|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
13.10.2009 21:38:18   
naja78
naš 3 letnik.user posted image
kot dojenček in malček in sedaj otrok je zelo svojeglav,trmast,živ in težko vodljiv karakter.nikoli se ni sam zaigral več kot 10 min,ko je bil npr.mlajši,sedaj tudi 1 min,ne.
ok,je bilo poletje,bili smo cele dneve zunaj(kolo,traktor,skiro,sprehodi,laufanje,...je kar šlo).sedaj kar na 1x notri.razumem,mora se malo navadit.hodi v vrtec,tam je priden nobenih problemov,le lani(letos še nisem bila)so me vzgojiteljice na govorilnih opozorile,da ima zelo nizko koncentracijo pri npr. pri neki stvari-risanje,ali pač igranje z eno stvarjo.
takoj se naveliča in konec.
veliko se ukvarjamo z njim,mu dajemo dosti topline,smo dosledni,..je zelo bister in pameten fantek.
zaradi te njegove živahnosti smo šli čist tako k psihologinji na posvet.ker me tole njegovo obnašanje skrbi.potrdila je moj sum,da ima pomanjkanje pozornosti-koncentracije na dol. stvar.
pa nočem delati prec panike.nekaj se zavedam,ker je bil že od dojenčka vedno zelo zvedav,firbčen,... je hitro potožil,če mu ni bilo kaj všeč,....ali da mu je bilo,...vem da je verjetno tudi v tem vzrok,da nas več potrebuje pri sebi.,ker smo se posledično zato ukvarjali z njim in vem,da to ni nič narobe,samo vseeno sem mnenja,da vsaj pol ure dop. in pol ure pop pa bi se lahko sam zamotil z kako igračo.

pardon besedi ampak njemu se dobesedno jebe za vse igrače.tudi ne pospravlja jih.tako da če je doma večino časa porabimo za pospravljanje.naredili smo tudi to,da nima vseh igrač na razpolago.in mu jih čez čas dam,ko se zopet tistih naveliča.a mislite da pali.???NE

npr.danes sva bila sama doma,ker je prehlajen,nič resnega,za v vrtec bi bil,a sem ga raje zadržala doma.
vstane ob 6.30,tam okoli.takoj so obvezno na sporedu risanke.ok mu pustim pol urice,se greva zrihtat,umit,na zajtrk.potem se jaz uredim.ves čas skače okoli,me nekaj sprašuje,navlači igrače v kopalnico,jih pusti in leti dol po štengah in nazaj gor.vse to v 15 min.vmes ga seveda strogo pogledano v oči,na njegovem nivoju-višini pogledam v oči in mu najmanj10x rečem naj jih pospravi in da mu jih bom jaz pomagala.NIČ ne jebe.v meni vre,se zadržim.
ker drugače ne gre,pospraviva igrače le tako da tekmujeva kdo bo prej.user posted image pa ne vem če je to glih ok???
tudi dela se da ne sliši.
no danes sva uspela iti celo ven na sprehod pred nevihto.bil je problem potem zopet notri.malo sva se poigrala,poskusila risat,igrat puzle,risanke mu nisem dala.NIČ vse je spet razmetal.jaz pa moram kuhat kosilo.user posted image do 11 se ni zamotil nič.NIČ SAM.
jaz sem bila že vsa hin,še noseča sem,zato toliko bolj.a skuhat je bilo treba.lepo sem mu razložila da sem do zdaj imela čas zanj,zdaj pa če se noče igrati,mi lahko pomaga kuhati(ponavadi,mi je olupil čebulo,vsaj leto nazaj jo jeuser posted image user posted image ,ali pač nekaj brska okoli in čebljava).
pa mi je samo nagajal in težil.poln kufer sem ga mela.pa sem le po pol ure,ko sem le na timer dala šla do njega.vem,bil je že zmatran,a žleht ne morem drugač napisat.user posted image igrač povsod polno.in sva šla spet pospravljat,trajalo je glih tok,da se je rižota skuhala.user posted image user posted image malo ga vzpodbujem,malo pomagam,vmes dela še polno drugih stvari.


kako bo,ko bomo imeli še enega user posted image si ne predstavljam.vem,lahko je obdobje.ko sem brala poste nazaj kako so 5 letniki,no moj 3 letnik ježe zdaj tak.ne bom še 1x opisovala za odgovarjanje,....grdo obnašanje.
nevem kaj jaz,mož delava narobe.pri psihologinji sva dobila nekaj navodil,tudi razumevajoča,ljubeča,sva.ne popuščava hitro.nobena kazen ne zaleže.nič.tudi če mu vse igrače vzamem,nič,ne jebe on nič.

