|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
14.6.2005 20:02:17   
HuAnita
Sem 90 % odločena, da bo prinčipesa šla v zasebno varstvo, danes sva gospo obiskali, pa sem malo samo gledala, kak dobrovoljček zna biti, pa nič joka, ženščino je vso pretipala, jo vlekla za lase, strašno zanimivo ji je bilo, skratka.
Zdaj pa me zanima, na kaj naj bom pozorna pri zasebnem varstvu, s čim ve niste bile zadovoljne, kaj vas je motilo....?
Aja, gospa bo pazila 4, max. 5 otrok.

Hvala:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
14.6.2005 21:52:40   
Anonimen
HuAnita, mene je moja mami vprašala, kdo bo otroku kuhal? Podala mi je dokaj dober razlog, da se potem tudi nisem odločila za takšno majhno skupino otrok. Namreč, če gospa sama kuha, kako lahko potem v tem času pazi na 4 ali 5 otrok in po možnosti to še manjših otrok, ki so komaj shodili, se plazijo ali pa še sploh ne hodijo? Kako je potem poskrbljeno za njihovo varnost? Kdo pazi na njih, če slučajno ona zboli? Kako je s sprehodi - ali so vsak dan na svežem zraku...

To so verjetno vprašanja, ki bi ji jih jaz zastavila. Upam, da sem ti kako pomagala pri odločanju.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 8:51:06   
HuAnita
Skutica, pri gospe kuha njena sestra (sem jo celo 'zasačila' ko je ravno malico pripravljala otročkom). Gospa je ta čas počivala pred hišo. Pred hišo imajo nekaj trave, večinoma v senci, tam so zdaj otroški rekviziti in mali so ves čaš zunaj. Na sprehode baje gredo vsak dan, razen če res otro dežuje (mi je povedala gospa, prijateljeva mama, ki mi je gospo priporočala). Če zboli, jih popazi mož, hčerka, soseda... Tak zelo prijeten vtis sem dobila, ker je vsa ulica prišla pozdravit mojo prinčipeso in se pozanimat, če je to nova. Mala je bila presenetljivo mirna in dobe volje:zmeden2:.
Hvala ti.
Še katera kakšno idejo?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 14:10:34   
jacinta
Enkrat sem v Mami ali Mojem malčku prebrala dober članek na to temo. V glavnem je problem pri teh zasebnih varuškah to kuhanje in zato sem se sama odločila za jasli. Če bi našla takšno gospo kot si jo ti, ne bi kaj dosti razmišljala in bi se odločila, še posebej, ker pišeš, da sta se ujeli z punčko. A si v Lj in a ima gospa še kaj placa?

lp

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 16:37:42   
Anonimen
HuAnita, potem pa sploh ne dvomi v svojo izbiro! Jaz bi tudi izbrala takšno varuško, kot ti, če bi bilo res ziher glede otrokove varnosti.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 20:13:11   
viv_
Pa ko jo boš dala tja, naredi par "štih prob". Kdaj pridi po malo kakšno uro - dve prej, da potem vidiš kako je.

Sem slišala za primere, ko je oče prišel 2 uri prej kot običajno, pa otrok ni bil previt, nos je imel ves smrkast... Je vedela kdaj jih pridejo iskat, pa jih je takrat "spedenala".

Poglej tudi kakšna je soba v kateri se igrajo, kadar so notri.

