rožca26
|
IZVIRNO SPOROČILO: W.W. Oj, mene pa nekaj zanima (ker bi rada čimveč odgovorov bom odebelila): Kako imate tiste, ki imate že otroke poštimano glede priimkov in stalnih bivališč? Verjetno še niste vse poročene. Ker midva nisva poročena in jaz imam tudi še drugje stalno bivališče in ravno razmišljam da bo to cel kaos. Verjetno ima otrok potem bivališče matere in priimek očeta? Punce, ve pa ste res zakomplicirale zadevo glede stalnega preb. otroka Ni to noben problem. Jest mam stalnega še vedno na Vrhniki, živim v Domžalah in stvari sem urejala tkole: najprej sm dala vlogo za porodniški dopust na CSD na Vrhniki, kjer imam stalno preb., istočasno sva šla delat za lubija izjavo, da je nerojeni otrok njegov (priznanje očetovstva), ko sm pa rodila, sm mogla dat to izjavo matičarki, ki kroži po P in te tudi vpraša kako je otroku ime, kakšen priimek bo imel in kje bo njegovo stalno prebivališče. Kar se priimka tiče, mu lahka date kakršenkoli priimek, je vseeno, naslov je pa potreben zaradi patronažne in je tudi potem vpisan v rojstnem listu. Malo čudno bi bilo, a ne, da bi jest dala stalni naslov na Vrhniki, živel bi pa v Domžalah. Bi me patronažna na Vrhniki iskala Čeprov glede na to, da je bla moja patronažna zlo tečna, ne bi mela nič proti, če je sploh ne bi bilo Upam, da sm vse razumljivo napisala. Aja, kar se pa tiče samohranilstva je pa tako - če sta oba prijavljena na istem naslovu vas tretirajo kot da imata skupno gospodinjstvo in imata izvenzakonski stan. Samohranilka je tista mati, ki živi na drugem naslovu kot oče otroka in je otrok z njo in ne prijavljen na očetovem naslovu. Upam, da je bilo jasno. Aja, pa še to, dobro jutro !