|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 11:41:31   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Al pa zato kr se nič ne upajo.
Mogoče je biu to zgolj splet naključij,
samo ta punčka je bila izredno pogumna,
medtem ko si ostali trije niso upali nič.
Še če si jih kaj vprašal so bili tiho in se skrivali za
mamo.



OMGuser posted image
No comment.

Se strinjam z Ullo in enakomislečimi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 13:03:17   
zaspancek1
Ko tole berem, kar ne morem verjet...A ve ste bile pa vse v vrtcu? user posted image A ce otrok ni v vrtcu, je pa cist nesocializiran, prikrajsan? Pa ne zna delit? Pa se boji vseh ali pa je taglavni in hoce vedno bit v srediscu pozornosti?  Je nesamostojen? In vrtec to lahko popravi? Ma, dajte no. Jaz nisem bila nikoli v vrtcu in si nikoli, ampak res nikoli nisem zelela biti (se mi je zdelo tisto popoldansko spanje prava muka, pa se kaj bi lahko nastela). Sem imela sreco, ker najprej sploh ni bilo moznosti, potem pa je ostala babica doma. In nisem bila razvajena, plasna (sem se vedno znala postaviti zase), sem vseeno brez tezav delila z drugimi, skratka v soli nisem imela nikoli nobenih problemov, prav tako pa sem imela veliko prijateljlev. Res pa se vedno ne znam otroskih pesmic, ker me niso nikoli zanimale.user posted image
Skratka, veliko je odvisno od otroka samega. Verjamem, da je za marsikaterega to lahko spodbuda in se naucijo marsicesa prej kot bi se sicer, ampak ni pa to nekaj super dobrega za vsakega, kaj sele da bi vsak MORAL iti, sicer bo prikrajsan. Nekateri so precej nesrecni tam in cisto nic ne napredujejo, vseeno pa so tam, ker drugace ne gre. Moj brat, recimo, je bil eden taksnih. Se je nekako sprijaznil, da pac mora biti tam, ampak to je bilo pa tudi vse (pa so bile vzgojiteljice cisto ok, so ga vzpodbujale, da bi sodeloval, pa ni bilo sans). Pa je sicer (izven vrtca) bil precej druzaben (tudi z istimi otroki) in se danes nima ravno lepih spominov na vrtec.

Tudi moj otrok bo sel v vrtec (ce ga bomo dobili tam enkrat do sole user posted image ), pa ne zato, ker naj bi tam ne vem kaj vse pridobil, pac pa zato, ker ni druge variante. Druzbo sovrstnikov bo lahko imel tudi popoldan, samostojnosti pa se bo moral nauciti kar lepo doma. Ce ne bo znal kaksne otroske pesmice, pa tudi ne bo tragicno. Upam lahko samo, da mu vrtec ne bo muka.




(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 13:08:24   
Dudica1
Ne vem jaz sem ga dala v vrtec skoraj z 2 leti in mi ni žal ker je ratal čist drug otrok se mi je zdelo...več je znal,pel je pesmice,risal barval...sej vse to bi itak tudi doma,ampak doma se jaz sigurno ne bi dajala toliko z njim kot se v vrtcu.Jaz sem z vrtcem ful zadovoljna,tud bolni nismo tako da nimam kaj rečt.
Se pa ne strinjam z nekaterimi mnenji da so drugi otroci ki ne hodijo v vrtec ne vem kaj,pa da manj znajo ali kaj podobnega...pač mnenja so različna in vsak ve kaj njegovemu otroku ustreza.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 13:49:08   
mamamajča
Te teme so že prav bedne, ker nastane eno samo kreganje.
Tako vrtec kot domače varstvo imata svoje pozitivne stvari in kar se mene tiče, ni razlik, če si le starši doma vzamemo čas in se z otrokom ZARES ukvarjamo. Torej vse tisto, kar se dela v vrtcu. Pa otrok tudi poje pesmice, se sam naje, itd.

Lahko pa povem eno: Sama sem vzgojiteljica, pa me kljub temu razjezi, ko prebiram, da tisti otroci, ki pa niso v vrtcu, niso socializirani, so nesamostojni, ne znajo pesmic, bla bla bla bla.....
Bi jih znali, če bi se staršem jih dalo učit! Pika!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 14:13:49   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Bi jih znali, če bi se staršem jih dalo učit! Pika!


točno tako...

mi smo v vrtcu, pa vseeno doma še pojemo, ker ej, pri vsej tehnologiji... CD v radio in izvolijo pesmice so tu in se poje in pleše... itak so najbolj zanimive stare pesmice, katere smo peli mi v vrtcu, maček muri je pa tudi še vedno zakon... rišemo tudi, packat z barvami pa ne mara ne v vrtcu ne doma... user posted image

je pa tako... pri nekaterih starših okoli mene sem dobila občutek, da so jim otroci bolj v breme, kot v veselje... tako, da po želji... meni je moj otrok v veselje in se trudim, da se bo imel lepo in z njim uživam... pa magari ne poslušam svojega Plestenjaka, ampak njegovega A. Bitenca... user posted image  

babice, dedki... z veseljem ga peljem k njima v varstvo, za čez dan, ali za prespat... ne pa vsak dan, ona dva sta že opravila svoje, postavila gor nas in odgarala v službi... da bi mamo "priklenila", no way, saj uživa s tamalim, samo zdaj je čas, da uživa... o, je jokala, ko je šel mali v vrtec, da bi bil lahko pri njej itd., samo je zdaj prav vesela, ko vidi kako lušno se ima mali...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 14:43:34   
barni
Zal mi je da je tema tako izpadla, ker sploh to ni bilo misljeno kot tema vrtec proti privat varstvu/individualnemu.

