|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
31.7.2010 13:20:18   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

jaz sem takrat izbrala udobje. Še danes se tolčem po glavi, še danes imam more. In veš kaj je najhuje, zavedati se da sem zaradi svojega udobja skoraj izgubila najmlajšega.



Oprosti, nalin, ampak kaj tako bedastega pa še nisem slišala.
Mah, bom raje tiho.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
31.7.2010 13:32:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
31.7.2010 13:38:15   
Anonimen
Eva1, narobe sem prebrala. Mislim podobno kot si rekla, da največ bolezni dobijo ravno v vrtcu, a hkrati jih niti doma ne moreš popolnoma zaščititi, ker popolne izolacije enostavno ni mogoče živeti kar nekaj let. Mislim, lahko jo, tehnično, socialno pa ne.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
31.7.2010 13:39:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

Očitam pa si, zelo, ker vsa krivda pade na moja ramena, jaz sem se odločila, da dam starejšega v vrtec, in mamamajča, to kar ti praviš, jaz gledam kot na udobje.


Očitek je brezproduktiven, ker preteklosti in odločitev ne moreš spremeniti.
Edino kar lahko narediš je, da se v bodočnosti in sedaj vprašaš, kako tvoje zdajšnje odločitve vplivajo na zdravje otrok. Za nazaj pa je zadeva tehnično zaključena.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
31.7.2010 13:59:25   
mamamajča
Ah Nalin, ne ga srat, prosim.
Zelo mi je žal, da si morala dati skoz nekaj tako hudega. ampak si se zapičila že v mojo izjavo, da to, kar se je zgodilo tebi, je bolj izjema kot pravilo.
Oprosti, v mestu živim, ogromno staršev je tukaj in ne poznam tako drastičnih primerov.


Ni udobje, če se želi mama spočiti. tudi mama mora paziti na svoje zdravje, zato, da lahko zadovoljuje vse potrebe svojih otrok.
A je udobje tudi to, da bo moj sin ob prihodu bratca kljub temu v vrtcu, zato KER ŽELI BITI?

Porihtaj se, spoznaj, da nisi ti kriva za to, kar se je zgodila tvojima otrokoma. Znebi se tega bremena, ker se uničuješ s temi očitki po nepotrebnem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
31.7.2010 15:16:55   
eva1
Recimo jaz poznama mamico ki je imela 1 otroka v vrtcu, drugi je bil star 14 dni, ko je tavelek prinesel iz vrtca rsv-virus(pri njem je bil v lažji obliki) , pri novorojenčku pa je šlo za las..bil intubiran, ni dihal sam...uglaven HB je danes vs ok...en mali prehlad za odrasle je za novorojenčka lahko usoden...zdej kako se odločiti je težko reči! Na neonatalnem v PeK sem videla tok tega da glava peče...
Jaz sem rodila decembra, moja dva sta bila od 1 leta v vrtcu, večino že prekužila, in rada hodita v vrtec zato sem ju pustila, sem se pa zmenila z vzgojiteljicami, če bo kaj razsajalo, da me takoj obvestijo in bi jih vzela ven(rota virus, gripa...)...res nista bila skoraj nič bolana, tu in tam kaka svečka iz nosu in takrat pač nista smela k najmlašem..če pomislim, smo malega 4 mesece skoraj izolirali od tavečjih, ampak pri nam je bilo še nekaj drugega vmes, tako da mi drugo ni preostalo...
Jaz vem, da če bi otrok šel 1 leto v vrtec, ko bi rodila , ga vrjetno nebi dala, ker bo pobral tako rekoč vse kar bo lahko...kolegica je tako naredila, ne vem če so bili kdaj več kot 3 teden skupaj v vrtcu...mali pa pokasiral vse za večjim...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
2.8.2010 9:07:18   
barni
No meni se zdi logično, da če je prvi v vrtcu, da potem prinese drugemu domov določene viruse in bakterije. Velikokrat so otroci zgolj prenašalci in sami ne zbolijo. Meni se je to dogajalo kot odrasli;  prej nisem bila nikoli bolna, mah bolniške zase v vsej doloveni dobi nisem imela, razen za eno operacijo. Letos, ko je bila ta mala prvo leto v vrtcu sem bila non stop bolna; angina, norice, viroza, driska... Pa ok, vzamem to v zakup.

