|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana med DOJENJEM
17.7.2005 18:58:05   
Pia73
V teh dneh se nam bo pridružil nov družinsi član. Čeprav imam že enega sina doma, ki bo kmalu star 5 let, sem že malo pozabila kaj se naj bi jedlo med dojenjem in kaj ne. Takrat sem namreč prebarala gore literature, pa mi ni nič pomagalo,... Najbolj me zanima za sadje. Prvega :duda: sem rodila oktobra in ni bilo tako veliko sadja, sedaj pa je tako polna izbira jaz pa obužujem sadje. Kaj mi najbolj priporočate in kaj najbolj odsvetujete v tem letnem času.

Upam namreč, da mi bo toktrat dano dojiti,... :miska::miska::miska:

Pa še nekaj; kupila sem Sezamov čaj - luščen. A je v redu, da je luščen ali bi mogel biti neluščen? Vem, da se je o tem že pisalo in bom šla sedajle malo iskat z iskalnikom, če pa se kateri da napisati kako se pripravi pa bi bila vendarle hvaležna.

Hvala! :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prehrana med DOJENJEM
17.7.2005 19:39:23   
Jančika_
Za sezam je vseeno, ali je luščen ali ne. 2 žlički 20 min vreš v dva deci vode. Lahko pripraviš tudi večjo količino (recimo za tri šalice) in to spiješ čez dan po malem.

Za prehrano pa takole - jaz sem jedla vse (mesa ne jem). Od vsega začetka tudi citruse itd. Mali ni imel ne krčev ne kakih drugih reakcij. Ti si kar privošči, kar ti paše. Svetovalke za dojenje svetujejo tako, pa tudi na RR nas je kar nekaj mamic, ki smo se tega držale.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prehrana med DOJENJEM
17.7.2005 19:57:53   
taška30
Glede prehrane povsem enako kot Jančika. Sem pa ugotovila da jo napenja po koruzi in grahu in tega pač ne jem.
Mislim, da je vsako stvar najboljše probat (v mali količini), pa vidiš, ne pa že vnaprej se odrekat, če ni potrebe. Tudi mama rabi vitamine iz sveže zelenjave in sadja, mar ne?

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prehrana med DOJENJEM
17.7.2005 21:13:10   
al1*
Mojega je od začetka nekoliko napenjalo, ko sem iz prehrane izločila mleko in mlečne izdelke, je bil mir. Sadje in vse ostalo sem bolj ali manj jedla - izogibala sem se zelo črnemu kruhu, fižolu in kislemu zelju.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prehrana med DOJENJEM
18.7.2005 15:03:50   
Maja02
tudi meni so svetovali tako sestre kot zdravnica naj jem vse, kajti samo tako se bo vsega navadil, razen jagode in paradižnik tukaj naj bi bila pozorna in res jagod ne jem obožujem pa paradižnik ampak sem ga žal morala črtati iz mojega jedilnika, ker je sine dobil pike po celem telesu, ko ga nisem več jedla pa se je stanje normaliziralo.

lp

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prehrana med DOJENJEM
18.7.2005 17:30:52   
Maxica
No, za sezam ti je že Jančika lepo povedala:bravo:. Glede prehrane pa tako-jaz sem na začetku tudi ful upoštevala razne napotke, kaj jesti in česa ne. Nato sem ugotovila, da po kakšnih 14 dneh jem samo še kruh in sir, nakar mi sodelavka reče, da tudi kruh napenja.:zmeden:Potem sem se pa zamislila, in končno začela jesti vsega po malem. :duda: ni imel ne krčev, ne napenjalo ga ni nič. Sem pa toliko pazila, da nisem jedla kaj takega, kar mene ful napenja (npr.cvetača, hruške ipd.). Ostalo pa res vse. Tako da ti svetujem, da ješ vsega po malem, pa potem vidiš, kako reagira otrok na to. Mogoče edino s kakšnimi začimbami ali kisom ne pretiravat. Pa srečno!:sloncek:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prehrana med DOJENJEM
18.7.2005 19:31:01   
Pia73
Hvala vam punce! :rozica:

Sedaj pa samo še upanje, da nam dojenje steče,.......

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prehrana med DOJENJEM
18.7.2005 19:37:52   
Anonimen
Jaz sem taprve dni tud fejst komplicirala...potem sem pa tudi jaz ugotovila, da lahko pijem samo vodo, če bi upoštevala vse "pametne" nasvete :ups:
Sem pa v teh 14ih dneh, kar imam Gašperja jedla 2x čevapčiče, pa je bil mir...nobenih krčev :bravo:
Sem pa jedla tud 2x marelične cmoke, pa smo imeli žurko pa prdkali pa zvijali smo se :grrr:
Tko, da je čist vseeno, kaj ješ...jej, kar ti paše :bravo:
Pa probaj spit en liter tega čaja: kamilice+janež+kumina
To je čajček proti krčem...pri nas ga pijem jaz in se mi zdi, da ga mali dobi preko dojenja :bravo:

Hej, pa čimlažji porod zi želim :rozica:

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prehrana med DOJENJEM
18.7.2005 21:53:15   
tina104
Jaz osebnih izkušenj s tem še nimam, ampak bolj kot berem različne nasvete ipd. mislim, da je najbolje jesti vse, če pa opaziš kako alergijo ipd, pa poskušaš izločit tisto snov. Ker moji sestri so svetovali, naj ne je določenega sadja in zelenjave, pa kaj vem česa še vse, pa je mali ravno tako imel krče.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prehrana med DOJENJEM
18.7.2005 21:55:57   
Anonimen
Jst sem se pa prve tri emsece dojenja kar pazila.:ups: Nisem tudi poskusila nobenega sadja-no enkrat sem jedla jagodni kompot in je mali bil tako bogi :((, da sem se potem sadju fejst izogibala. Tud vse stročnice sem črtala, paradižnik in zeleno solato. Od mesa sem jedla samo pioščančje in puranje.
Ogromno sem pila (kar Bebe čaj). Pa zelo so mi pasali mlečni izdelki (gres, mlečen riž, navadni jogurti, mlečni namazi, puding...)

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prehrana med DOJENJEM
19.7.2005 13:55:01   
Pikapolonica
Pia,

jaz sem kmalu po porodu klicala eno gospo, ki je svetovalka za prehrano doječe mamice (ja, prav za prehrano). In mi je rekla, da nej ne jem tegale:

- čokolade :((
- coca-cole
- paradižnika (zato, ker je lahko alergen)
- stročnic (fižol, grah...)
- kapusnic (zelje...)

Vse ostalo pa naj bo na dnevnem jedilniku, ker tako ničesar ne poješ ful ogromno, da bi lahko kaj škodilo. Torej tudi sadje, mlečni izdelki (čeprav ravno te nekatere mamice hitro črtajo iz jedilnika) in vse ostalo. Pa rekla mi je še, da včasih pomaga če si izčrpaš tisto čisto ta prvo mleko, ta vodeno, ker vsebuje več laktoze, ta pa je lahko kriva za napenjanje in krče... A koliko? Ja, je rekla da ne veliko.

No, jaz sem se tega držala, kako je pa na koncu steklo najino dojenje, pa tako veš....

Pozdravček, :pika:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prehrana med DOJENJEM
21.7.2005 18:21:19   
skuštrana
Jaz sem jedla vse(mesa pa itak ne jem).Nismo nikoli imeli problemov s krči, je pa res da se nisem ne vem kako nažirala stvari, ki napenjajo...Tudi patronažna mi je rekla, da naj jem vse, potem bom pa že videla, če ta malo kaj napenja oz. ji ne paše...

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?