|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlažilec zraka
3.12.2009 8:20:24   
barni
Kupujem vlažilec zraka. Ker niam nobenih izkušenj vas prosim, da jih delite z mano.

Katerega imate, po moznosti link, da si preberem, na kaj sploh moram biti pozorna.

Želim samo, da je tih, ker bo celo noc prizgan v otroški sobici.

Hvala vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlažilec zraka
3.12.2009 12:49:20   
Ryssa
Glej da ima merilec vlage gor in da se ga da nastavit na koliko % vlaži. Ti pa priporočam da že pred nakupom izmeriš vlago v prostoru, tako boš videla ali je smiselno kupovati.

Jaz imam hyundai evertone, drugače je dober, kupila sem ga zaradi sinovih težav z dihali, samo nam je naredil več škode kot koristi. Ves čas je bil nastavljen na 45-50%, samodejno vlažil, pojavila pa se nam je plesen in vlaga je tudi ustvarjala idealne pogoje za razvoj pršic. Ker ima tamali težave (alergije) sem ga ugasnila, nastavljenega imam na 30% in če pade pod to mejo se vklopi. Pa nikoli ne pade pod to mejo, je vedno okrog 35%, pa centralna skoz laufa. Optimalna vlaga pa je med 30% in 60%.
Za nas je bil vlažilec stran vržen denar. Če je že bolj suh zrak, dam rajši na radiator kakšno vlažno brisačo, pa zračim redno.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vlažilec zraka
3.12.2009 13:28:36   
Dadi
Imam vlažilec in ionizator.
[link=http://www.mimovrste.com/artikel/3020017417/q=vlažilec/otroski-ultrazvocni-vlazilec-in-ionizator-zraka-lanaform-charly-z-aroma-terapijo]
Dva v enem. Priporočajo to, zato ker naj bi ionizator pobil glivice, pršice itd. Imam ga šele 14 dni. Sicer je brez merilca vlage ampak tako ali tako ga imamo samo za ponoči, pa še to ne na max. Tolk da se da res lažje dihat, ker sta imela otroka presuh zrak. Zaenkrat sem zadovoljna. Res pa je da je potrebno menjati vodo vsake 2 dni prav zato da se izogneš glivicam itd.
Pa še to, kupljen je bil v Bruslju kjer je stal 55€...tukaj je cena 70€

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vlažilec zraka
3.12.2009 13:38:04   
barni
Ja jaz bi ga imela samo za ponoci, cez dan je okno odprto, v otroski sobici, kjer spi punca sama.

Kaj vem, ves cas ima zamasen nos in kaslja ponoci, pa se mi zdi, da bi morda potem lazje spala?

Ogledanega imam tegale:

http://www.mimovrste.com/artikel/3020015112/q=vlažilec/otroski-vlazilec-in-ionizator-zraka-lanaform-steamy-for-kids

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vlažilec zraka
3.12.2009 13:44:47   
Dadi
Ja tud naša pupa je non stop kašljala ponoči...seveda ko smo začeli kurilno sezono. Zdaj je zadeva res drugačna...pol manj kašlja. Pa čeprav sem prej tudi skrbela da sta mela vlažen zrak s kakšnimi mokrimi brisačami na radiatorju...ampak to ni bilo dovolj.
Tudi jaz sem tega gledala, pa sem se raje še za tistega odločila s katerim lahko izvajaš še aromaterapijo. Čeprav bi lahko tudi s tem zrak aromatizirala. Ker pri mojem je razlika samo ta, da maš en tak nastavek, v katerega vtakneš en tak penast tampon in na tistega potem nakapaš aromo, vse skupaj pa daš pod pokrov. big deal...

