|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:07:03   
Lorena
Lep pozdrav vsem :nosecka:,upam da se imate kje hladiti!
Kot že verjetno veste, sem nekje v 5.tednu in me spremlja huda depresija...:(:(:(:(:(:(
Ne vem kako naj opišem: vse me nervira, nič mi ni prav. Čim mi nekdo nekaj reče, sicer upravičeno kaj slabšega ali kaj, takoj planem v jok!
Moti me tudi, ker se zaradi tega kregam s svojim partnerjem, ker enostavno ne razume, da ne delam tega zato,ker bi v tem uživala,ampak je to posledica hormonov. Do neke mere že razume, ampak zame je to premalo! Najraje bi nekam pobegnila, da ne vidim nikogar okrog sebe. Malo sem verjetno tudi živčna,ker ne kadim... Skratka, znorela bom! Kar naprej mi gre na jok!
Ravnokar sva začela z adaptacijo hiše, in je v njej sedaj res norišnica. Potem me skrbi še, če bo do takrat koliko toliko gotovo, da ne bo otrok v istem kot sva sedaj midva. Pa kup stvari je, ki me motijo. Grozno se počutim, čeprav imava oba otroka zelo zelo rada.
Enostavno sem depresivna; jezna,žalostna,ne vem kaj vse...
Kako naj si pomagam?
Koliko časa bo še tako?:zmeden::zmeden::zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:15:47   
KiSsMyAsS
LP

Jst sm mela tut ta problemcek, stalno ko je blo kej takega, sm se :((, ampak na sreco me je :love: razumel in me tolazil. Pa sama sebi taksna nisem bila vsec, kot je vecina mislila. Tega, da sem zagnala vik in krik za vsako malenkost, mi je bilo ze vrh glave. To je samo zaradi hormonov in ne sekiraj se, saj bo minilo. Ko pa bos najbolj na dnu in se ti bo use zdelo tezko, pa se z necim zamoti. Preberi kako knjigo, vzemi si cas zase, pojdi na zrak... Jst sm bla tut zivcna ker nism kadila, sam sm pa vedno postudirala na to, da je pod mojim srckom :duda: in me je to pomirilo. Torej ne se sekirat, pocni stvari, ki te veselijo in glej na nosecnost s svetle strani. :sloncek:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:16:27   
baguSka
pri nekaterih traja.. ni pa nujno..

ti se tolaži s tem, da si pač noseča in je to posledica tega, on pa naj te vsakič ko ti planeš v jok, ali mu kaj ostrega izrečeš, namesto karkoli drugega raje objame in reče: ljubice noseča si, se nasmeje in ti da poljubček.;)

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:24:52   
Petra P.
bravo :nosecka: . Tu ni pomoči. no, vsaj meni ni nič pomagalo.

Za mojega je pa bilo edino zdravilo to, da sva odšla na obisk k prijateljici, ki ima že dva malčka in pol mu je njen mož razložil, da ni to še nič. da kaj vse je počela njegova ipd. in da bo to zagotovo minilo po porodu. Od takrat je bolje prenašal moje izbruhe, me tolažil in se samo smejal, kadar sem imela kak hud napad...

oba pa sva rabila res veliiiiiko časa, da sva se navadila na hormone - kake 3 mesece....

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:30:08   
lucy32
Misli na tisto kar imaš rada, pomlad prve zvončke pisano jesen, ali pravljično zimo. Pusti solzice da ti tečejo po licu,k er sperejo vsako jezo in nervozo. Bodi srečna ob misli na:duda: Saj bo minilo in vse vama bo uspelo, držim pesti!

L:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:39:14   
ameli
Hormončki, hormončki:zmeden::zmeden:. saj bo bolje. Poskusi s kakšnim izletom (v kakšne miren in hladen kraj). Sicer pa vse karj je v zvezi z nosečnostjo tako kmalu mine (prehitro).

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 12:57:16   
PANČEK
Hvaka bogu da nisem edina, sem mislla da drugih ne daje toliko. Naj ti povem, da tudi midva gradiva. Imam take bedne občutka, ne vem kako bi opisala, otožne, ampak ob tem ne pomislim na nič. ker tko me prime. Pa nesmem kaj brati, pa gledat televizijo, ker se kr derem. pa nadiram moža, samo on se mi smeji, pa sem mu tud povedla za te filinge. Pa ko se pogledam po telesu se zasmilim sama sebi, ampak tako pač je, jaz upam da bo to po porodu minilo.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 13:11:25   
tasja23
Zdravo Trnuljčica!

