|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 8:00:59   
DrejcDrejc
Včeraj sem bila pri G na ultrazvoku (ajjj ljubo mesarsko klanje med nogami...), pa je ugotovila, da imam pregrado, sicer ne veliko, ampak tam je. Njena razlaga je takšna, da ta pregrada sicer povečuje možnost spontanega splava, ni pa nujno, da bo zaradi nje sploh kaj narobe. Če pa bi se kdaj odločila, se jo da operativno odstraniti.
Zdaj me pa zanima, koliko izmed vas punc ima izkušnje s tem in kakšne? :zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 8:14:32   
*Neja*
Pozdravljena!

Tudi meni so po enem SS povedali, da imam pregrado v maternici. Sledili so razni pregledi, na katerih ugotovijo v katero stran je pregrada obrnjena (mislim, da so se o tem pogovarjali). Drugače pa so meni svetovali tako: ne glede na to, da je pregrada dokaj majhna, je moj G forsiral, da mi naredijo operacijo - še posebej zato, ker je za mano neuspela nosečnost. Še pred "ta pravo" operacijo so mi (brez narkoze) odščipnili tkivo v maternici (vse sem lahko spremljala na TV-ju) in ga histološko pregledali (ne vem, zakaj naj bi bilo to dobro). Zdaj so mi naročili, da pri svojem osebnem zdravniku opravim EKG pregled, krvni in urinski test in še neke stvari. Potem z vsemi temi izvidi konec avgusta (ker med dopusti ne operirajo:zmeden:)pridem v bolnišnico, tako da dobim datum za operacijo v začetku septembra. Mene je bilo na začetku sicer malo strah, sploh zato, ker mi je moj G zagotovil, da takšna pregrada kot jo imam jaz, sploh ni ne vem kaj. No, pa so se vseeno odločili, da jo bodo odstranili. Vse pohvale mojemu G, ki je po štirih zamenjanih G prvi ugotovil, kaj je z mano res narobe.

Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na razpolago. To zgoraj je bilo tako, bolj na hitro.

Lep dan!:rozica:

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 8:26:52   
emaa
Meni so odstranili 1,5 cm veliko pregrado. Na histeroskopijo so me poslali zaradi ss. Je pa tako, da se meni to ni zdela velika pregrada, pa sem kirurginjo vprašala, pa mi je rekla, da vsaka pregrada vpliva, sploh, če se plod zasidra tam, torej jo je bolje odstraniti kot pa obžalovati, ko se kaj slabega zgodi. Meni osebno operacija ni bila grozna, brez problemov, če bi bilo treba grem takoj spet pod nož. Je pa res, da moja G pregrade na UZ ni videla (jo je iskala) saj se dostikrat ne vidi.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 8:30:53   
Špelka
Tud men so odstranil pregrado, veliko 2 cm, in sicer hkrati z laparoskopijo. No, Pušenjak pravi, da je vsaka ženska glede pregrad poglavje zase: ene normalno rodijo s pregrado, ene sspontano plavijo tudi brez nje. Je rekel, da on šele po eni neuspešni nosečnosti pošilja pacientke na histeroskopijo, saj je tudi tam neko riziko: recimo oslabitev materničnega vratu in zato večja možnost popuščanja pri nasl. nosečnosti (mater. vrat ti namreč pri histeroskopiji kar hitro kar precej razširijo). Tko. Tolk vem jest, po moje je zate najboljš da ubogaš gin.
;)

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 8:30:53   
Čiračara
Tudi meni je G odkril majhno pregrado na maternici.
Potem sem kljub pregradi zanosila in sedaj sem v 30tednu:bravo:. Moram povedati, da sem zanosila brez problemov in tudi nosečnost poteka brez problemov:. Je pa res, da pregrada poveča možnost ss, tako, da me je bilo kar strah prve tri mesece.
Jaz pregrade nisem dala odstranit, ker mi ni povzročila ss, saj tudi operativni posegi na maternici,lahko povzročajo probleme pri zanositvi. Ni pa nujno seveda.
Veliko je pa odvisno od velikosti pregrade.Večja je, večje probleme lahko povzroči.

