|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varcne sijalke..?!
2.9.2010 22:43:21   
Freya88
Tisti, ki jih uporabljate... kaksne imate izkusnje? Mi jih imamo po celem stanovanju (to je 15 sijalk)... kupili pa smo jih v Merkurju po dokaj zasoljeni ceni! Na njih pise, da imajo zivljenjsko dobo (ne me vzet za besedo) 5 let? Odkar jih imamo... recimo eno leto... so mi nehale goret ze stiri?!?
Sem za eko, vsec mi je pomen teh varcnih sijalk... ampak ce bo slo takole naprej, bom dala vec za zarnice kot pa za samo elektriko...! Salo na stran... teh varcnih sijalk, kjub temu da imajo garancijo... ne mores zamenjat, ker v garancijo ni vsteto dejstvo, da lahko te sijalke crknejo po kaj vem, pol leta???

Torej, iskusnje?? Priporocila za katere dobre sijalke?

Hvala... in LP:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 7:12:29   
Anonimen
Če se ne motim je tako, da najhitreje crknejo, če jih npr. prižigeš za 2 minute in ugasneš. Zato se jih ne splača dat v prostore, kjer smo samo par minut oz. ne rabimo luči. 

(odgovor članu Freya88)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 8:20:34   
ajataja
Ja tele varčne sijalke so narejene tako da če jih skoz prižigaš in ugašaš imajo manjšo življenjsko dobo in tudi več elektrike ti pokurijo kot pa če jo zvečer prižgeš in jo pustiš da gori in je ne ugašaš vsakih 5 ali 10 minut.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 8:51:47   
zvezdan
ja jaz imam po celem stanovanju 62 vgrajenih lučk (sej je stanovanje veliko tko da ne zgleda kot novoletna jelkauser posted image ). Imam take majhne v strop vgrajene in tudi meni kar ena za drugo crkujejo in sem bila zelo začudena ker naj bi te varčne držale dalj. V pol leta smo jih že menjaliuser posted image Je pa res da ji veliko prižigamo in ugašamo.

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 9:01:10   
urška
varčne žarnice imajo življenjsko dobo 5 oz. več let samo v primeru, da bi jo enkrat prižgala in potem pustila toliko časa goret. prižiganje in ugašanje pa jih uničuje. torej prižgat jo moraš šele takrat ko veš, da bo nekja časa gorelo. tako kot so rekle druge, ne je imet v prostoru, ker se luči veliko prižigajo in ugašajo.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 9:46:42   
zvezdan
šment potem bom pa kar s svečo rajši hodila po stanovanjuuser posted image

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 12:27:54   
Freya88
Torej, ko bodo sle vse navadne zarnice stran in bomo lahko kupili samo te varcne... bomo kaj... meli skoz prizgane luci? Al bomo sli spet nazaj na svece in petrolejke?:D To js nic ne razumem... naj bi bla varcna, zapravim pa se vec...! Nimam pojma kam naj dam drugace te sijalke... ni enega prostora v stanovanju da tam ne bi vsaj 10x prizgali in ugasnili luci...!

No ja, hvala za odgovore!:)

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Varcne sijalke..?!
3.9.2010 14:00:04   
ajataja
varčna sijalka privarčuje z energijo samo takrat ko je skoz prižgana s tem ko jo ugašamo in prižigamo porabi več energije.Drugače povedano:ko zvečer prižgeš luč jo pusti prižgano ker bo porabila manj energije kot če bo gorela deset minut pa pol ure ne pa spet deset minut...

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Varcne sijalke..?!
6.9.2010 10:36:35   
Freya88
Hvala ajataja... bomo poskusili!:) Ceprav je to popolnoma proti tistemu varcnemu sistemu: ko gres iz prostora, ugasni luc, ampak ok!:)

Lep pozdrav!:)

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Varcne sijalke..?!
16.9.2010 18:18:14   
petea
Freya88,
nabavi si LED sijalke. Se dobijo že za skoraj vse oblike grl in za različne napetosti.

Po mojih izkušnjah je to dosti boljši nakup: so varčne, dajo lepšo svetlobo, je večja izbira barv in so neobčutljive na število vklopov.

< Sporočilo je popravil petea -- 16.9.2010 18:20:33 >

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Varcne sijalke..?!
17.9.2010 15:37:39   
Andromeda
Povrhu vsega pa varčne žarnice vsebujejo cel kup "neeko" kemičnih snovi, pa še razgardljive niso. varčne žarnice niso eko žarnice!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...
Nov predlog: 60 dni neprenosljivega dopust...
Vlada je sprejela predlog dopolnitve Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki uvaja 60 dni neprenosljive...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?