Ker nimam tukaj in zdaj dveh otrok, ne morem pametovati. Jaz sem za mojo želela,da gre v vrtec, kljub dokazano oslabljenem imunskem sistemu. Moja odločitev. In HB ni bila veliko bolna, kar je bilo, ni bilo v nekih težjih oblikah. Zaenkrat. Trkam! Se je pa že v času moje porodniške družila tudi z vrtčevskimi otroci, saj je vendar nisem mogla izolirati in je tudi tam kaj fasala (otroci so kužni še preden se na ven vidijo znaki bolezni).
Nečak je v vrtcu in ima mlajšega bratca in seveda je bil mlajši veliko več bolan, kot je bil starejši pri isti starosti.

Glede udobja pa samo tole; če bi bil drugi otrok pol tak, kot je bila prva med porodniško, ne bi mogla govoriti o nikakršnem udobju. S tem, da prvi otork ne bi imel prav nič od mene. Moja madam se je dojila non stop, veliko je bila po rokah, ker nam je bilo to tudi priporočeno kot najbolj "zdrava" varianta v prvih treh mesecih, imela je krče...skratka, o kakem luksuzu in počitku ni bilo govora. Da ne govorim o nočeh................. 

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
3.8.2010 14:47:50   
koala.cek
mah ste dramatične. ja vse je možno. user posted image

naš tudi enkrat ni bil bolan. pri svojih 14 mesecih še niti enkrat ni dobil kakšne svečke ali capola ali karkoli...pa je veliki zdaj že eno leto v vrtcu. si pa res ne predstavljam da bi oba imela doma. priznam pa, da smo se na velikoooo crkljali, kakšen petek je bil doma, tudi ponedeljek, ali pa ko je bil sneg, mogoče kdaj ko je malo več smrkal, .... intd. ja, priznam sem grozna mama, ampak najprej sem mislila nase in na to, da to je tek na dolge proge in da maladva potrebujeta spočito in zdravo mamo.


(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
6.8.2010 15:31:08   
kjava
Če bi mela rok recimo decembra, sploh ne bi bilo dileme, ker praviš, da je težko sredi leta dobiti vrtec user posted image
Jaz sem imela tisto leto, ko se je rodil drugi otrok, starejšega še doma, s 4. leti pa je šel v vrtec. Je blo še čist dovolj zgodaj za socializacijo. Sama najbolj veš, kakšna je hčerka, kok zahteva tvojega časa in pozornosti. Pa finančno bo tud malo drugače, plačati boš morala vrtec, pa še doklade za starejšo ti bojo znižali.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
8.8.2010 10:05:54   
zinkazi
Pri odhodu v vrtec se mi zdi predvsem pomembno to, da otroci, ko dobijo bratca ali sestrico, oni pa v tistem času pričnejo obiskovati vrtec doživljajo hude psihične stiske. Otroci sprejemajo to, da so jih starši dali od sebe. Njihovo mesto zasede nekdo drug. Zaradi tega prihaja do močnega ljubosumja. Predvsem je pomembno, kako močna je njena želja po družbi drugih otrok. Če je ta želja zelo močna bi bilo dobro, da bi šla ona prej v vrtec, kot se rodi dojenček, kar je za vas, kot kaže neizvedljivo. Ker mora tudi ona sprejeti dojenčka se meni zdi bolje, da nekaj časa preživljate skupaj, pa jo v vrtec daste nekoliko kasneje. Do pogostega obolevanja prihaja predvsem zaradi zmanjšane odpornosti, ki je posledica psihičnega pretresa.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
8.8.2010 10:12:12   
Petraa
zinkazi naše izkušnje niso bile takšne.Nobenega ljubosumja ni bilo in niti nobenih stisk.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Ali naj dam 3-letno hčerko v vrtec?
8.8.2010 10:13:21   
Splišni
Jaz je ne bi dala. Če ne bi imela doma pomoči, potem bi res še resno razmšljala, če ne bi raje probala, samo ker pa praviš, da imaš starše v isti hiši in da ti pomagajo, pa je ne bi.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 62
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?