|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kožica na lulčku
1.3.2010 13:48:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

no, mojemu tamalemi se vidi glavica. samo ne more do konca dol povlect, ker ga boli.

moj sin je bil pri starosti 5 let. A gre to v PO?

No tle zgleda tako. Mali se sleče, uleže na mizo in kirurg pogleda in takoj povleče...sestra pa hitro namaže s kremo, da preneha bolet. Mene je šokiralo, tamalga pa še boljuser posted image

ja hvalauser posted image

bom ze prej rekla, da ne dovolim na zivo....ko jih j***....naj omrtvicijo. ce ne bom jst urologu kam kaj povlekla.

na polikliniko sem poslala napotnico.
dobro za ta forum, da bom ze ob vstopu kricala, da ne dovolim nic vlect!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 9:10:13   
endrina
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

verjetno boš mogla it 1x na pediatrijo.tam ga v 2 urah zrihtajo,potegnejo dol,potem boš pa mogla bit vzrajna.ni hudga,mali ne bo nič trpel,ker mu malo omrtvičijo in nato potegnejo do konca.



Oj to pa glih ne bo držalo, da mali ne bo nič trpel. Nam je pediater to naredil, ko je bil mali star leto in pol. Lulčija mu je nasprejal z neko zadevo, da ga naj ne bi bolelo. KO mu je kožico potegnil z rokami dol, je mali zakričal kot da bi mu lulčka odrgal vstran. Kričal je neizmerno. Meni so se kar solze ulile od sile. JOkal je celo pot domov in to tako, da ga je kar cukalo zraven. KOmaj komaj se je pomiril. Da ne omenim kakšna je bila tista noč. Spali nismo nič. Prej je spal v svoji postelji v svoji sobici. Tisto noč, pa še dve naslednji, pa je bil kar pri nama, ker se je jokal vsakič ko je lulal. Ne narobe sem napisala mali je kričal ko je lulal. To je bilo grozno. Potem sem z njim vedno laufala v kopalnico, takoj sprala lulčija s fiziološko in dala gor svežo pleničko da ga urin ni pekel. Katastrofa. Res. Jaz  sem tako trpela z njim da joj. Smilil se mi je, pa nisem imela kaj pomagat. Dobro je bilo le to, da nama je dal pediater zraven na recept še neki hladilni gel, ki je po nanosu delno omrtvil zgornji del lulčija.

Zdaj pa tako, pri ta drugem, ki je zdaj star 3 mes. redno (vsaki dan po kopanju) treniramo kožico. Ni hudič da ne bom to sama porihtala. Rada bi mu prizanesla ta mučen poseg. Verjetno ga tokrat niti ne bi dovolila več naredit. Ta večji si lulčija zdaj vsako večer sam potegne nazaj in si ga umije in ni več težav, samo ko si zmislim na tiste dneve kako je kričal, še zdaj me zmrazi.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 9:23:54   
endrina
No pa da še nadaljujem svojo mnenje: mislim da je bolje da že pri malem začneš trenirat kožico, vsakič malo več. takrat so se otroci mali in ti vse dovolijo, ko pa je večji pa mu je že neugodno da mu to delaš. naš 3 mesečnik se mi smeji ko mu umivam lulčija - kožico mu potegnem malce dol, kolikor pač gre, nič preveč na silo, lepo nežno, potem pa mu z vatno blazinico na katero sem pred tem  kanila kakšno kapljico al dve mandljevega olja umijem lulčija in tisto belo kar se mu naredi za kožico. tako nama je pokazal tudi pediater in to je to.

moram pa povedat, da je bilo pri ta starejšem po samem posegu skoraj nemogoče negovat lulčija na zgoraj opisan način, ker je začel brcat in kričat čim si se mu samo dotaknil lulčija. takrat ga je seveda vse bolelo. pediater mi je rekel - trenirat trenirat da se mu ne bo zarastlo nazaj. tako sva morala k temu pristopit kar oba z možem. ja bilo je kar hudo, tako da upam da bo to ta mlajšemu prizanešeno.