Tudi mene je prijela za kratek čas depresija, sam nekje v 6t. V 5t sva bila oba tako neizmerno vesela, moj je bil čist nor in me pazil kot še nikoli. Ko pa sva prišla iz dopusta in je imel mal gužve, pa sem kar padla v jok. Enostavno sem pričakovala, da me bodo sedaj vsi sam cartali in sem bla 3-4 dni ful tečna. Pa cela bajta je bila polna prtljage itd. vse mi je šlo na živce. Sam pol sem pa vseen mal glavo postavila na pravo mesto in vidla, da to nima nobenga smisla in da moj :love: ni nič kriv in si kaj takega tudi najmanj zasluži.
Sej res, da nas matrajo hormončki, sam ni potrebno, da je to izgovor, še vedno se moramo mi same potrudit in ne pričakovat, da nas bodo drugi imeli radi, če se same ne bomo.
Uživaj raje svojo nosečnost in bodi vaj enkrat to kar si napisala - prava trnuljčica! Razvajaj se in skrbi za svoje telo in dušo, ker nobeden drug to ne bo namesto tebe. Meni je to pomagalo.
In sedaj je spet vse v najlepšem redu in upam, da se bodo te krizice čim manjkrat ponavljale.

Veliko sreče!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 13:34:58   
monja79
Vse smo verjetno ble/smo na istem. Pa ne pomaga nic drugega, kot da se nehas sekirat in sama poskrbis zase. Pocni stvari, ki te veselijo, sprehajaj se in razmisljaj o lepih stvareh.
Pa tudi glede gradnje se nima smilsa prevec sekirat. Verjemi mi, sva na istem. Midva sva ze tri leta nacrtovala obnovo stanovanja in nisva zacela. Zdej imava pa mal, no ja velik, guzve:(! Seveda smo zaceli pospeseno delati, ampak glede na to kako cakamo posamezne izvajalce nisem prepricana, da nam bo uspelo. Pa sem se tudi jaz nekaj casa ful zrla zaradi tega in gnjavla, da jaz hocem imet otroka v takem in takem in da tu ze ne bo itd, itd. Pol sem se pa mal umirila, ker sem videla, da preprosto nima smisla komplicirat. Sedaj se sploh ne sekiram vec, vidim da delamo in kolikor nam bo uspelo bo, ostalo pa potem naprej. Otrocicek bo pa ze mesec ali dva cisto zadovoljen tudi tu kjer sva trenutno, ker tudi ni tako slabo. Otrocicek rabi samo mamico in njeno zizo, pa atija, veliko ljubezni in nic soban z nevem kako opremo (malo karikiram). Ves v kaksnih prostorskih stiskah ljudje zivijo in imajo otroke in to ne samo enga.

Ti se kar lepo skuliraj. Poskrbi zase in za svojo :duda: in obrni perspektivo. Bos videla, da iz drugega zornega kota izgledajo stvari cisto drugace in da sploh ni tako hudo. Se prav lepo se bos imela!

Kar pogumno!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 13:59:18   
MatMaj
Trnjulčica,

nič ne skrbi. Tud jaz sem bila takšna. V službi sem kar naprej jokala:(( za kakšnim vogalom. Za vsako malenkost, doma nisem naredila skoraj nič, ker me je še slabost mučla, z dragim sem se tud zgrabla za vsako malenkost. Ampak če je partner OK bo potrpel zraven tebe, vsaj še kakšne 4t ali pa celo 5t. Potem boš se pa nasmehnila;) sama sebi in boš videla, da si skrbela brez potrebe.
Še ogromno časa imaš, da urediš vse potrebno za svojega malega:angel:

Potolaži se, saj bo vse vredu.
Misli na svojo:duda:, sedaj je najbolj pomembna...


Lepo nosečnost ti želim in, da ohraniš mirne živčke.
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   zakaj sem depresivna?
29.7.2005 16:50:24   
Anonimen
Tudi jaz te lahko potolažim, da si v kar veliki družbi podobnih, enakih... Jaz sem še zdaj taka, pa sem že 15t4d:nosecka:. In dvomim, da me bo minilo. Skoz sem sitna, mi gre na jok, na živce, karkoli. Pa saj bo bolje. Jaz samo upam, da me ne bo kaka poporodna depresija zagrabila, ker sem kar ornk k depresiji nagnjena.
Probaj se čimbolj cartat, pa ne sekiraj se dodatno še zato, ker si žalostna, živčna in tečna.;)

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?