaj pri pediatrinji za napotnico, ker res so glavni alergeni mleko, jajce, soja ampak lahko je alergična še na kaj drugega. Mojima je delalo težave in jima še dela cel kup druge hrane poleg naštetih. Tako, da ko boš iz svoje prehrane izlogila vse alergene bo izboljšanje kože in ne sme biti zelenega blata in krvi. Res pa je da se telo čisti tudi po več tednov. Pri nas se je začelo izboljševati šele po 14 dneh.

Pa ne obupat, sigurno ji ne škoduje tvoje mleko, če boš iz svoje prehrane izločila vse alergene. Jaz svojo še vedno dojim pa bo čez teden dni stara 1 leto in ima res veliko potrjene alergije. Vse se navadiš, najti prave izdelke in spregledat čudne poglede prodajalcev ko te zanima kaj vse vsebuje kak izdelek.

Če želiš še kaj več vprašati mi lahko pišeš na ZS. Saj vem kako je na začetku težko ko se začneš spopadati z alergijo.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija
13.10.2009 13:03:38   
miapia
Če je sum na KM. jajca in sojo, potem te moram razočarati, ker je v večini jedeh KM oz. njegovi produkti, v drugi večini pa sledi KM, jajc in soje. Sama sem že tri tedne na "dieti" brez KM, ker sem bila na njega zelo odzivna - kaj to pomeni: brez mleka in vseh produktov, ki so ti jasne, da so pridelane iz mleka(jogurt, sir,skuta...). Potem margarina, toast, vsi piškoti, čokolada, paštete, skoraj vse salame, njoki, tortelini in podobno, določene vrste kruha, večina peciv,in še in še. Verjetno sem kaj izpustila, ne smeš pa tudi uživati jedi, ki vsebujejo mlečne beljakovine .Tako da vsako stvar, ki jo vzamem v roke, preberem njeno vsebnost živil.
Za jajca se pa nisem specializirala.

Pojdi pa z otrokom čimprej na preiskave, čeprav uradna medicina alergije ne bo pozdravila, ker jo ne zna. Žal. Mogoče ti bo pa vlila kaj upanja, da bo čez par let bolje. Pa veliko sreče ti želim.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija
13.10.2009 13:17:38   
JAPE
Bi se tudi jaz pridružila debati.
Z desetmesečniso sva bili na testiranju, pa je bilo vse negativno. Po pošti sem sedaj dobila krvne izdive in je potrjena alergija na kravje melko in sicer SUSPEKTNA alergija na mleko. Specifični IgE na kravje mleko 3,46 kU/L (razred 2). Kaj to pomeni?
Sedaj mava obe dieto na mleko in mlečne izdelke. Kateri kruh ali piškote ji lahko dam? Ali lahko vsebuje gluten?
Sploh ne vem kaj naj jem in kaj naj dam tamali za jest. do sedaj je samo sadje, zelenjavo in meso - piščančji in puran.
Poleg izvidov sem dobila tudi katera so dovoljena in nedovoljena živila. Pod dovoljena piše, zakuha brez jajc in pšenice, pa ne vem zakaj bi morala biti brez tega, če je alergična samo na mleko in mlečne izdelke.



< Sporočilo je popravil JAPE -- 13.10.2009 13:27:55 >

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija
13.10.2009 13:30:32   
miapia
Suspekten pomeni, da je sum na alergijo na KM. Zakaj pa še pšenica, se pravi gluten, in jajca - verjetno zato, ker je res nevaren alergen in če si občutljiv na Km, si lahko še na to dvoje.
Uff, kaj lahko ješ....nič. V prejšnjem mojem postu sem opisala, česa ne smeš, kar je v povezavi s KM. Če je pa še kruh (pšenica) in pa jajca, potem si pa oplela. Živila so prvo ful draga, druga stvar pa je, da boš sama delala in kuhala jedi, ker boš samo tako vedela, kaj je notri. Jaz sama delam pizo, njoke, kruh...ker sem le tako sigurna, da ne vsebuje mleka, masla/margarine, ....


