|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dolgčas in pozornost
5.10.2010 18:07:43   
kaya2007
doma imamo 3 letnico, ki me s svojo željo po nenehni pozornosti vsak dan totalno izčrpa.
v vrtec jo grem iskat okoli pol 3h in že v vrtcu se začne tečnarjenje (tam je baje čisto pridna). če je lepo vreme, jo peljem na kakšen izlet, ampak celo pot tečnari, da je utrujena in da bi šla domov. če rečem, da greva domov, je spet narobe, češ da ji je doma dolgčas. doma me tudi 5minut ne pusti pri miru, sama se ne loti ničesar, če se ji posvetim in jo usmerim v kakšno aktivnost, pa vse skupaj ne traja prav dolgo, ker se takoj naveliča in ji je spet "dolgčas". kadar jo peljem v plesno šolo imava ponavadi bolj prijeten dan, a vsak dan je tudi ne morem voziti po raznih krožkih, mi ne znese finančno, pa tudi ne da sem mi biti vsak dan ves čas naokoli, včasih bi mi pasalo biti tudi malo doma.
zdaj ko to pišem, je imela že celo morje zahtev, vsako minuto išče mojo pozornost, non stop. če ne gre drugače, pa pleza po meni in mi nagaja ali cvili.
ima kdo kakšen predlog kaj lahko naredim, da vsaj malo ublažim zadevo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dolgčas in pozornost
5.10.2010 18:12:05   
Anonimen
Nič, pusti jo kdaj, da se dolgočasi in dere Tudi to mora otrok dati čez.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dolgčas in pozornost
5.10.2010 18:14:39   
ledenaa
Kaj čmo otrok te obrača ti se pa pustiš user posted image

Lepo ji povej,da je že velika in da se lahko sama zaigra,da imaš ti tudi delo ,ki ga je treba narediti. Cviljenje itd ignoriraš,ko začne plezati po tebi jo lepo odstraniš s sebe.  Ko ti začne nagajat povej da bo dobila kazen pa jo recimo posedeš itd. Ravno zato,ker si ji vedno ugajala se je zgodilo to. otroci nas hitro obrnejo,mi se pa tega večinoma zavedamo ko pride že do kritične točke . Saj nisi edina,a čas je že da se ne pustiš mali tirankiuser posted image

dam ti idejo,kupi cicido ali kakšno drugo revijo in notri imaš nalogo,pa ji preberi kaj naloga zahteva in ti odidi , in ji reci z veseljem da ko bo naredila naj te pokliče da vidiš kako pridna je in da je igra zabavna . Itd.. počasi pa bo šlo


< Sporočilo je popravil ledenaa -- 5.10.2010 18:16:05 >

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dolgčas in pozornost
5.10.2010 21:23:24   
izgubljena_ovcka
Na žalost se moram tudi jaz strinjati s predhodnicami... Otrok s katerim se vsako minuto dneva nekdo ukvarja kmalu ne zna bit več sam in tudi noče biti. Jaz svoejmu dveletniku naredim !začetek" nečesa. Na primer se usedeva na tla, vzameva duplo kocke in zgradiva skupaj temelje za "stolp", ki ga on nato dokonča sam medtem ko jaz kuham, pospravljam... Ali pa mu narišem s flomastrom muco/ladjo/... ki jo on potem "pobarva" (beri pokraca). Ali pa skupaj postaviva par železniških tirov (imamo leseno železnico) in on potem sam nadaljuje. Seveda ga ne pustim tam eno uro ampak redno hodim spraševat kako mu gre in če potrebuje pomoč (ponavadi me "zjaga" ven, da še ni končal, da naj pridem kasneje ko bo že).

Idej je neomejeno. Kaj pa ko se bo začela šola in "obvezne" dejavnosti, a tam boš tudi sedela non stop zraven? To bo šele veselo! Malo ste pozni s tem ampak prepozno pa ni nikoli!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.10.2010 21:38:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dolgčas in pozornost
5.10.2010 21:39:56   
ribica.
Po moje rabi eno konkretno cartanje ker te cel dan ni vidla, potem pa ji zastavi neko igro in se mora vsaj nekaj časa igrat sama.

Pri nas je tako, da ko pridemo skupaj, vidim da rabijo vsak nekaj časa pozornosti, da jih mal pomučkaš, polubčkaš, dvigneš k sebi, poklepetaš, potem te pa že sami stran pošiljajo.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?