|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Test za gluhost
15.3.2010 14:14:04   
MUREN
pozdravljene!

Pred dvemi tedni so moji punčki v porodnišnici delali TEAOE test za sluh. Obakrat je bil-neodziven. Danes, po 14 dneh sva spet šli nazaj v porodnišnico in je spet na obeh ušesih neodziven. Svet se mi ruši, ko sem slišala to. Sedaj smo naročeni na ORL v LJ čet 3 tedne. ali ma katera izkušnje, ali to pomeni, da bo moja punčka gluha?

Strah me je ful...prosim za izkušnje.


< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 17.3.2010 17:55:36 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TEST ZA GLUHOST
15.3.2010 21:46:58   
Spark
Žal ti ne vem povedati ali je kaj narobe ali ne in tudi nimam izkušenj s tem. Močno držim pesti, da je bila preveč utrujena, zaspana, lačna in da zaradi tega ni reagirala.
Drži se, pa upam, da bo vse dobro z vami.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TEST ZA GLUHOST
15.3.2010 21:53:22   
onur
Kaj pa če se sluhovod mogoče še ni očistil plodovnice in drugega ko je bila dojenčica še v trebuščku. Kaj so ti rekli v porodnišnici, kaj je pričakovati?
Držim pesti, da bi bilo vse v redu. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TEST ZA GLUHOST
15.3.2010 21:55:37   
štrumfek
upam da je vse ok....
držim pesti in mislim na vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TEST ZA GLUHOST
15.3.2010 22:42:36   
J.L.
upam da se vam izteće vse dobro! user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TEST ZA GLUHOST
15.3.2010 22:59:36   
Anonimen
MUREN, pri mojemu mulčku so se v porodnišnici kar nekajkrat trudili (še celo dva dneva zapored), da so prišli do željenega rezultata.
nikakor tista stvarca ni hotela zapiskati... ampak so bili kar vztrajni (poskušali večkrat na dan). in ko jim je uspelo pri enem ušesu, so se še bolj potrudili, da je zapiskalo tudi pri drugem.

malo opazuj otročka, če sliši, se odziva na zvoke. če imaš doma kakšen zvonček mu zacingljaj_ponavadi jih ta zvok kar zanima in se obrnejo...

pa user posted image , da bo vse okej!

(odgovor članu MUREN)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TEST ZA GLUHOST
15.3.2010 23:07:32   
tintara
Muren, pri prijateljici je bilo podobno. Najprej je bilo (v porodnišnici) neodzivno eno uho, kasneje mi je sporočala, da se ji zdi, da ne sliši na nobenega. No, pa me je par dni nazaj lepo presenetil SMS, kjer je pisalo, da je pregled pri avdiologu pokazal, da otrok sliši na obe ušesi.

Držim pesti, da se tudi vam izteče dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 0:09:59   
7lina7
tud nam ni šlo zmerit levega ušesa.. pa se je tak matrala sestra,pa ni in ni šlo. smo čez en teden bili spet tam, pa spet nič... pol pa je končno menjala nastavek in je uspelo takoj!! lahko,da je sluhovod še tolk ozek al pa je še plodovnica v njem.. brez panike!! boš videla,da bo šlo!

_____________________________

Lin@


(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 7:05:36   
MUREN

Sej to mi vsi govorijo, ampak zanima me, na plosk roke odreagira, na tihi zvok pa ne. Vem, da se 3 tedne star dojenček ne more obrnt za zvokom. Strah me je ful...če bi bilo eno uho, še nekak ja, tko pa oba-malo verjetnosti je...

ma zdej mormo čakat za LJ, pa vem, da eno leto ne bomo nč zvedl...


(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 7:06:59   
MUREN

Kok pa je staro dete? Kdaj je blo potem odzivno? Se lahko pozanimaš?


(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 7:58:55   
aprilčica07
MUREN: to smo mi preživljali pri ta prvem fantičku, pa je blo po 2 mesecih vse okuser posted image user posted image user posted image hodili smo vsakih 14 dni, najprej je po mesecu in pol odreagiral na desno uhce, potem še na levo.... drži se in ni nujno, da je karkoli narobeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 8:07:11   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: MUREN


Sej to mi vsi govorijo, ampak zanima me, na plosk roke odreagira, na tihi zvok pa ne. Vem, da se 3 tedne star dojenček ne more obrnt za zvokom. Strah me je ful...če bi bilo eno uho, še nekak ja, tko pa oba-malo verjetnosti je...

ma zdej mormo čakat za LJ, pa vem, da eno leto ne bomo nč zvedl...