mu pa grozno veliko pomeni družba vrstnikov.tudi zavedam se da se eni otroci igrajo zelo radi z igračami,eni so spet bolj vase zaprti,samotarji,drugi naspidirani,so različnega karakterja,naš je zelo odprt,čustven človek.a me skrbi to,da se popolnoma nič ne zamoti.kam to pelje???vse mu je brez veze,dolgčas,vse hitr pokapira in se mu ne da jovo-na novo delat iste stvari.tako da lahko v 15 min zamenja 3 različne stvari-igrače ali več.

ima katera podobne težave???kako ga naučit da se sam zamoti???vsaj pol ure na dan.
mogoče bo moje pismo zgledalo malo nametano a upam da sem bistvo zadela.

je kje tu mamica,ki imajo doma podoben problem.???kako ste ukrepali???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
14.10.2009 8:42:13   
madela
Kar se tiče pospravljanja igračk je pri nas zelo dobro zalegla Muca copatarica. So jo sicer bolj obravnavali v vrtcu in se o njej pogovarjali,ampak jaz sem lepo nadaljevala s tem še doma. Sem pa enkrat za dva dni odstranila popolnoma vse igračke in rekla,da jih je odnesla muca copatarica in da jih bo sicer zdaj prinesla nazaj,ampak če bodo še naprej razmetane jih bo pa za vedno odnesla in jih ne bo več dobil nazaj.
Pri nas je to zelo pomagalo in vsi trije lepo pospravijo za sabo-no včasih z nekaj pregovarjanja,ampak gre.

Nasvet kako otroka pripravit,da se malo sam zamoti pa ti skoraj da ne vem dat,ker nisem v taki situaciji.
Praviš,da se malemu"jebe" za vse. Bodi še ti malo bolj flegma in se ne obremenjuj preveč s tem,kako ga boš ti zamotila. Ko bo videl,da se ne trudiš neprestano mu nekaj kazat in skakat okrog nnjega bo pa morda sam našel nekaj kar mu bo zanimivo. Sam kaj hitro se lahko zgodi,da mu bo všeč nekaj kar tebi ne bo in bo spet nezadovoljstvo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
14.10.2009 8:47:54   
madela
Hotela sem še napisat,da mu beri čimveč takih bolj enostavnih pravljic,da mu vzpodbujaš domišljijo. Moji otroci se večkrat igrajo igre,ki se nanašajo ravno na pravljice,ki jih berem.
Recimo tako,kot z Muco copatarico. Vse lahko potem pridno uporabiš,kot pomoč pri vzgoji.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
14.10.2009 9:37:49   
ely*
Poskusi še s tem, da mora najprej določene igračke pospravit, da se gre igrat z drugimi. Npr. dokler ne pospraviš avtov, ne moreš puzzle sestavljat ali pa kaj podobnega. Pri nas je tudi zaleglo to, da smo rekli, da če zjutraj ne najde igračk, da naj sam sebi pripiše, ker so njegove igrače njegova odgovornost, da vemo, da je on pač zelo priden in bo lepo skrbel zanje.
Pa pri našem je recimo zaleglo, da je on tudi zraven kuhal. Ene tri plastične posodice pa kocke različnih barv, pa je dal recimo rumene za kropmpir, rdeče za meso... Ali pa mu vmes preberi kako knjigico med kuhanjem, če to rad počne.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
14.10.2009 11:17:29   
lillchy123
jst mam sicer malo drugačno situacijo, ima pa tudi naš fant težave s koncentarcijo. z avti se igra tudi eno uro, kaj drugega je pa problem. delamo pa vaje za daljšanje pozornosti... a vas je psihologinja napotila k kašni pedagoginji oz. vam dala napotke in vaje?
zna biti pa precej naporno, ja..

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
15.10.2009 11:55:53   
naja78
živjo.ni bilo prej časa.
mali je bil kar priden učeraj,tudi po par minut se je zamotil,vendar s hitro menjavo igrač,...se pa je.
ja,malo bom še počakala in opazovala.navodila smo dobili od psihologa,ki ga imamo zopet januarja.če bo tako-tako,bom poklicala prej.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?