lunka1
|
Jutro punce! Jaz sem imela včeraj en precej hud lažni popadek, ki me je držal kakšnih 20-30 minut. No, vsaj mislim, da je bil popadek - ne morem rečt za sigurno, ker sem prvič noseča... Kar zlepa me je prijelo v križu in ni in ni popustilo... Potem se je bolečina selila spredaj in me je špikalo in zvijalo na predelu jajčnikov in nožnice, podobno menstrualnim krčem, samo bolj intenzivno. Potem me je moj malo zmasiral in je bilo bolje. Potem pa je bolečina popolnoma izginila in danes sem, kot da nič ni bilo. Moram priznat, da sem se prav ustrašila, da ne bom toliko prezgodaj rodila... Vidim, da imamo cel kup enih težav in težavic, psihičnih in fizičnih... Držim pesti za zvezdici in majo.gal, da se stanje čimprej izboljša Kar se tiče gibov, v Pušenjakovem koledarčku piše takole: Od tega tedna dalje (32t) bodo gibi postajali vse manj izraziti in včasih tudi manj pogosti. Priporočamo, da se naučite uspešnega načina nadzora nad stanjem ploda - štetja gibov. Piše tudi naj se šteje vse gibe razen kolcanja, torej brcanje, obračanje, iztegovanje.. Če v pol ure ni dovolj gibov, naj bi naredile nekaj počepov, spile sok, pojedle nekaj malega in se ulegle na levi bok za naslednje pol ure. Tudi jaz sem v zadnjih dveh/treh dneh čutila manj izrazite gibe, če se recimo ne bi umirila, sploh ne bi porajtala, da se dete premika. Saj pravim, naši živčki in možgani delaju čudeže...
|