Midva sva hčerki ropotala s kuhalnico po loncih pa ni trznila. Potem smo imeli pregled pri P in je rekla, da vidi da sliši, čeprav midva nisva nič opazila. Sem se tudi fejst nasekirala.

Držim pesti, da bo vse v redu.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 9:00:51   
laura28
Oj. tudi pri našem fantku nismo mogli takoj zmerit sluha. 14 dni po rojstvu smo mu uspeli na desni strani, nato čez dober teden pa uspešno še na drugi strani. smo pa obakrat kar dolgo merilli.
Pa me je P že vse mogoče spraševala, če ma kdo v sorodu probleme s sluhom itd. Obenem mi pa povedala, da je do tretjega meseca čas da sluh uredi. user posted image
Moj nasvet je takšen, če vidiš, da trzne na kakršn koli glasen visok ton, pol jst mislm, da si lahko brez skrbi. Moreš pa vedet,da se pri tej starosti še ne odzove očitno na zvoke.


Držim pesti, da bo vse uredu.

_____________________________

Lp Laura

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 10:07:46   
MUREN

Moja je stara 17 dni. Sej vem, da to še nič ne pomeni, trza na zvoke-plosk, jok velike sestrice, tlesk z rokami. Strah me je, da me bodo pošiljali sem, tja in da ne bomo nič izvedeli...8.4. mamo zdej pregled, ko bi le na eno uho trznila... pa ni pokazalo včeraj na TEAOE. Ali katera ve, če na ORL pogledajo, če ma plodovnico notri, al kako? Al spet sam izmerijo?



(odgovor članu laura28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 11:59:54   
metka_zone
Pozdravljena!

Našemu Žanu so v P trikrat merili sluh,na obe ušesi je bil negativen.Nato sem bila z njim naročena na Orl,kjer je bilo isto.Medtem je imel pregled pri P,kjer so sledila ista vprašanja,kot pri prejšnjih preiskavah in sicer,če je v sorodstvu oseba s slušnimi težavami,oz.dobesedno gluha.Seveda je ni...Potem je imel spet ORL,kjer so zaznali delni sluh na levem ušesu.Nato pa pri naslednji preiskavi so zaznali sluh na levem ušesu in delno tudi na desnem ušesu.Napoten je bil na timpanogram,kjer se je pokazalo v bistvu,da je bila zaradi nenehnih prehladov skoraj popolnoma zamašena ušesna troblja in da je to vzrok za to stanje neodzivnosti.Imava v kratkem času zopet pregled,da se vidi,če se je izboljšalo,saj sem mu morala neprestano čistiti nos,odstranjevati sluz,...da se je ušesna troblja zračila in da je bil omogočen prehod zraka.Je pa po mojih besedah in opažanjih stanje vredu,saj se odziva na obe ušesi tudi pri najmanjšem zvoku,prej se je odzval le,če sem dobesedno vrgla lonec oz.pokrovko po tleh,tako da je pošteno zaropotalo.Ploskanje in podobno ni delovalo.
Glavo šele zdaj obrača proti zvoku,star bo 6 mesecev,tako da to ni nek bistven dejavnik za razglabljanje sluha.Enim se ne ljubi,drugi ne zmorejo...Važno je,da ga preseneti in se vidno odzove.S tem mislim,da se mu poveča utrip,zenice se razširijo,telo trzne,...veliko je tega,nekje se vidi.

Skrbi,da otrok ne bo prehlajen,ne izpostavljaj ga mrazu in bolnim ljudem,ter skrbi,da bo primerno oblečen,ker vsak manjši prehlad je za takega otroka vzrok,da se mu nabira sluz...redno čisti nosni votlini s fiziološko in respiratorjem.Na začetku je hudo,potem se navadiš joka in vpitja,ampak otroka ne boli,neugodno mu je.

Poglej še tukaj na forumih,je kar nekaj napisanega.Meni so punce pomagale,če ne druga vsaj kot podporo.Nisi edina in vem,da je hudo,ampak upanje umre zadnje user posted image ...Če te še kaj zanima,piši na ZS!