lp

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 21:18:49   
Anonimen
Filip je mesec in pol v privat varstvu. O vrtcu sploh nisem razmišljala, ker imam o jaslih svoje mneje - sem tudi delala tam in bi tja dala svojega otroka le v primeru če ne bi bilo druge možnosti.
Zato sva se odločila za privat varstvo, kjer gospa srednjih let doma-na vasi pazi 4 otročke. Sem zelo zadovoljna, Filip kar vriska, ko ga zjutraj pripeljem, sedaj se je že nekajrat zgodilo, da se je kar igral naprej, ko sem ga prišla iskat, oz. me je pozdravil z nasmeškom in dvignjeno rokico, portem pa se zopet zatopil v igrače. Res smo zelo zadovoljni. Ven grejo 2x dnevno, ima ogromnio dvorišče, vrt, ki se nadaljuje v travnik, peskovnik, zunanje, notranje igrače, hodijo na sprehode... Ženska je res enkratna (z dolgoletnimi izkušnjami).
Ja, res je problem kuhanje, vndar če varuški zaupaš, potem veš, boj za otročke dobro poskrbela tudi v tem času. Jaz Filipa pripeljem ob pol 7, pa ima na pultu že olupljen krompir v vodi, pripravljeno - narezano zelenjavo itd. Ženska se je znašla in že ve, da je fajn, da si vse prej pripravi.
Doam je tudi snaha z 2 letnim sinom, ki pride dopoldne za kakšno urco na obisk in popazi na otročke, njen sinček ima pa še družbo.
Jaz sem z vsem zadovoljna. :bravo: Ko je bil Filip bolan in je potem prišel v varstvo sem samo rekla, da bi rada, da mu večkrat umije roke, naj ga večkrat previje... in je bila vesela, da jo na takšno stvar opozorim.
Mislim, da je pomembno, da se pogovarjata odkrito o vsem.
Pa srečno:rozica:

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 23:12:59   
Annny
Kristina in HuAnita- od kod pa sta vidve oz. kje imata tako super varstvo?
Jaz bi tudi želela nekaj takega:):bravo::bravo::bravo:
Lp:rozica:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
15.6.2005 23:50:56   
Seven*
Kristina, kaj pa je bilo tisto kar te je odvrnilo od jasli? Vidim da imas super varstvo za Filipa..

Jaz osebno sem ekstremno zadovoljna z jaslimi. Bolj skoraj nebi mogla biti. Spremembe so sle samo na pozitivno stran. Otrok mi dosti vec je, dosti vec spi.. Zjutraj hodi tja nasmejan in zadovoljen, taksen je tudi ko ga pridem iskat..

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
16.6.2005 8:48:30   
Anonimen
Seven, z jasli ni nič narobe. Mogoče sem se malce narobe izrazila :zmeden2: Vem, da se imajo otročki tam fajn, da vzgojiteljice dajo vse od sebe (vsaj jst sm takrat) in da se lahko zelo hitro pokaže napredek pri otroku... Bravo za Jakoba :bravo: in lepo, da si zadovoljna. To je najvveč vredno.
Ampak sama sem mnenja, da če se le da, bi otročka imela do 3 leta v privat varstvu. V jaslih je 10 in več otrok, eni še ne hodijo,vzgojiteljica in varuhinja imata res polne roke dela in dogaja se, da ne moreta imeti ves čas na očeh vseh otrok. Tako da se meni v privat varstvu "problem kuhanja" ne zdi velik problem.
Majhno število otrok človeku omogoča, da se mu vsaj za kanček lahko bolj posvetiš. Je pa absolutnovrtec zelo pomemben dejavnik k socializaciji otroka. Tako da bo šel tud filip čez let, dve v vrtec.
No, pozabila sem včeraj napisat, da če se odločate za privat varstvo, morate računat na to, da varuška tudi kdaj zboli - to se je zgodilo nam. Tako, da morate imeti zlato rezervo. Pri nas ni problema, vem pa da ni luštno potem na hitro iskat, kdo bi malega pazil.
Samo toliko...:rozica:

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
16.6.2005 8:53:53   
Anonimen
Jao, kolk napak sem zgoraj naredila :ups: To je pa to, ker hitro pišem in samo v tipkovnico gledam.:ups:

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   na kaj biti pozoren pri zasebnem varstvu...
16.6.2005 22:02:02   
Anonimen
Še dobro, da imamo ta forum, da lahko izmenjamo mnenja. Jaz na primer nisem niti pomislila na to, da vzgojiteljica in pomočnica kdaj katerega otroka spregledata...

Je pa res, da če bi meni varuška zbolela, bi bila v težavah, ker si dopusta noben od naju ne bi mogel dobit, moja starša sta še oba zaposlena, njegova pa daleč daleč vstran.

Zato gre David v jaslice. Pa upam, da se bo tam imel fajn.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?