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija
13.10.2009 13:52:17   
simonalokar
zgleda da bom morala tudi jaz začeti peči kruh. moj mož ima celiakijo - ampak jo je v pobrteti preasel amak se lahko vrne po 50 letih. tudi pr maji moram merkati ko bom dodajala živila za gluten  to pa je pšenica. ampak če je alergična a ne gobiš nekaj od države če si elergičenuser posted image user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija
13.10.2009 13:53:28   
Natali07
miapija - ne toliko strašit mamic, da so oplele, če ne smejo jajc, mleka in pšenice. Res je, da je najbolje vse sam kuhat in praktično ti ne preostane drugega kot kuhat in pečt, da veš kaj ješ in kaj daješ otroku. Ampak ko se navadiš ni nekjaj tako groznega. Sama sem praktično na dieti že tri leta pa ne samo brez mleka, jajc, soje, krompirja, koruze, ješprena....konzervansov, barvil, arom pa še vedno diham.

Na alergije.net je veliko mamic ki imajo otroke zelo alergične in tam tudi najdeš marsikater recept.

Jape - imate potrjeno alergijo na mleko. Zakaj pa so ti svetovali dieto tudi brez glutena in jajc bo pa najbolje da popvrašaš vašo alergologinjo, če ni v izvidu nič omenjeno. Ali ima kdo od sorodstva potrjeno cielkijo?

Moje dva otroka sta oba imela alergijo na mleko, jajce, sojo, krompir, koruzo, proso, ješpren, riž... in še in še. Pšenici se nismo nikoli izogibali, no pri hčerki sem namesto pšenice uporabljala piro in še sedaj je le piro.

Če pa se moraš izogibat pšenici pa obstaja kruh, ki je brez pšenice. V skoraj vsaki trgovini (vsaj v večjih centrih) imajo kruh brez mleka, jajc, soje. Ponekod je to celo razobešeno ob prodaji kruha, da si lahko sam pogledaš kateri kruh je primeren.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija
13.10.2009 13:58:19   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: simonalokar

zgleda da bom morala tudi jaz začeti peči kruh. moj mož ima celiakijo - ampak jo je v pobrteti preasel amak se lahko vrne po 50 letih. tudi pr maji moram merkati ko bom dodajala živila za gluten  to pa je pšenica. ampak če je alergična a ne gobiš nekaj od države če si elergičenuser posted image user posted image

Ja, kaj pa? Če misliš AM, mislim da je nekaj država krila, ampak to ti bodo povedale punce, ki so ga uporabljale. Za ostalo hrano se pa lahko kar pod nosom obrišeš.

Jaz sama sem obupala nad medicino tako kot je ona nad mano. Sedaj trenutno obiskujem bioresonanco, ki mi je odkrila neverjetne stvari, ki jih medicina nikoli nebi, ker ona samo zdravi posledice, ne išče pa vzroka, zakaj je do neke motnje prišlo. Jaz nočem celo življenje živeti z dermatitisom ali pa čakati tako kot tvoj mož, da me bo nekoč spet zadelo. Ker je vsakodnevna bolečina prehuda in vsak dan prenaporen.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija
13.10.2009 14:01:46   
**Tinkara78**
Sicer nisem imela tako malega alergika. MOja hčerka je postala občutljiva na večino stvari pred tretjim rojstnim dnevom.

Kar se tiče kruha. Sem šla v pekarno. Povedala, da imam hudega alergika in da bi potrebovala pomoč pri izbiri kruha. Smo potem našli kruh na podlagi deklaracij, ki nam je odgovarjal. Isto je z vso preostalo hrano. Jajca so skoraj vsepovsod od hrenovk, klobas, .... ni da ni. Je potrebno biti zelo previden. Jaz sem brala tudi angleške deklaracije, ker včasih ni bilo dobro prevedeno. Pazi na jajčni in sojin lecitin. Ker je lahko alergija tudi od tega.

Mi smo imeli dieto brez jajc, arašidov, adetivov, lecitina, čajev, izogibati smo se morali vode iz pipe - tudi za kopanje... ni da ni. Smo pa potem po enem letu začeli ponovno uvajati stvari in danes ni več nobenih problemov.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija
13.10.2009 14:03:46   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

miapija - ne toliko strašit mamic, da so oplele,

Malo sem se kruto izrazila, ja. Saj živiš, samo življenje je težko, še posebej, ko berem zgodbe, da si ljudje teh prehrambenih stvari ne morejo privoščiti. Pa bolj kilavo življenje je, če postaneš skoraj vegan, se ti ne zdi? Pa da ne moreš iti na pizo, ker ne zaupaš kuharju, da ni dal trohice masla v testo. Za otroka je pa sploh težko.

