rogljicek
|
Zdravo punce, hvala za cestitke. V 36.tednu nas je presenetila nasa mala pupa, s 2360g in 48cm, kar so namerili ob rojstvu. Ampak, kasneje ji je seveda teza malo padla in dolzina tudi ni bila prava, dolga je le 46cm. Res je mala. V cetrtek zvecer sem kopala Reyo, nakar zacutim, da so spodnje hlace nekam mokre. Sem mislila, da je samo povecan izcedek. Potem spet zacutim, da tece. In se mi je zacelo zdet, da je pa voda. Tako smo se vsi 3je odpravili v bolnico, kjer so mi naredili ctg (skoraj ni bilo zaznati popadkov), odstranili siv in me poslali v sobo spat. Do jutra se ni zgodilo nic. Dopoldan tudi ne. Okrog 11ih sem dobila kokteil za popadke (ki je izjemno okusen) Popadkov od nikoder. Okrog 13ih so me dali v porodno in potem se je zacelo...nekaj casa blagi popadki, ki so se izjemno hitro stopnjevali in mislim, da so si po pol ure sledili na 3 minute in bila sem odprta 6cm. Po dobri uri popadkov je bila Nieke Luna zunaj. Spet en hiter porod. Prvi dan sva imeli probleme s hranjnem, saj je po parih minutah dojenja zaspala, popila pa 5ml. Zato so jo dali na intenzivno,jaz pa sem jo hodila dojit, dodajali smo po flaski in potem je parkrat dobila se skozi nosek. 3. dan sem jo dobila nazaj v sobo, ampak so mi jo se isti dan vzeli, ker je bila prevec rumena in jo dali spet nazaj v inkubator, tokrat pod lucko. Men se je pa toliko mleka naredilo, da vse boli. Sedaj je u redu, zacela je jest in upam, da gre sedaj teza samo ostro navzgor. Trenutmo gospodicna nemirno spi zraven mene. Dez in Reya spita v drugi sobi, ker morata jutri na delo. Midve bova pa itak meli celo noc zurko, saj veste kako to gre.
|