A.M.O.
|
Oj, zanima me, kako so vam določili postopek OBMP. Namreč; imam PCOS in se mi zdi, da je situacija vsak mesec slabša - vsaj kar se tiče M. Terapija s klomifenom, je bila uspešna le 4x od 6-ih, cikel je trajal med 35-40 dni, zadnjikrat pa do M brez primoluta sploh ni prišlo. Novembra sem imela laparo- in histeroskopijo, kjer so mi prešpikali jajčnike in mi odstranili pregrado, naj bi bilo vse BP. Danes je 40. dan in M še vedno ni od nikoder, prvo po operaciji sem dobila po kontracepcijskih. Na zadnjem pregledu mi je ginekologinja predlagala, da bi po nadaljnji 4-mesečni terapiji - ponovno s klomifenom, v kombinaciji z aglurabom - nadaljevali v IUI postopek. Sem bila malo presenečena, ker sem bila prepričana, da bo predlagala IVF. Mi je rekla, da ga predlaga zato, ker je postopek manj agresiven. Saj razumem, da je strokovnjakinja ona in ne jaz, ampak mi nekako "ne potegne", kako me lahko dajo v isti koš z nekom, ki ima cikel na 28 dni in redno M. Že itak sem na slabšem za vsaj 2 meseca v letu zaradi daljšega cikla in se mi zdi, da me samo "ujčkajo". Najbrž še na operacijo ne bi prišla tako kmalu, če se ne bi prijavila sama in ji na zadnjem pregledu povedala, da mi je potem dala napotnico. Ima katera podobno? Ker resno razmišljam, da bi šla na pogovor kar k Rešu, vsaj za drugo mnenje. Hvala in lep vikend***
|