imam pa sodelavko ki mi je povedala kakšne težave je imel njen brat zaradi tega. njuna mama mu tovrstne nege lučija nikoli ni delala, zato je moral preden je začel bil spolno aktiven na operacijo, da so mu to zadevščino porihtali, ker ga je pri spolnosti to zelo motilo in bolelo. tako da punce, pomislite na to kaj delamo našim malčkom in da je vse za njihovo dobro. da ne bo tako kot pri tej sodelavki ko je njen brat ful jezen na mamo, da je zaradi njenega "sramu, da bi to delal pri sinu" moral kasneje trpeti kot odrasel na tovrstni operaciji.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 9:34:08   
Anonimen
jaz bo tadeja peljala k urologu in mu zagrozila, DA NITI POMISLI NE KAJ brez lokalne anestezije.

in ce bo kompliciral, bom malega popokala in ga pri 15ih poslala na poseg!


tako!user posted image

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 11:04:21   
krtačka
Zanimivo kako so mnenja pediatrov različna glede tega. Mojemu sinu gre kožica dol že skor od rojstva. Star je bil cca en mesec ko sem prvič poskusila in je šlo do konca. Od takrat vsak dan enkrat očistiva. Star je dobri 2 leti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 11:21:48   
živa
Glejte, mojemu drugemu otroku gre kožica tudi od rojstva dol. Prvemu pa pač ni šla. Obema smo ob umivanju ritke/previjanju/kopanju od rojstva vsakič povlekli dol kožico, kolikor je šla, in redno skrbeli za higieno, kolikor se je le dalo. Pa pri prvem vseeno ni šla glavica čisto ven. Poseg absolutno ni bil prijeten, lokalne anastezije - razen kreme, ki malo omrtviči - pa seveda ne dajo. Pač otrok tiste pol minutke kriči in joka od bolečine, staršem se trga srce, a kaj, ko je to v njegovo dobro. In tudi prvi teden je hudo, ker je treba vztrajno čistiti, pa je vse razboleno, potem je pa tako, kot da nič ni bilo, le kožica gre čisto dol. Do pubertete je navadno res vse v redu, potem pa imajo fantje, če ne gre kožica čisto dol, težave - in v puberteti ne le, da trpi telesno, ampak tudi duševno (saj vemo, kako je pri najstnikih).

Je pa hujše, če je otrok še v plenicah. Takrat je lulček na toplem in vlažnem kar naprej in je še večja možnost vnetja in bolj peče pri lulanju, kot če gre na stranišče in se zrači v spodnjih hlačah.

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 3.3.2010 11:23:34 >

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 12:14:36   
emaa
Naša P pravi kožico vlečt dol od 6. meseca, kar smo počeli. Imam dvojčka in oba imata zlepljeno kožico, en bolj, drugi manj, koliko gre kožica dol se pač ni spremenilo v zadnjih dveh letih, pa tudi sama to počneta, pa ne pomaga. Tako, da gresta oba k urologu. Zdaj odvajam plenice še ponoči ravno zaradi tega posega, časa si pa vzamejo 15 minut (sta naročena en za drugim). Pri fimozi - zraščeni kožici je pa potrebna operacija, nobena stvar pa ni prijetna. Ne bo prijetno, ampak bo za preživet, smo že slabše dali skozi. 

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 14:11:47   
felicia
kaj pa ta nov način ko se maže s kortikosteroidno kremo, da se kožica stanjša in lažje odlepi? A to ste probale?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 14:19:42   
živa
felicia, to sem jaz moža namočila in mu težila, naj omeni na polikliniki pred posegom in naj jih prepriča, da počakamo in poskusimo še s tem mazilom, pa se je urolog bolj ali manj samo nasmihal in rekel, da je klasični poseg še vedno najbolj učinkovit ... in ga potem tudi izvedel.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 14:21:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: felicia

kaj pa ta nov način ko se maže s kortikosteroidno kremo, da se kožica stanjša in lažje odlepi? A to ste probale?

prvic slisim,....imam pa kortikosteorid doma, pa bo namakaluser posted image
sam ne vem, ce deluje to. ga mazem ze 3 leta s kuteridom. sicer res v tini mini kolicinah in ne po luleku, pa nima nic tanjse koze. ceprav, naj bi tanjsal.user posted image

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 14:40:15   
felicia
no jaz sem o tem brala na med over net. Tudi naš mali ima delno zlepljeno kožico in vsekakor bi rada prej še to sprobala, čakam pa še na sistematiko, da bom pediatrinji to možnost omenila. Bom probala link poiskat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 14:48:03   
felicia
poglejte tukaj

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kožica na lulčku
3.3.2010 14:57:25   
Anonimen
felicia, hvala!!!!
danes zacneva mazatiuser posted image

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?