Naj pa malo potolažim - alergije pri dojenčkih v parih letih izvenijo. Huje je, če te doletijo po puberteti.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija
13.10.2009 14:27:00   
Natali07
IZVIRNO SPOROČILO: simonalokar

zgleda da bom morala tudi jaz začeti peči kruh. moj mož ima celiakijo - ampak jo je v pobrteti preasel amak se lahko vrne po 50 letih. tudi pr maji moram merkati ko bom dodajala živila za gluten  to pa je pšenica. ampak če je alergična a ne gobiš nekaj od države če si elergičenuser posted image user posted image



Dobiš če imaš alergijo na več kot tri osnovna živila ali več alergij ali cealkijo.....
Na CSD oddaš vlogo za dodatek za nego in izvide specialistov. Komisija zdravnikov zaseda in ti odobri če je po njihovem mnenju upravičeno. Dobivaš pa nižji dodatek malo pod 100euro. Je pa potem tudi večja davčna olajšava za otroka. Pa seveda če je alergija na mleko imaš mleko na recept, ki pa ga je po novem potrebno 50% plačat.


(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergija
13.10.2009 15:21:19   
JAPE
Ali mislite, da lahko oddam vlogo za podaljšanje, če je na izvidu napisano, da je alergična na kravje mleko. Ali je vseeno če je ne oddam, ker je samo eno živilo napisano.
V družini nima nihče celiakije. Mož je alergičen na pršice. Alergologinjo sem klicala, pa ni dosegljiva, bo čez dva.

< Sporočilo je popravil JAPE -- 13.10.2009 15:27:41 >

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergija
13.10.2009 15:52:23   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: JAPE

Ali mislite, da lahko oddam vlogo za podaljšanje, če je na izvidu napisano, da je alergična na kravje mleko. Ali je vseeno če je ne oddam, ker je samo eno živilo napisano.
V družini nima nihče celiakije. Mož je alergičen na pršice. Alergologinjo sem klicala, pa ni dosegljiva, bo čez dva.

Vsako vlogo lahko oddaš, če želiš. Ali bo zavrnjena ali pa odobrena.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alergija
13.10.2009 17:30:02   
JAPE
Hvala

< Sporočilo je popravil JAPE -- 13.10.2009 17:35:55 >

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alergija
15.10.2009 11:55:41   
lotty4
Jest bi tud še nekaj povedala, punce če ste iz gorenjske, se vam splača it kruh naročit v pekarno Magušar. To je manjša privat pekarna v Lescah, ma se potrudjo da naredijo vse kar bi stranka rada. Delajo poseben kruh samo iz pire, dodana je samo sol. Brez kvasa in pšenice. Kruh res po izgledu ni nekaj najlepšega je pa dober in se ga lahko je brez problemov. Sploh ni zanič. sedaj pa tudi pečejo čisto domač kruh je iz polbele moke, z vodo, soljo in kvasom, brez sladkorja. Sladkor namreč pomaga kvasu da lažje vzhaja. Zato je tudi ta vrsta kruha bolj gosta ampak zelo okusna.  V glavnem zelo se potrudijo, pa tud zelo so prijazni, brez tistih čudnih pogledov prodajalk ali pekov, pa tud šefi so prijazni, je kr fajn če imate srečo in so ravno takrat v prodajalni lahko veliko svetujejo!

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alergija
18.10.2009 9:32:02   
velikan
Varianta A:

500g polnozrnate pirine moke
pol vode in pol mineralne vode ( od 3 do 3,5 dcl)
pecilni prašek
sol
malo mleka za NAMAZ
sezam, mak, sončnična zrna, ovseni kosmiči za POSIP

Moko, sol, pecilni prašek zmešajte v posodi, vmešajte vodo. Oblikujte hlebček in ga položite v namaščen pekač. Premažite z mlekom (če je dovoljeno) ter posujte z zrni. Pecite približno 30 min pri 200 stopinjah.

Varianta B:

500g polnozrnate pirine moke
500g skute + po želji 1 jogurt
2 jajci
sol
pecilni prašek
malo mleka za NAMAZ
sezam, mak, sončnična zrna, ovseni kosmiči za POSIP
Moko, sol, pecilni prašek zmešajte v posodi, vmešajte skuto in jajci. Oblikujte hlebček in ga položite v namaščen pekač. Premažite z mlekom (če je dovoljeno) ter posujte z zrni. Pecite približno 30 min pri 200 stopinjah.

v primeru alergije na mleko mleko izpustiš

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?