Lp

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 13:36:27   
tweety83
Moja mala je bila rojena en mesec pred rokom - se pravi nedonošenček. V bolnici so ji naredili ta test in je bil izvid normalen. Po treh mesecih sva imele ponovni pregled in je izvid zopet normalen. In pri devetih mesecih morava iti ponovno tja na pregled.

Močno držim pesti,da bo vse ok!!!!!user posted image

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: TEST ZA GLUHOST
16.3.2010 22:36:26   
Urska09
Muren, bom jutri vprašala mojo sestro, ki dela na ORL, pa ti sporočim.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: TEST ZA GLUHOST
17.3.2010 9:16:09   
MUREN
HVALA, PROSIM, ČE MI ČIM VEČ SPOROČIŠ

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: TEST ZA GLUHOST
17.3.2010 16:03:01   
benika
Naj ti zaupam še mojo zgodbo. Ni preveč spodbudna, ampak prav je da spoznaš tudi drugo stran.

Našemu najmlajšemu v P niso mogli izmeriti sluha. Poizkušali so vsak dan, tudi po odhodu domov so ga pregledali še 3x, pa vedno brez uspeha. 2 meseca po rojstvu smo imeli prvi pregled sluha na ORL. Tudi tam sluha ni bilo mogoče izmeriti, bobniča sta bila neodzivna. Poslali so nas na Nevrološko kliniko na pregled slušnih tokov. Na naslednjem pregledu so ugotovili, da je sluhovod prehoden, vendar da je prišlo do okvare srednjega ušesa, kar pomeni trajno cca. 50% izgubo sluha. V mesu maju so se tako odločili, da mu dajo slušne aparate.

Sedaj je star dobri 2 leti in nosi aparatke. Nekaj časa smo imeli krizo z nošenjem le-teh, ker jih nikakor ni sprejel. Vendar pa se je tudi to uredilo in sedaj jih sam zahteva, če mu jih ne damo takoj v uhouser posted image

Neodziv na zvok v P ne pomeni ničesar, nikakor pa ne izgube sluha. Lahko so sluhovodi še zaliti s plodovnico, lahko so tako ozki...ma miljon razlogov je. Če pa se bo izkazalo, da le ni vse tako kot mora biti, pa glavo v zrak, se pogumno spopasti s težavo in nikakor ne obupati.

Srečno.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: TEST ZA GLUHOST
17.3.2010 21:08:08   
modrasmotka
ne prehiter obupat!
naša se v P na levo uho ni odzvala.po enem mesecu na ORL in zopet po enem mesucu na ORL...pa spet nič.doma se obračala za hlasovi ampak z razmikom.ko sma imele posvetovalnico se je obrnala za tistim zvončekom.potem sva dobile napotnico za kliničnega v Lj.sma tam bile cel dan.so jo uspaval z sirupom ji nadeli velike slušalke gor in preverjali koliko odstotkov se nevem ali mislim ali tisto v glavi v spanju odzove na glasove...zopet na ORL uglavnem dost poti sma že mele.ugotovili so da na desnem že pri 30 decibelov zazna zvoke na levem pa šele po 60.malo je naglušna ampka pravijo da se bo use uredilo.jaz sem že bila mnenja ker je doma na zvončke odreagirala da ji tisti zvok pri ORL pač ni ušeč in naš levček noče pokazat kaj zna.
ne obupat vse se bo uredilo.lahko da ima samo debelejše te slušne kanale pa ne zazna takoj.
vse se bo uredilo verjemi

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: TEST ZA GLUHOST
17.3.2010 21:23:21   
Urska09
No takole. Na ORL naredijo (po potrebi) 3 ali celo 4 različne teste sluha. Delajo pa v času, ko dojenček spi. Najraje vidijo, da pride že fajn utrujen, da ga mamica samo še podoji (ali da flašo) in zaspi. Mora pa spati mirno, sicer rezultati niso točni. Če ne gre drugače, dajo otročku poseben sirup, da za 15 minut zaspi.

Preiskava pa poteka tako, da otročku dajo en tak mali čepek (gobico) v ušesek, notri je sprejemnik/mikrofon, ki meri odzivnost ušeska na različne tone. Skratka, popolnoma nič boleče. Če bi slučajno ugotovili slabšo odzivnost ali neodzivnost ušeska ali obeh ušes, otroček takoj dobi poseben ušesni aparat, ki mu omogoča povsem normalen razvoj, aktivnosti in nenazadnje tudi šolanje v povsem normalni šoii (ne, ni več potrebno hodit v posebne šole).