Jaz sem samo hotla vedeti, ce tudi ve opazate, ko je sel otrok v vrtec, da je pridobil na razvojni stopnji. To je vse. In ja, tudi doma se lahko tako ukvarjas z njim, jaz hocem reci, da je sprememba tudi na socialni ravni. Nasa je bila prej zadrzana do druhig in se je skrivala za mano, drzala se je ob strani, sedaj pa je vecje stevilo ljudi ne moti in se kar dobro znajde in poslihta stvari. Ja to ji je gotovo dalo varstvo v skupini otrok. Ker je prisla sprememba v roku dveh mesecev.

Ce vam in vasim otrokom ustreza individualno varstvo je to super. Ampak to ni bilo vprasanje. Vprasanje je bilo, kako je pri vasih otrocih, ki so v vrtcu.

Skoda da ne more tema obdrzati rdece niti in bistva vprasanja.
Lep dan vsem!

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 20:42:13   
sanelaa
Mi smo se že na začetku odločili da bo šel tamali takoj z 11 meseci v vrtec, čeprav imamo vso možnost domačega varstva, no, babic. Ampak ne,

šel je v vrtec in nikoli do zdaj mi ni bilo žal. Seveda se zgodi da me kakšen dan dopoldne pokličejo, če ga lahko pridemo iskat, ker ima vročino, ampak okej, tudi to mora bit, saj se le tako krepi otrokov imunski sistem.
Vrtec je le vrtec, družba, dogaja se, red, disciplina, hrana, zabava............torej vse kar otrok potrebuje in, kar jaz verjamem, mu nobena babica ne more dat, no, vsaj naše babice ne, pa sta stari 57 in 59, obe še vitalni, gibčni.  Babice so za tisto varstvo za uro ali dve čez vikend, ko se hoečta mami in ati malo sprostiti.


< Sporočilo je popravil sanelaa -- 17.12.2009 20:43:42 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Koristi vrtca
19.12.2009 12:04:18   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Ah dej kaj pa kvasiš
v boj za preživetje user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image

Naša ni v vrtcu, ker imam svoboden poklic in sem veliko doma in jo imam raje pri sebi, je stara šele 1,5 leta, bo pa enkrat šla, ko bo večja. Me pa od vrtca pri tej starosti odvrača prav nasvet pediatrinje, kakor tudi vseh vzgojiteljic, ki jih poznam privat in mi rečejo, da one svojih 1-letnikov ne bi dale v vrtec - da one tam preprosto ne morejo samo enega otroka čuvat in je grizenje, pretepanje za igrače, mali so prestrašeni (dejansko boj za preživetje)... pa še bolezni, tako da mene tisto risanje tako ne prepriča. Imamo mi doma kup knjigic, pozna tudi tuje besede, imamo lutke in vse, tako da naša sigurno ni deprivilegirana. Dela na domu nimam toliko, da bi bila punčka zapostavljena. Tako da če bi me več vzgojiteljic prepričalo, da je za takšne male vrtec najboljši, bi si morda tudi jaz premislila, dotlej pa ne. Če se želi, se lahko tudi doma dela stvari, ki se jih učijo v vrtcu. Mislim, da bo tri leta kar dobra starost. Ne bi rekla, da se bo pri 20 letih poznala prednost, da je nekdo bil pred 3 leti v vrtcu. Sama nisem bila nikoli v vrtcu, pa sem vseeno doktorirala med najmlajšimi v državi... Upoštevati je pa treba tudi normalen razvoj otroka - pri naši (in gotovo vseh drugih) je ogromna razlika med starostjo 1 leto in sedaj 1,5 leta - se ukvarjamo z njo, skupaj potujemo itd. in to se pozna. Vidim, kaj jo nauči moja sestra, kaj vzgojiteljica... tako da normalno, da jih tudi v vrtcu naučijo veliko.

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Jaaaaaaaa se mi zdi ok.
Tudi svoje otroke bom tko vzgajala.
Bolš da je tak kot pa prestrašen,
pa boječ, pa vedno počepne pred drugimi.
Sej poglej npr. situacije v službi.
Kdo kam pride? Tisti ki je gobčen, pa
se upa kaj zint, al tisti, ki je tiho pa
čist neopazen?
Men se zdi to čist kul.



Lahko pa pristane tudi v kazenskem postopku za mladoletnike - sem delala na sodišču in imajo prav takšne lastnosti tisti tam - grozijo sovrstnikom, na silo vzamejo gsm-e itd. Tako da vse po meri.


IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Kaj si nobena ne upa napisati, da je korist vrtca tudi to, da imajo starši nekaj več časa zase?


No, alternativa je varstvo na domu - mi imamo privat vzgojiteljico na našem domu... tako da s časom je enako - je pa prednost to, da mala zjutraj spi, dokler ji je, jaz pa mirno grem v službo, varuška jo pa čaka, kdaj se bo madmozel zbudila. Saj nas lahko kritizirate, da življenje ni tak luksuz, naj se čimprej sprijazni, ampak mislim, da ni nič narobe, če 1,5 letniku to še privoščiš...

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Geografsko že mogoče, navezanost na mamo pa nima veze z debelino denarnice :)



Ali tega, ali je bil pri 1 letu v vrtcu ali ne

Punce, mislim, da pošteno pretiravate. S svojimi otroki se moramo ukvarjati, razmišljati o vsem mogočem, se pogovarjati z njimi, pa če so v vrtcu ali ne. Učiti jih samozavesti lahko ima takšne ali drugačne posledice. Enako vsi drugi nasveti, ki jih jim damo...


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?