šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: ivanamdb IZVIRNO SPOROČILO: k.tja ivana, ti, ki delaš na Irskem,... kako je tam s porodniško? koliko časa traja? verjetno oba tam delata? smo iz kleti privlekli stajico, pa je rajši O. v njej kot pa U., kateremu je namenjena... klasika. pečemo pizzo. U. je pojedel ves jogurtov lonček... in imam občutek, da ga je še malo več skupaj kot pa O.ja ko je bil njegovih mesecev,... ja, jaz delam on pa koncuje (upamo!) doktorat. na irskem dobis 6 mes. placanega porodniskega, potem pa ce hoces vec ne dobis nc, razen en majhen otroski dodatek. pa kolk neplacanega dobis, to je odvisno tud od firme, in od sefa. moj supervisor je fajn in firma, zmelnili smo se za celo 1 leto vse skupaj. potem pa imas se lahko 8 mes. neplacanih do 6. leta, in jih lahko uzames kdaj hoces in kolk hoces. seveda neplacano...ampak tud dobro. in res moram rec da (edina) stvar katera mi je tam vsec da so v sluzbi super do nosecnic....ja sigurno, tam je normalno imet tud do 5 otrok.... v moji firmi je pol zensk vedno na porodniskem...ena kolegica dela tukaj 5 let, pa je ze na tretjem..... in zdaj je pa postala manager oddelka....to mi je edino vsec na irskem...drugac pa...no comment A tako, ni dobro na Irslem? Jaz sem pa mislila, da je tam krasno (vsaj včasih so to tako prikazovali v naši medijih). Včasih sem govorila, da če bi šla iz Slo, da bi šla na Irsko. Sem bila tam davnega leta 90 in nekaj, pred gospodarskim razcvetom in mi je bila Irska kot dežela ful všeč. Smo bile s sestri in sestrično tri tedne, se okrog vozile in uživale. Bi pa na splošno šle težko ven, bi preveč pogrešala družino. Moj možek je tako dober in trenutno upravlja vse tri otroke, jaz pa še vedno na robu joka. H. ni pojedla nič večerje, mene pa skrbi, da ni mleka.
|