|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergičen ali preobčutljiv na hrano
22.3.2010 22:02:13   
svš
Zadnjič sem s svojim šestmesečnim otrokom bila na testiranju, kjer so mu odvzeli kri in po enem tednu sem morala poklicati za krvne izvide. Zdravnica mi je po telefonu povedala, da je otrok alergičen na kravje mleko in arašide.

Danes sem dobila domov izvid, kjer je bilo zapisano takole:
S-Ige=30.9
jajce=<0.35
mleko kravje=0.45
gluten=<0.35
tuna=<0.35
soja=<0.35
breskev=<0.35
jabolko=<0.35
arašid=0.35
S preiskavami so ugotovili blago občutljivost na kravje mleko ter na arašide, oboje razred 1. Svetujejo izogibanje hrani, ki vsebuje arašide. Kontrola čez 6 mesecev.

Mogoče mi lahko kdo pojasni, kakšna je sedaj razlika med občutljivostjo in alergijo, oziroma kolikšna je meja med občutljivostjo in alergijo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergičen ali preobčutljiv na hrano
23.3.2010 7:32:05   
*ZiVa*
Pri nas je tudi bilo v začetni fazi govora o občutljivosti na nekaj.

Mi smo se držali res stroge diete par mesecev in potem smo uvedli samo en alergen naenkrat in čakali kako se bo odzvalo telo. Občutljivost je minila.

Vrednosti imate majhne tak, da mislim da ne bi smelo biti problemov, da to ne bi prerasli. Samo res se je potrebno držati pri prehrani in brati, brati sestavine vsepovsod.

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergičen ali preobčutljiv na hrano
23.3.2010 8:56:04   
sanelaa
Uf,

zelo zelo nizke vrednosti so to............v bistvu se skoraj ne bi moglo reči da ste alergični, ampak samo preobčutljivi na nekaj.
Načeloma je alergija oz. že kar močna alergija kar ima Ige vrednost večje od 1.

Vi ste torej preobčutljivi.........

če bi šli h kakšnemu dermatologu, ki proučuje kožne bolezni, bi vam rekel da morate hrano normalno uživat oz. to na kar ste preobčutljivi v zelo majhnih količinah, ki jih postopoma zvišujete. Otrok tako vprašanje kaj vse že je če je star 6 mesecev, tako da če se dojita moraš biti ti sama malce bolj previdna. Ampak moj nasvet in nasvet našega dermatologa...............nikar drastično! Naj bo sicer uživanje sporne hrane zmanjšano, nikar pa je ne črtaj, razen če sama vidiš da tudi zelo majhna količina povzroča hude težave, ki se bodisi poznajo na koži, bodisi ima mai zaradi tega kakšne prebavne motnje.

Vse skupaj vzami čim bolj mirno, čim manj stresno!

(odgovor članu *ZiVa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergičen ali preobčutljiv na hrano
23.3.2010 8:57:40   
sanelaa
Ige manjši od 0,35 naj bi bila samo preobčutljivost, večje od 0,45 pa naj bi bila že kao alergija, čeprav je to še vedno minimalno.



< Sporočilo je popravil sanelaa -- 23.3.2010 8:58:20 >

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Celulit
darja72



ne (6%)

malo (29%)

kar nekaj (35%)

veliko (18%)

ogromno (12%)


Število vseh glasov: 217

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!