|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
14.7.2005 13:07:42   
AKŠ
ali je kakšna z takšnim primerom med nami?

malo prej me je klicala kolegica, ki je bila na NS in so ji rekli da je s plodkoma vse OK, ampak da še niso imeli njenega primera, saj nosi enojajčna dvojčka, ki pa imasta skupno posteljico (naj bi pa imela vsak svojo) - sedaj je čisto zaskrbljena, ker mora še na neke posebne raziskave zaradi te "posebosti"

kaj pravite na to - pozna katera tak primer?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
14.7.2005 13:28:38   
Janja & Srečo
Moja kolegica, ki je rodila aprila 2005, ima enojajčni dvojčici. Dvojčici sta imeli eno posteljico in sta bili v enem mehurju. Rodila je pa v Kranju s carskim rezom več kot en mesec pred rokom. Razlog za carski rez je bil ravno v tem, da je ena posteljica in en mehur in da ne bi prišlo do raztrganin, je imela že takoj ob začetku nosečnosti določen carski rez. Rodila pa je prej, ker je proti koncu takšne nosečnosti vedno večje tveganje, da bi se dvojčici s popkovinama tako prepletli, da bi lahko tudi umrli. Sta pa zdej prava srčka. In čisto enaki sta.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
14.7.2005 14:16:41   
pi
Jaz nosim enojajčna dvojčka, v enenm ovoju, brez pregrade. Tudi meni je G takoj povedala da bom imela CR. Mi pa ni bilo treba na nobene posebne preiskave, preglede imam tako pogosto kot če bi bila noseča samo z enim. Mogoče bom imela kasneje bolj pogoste, za enkrat pa je tako. Sem pa v 26 tednu.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
14.7.2005 14:21:32   
AKŠ
bom tole sporočila naprej, da kolegico malo pomirim.....

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
14.7.2005 15:29:52   
marta2

Jaz sem pa še drugačen primer. Imam dvojajčni punčki, ki sta bili povezani samo z eno posteljico in vsaka v svojem mehurju. Ko so to ugotovili (v 5. mescu) sem hodila na 14 dni na pregled in vsakič so ultrazvočno izmerili obe deklici, če bi slučajno katera začela zaostajati v rasti na račun druge. To se ni zgodilo in deklici sta donošeni.

LP Marta

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
14.7.2005 21:15:59   
SISI25
Jaz imam enojajčne in sta imela skupno posteljico, ampak vsak svoj ovoj. Rodial sem naravno . Je pa res malo bolj nevarno zaradi tega, da ne bi eden rastel drugi pa ne...

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
15.7.2005 7:50:46   
pi
Sisi25 je bila ena tvoja punčka tudi manjša od drugega. Kdaj se je videla razlika ?
Mani je na morfologiji povedala da je ena malo manjša. Sedaj pa me je grozno strah, da je to zelo zgodaj.
Kako sta kaj tvoji punčki ? Sta pridni ? Je zelo težko z dvema ?

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
15.7.2005 13:05:30   
Pia73
SISI25 ima dva fantka.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
15.7.2005 14:34:39   
pi
Se opravičujem !

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
15.7.2005 21:27:30   
SISI25
Ja res je imam dva fantka, ampak nič hudega. Meja dva nista imela neke veliek razlike. Na pregledih sta se vedno razlikovala le v trebuščku. Eden naj bi imel večjega kot drugi, drugače pa bolj kot ne vse enako, mogoče majhna razlika. Ko sta se rodila sta bila enako velika, ampak je bil eden težji približno 200g.

Mislim, da nimaš razčoga za skrb, saj če bi bila ena dosti manjša od druge, bi tudi oni kaj ukrenali.

Drugače sta pa kar pridna, ampak zelooooooo preveč razvajena, ves čas bi se samo po rokah nosila in zahtevata nenehno pozornost, saam pa se nikakor nočeta igrati. da bi se sama nekaj zamotila traja max. 10 minut, pol pa jupi in gremo, ko pa se okoli prenašata pa smeh do konca.
Tako,da mi smo si situacijo malo sabi otežili, pa saj ni tak hudo, drugače sta pa taka smeškota. Mislim, da se navadiš in ti je že tak nori tempo kar v navadi.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
4.8.2005 19:35:44   
beyba3
Hčerka je tude imela enojajčne dvojčke in eno posteljo.Nosečnost je potekala do 31t OK.V 28t je bila na pregledu,bilo je vse v redu naročila jo je čez mesec dni .Na ultrazvoku je bilo vse v redu otroka sta imela minimalno razliko v teži 1480g in 1520g,tudi injekcijo za razvi lpljučk ni potrebovala,ki je vprašala G .Čez dva tedna je dobila popadke in v 31tin tri dni je povila deklici,tehtali sta 790g in 33cm,druga pa 1740gin 43cm,Ta velika je imela težave z dihanjem ,mala pa ne.Bili bi sta na intenzivni ,seda pa sta že na negi.Ginekologom ne moreš zaupati,zato je bolje da greš na pregled v bolnišnici,tam so sigurni.Zelo velika razlika ,če je pa prej bila razlika zelo majhna.Zato menim da greš na preiskave in si pod bolniškim nadzorom.Mi smo od LJ oddaljeni 150km in veliko stroškov je ko se voziš vsak vikend domov in v bolnišnici in po neumnem zapravljaš denar,ki ga bi lahko porabila za kaj drugega,če bi bilo G v redu.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
4.8.2005 21:20:24   
pi
Beyba3 sedaj pa si me kar pošteno prestrašila. Jaz sem bila pred dvema dnevoma na pregledu ( 28 teden ), pa mi je G potipala trebuh, poslušala srčka, izmerla pritisk in rekla da je vse ok. Naročila me je spet komaj čez 4 tedne. Zadenj ultrazvok sem imela v 23 tednu ko sem imela morfologijo. Niti to ne vem koliko približno tehtata. Ta pregled se mi zdi tako daleč.
Pomisliš kdaj na to, da če bi tvojo hčerko naročili na pregled čez dva tedna, da bi mogoče ugotovili da je nekaj narobe in ji ustavili popadke, mogoče pa bi lahko vsaj za kakšen teden ali dva podaljšali njeno nosečnost, teh nekaj dni pa bi za :duda::duda: pomenilo ogromno.

Je imela tvoja hčerka kakšne težave ? Kako so se začeli popadki ? Je dobila popadke iz čistega mira ?

Upam, da nisem preveč radovedna.
Držim pesti za vaši deklici !:miska::miska::miska:

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   enojajčna dvojčka in ena posteljica
7.8.2005 6:51:39   
beyba3
Hči ni imela nobenih težav med nosečnostjo.V torek je bila celi dan doma,popoldan je odšla v materinsko šolo,zvečer normalno šla spat ,zjutraj ob petih je odšla na WC,opazila rdečkast izcedek poklicala moža,odšla v bolnišnico,dobila injekcijo za zaustavitev popodkov se malu umirilo .Mož je odšev v ginekološko ambulanto po izvide ,vendar ni imela nobeni ,ob pol devetih so se začeli popadki na 4 min,jo takoj s spremstvim babice in zdravnice odpeljali v LJ in ob 9,56 min rodila prvo ob 10 uri pa je na svet prišla še druga princeska.
Ta ko ,ko me je zet poklical v službo ,da smo dobili dojenčke sploh nisem verjela.
Sedaj sta stari že mesec dni in upam da bosta v kratkem prišle že domov.Saj veš kako smo baboce neučakane

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?