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vlažilec zraka
3.12.2009 14:07:30   
lenca1
Tud mi smo bili na tem, da kupimo vlažilec zraka, ker se mi je ob vklopu centralne vedno zdel, da imamo v stanovanju preveč suh zrak (povrhu vsega pa imamo še mansardno stanovanje). Nato smo kupili vremensko postajo, ki med drugim meri tudi vlago. Vsa začudena sem bila, ko je pokazalo, da imamo v stanovanju 60% vlažnost (optimalno je med 40-60). Se pravi, da bi z vlažilcem zadevo samo pokvarila in bi se lahko razvila še kakšna plesen. Pred nakupom preverite oz. izmerite vlažnost v prostoru.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vlažilec zraka
3.12.2009 14:38:24   
Metuljček Cekinček
Barni, jaz imam takega kot je na tvojem linku. Z njim sem zadovoljna, vendar pri naših otrocih ni bilo kakšnih resnejših dihalnih ali alergijskih problemov, zato nismo kupovali kakšnega posebej sofisticiranega vlažilca. Tudi v ta vlažilec sem ponavadi kapnila nekaj kapljic evkaliptusovega olja, tako da je tudi to neke vrste aromaterapija.

V stanovanju v bloku nam je ta vlažilec lepo služil, odkar pa smo se preselili v hišo, pa nimamo težav s suhim zrakom, tako da ga niti več ne uporabljamo.


(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.12.2009 22:28:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ryssa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
3.12.2009 22:29:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
3.12.2009 22:30:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vlažilec zraka
4.12.2009 12:53:09   
Ryssa
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1

IZVIRNO SPOROČILO: Ryssa
. Ker ima tamali težave (alergije) sem ga ugasnila, nastavljenega imam na 30% in če pade pod to mejo se vklopi. Pa nikoli ne pade pod to mejo, je vedno okrog 35%, pa centralna skoz laufa. Optimalna vlaga pa je med 30% in 60%.


vem, da ni primerna tema, pa vendar... kako se je kazala alergija na pršice? če sem seveda prav razumela... hvala.



Alergičen je skupaj na mleko, pršice in cvetni prah, tako da težko rečem kako se je kazala samo alergija na pršice. Vse skupaj pa se je pokazalo na tak način, da je dobil oktobra bronhitis in se ni in ni nehalo piskanje in ob piskanju tudi težje dihanje, potem se je pridružil še suh kašelj ponoči. Suh kašelj se je nehal ko je dobil zdravilo singulair, kar je kazalo da je to posledično zaradi alergije.
Pa ob naporih kašlja, bolj pogosto zunaj in pa veliko kiha. Po zunanji strani ličk  ima neke vrste mozoljčke v kožni barvi, se opazijo samo pri svetlobi. Ne vem pa ali so ti mozoljčki zaradi mleka ali zaradi pršic. Glede na to, da jih je še vedno nekaj, kljub temu da smo mleko ukinili že pred 1 mesecem, je možno da so tudi zaradi pršic.
Zdravnikom se je vse to zdelo normalno, zato smo šli na testiranje na bioresonanco in par terapij smo že dali skozi, je pa zdaj boljše.

Aha, sem šele zdajle opazila da si že našla user posted image


< Sporočilo je popravil Ryssa -- 4.12.2009 12:54:27 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vlažilec zraka
13.1.2010 9:30:16   
freha
kje pa se kupi vremenska postaja, oz merilec vlažnosti?

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vlažilec zraka
13.1.2010 9:33:18   
naja78
v lekarni,stane okoli 50 eur.smo prezadovoljni.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.1.2010 10:35:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu freha)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vlažilec zraka
14.1.2010 21:34:29   
lenca1

IZVIRNO SPOROČILO: freha

kje pa se kupi vremenska postaja, oz merilec vlažnosti?


Dobiš jo v vseh večjih trgovinah, na oddelku tehnike - Spar, Mercator, Leclerc, Big bang. So pa cene zelo različne - mi imamo eno, ki smo jo kupili v Lidlu za nekih 20€ in eno iz Spara, so pa tudi precej dražje - obe delujeta brezhibno (prikazujeta pa notranjo in zunanjo T., vlažnost zraka v prostoru, napoved vremena v sliki za naslednjih 24ur, točen čas, datum...).

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?