LP:angel:

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 9:48:52   
Magi*
da imam pregrado v maternici so ugotovili v 16t nosečnosti. takrat itak ni bilo mogoče nič več naresti. donosila sem zdravo punčko. zadnjič na pregledu je zopet videl pregrado in mi svetoval operativno odstranitev:zmeden2: ponavadi je tako, da jo odstranijo, če je verjeten vzrok za SS, sicer pa lahko tudi z pregrado donosiš.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 10:17:42   
sazi
tudi meni so odstranili 1,5cm pregrado. prej nisem imela nobenih težah. ko sem na pregledu G omenila, da želim zanositi, da je sestra imela pregrado in če me lahko pregleda, je to seveda storil, našel pregrado, mi povedal vse mogoče indikacije, ki jih lahko povzroči (SS, prezgodnji porod in drugi zapleti) in mi potem prepustil, da sem se sama odločila. v bolnici sem bil 3 dni (2 noči), še najhuje je bilo "leatnje" na WC dan pred operacijo, ko si moraš spraznit prebavni trakt in učinkujejo odvajala. po posegu sem bila še 1 teden doma in potem sem po 2 mesecih (toliko sem sama želela počakat) v prvo zanosila in vsi smo ful veseli. ko pa sem na kliniki slišala, kako hude zgodbe doživljajo nekatere, koliko SS in podobno in nekatere šele po ne vem kolikih SS pošljejo n apreiskave in na odstranitev pregrade sem bila še bolj prepričana, da sem se odločila pravilno, saj res ne vem, kako bi se počutila, če bi npr. po dve hmesecih splavila in bi vedela, da je morebitni krivec pregrada, ki pa si je nisem dala odstraniti.
upam, da bo uspešno kakrkoli že se boš odločila

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 10:44:10   
*AnaL*
Oj!
Tud jaz sem imela pregrado. Men jo je odkrila moja ginekologinja in me poslala na nadaljne preiskave. V Ljubljani je dr. Ribičeva pregrado potrdila in v aprilu so mi jo odstranili (1,5cm). Ravnokar pa sem se vrnila iz pregleda po operaciji in je vse O.K. Je rekla da sedaj pa glavo na OF in samo :sloncek::sloncek::sloncek: - ni nujno vsak dan pa bo.

L.P
Ana

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 11:18:53   
anajmad
Tudi jst sem imela pregrado veliko 2,5 cm. Men jo pa sploh niso ugotovili,razen takrat,ko so mi delal laparo in histero.Imela sem pa dva prezgodnja poroda v 35.tednu in v 24. tednu in ss.Tako,da kr pejt na odstranitev,če ti je tako svetovala g.
en lp:morje:D.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 11:23:35   
DrejcDrejc
Uh punce, hvala za informacije. Upam, da se bo še kakšna našla s svojo izkušnjo. Vidim, da ste v glavnem vse zadevo dale odstranit. Sprašujem se, kaj je bolje, pustit, da mi zadeva pač po statističnih verjetnostih dela probleme, ali pa naj tvegam razteg materničnega vratu z operacijo... Hm hm, vsekakor se bom še naprej posvetovala pri nadaljnih pregledih. Mogoče se splača še par mesecev počakat, če se vseeno kaj lepo prime. če pa ne, pa gremo pod nož.
:metulj:

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 17:26:20   
k1
tudi meni so jo odstranili po ss. delajo lasersko - ni panike!

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pregrada v maternici - kaj je to?
12.7.2005 18:54:19   
VITA74
Živijo,

sama sem imela najprej 2xSS , potem sem srečno donosila mojga ljubega škratka in po njem zopet žal SS, šele takrat so me napotili na pregled za pregrado in jo našli 2cm veliko in smo jo odstranili.
Sedaj si šele upam spet zanositi, kljub temu da me je še vedno precej strah.....
Sama bi raje tvegala razteg mat.vratu z operacijo, kot pa doživela SS.... Ne privoščim ga nikomur...srce se ne zaceli mater.vrat pa! Moje mnjenje...
Lp in srečno pri odločitvi :rozica:

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?