No, sestra je tudi rekla, da se nič ne sekiraj. Zelo pogosto se zgodi, da novorojenček ni odziven na presejalnih testih v porodnišnici. Bodisi ker ima kakšen tujek v ušesku (dobi med porodom), bodisi ker ima zelo tanke sluhovode, kar pa se sčasoma seveda uredi. Tako da, brez skrbi! Tudi če bi se v skrajni fazi izkazalo, da res slabše sliši, je šel razvoj medicine HB tako naprej, da s temi ušesnimi aparati otročki popolnoma normalno živijo. Ona to celo primerja s slabovidnostjo in očali.

Pogumno in poročaj, kako ste opravili!user posted image

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: TEST ZA GLUHOST
17.3.2010 21:26:49   
benika
ugotovili so da na desnem že pri 30 decibelov zazna zvoke na levem pa šele po 60.malo je naglušna ampka pravijo da se bo use uredilo.


Naš ima približno take meritve (40-60dB) pa nosi slušne aparate. A vam jih niso ponudili kot možnost?

jaz sem že bila mnenja ker je doma na zvončke odreagirala da ji tisti zvok pri ORL pač ni ušeč in naš levček noče pokazat kaj zna.


Tudi Jakob se odziva na zvoke in to tako dobro, da če ne bi imeli papirja iz ORL ne bi niti vedeli, da je naglušen. Tvoj in moj otrok pri teh rezultatih sluha slišita vse, edino šepeta ne.
Problem pa nastane, ko je potrebno začet govorit. Potrebno se je zavedati, da naglušni otroci besede slišijo malenkost drugače kot normalni slišeči. Zato naglušnosti vseeno ne gre jemat z levo roko in se tolažit s sej bo. Predlagam ti, da na naslednjem pregledu vprašaš, kako bo naglušnost vplivala na hčerkin govor in ali je možno dobit slušni aparat. Še vedno ga lahko prenehate nosit, če se stanje izboljša.

Jakob pri dveh letih govori zelo malo. To pa zato, ker je skoraj eno leto vztrajno zavračal SA. Očitno je moral dozoret in ga sprejet. V enem mesecu, odkar redno nosi SA, se mu je besedni zaklad povečal za 100%, pa tudi besede, ki jih je izgovarjal prej, sedaj izgovarja drugače.

Ne tole vzet za ne vem kakšno pametovanje, ampak zgolj za dobronameren nasvet.


< Sporočilo je popravil benika -- 17.3.2010 21:33:04 >

(odgovor članu modrasmotka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: TEST ZA GLUHOST
18.3.2010 21:00:09   
lillchy123
user posted image user posted image user posted image ojla,
ja, tudi mi imamo izkušnje z ORL-jem user posted image pravzaprav smo po dveh letih stalnih obiskov že skoraj prijatelji user posted image pa šalo na stran.
kot so ti že punce napisale, obstaja tisoč in en razlog, zakaj ni odziva v P, vendar se kasneje izkaže, da je vse v redu.
pri nas ni bilo tako. pa se mi je takrat porušil svet, danes na to gledam popolnoma drugače. predvsem pa se samo nasmejim vsemu strahu in grozi, ki sem ga takrat doživela. pa da ne bom predolga- izkazalo se je, da je najin sin gluh. popolnoma. pa če tega ne bi vedeli, ne bi verjeli. ker takšni otroci toliko bolj zaznavajo vse druge stvari, sence, prepih, premike... skratka otrok se je zbudil, ko so zaloputnila vrata, se je obrnil, ko je zaropotalo. zakaj? ker je zaznal prepih, premik... hvala bogu je znanost tako napredovala, da s posebnim slušnim aparatkom moj otrok skoraj normalno sliši. in bo normalno govoril, komuniciral...

želim ti povedat, da poskusi odmisliti skrbi, verjemi v najboljše in se posveti tvojemu sončku. user posted image user posted image user posted image in tudi če bi se izkazalo, da je s sluhom kaj narobe, mi iz lastnih izkušenj lahko verjameš, da to ne pomeni konca sveta. uf, še zdaleč od tega. user posted image
če te karkoli zanima, ali bi se samo pogovorila, mi lahko pošlješ ZS.
veliko crkljanja vama želim


_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?