|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:21:46   
*Neja*
Pozdravljene!

Vidim, da je najbolj pametno, da vprašanje postavim VAM, ki ste na tem področju bolj izkušene. Torej: zanima me, kakšen "transport" ste izbrale na poti do porodnišnice. Recimo, da si želim roditi v Postojni ali v Brežicah, sama pa živim v bližini Maribora. Mislite, da mi bo uspelo, če me :love: nabaše v avto in zapelje do omenjenih porodnišnic? Sploh si ne znam predstavljati, kako bi to potekalo. Kaj pa, če bodo popadki lažni, da ne bodo dovolj pogosti in ne bom dovolj odprta. Pol me bo dragi vlačil tja, čez uro naju bodo pa poslali nazaj... ali kako? Ali bi bilo bolje, če si v tistem času tam nekje najameva kakšno sobo ali apartma in potem tam čakava? No, povejte malo svoje izkušnje s tem, kako priti do porodnišnice, če si od nje oddaljen več kot 100 km. Vem, mal se neumno sliši, ampak me to res zanima.
Lep pozdravček!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:24:23   
CUKRČEK
Ne vem, zakaj bi šla rodit na drug konec Slovenije, če imaš bližje porodnišnico?!? Nikjer ne bodo rodili namesto tebe zato...:)

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:30:10   
piščanc
se strinjam s cukrčkom. najbližja porodnišnica, ker ne morem čisto nič predvideti. in res, včasih se brezveze vozakaš tja in nazaj. na koncu pa dobiš prelepo darilo!!!!

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:36:37   
SaaS
Jaz tudi mislim, zakaj bi se vozila tako daleč?
Lahko, da se boš vozila tja brez veze, lahko pa da bo šlo s popadki zelo hitro naprej in ti tako dolga vožnja spet ne bo pasala.
A je v Mariboru tako zanič porodnišnica?

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:42:51   
*Neja*
Ne, ne... ne gre za to, da si bliže meni ne bi hotela rodit. Gre za to, da si želim poroda v vodi, tega pa recimo v MB ali v SG, niti v LJ ne ponujajo. Samo za to gre.

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:55:47   
tajčy
Za Postojno ti lahko račem, da te bodo vzeli, tudi če prideš z lažnimi popadki in te ne bodo pošiljali domov. Prejšnji teden sem bila tam na predavanju o EA, pa je rekel DR., da skoraj ne pomni primera, da bi katera prišla rodit z rešilcem. K njim prihajajo ženske rojevat iz cele Slovenije in kot je rekel DR skoraj vse pridejo prekmalu, tako, da ni bojazni.... Tudi, če ti voda odteče, lepo počasi v avto in na pot ....
Bila pa je ravno takrat tam na predavanju tudi ena ženska iz MB, ki je prvič rodila v MB. Bila je dogovorjena za EA, vendar, se je zgodilo, da ravno takrat anastezista ni bilo, babica pa ni hotela poklicati njegovo namestnico, ker je bilo ravno ponoči in ker da to ni njena stvar... Ker omenjena ženska noče, da se ji drugič zgodi isto, se je odločila roditi v Postojni, kjer ti EA zagotavljajo 24 ur na dan...

Pogledala sem v zvezek, kjer se ženske vpisujejo, da so prišle na predavanje o EA (ker je to pogoj, da v Postojni EA dobiš) in bila začudena od kje vse ženske prihajajo. Maribor, Ljutomer, Koper, Kranj, Ajdovščina, Nova Gorica, Celje,... tako da kar pogumno. Če si se odločila za Postojno, potem se z dragim odpeljita tja. So zelo prijazni.

Pa srečno!

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 8:57:29   
Mirna*
*Neja*, brala sem, da porod v vodi sploh ni tako super, kot so pravili...baje zaradi raznih okuzb ipd.

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako do porodnišnice?
25.7.2005 16:05:35   
tina104
Po mojem je samo problem, če ti voda odteče, ker ni fajn se preveč premikat po tem. Če dobiš popadke, imaš po mojem čas tja prit. Če se popadki nehajo, pa tudi če te pošljejo domov, jim lahko najprej razložiš situacijo, lahko pa res najameta kak apartma za kak dan ipd. Saj tega je veliko. To je pač moje mnenje.

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako do porodnišnice?
26.7.2005 0:16:27   
Andra
Naj te potolažim. Tudi če ti odteče voda imaš še vedno veliko časa, da lahko v miru prideš do Postojne.Brez panike, le sedež daš v nekoliko bolj ležeč položaj.
Meni je pri obeh porodih odtekla voda in sem prvič rodila šele po 25 urah. Drugič je šlo hitreje (2 uri in pol), ampak mi ni bilo potrebno ležat, kot to pravijo v materinski šoli. Ves čas sem lahko hodila.
Redki so primeri, da jim gre prvič zelo hitro, mogoče boš pa ti ena izmed njih.
Jaz osebno bi se napotila proti Postojni, če bi mi pa ratala sila, bi se pa ustavila v eni izmed porodnišnic na poti do tja. Saj jih je kar nekaj.

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako do porodnišnice?
26.7.2005 9:27:41   
Mirna*
Tud men je zacela voda odtekat ze zjutrej, rodila pa sem ob 21.17 s CR. Tako da naj te to ne skrbi, imas se cas. Itak pa imas proti koncu bolj pogoste preglede, pa ce te g pregleda, ti bo povedala, ali si ze kaj odprta itd. Ce pa nisi se nic, pa MU se nic zmehcano, potem imas definiticno se precej casa. No, vsaj jst sem ga mela...

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?