Anonimen
|
Isabelle - priporočam ti, da urediš stvari vsakič sproti, da se tastar ne bo preveč počutil da ti lahko pametuje in ga vsakič sproti na prefinjen način "zabiješ". In drugo, da se ga čim več izogibaš, predlagam s taktiko (greste drugam na sprehod, ne okoli njihove bajte, splaniraš izlete v druge dele itd.) ker po izkušnjah od možekov ni za pričakovat, da se bodo hudo upirali svojim tastarim. To z bolnico je čist tipično. Jaz bi pol ko bi gor prišla (kljub temu da nista povabljena) jima rekla, da sem pričakovala, da nobenega ne bo in zanalašč dala joško ven pred tastarim; saj verjetno bi mu blo mal neroden a ne? Te tastari iz prejšnjega stoletja skor so kakšni ful retro in mislijo, da smo ženske ene vrste mile jere, ki smo lastnina moža in njihovih tastarih. Poznam ta filing, samo mi tud dostkrat ni šlo v glavo, ker moji tastari so pa ful moderni in free mind. Edini nasvet, ki pali, je, da se jih čimbolj izogibaš (kakor se da seveda, še vedno jih bo dost naokoli, da mali ne bo trpel pomanjkanja starih staršev). Glede vrtcev pa imam tud jaz vprašanje, ne vem a se to prijavimo v samo en vrtec al oddamo vlogo v več vrtcev. A se to prijaviš samo v eni občini (npr. Lj. Šiška - če tam živiš) ali v več občin al kako je to. Kdo to centralno nadzira in kako poteka izbor? Ker baje imaš več šans dobit tam, kjer si stalno prijavljen, ne pa na primer tam, kjer imaš službo. In še to, če je otrok sprejet septembra, a ga pol lahko daš januarja v vrtec al kako. Al moraš plače vat od sept do jan tudi? In če mora biti pogoj 11 mesecev starosti otroka, saj potem nobeden od nas ne bo sprejet Res mi je čudno. Če mogoče katera več ve...
|